Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، مرتضی وافی، قائم مقام بنیاد تعاون بین‌الملل اسلام و مدیر موسسه خانه خورشید امروز دوم شهریورماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های همایش تبلیغی محرم و صفر گفت: این مسئله غیرقابل انکار است که دنیا و حوزه بین‌الملل به ایران توجه دارد و رفتارهای حاکمیت و مردم ایران زیر ذره‌بین کشورهای دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از صد ملیت در قم ساکن و مشغول تحصیل هستند و دنبال کشف حقیقت انقلاب اسلامی و نگرش اسلام به سیاست و حکومت هستند تا این روش بتواند به عنوان تمدن در دنیا مطرح شود.

وافی با اشاره به نقش موسسات خصوصی در عرصه بین‌الملل که موثر و ضروری است، گفت: باید برخی از فعالیت‌ها و عملکردهای فرهنگی و انتقال مفاهیم اسلام و انقلاب را به این نوع موسسات حوزوی مستقل سپرد و این موسسه در سال 1373 در همین راستا شکل گرفته‌است.

وی با اشاره به ماموریت‌های این نهاد بیان کرد: عمده فعالیت این مرکز در اروپا و آمریکای شمالی است و ارتباطش را با مسلمین و شیعیان بومی این مناطق توسعه داده‌است؛ اولین شیعیان آمریکای شمالی 70 سال قبل در این مناطق پدیدار شده‌‌اند و مجموعه نوپا است و تقریبا اولین اعلام عمومی رسمی شیعیان در آمریکای شمالی با پیروزی انقلاب انجام شد و در اروپا هم قدمت شیعیان به خیلی وقت باز نمی‌گردد و شاید آیت الله بروجردی اولین مرکز اسلامی را در آلمان تاسیس فرمود.

وافی ادامه داد: سه تا 5 هزار نفر بافت اصیل و بومی شیعیان آمریکا را تشکیل می‌دهند که باید ارزش این بخش و ضرورت توجه به آن را بدانیم و بنیاد تعاون بین‌الملل اسلام تلاش کرده تا با این افراد ارتباط برقرار کرده و به آنان خدمت رسانی کند که از جمله خدمات رفت و آمد این افراد به ایران و تغذیه فکری و حمایت اجتماعی و مالی آنان است.

قائم مقام بنیاد تعاون بین‌الملل اسلام با تاکید بر آموزش مستمر معارف اسلامی برای این شیعیان بیان کرد: 600 نفر از شیعیان در آمریکای شمالی تحت پوشش آموزش معارف اسلامی و تشیع از طریق فضای مجازی و سفرهای آموزشی قرار دارند همچنین کتبی برای این قشر چاپ شده است.

وافی تصریح کرد: محتوای مناسب با فرهنگ شیعیان در کشورهای دیگر با وجود فعالیت چندین نهاد و مرکز مرتبط، تولید نشده‌است در حالی که برای حضور در مجامع بین‌المللی نیازمند ترجمه مناسب هستیم که نتوانسته‌ایم این محتوای مناسب را تولید کنیم و عمده دلیل آن هم این است که مطالعات ما در حوزه اسلام و فرهنگ آمریکا مطالعات کاملی نیست.

لزوم تاسیس مرکز تربیت مترجم در ایران

وی افزود: ما یک مرکز تربیت مترجم در کشور نداریم و این ضعف را مسئولان حوزه فرهنگی می‌دانند و بر آن تاکید دارند ولی کاری برای آن نشده در حالی که 20 مرکز دولتی و خصوصی نیازمند مترجمانی هستند که بتوانند تولیدات حوزه را به زبان‌های دیگر به خصوص انگلیسی ترجمه کنند.

وافی تصریح کرد: مرکز تربیت مترجمی لازم داریم که افرادی تربیت کنند که زبان مادری آنان لاتین باشد و با فارسی به خوبی آشنا باشند و بعد هم بتوانند معارف تخصصی را ترجمه کنند؛ بیش از 70 درصد ترجمه‌های ما در حوزه معارف دینی به زبان انگلیسی اگر نگوئیم وهن شیعه است اشکالات جدی دارد و حتی فتوایی از مراجع داریم که بر عکس ترجمه شده و یا ترجمه‌هایی از قرآن داریم که اصلا شایسته نیست.

وی با بیان اینکه طرحی در مورد تربیت مترجم به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه داده‌ایم ولی این طرح تاکنون اجرایی نشده و مورد توجه قرار نگرفته‌است، اظهارکرد: با توجه به نامه رهبری به جوانان اروپایی؛ بحث بیانیه انقلاب و ... این ضرورت دوچندان است زیرا جوانان اروپایی باید به منابع ترجمه شده مراجعه کنند لذا باید انقلابی در بحث ترجمه متون دینی ایجاد شود.

وافی ادمه داد: انبارهایی در دنیا داریم که کتب ما به آنجا رفته ولی توزیع مناسبی از کالاها و خدمات فرهنگی و دینی حوزه علمیه را در کشورهای مختلف نداریم.

کمبود بودجه، برخی از مراکز حوزوی را تعطیل کرد

وی افزود: برخی افراد با کمک مجلس به مجموعه‌های فرهنگی مخالف بودند و سعی کردند به سمت استقلال و عدم وابستگی به بودجه دولتی پیش بروند ولی برخی نمایندگان از جمله امیرآبادی و از طرف دیگر دولت بودجه‌های فرهنگی را به شدت کاهش دادند.

وافی گفت: ما هم با بودجه بی حساب و کتاب مخالفیم ولی هر موسسه باید بنابر نوع و میزان فعالیتش بودجه دریافت کند در حالی که امروز عمده مجموعه‌های فرهنگی و حوزوی یا به سمت تعطیلی و یا به سمت تقلیل فعالیت‌ها و نیروها پیش رفته‌اند.

وی با اشاره به سند صنایع فرهنگی بیان کرد: این سند که سال‌ها قبل تدوین شد امروز به فراموشی سپرده شده است؛ رهبری در سخنان چند روز قبل خودشان در کنار مسئله اقتصادی به بحث فرهنگ و رشد اخلاقی در جامعه اشاره کردند.

وافی گفت: ما در کنار نهادهایی مانند جامعه المصطفی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌توانیم خلاها و نقص‌ها را در عرصه بین‌المللی کاهش دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم آمریکا قرآن اسلام در آمریکا شیعیان خبرگزاری قرآن خبرگزاری ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل سه کارگروه برای تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن

محمد حسین سروش سرپرست مرکز سیاست‌های راهبردی وزارت راه و شهرسازی  با اشاره به اولین جلسه این مرکز در سال جدید که امروز سه‌شنبه هفتم فروردین برگزار شد، گفت: این جلسه با هدف احصای برنامه‌ها و راهبرد‌های وزارت راه و شهرسازی جهت تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» با حضور جمعی از معاونین و مدیران وزارتخانه برگزار شد.

سرپرست مرکز سیاست‌های راهبردی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد سامانه «پیمان برای پیشرفت» در اسرع وقت راه اندازی شود.

وی افزود: این سامانه به عنوان رابط بین وزارت راه و مردم برای معرفی طرح‌ها و ظرفیت‌های موجود در پروژه‌های وزارت راه و شهرسازی با هدف افزایش مشارکت مردم است.

به گفته سروش، سامانه «پیمان برای پیشرفت» بستر فناورانه جهت افزایش مشارکت مردم در تصمیمات وزارت راه وشهرسازی فراهم می‌کند و طرح‌ها و راهکار‌های مردم و نخبگان را در خصوص برنامه‌های وزارتخانه دریافت خواهد کرد که با پیگیری‌های انجام شده به زودی رونمایی می‌شود.

سرپرست مرکز سیاست‌های راهبردی وزارت راه و شهرسازی، راه اندازی زیرساخت‌های نرم افزاری و پلتفرم‌های فناورانه نظیر ایجاد قرارداد‌های هوشمند را از دیگر اهداف پیش رو دانست.

وی در ادامه به نقش‌های مختلفی که مردم می‌توانند در ایجاد جهش تولید در بخش‌های مسکن و حمل و نقل داشته باشند، اشاره کرد و گفت: این نقش‌ها از حوزه نظارتی تا مشارکت در تصمیمات و پروژه‌های عملیاتی را شامل می‌شود و می‌توان از ظرفیت‌های مردمی با تعیین اهداف کمی و شاخص و تعیین حوزه‌های موضوعی در جهش تولید، بهره‌مند شد.

سروش یادآور شد: بررسی ظرفیت گروه‌های مردمی و جهادی، تشکل‌های مردم نهاد و شرکت‌های بزرگ و کوچک و متوسط از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنين امروز ۷ فروردین شورای مسکن به ریاست مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی همراه با تمامی معاونان وی در ساختمان دادمان برگزار شد.

در این نشست معاونان حوزه‌های مسکن و ساختمان، شهرسازی، بازآفرینی شهری ایران، شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و مسکن، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، مسکن انقلاب اسلامی و سایر بخش‌های مرتبط به ارائه برنامه‌های خود در سال پیش‌رو پرداختند.

مقرر شد تا سه کارگروه به منظور پیگیری مالی پروژه‌های در حال احداث، استفاده از ظرفیت انبوه‌سازان برای اجرای به موقع پروژه‌های در دست ساخت و پیگیری صنعتی‌سازی و بهره‌مندی از فناوری‌های نوین برای تسریع در اجرای پروژه‌ها و کیفی‌سازی تشکیل شود.

منبع: وزارت راه و شهرسازی 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • آیا عمان مرکز سلامت و درمان منطقه می‌شود؟
  • تاسیس مرکزی جداگانه برای ترجمه قرآن تصویب نشد
  • آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی: حجاب از طرفی واجب است و از طرف دیگر، نباید خشونتی در کار باشد
  • کمیته امنیت روانی اردبیل در دادستانی تشکیل می‌شود
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • کمیته امنیت روانی استان اردبیل در دادستانی تشکیل می‌شود
  • مراکز خلاق چه مراکزی هستند؟
  • نیازمند انقلاب جدید در حوزه نشر آثار فاخر به زبان‌های زنده دنیا هستیم
  • تشکیل سه کارگروه برای تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن
  • عرضه نرم افزار «جامع تفاسیر نور» در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم