Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@01:45:15 GMT

قیمت برنج درگیر و دار واردات

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۸۶۰۱

قیمت برنج درگیر و دار واردات

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران گفت: قیمت تمام عوامل هزینه ساز در تولید برنج تا سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده اما در زمان عرضه محصول توسط کشاورز شاهد کاهش چشمگیر قیمت در بازار هستیم.

بابک مومنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ماه‌های اردیبهشت و خرداد قیمت برنج تا حدود ۲۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده بود و سیاستی مبنی بر واردات برنج وجود نداشت، اظهار کرد: در زمانی که کشاورزان معمولا دستشان خالی از کالا است، عمده بازار در تصرف دلالان برنج  قرار دارد اما در زمان برداشت محصول شاهد کاهش چشمگیر قیمت برنج در بازار و بحث واردات برنج می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه واردات برنج یک معضل جدی در حوزه معلق و معطل مانده بازرگانی محصولات کشاورزی است، تصریح کرد: بدلیل جابجا شدن مرجع تصمیم ساز بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن و تجارت ما دچار مشکلات اساسی در سیاست‌گذاری‌های کلان و حتی نفوذ  بعضی دلالان و کارتل‌های اقتصادی در این خلا ایجاد شده در سیاست های حاکمیتی هستیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در سال گذشته حداکثر رقم هزینه کاشت برنج بین ۱۲۰ الی ۱۳۰ هزار تومان بوده اما امسال به ۲۳۰ الی۲۵۰ هزار تومان هم در مقاطعی رسیده است که در این بین رشد شدید قیمت نهاده های ضروری مثل کود، سم و بذر هم که جای خودش دارد، در چنین شرایطی  با افزایش ۲ الی ۳ برابری هزینه ها اگر قرار باشد دنبال تثبیت قیمت باشیم بیش از پیش به اقتصادی شدن تولید لطمه می زنیم.

مومنی با بیان اینکه کشاورزان با کاهش شدید سود حاصل در فعالیت های مولد در برابر دلالی و سوداگری مواجه هستند، گفت:  کسب و کار مولد در بازار مازندران با تهدید جدی رشد چشمگیر قیمت زمین و در نتیجه بحث‌های سوداگری، ویلاسازی یا هجوم جمعیت از سایر نقاط کشور به سمت مازندران و متاسفانه عدم برخورد های کافی با زمین‌خواران و دلالان در این عرصه مواجه است.

وی با اشاره به اینکه تقریبا بخش قابل توجهی از اراضی شالیزاری غرب مازندران را از دست داده ایم، افزود: در محدوده نور، محمودآباد و سرخرود فروش زمین ها ادامه پیدا کند، همین تعداد کشاورزانی که بر اساس باورهای اعتقادی خودشان در این عرصه فعالیت کنند به ناچار از فشارهای ناشی از غیر اقتصادی بودن تولید، ممکن است که کار را ترک کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران در ادامه بیان کرد: اگر کشاورزی یک فعالیت اقتصادی تلقی نشود و مردم احساس کنند که کشت و کار درآمد زا نیست، کمتر به این سمت حرکت خواهند کرد و در نسل‌های آینده برای کشاورزی رغبتی باقی نمی ماند و این محور اصلی اقتصادی در مازندران دیگر فعال نخواهد بود.

مومنی با بیان اینکه در حال حاضر با مسئله نرخ بالای مهاجرت و خالی شدن روستاها مواجه هستیم، ادامه داد: در نتیجه سیاست های غلط که با تامین منافع انحصاری عده ای خاص از واردکنندگان برنج همراه است متاسفانه منجر به غیر اقتصادی شدن کشت وکار و کاهش بهره وری در یکی از بدترین و سخت‌ترین زراعت ها شده و برای حیات کشت برنج لازم است که کشاورز نسبت به ادامه کشتکار در این عرصه‌ها دلگرم شود.

وی تاکید کرد: هیچ توجیهی برای واردات این محصول در هنگامی که کشاورزان محصول خود را به بازار عرضه می‌کنند، وجود ندارد و به نظر می‌رسد اگر نیاز وارداتی هم هست باید در ایامی نظیر شب عید و یا ایام قبل از برداشت محصول که بازار در کنترل دلالان است، انجام شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران  تصریح کرد: مطالبه‌گری حل این مساله اساسی از وزارت جهاد کشاورزی یک آدرس دهی اشتباه است، هرچند رفتار کم رمق و بعضا صرف ارائه نقطه نظر کارشناسی مسئولان ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص از طرف قشر کشاورز قابل پذیرش نیست اما واقعیت این است که در مورد قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی و واردات بی رویه در فصل برداشت محصول آنچه مورد انتقاد است، ارتباط عملیاتی با  وزارت کشاورزی  ندارد.

مومنی ادامه داد: انتزاع وظایف بازرگانی مربوط به محصولات کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به جهاد کشاورزی  واگذار و در پایان دولت دهم در مجلس به تصویب رسید اما عملا امروز محقق نشده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه دولت ها در هیچ مقطعی نسبت به این مسئله جدی نبودند، خاطرنشان کرد: جابجایی کامل ساختارها یعنی زیرساخت‌های لازم برای تحقق مدیریت کامل بازرگانی محصولات کشاورزی در خود جهاد کشاورزی هرگز محقق نشد و اخیرا هم آخرین میخ بر تابوت این تصمیم حیاتی کوبیده شد.

 عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مازندران با اشاره به اینکه در این زمینه سخنگوی دولت، واگذاری مجدد وظایف مربوط به بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت صمت بود را اعلام کردند، گفت: چرا تامین نهاده‌های تولید و مسائل مربوط به کشت و کار باید در وزارت جهاد کشاورزی مورد پایش و حمایت قرار بگیرد اما قیمت گذاری و سیاستگذاری واردات و صادرات محصول در وزارتخانه دیگری انجام شود، مطمئناً این ناهماهنگی در مدیریت بازرگانی و تنظیم بازار در قطب تولید محصولات زراعی مانند برنج‌ چالش‌برانگیز است.

مومنی با بیان اینکه  به طور قطع، نمایندگانی که داعیه دار وکالت مردم و زبان ناطق کشاورزان مازندران هستند به جای مصاحبه صرف در رسانه‌ها و تذکر دادن در صحن مجلس باید وارد فاز عملیاتی شوند، یادآور شد: نمایندگان استان های گیلان و مازندران با آوردن وزیر صمت به صحن مجلس تکلیف این ماجرا را یک بار هم شده برای همیشه روشن کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اختلاف قیمت برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد با هرگونه افزایش قیمت غیرقانونی

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: نظارت مستمر با تمام توان در بازار ادامه دارد و با هرگونه افزایش قیمت غیرقانونی برخورد می‌شود.

به گزارش مشرق، مسعود امرالهی در مراسم آغاز مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و بسته‌بندی کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی که با حضور نمایندگان وزارت کشور، اتاق اصناف، پلیس امنیت اقتصادی و مشارکت وبیناری رییس جهاد کشاورزی استان‌ها و مدیران شهرستانی، در وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، گفت: نظارت مستمر با تمام توان در بازار ادامه دارد و با هرگونه افزایش قیمت غیر قانونی برخورد می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت بحث امنیت غذایی و سفره مردم، افزود: ما به عنوان افسران امنیت غذایی در حوزه غذایی مردم دخیل هستیم.

امرالهی با اشاره به وضعیت تامین کالای اساسی در ماه مبارک رمضان و عید نوروز یادآور شد: خوشبختانه در سراسر کشور برای تامین ارزاق مشکلی وجود نداشت.

وی با بیان اینکه از امروز تشدید نظارت بر انبارها و سردخانه‌ها با توجه به شعار سال عملیاتی می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر بهترین شرایط در حوزه تامین کالاهای اساسی در کشور وجود دارد.

امرالهی هم‌چنین خواستار ایجاد سامانه پیامکی و یا تلفنی برای اتحادیه‌ها در راستای گزارش تخلفات مردمی شد.

وی با تاکید بر اینکه تغییر گروه کالایی ارزی صورت نگرفته است، یادآور شد: ارزش افزوده کالاهای اساسی همان یک درصد است.

دیگر خبرها

  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور با حمایت دولت
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • برخورد با هرگونه افزایش قیمت غیرقانونی
  • واکنش وزارت جهاد کشاورزی به احتکار کالاهای اساسی | قیمت هیچ کالایی تغییر نکرده است