Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-28@15:35:08 GMT

در مدارس بین‌الملل ایران چه می‌گذرد؟!

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۵۰۶۵

در مدارس بین‌الملل ایران چه می‌گذرد؟!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ۱۰ مدرسه بین المللی و ۴۸ مدرسه ویژه اتباع خارجی در کشور ما وجود دارند، در شهر تهران نیز سه مدرسه بین‌الملل دختران و پسران فعالیت می‌کنند.

بیشتر دانش‌آموزانی که در این مدارس تحصیل می‌کنند، افرادی هستند که چند سالی را خارج از کشور گذرانده و هم‌اکنون به ایران بازگشته‌اند یا اتباع سایر کشورها، هر چند که برخی مواقع دانش‌آموزان ایرانی نیز در این مدارس ثبت‌نام می‌شوند " طبق گفته برخی دست‌اندرکاران مدرسه، اگر دانش‌آموز به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد در این صورت با تبصره‌هایی و ضمن دریافت شهریه بیشتر ثبت‌نام می‌شود"، اما وضعیت مدارس بین‌الملل و مشکلات دانش آموزانی که در آنجا تحصیل می‌کنند، تا به امروز کمتر مورد بررسی و رصد رسانه‌ها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: هزینه‌های لاکچری دبستان‌های غیردولتی + اینفوگرافیک

با تماس‌هایی از جانب تعدادی از معلمان مبنی بر وجود مشکلاتی در مدارس بین‌الملل شهر تهران تصمیم گرفتیم تا ضمن بازدید از وضعیت این مدارس از نزدیک با خانواده‌هایی که فرزندانشان در آنجا تحصیل می‌کنند به گفتگو بنشینیم.

مدرسه‌ای بین‌الملل درشمال غرب تهران که به عنوان مدرسه‌ای دولتی در حال فعالیت است، در فضایی بزرگ، میزبان دانش‌آموزانی از کشور‌های مختلف است، دانش‌آموزان ایرانی که سال‌هایی را در آمریکا، آفریقا، مالزی، ترکیه، امارات و ... بودند یا شهروندانی از کشور‌هایی همچون چین حالا در مدرسه بین‌الملل در کنار هم روز‌های تحصیل را سپری می‌کنند.

حداقل انتظار تمام خانواده‌هایی که حالا از آن سوی دنیا به کشورشان بازگشته‌اند و فرزندانشان در مدرسه بین‌الملل مشغول به تحصیل هستند، حفظ کیفیت آموزش در مدرسه و ارائه استانداردی از خدمات آموزشی است آن هم در شرایطی که فرزندان هر کدام از آن‌ها سال‌ها در نقطه‌ای از جهان از اروپا و آمریکا تا آسیا و آفریقا به مدرسه می‌رفتند و سبک‌ها و کیفیت‌های متفاوت آموزش در مدرسه را تجربه کرده‌اند.

تصویری از یک مدرسه خوب، اما از دور!

پدری که از آمریکا به ایران آمده است و فرزندش در مدرسه بین‌الملل درس می‌خواند، به تسنیم گفت: "دورادور تصویر خوبی از این مدرسه به ما داده بودند، اما حالا که فرزندم در این مدرسه درس می‌خواند، می‌بینم مشکلات زیادی وجود دارد و مدیریت مدرسه با ضعف‌های مشهودی مواجه است.

فرزندم می‌گوید در مدرسه سیگار می‌کشند و ما ناچار به ادامه تحصیل در اینجا هستیم، چون فرزندم به زبان فارسی تسلط ندارد البته مدارس بین‌الملل دیگری هم وجود دارند، اما چون غیردولتی هستند هزینه‌ها بسیار بالا است.

شهریه ۲۰ میلیونی و کیفیتی که نیست!

برای این مدرسه ۲۰ میلیون تومان شهریه می‌دهیم هر چند که اصلاً از شرایط کیفی مدرسه رضایت نداریم و برخی معلم‌ها آنقدر غیرکیفی درس می‌دهند که بچه‌ها از درس خواندن بیزار شده‌اند و گاهی برای یک درس از کلاس ۲۸ نفری ۲۳ یا ۲۴ نفر نمره قبولی نمی‌آورند، به همین دلیل معلم خصوصی برای فرزندم گرفته‌ام و ساعتی ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنم تا به فرزندم آموزش دهند، یک میلیون تومان هزینه کتاب از ما دریافت می‌کنند و درنهایت به فرزندان ما جزوه می‌دهند!

اجاره زمین ورزش مدرسه به مجموعه بیرونی

این پدر گفت: زمین ورزش بچه‌ها را برای گلف به بیرون از مجموعه اجاره داده‌اند و دانش‌آموزان نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

از سوی دیگر توجه داشته باشید بحث علمی و آموزشی یک موضوع و مباحث رفتاری و فرهنگی موضوع مهمتری برای یک مدرسه است، در اینجا، چون از ملیت‌های مختلف حضور دارند، مشکلاتی به لحاظ رفتاری مشاهده می‌شود که باید نظارت‌های جدی‌تری از سوی مدیریت مدرسه اعمال شود. "

راضی نیستم از هیچ چیز!

مادر دیگری که از آفریقای جنوبی به ایران بازگشته‌اند درباره شرایط مدرسه اینگونه به ما گفت: "اصلاً راضی نیستم از هیچ چیز! باید هر روز مدرسه باشم و هیچ گزینه دیگری هم برای ثبت‌نام نداریم و ناچاریم همین مدرسه را انتخاب کنیم، چون بچه‌ها به زبان فارسی تسلط ندارند، معلمان باید خوب درس بدهند، اما برخی واقعاً ضعف دارند و باید افرادی که درس می‌دهند تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشند. "

مادر دیگری که با مشاهده کارنامه فرزندش دچار نگرانی و استرس شده است، با نگرانی و لرزشی که در دستانش کاملاً مشهود است، می‌گوید: فرزندم را در ۵ درس انداخته‌اند! تازه یک ماه است که از آلمان به ایران آمده، اما انتظار داشتند که کل کتاب را یاد بگیرد و امتحان بدهد در حالیکه خودشان کاری برای پسرم نکردند، وقتی می‌آمد سرجلسه امتحان حتی کارت شرکت در جلسه نداشت، اما از او خواستند که تمام کتاب را امتحان بدهد!

به مدارس دیگر برویم ۲۰۰ میلیون شهریه می‌خواهند!

دانش‌آموزی هم که از مالزی به ایران آمده است، تنها علت ثبت‌نام در این مدرسه را شهریه بسیار مناسب‌تر آن در مقایسه با مدارس دیگر می‌داند چرا که شهریه این مدرسه ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است، اما مدرسه سفارت پاکستان که فضای آن یک پنجم این مدرسه است، ۲۰۰ میلیون تومان هزینه می‌گیرد بنابراین چاره دیگری جز ثبت‌نام در این مدرسه ندارند!

در مجموع می‌توان نارضایتی خانواده‌ها از وضعیت مدارس بین‌الملل را در این چند محور دانست:

*عدم تدریس کیفی که در برخی مواقع از ضعف تلسط معلمان این مدارس به زبان انگلیسی ناشی می‌شود.

*وجود دانش‌آموزانی از کشور‌های مختلف با فرهنگ‌های متفاوت و در نهایت وجود آسیب‌های اجتماعی و رفتاری که نیاز به نظارت دقیق و جدی‌تر مسئولان مدرسه دارد.

*دریافت شهریه بالا و در مقابل ضعف کیفیت و مدیریت اعمال شده در مدرسه و در نهایت ناگزیر بودن برای حضور در این مدرسه آن هم به دلیل عدم تسلط دانش‌آموزان به زبان فارسی همچنین شهریه بسیار بالاتر مدارس بین‌الملل غیردولتی و سفارتخانه‌ها!

مدرسه بین‌الملل غیردولتی، کالج خارج از کشور و اعزام دانش‌آموز به خارج از کشور!

اما در این میان برخی مدارس بین‌الملل هم هستند که با اخذ مجوز در قالب مدارس غیردولتی مشغول به فعالیت هستند، اما شیوه کار آن‌ها هم در نوع خود عجیب است یعنی در کنار مدرسه بین‌الملل، مؤسساتی برای اعزام دانش‌آموز به خارج از کشور در قالب کمپ‌های اردوی تابستانی دارند یا در کنار تمام این موارد، کالجی در خارج از کشور تأسیس کرده و نسبت به اعزام دانشجو به کالج‌هایشان در خارج از کشور اقدام می‌کنند!

در کنار انواع مشکلات مردم در انواع مختلف مدارس دولتی و غیردولتی به نظر می‌رسد حوزه مدارس بین‌الملل کمتر مورد نظارت و بررسی قرار گرفته است و در این رابطه نیاز است بخش بازرسی و ارزیابی آموزش‌وپرورش مسئولانه و دقیق‌تر وارد شود.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش مدارس بین المللی اتباع خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری،  مدیر بخش بین‌الملل سی‌و‌یکمین نمایشگاه قرآن کریم به تشریح برنامه‌های این بخش نمایشگاه پرداخت و گفت: ما تقریباً ۱۰ موضوع را در بخش بین‌الملل دنبال می‌کنیم. یکی از این موضوعات مسئله مقاومت است. آیات زیادی به مقاومت پرداختند. آنچه در فلسطین، لبنان و یمن اتفاق می‌افتد، کار سیاسی نیست، بلکه قرآنی است. از طرفی، بسیاری از موسسات در اقصی نقاط عالم اسلام مسئولیت چاپ قرآن را به عهده دارد. در داخل ایران هم موسسات طبع و نشر توانمند فراوان داریم، که باید آنها را به موسسات چاپ خارج از ایران متصل کنیم. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم یکی از بهترین بستر‌هایی است که از موسسات طبع و نشر بین‌المللی دعوت کنیم، تا این موسسات با هم ارتباط گیرند. اگر لازم باشد این هم‌افزایی منجر به انعقاد تفاهم‌نامه می‌شود. 

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم درباره موسساتی که روخوانی، روان‌خوانی و تلاوت قرآن را در دستور کار قرار می‌دهند، توضیح داد: مثلاً کشور‌های پاکستان، مصر، ایران و ... در این بخش‌ها قوی است. الان هنرمندان قرآنی در کنار آثارشان در غرفه بین‌الملل حضور دارند. چراکه می‌خواهیم انتقال مهارت و دانش هم صورت گیرد. ما کارگاه‌ها و نشست‌هایی را طراحی کردیم و در آن نشست‌ها خطاطان قرآنی ایران با خطاطان خارجی کار مشترک ارائه می‌دهند. امسال در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم ابتکاری رخ داده، که منجر به شکل‌گیری دیپلماسی قرآنی شده است. ما بجای اینکه خودمان را قانع کنیم که سه چهار کشور در بخش بین‌الملل حضور یابند، از همه کشور‌ها دعوت کردیم تا ظرفیت‌های قرآنی خود را به نمایشگاه بیاورند.

وی افزود: ما می‌گوییم علاوه‌بر نمایش آثار، محتوا و روش و مهارت به مشارکت گذاشته شود. مهمانان بخش بین‌الملل که شخصیت‌های قرآنی هستند، می‌توانند در کشورشان روایتگر حقایق قرآنی ایران باشند. این روایتگری توطئه‌ها، دروغ‌ها و شایعات دشمنان را خنثی می‌کند. شایعاتی که می‌گوید ایران نسبت به قرآن توجه ندارد و موضوعات مذهبی دیگری را دنبال می‌کند. 

به گفته حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری، با هنرمندان کشور کرواسی که صحبت می‌کردیم می‌گفتند وقتی ما به کشورمان برگشتیم، نه تنها در کرواسی بلکه اروپا هم می‌گوییم مردم ایران نسبت به قرآن انگیزه دارند. دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی و مردم ایران نیست. اما وقتی نمایندگان کشور‌ها به ایران آمدند و آن دیپلماسی قرآنی در بستر نمایشگاه قرآن شکل گرفته است. بنابراین، وقتی آنها به کشورشان باز می‌گردند، نسبت به ما دیدشان عوض می‌شود و هر وقت سخنی در فضای مسموم رسانه‌ای مطرح شود، آنها به عنوان مدافعین مردمی ایران ظاهر می‌شوند و صحبت‌شان شنیده می‌شود؛ چراکه این نمایندگان شخصیت قرآنی مطرح هستند.

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم در پاسخ به این سوال که امسال علاوه‌بر اینکه غرفه بین‌الملل در طبقه اول صحن شبستان است، امکان نمایش آثار هنری آنها هم هست، گفت: سال گذشته جانمایی خوبی بابت غرفه بین‌الملل نشده بود و ترجیح داده شده بود اگر آثاری هم هست، مستقیم از کشور‌های آنها نیاید. اما الان هنرمند به عنوان یک شهروند اندونزی، تایلندی، هندی و ... در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حضور دارد.

وی در پاسخ به این سوال که نحوه دعوت شما از نمایندگان کشور‌های مختلف چگونه بوده؟ توضیح داد: ما تقریباً یک سال است که درگیر دعوت مهمانان هستیم. ما در ابتدا برای شناسایی ظرفیت‌های قرآنی باید به سفرا و رایزنان فرهنگی بگوییم تا آنها اطلاعات را جمع‌آوری کنند. بعد تیم کارشناسی فعالان قرآنی را انتخاب کند. به طور کلی، کار بین‌الملل کار زمانبر و هزینه‌بر است. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در پاسخ به این سوال که یکسری از کشور‌ها اسلامی نیستند و دولتمردان‌شان دغدغه قرآنی ندارند، چگونه نمایندگان قرآنی‌شان را انتخاب می‌کنید؟ گفت: ما بخشی از مهمانان را از طریق رایزنان و سفرای فرهنگی شناسایی کردیم. حتی با مراکز اسلامی مردم‌نهاد ارتباط گرفتیم، آنها چندتا گزینه برای دعوت به ایران به ما معرفی کردند. باید پیگیر بود؛ چراکه هر کدام از افراد معذوراتی برای حضور در ایران دارند. بعضی از مهمانان می‌گویند باورمان نمی‌شود که ایران کشور آزادی باشد. یا کشور شما چقدر زیباست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • ۲ هزار کلاس درس در استان اردبیل احداث می‌شود
  • دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!
  • احداث ۲۰۰۰ کلاس درس در اردبیل پیش بینی شده است
  • اعتکاف علمی در مدارس آذربایجان شرقی برگزار می‌شود
  • شرکت هزار دانش آموز قمی در طرح اعتکاف علمی مدارس
  • کلنگ زنی ۳ مدرسه در شهرستان کهگیلویه انجام شد
  • مدارس و ادارات ۱۴ فروردین تعطیل است؟
  • خیران؛ بزرگترین رکن نهضت مدرسه‌سازی
  • اسکان بیش از ۵ هزار مسافر نوروزی در مدارس شهرستان برخوار
  • ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی، اولویت دولت و آموزش و پرورش