Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-03-29@09:03:09 GMT

زمینه حضور نسل جوان در مساجد فراهم شود

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۸۷۵۵

زمینه حضور نسل جوان در مساجد فراهم شود

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، آیت الله سید مصطفی موسوی اصفهانی، مدیر حوزه علمیه استان همدان به لزوم برنامه ریزی صحیح برای مساجد اشاره کرد و گفت: برنامه های مساجد باید به گونه ای باشد که منجر به جذب جوانان به مساجد شود نه دفع آن ها.

وی افزود: ایجاد پایگاه های بسیج، برگزاری حلقه های معرفتی، تشکیل صندوق های قرض الحسنه و رسیدگی به فقرا از جمله برنامه های خوبی بوده که در طی سالیان گذشته در مساجد اجرا شده است و باید آن را با جدیت بیشتری ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر حوزه علمیه استان همدان به تشریح جایگاه مسجد در دین اسلام پرداخت و ابراز داشت: پیامبر اسلام(ص) در زمان هجرت ساخت مسجد قبا نخستین کاری بود که انجام دادند و زمانی که به مدینه نیز آمدند مسجدالنبی را بنا کردند و پس از آن هم اصحاب حضرت منازل خود را در اطراف مسجد بنا کردند.

وی، مسجد را پایگاه مستحکمی برای اسلام دانست و گفت: در گذشته علاوه بر اقامه نماز جماعت، مسجد محلی برای تجمع و آماده سازی لشکر اسلام برای دفاع از دین بوده است.

نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام علی (ع) نیز مسجد را به عنوان محلی برای حل مسائل قضاوتی و مشکلات مردم تبدیل کرده بودند و همه این ها حکایت از نقش و جایگاه مسجد در اسلام و در سیره بزرگان ما دارد.

وی، مسجد را محلی برای پیاده کردن اسلام ناب محمدی عنوان کرد و اظهار داشت: باید در زمینه تقویت جایگاه مسجد و تبیین آن برای جامعه به خصوص نسل جوان به صورت جدی تلاش کنیم.

مدیر حوزه علمیه استان همدان با بیان این که بیشترین جمعیت حاضر در هشت سال دفاع مقدس جوانان مسجدی و هئیتی بودند ابراز داشت: ما باید ممنون والدینمان باشیم که ما را با مسجد و هیئت آشنا کردند و لذا امروز ما نیز موظف هستیم تا فرزندانمان را همراه خود در مساجد و هیئات بیاوریم تا آن ها نیز با این فضا آشنا شوند.

وی به مشکلات مساجد اشاره کرد و یادآور شد: کمبود فضا و عدم برخورد مناسب با جوانان که سبب طرد آنها از مسجد می شود از جمله مشکلاتی است که باید به آن به صورت جدی رسیدگی کرد.

آیت الله موسوی اصفهانی به سخن امام خمینی (ره) در خصوص مسجد اشاره کرد و اظهار داشت: بنا بر فرمایش حضرت امام (ره) که مسجد را سنگر عنوان کرده بودند، ما باید کاری کنیم که نسل جوان جذب مساجد شوند  و از آن به عنوان سنگری برای حفظ ارزش ها استفاده کنیم.

وی، ایجاد مکانی برای نگهداری بچه ها در مساجد را کاری زیبا عنوان کرد و ابراز داشت: با این کار بچه ها از آمدن به مسجد خوشحال می شوند و خاطره خوشی برای آنها ایجاد می شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی مسئولان اسلامی فکر می‌کنند اما قارونی عمل می‌کنند

ایسنا/فارس معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به سخنرانی آیت‌الله دژکام در خصوص مسجد نصیرالملک و وقایع پیش آمده در این مسجد تصریح کرد: برخی مسئولان اسلامی فکر می‌کنند اما قارونی عمل می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وقایع پیش آمده در مسجد نصیرالملک شیراز و هتک حرمت جایگاه مسجد توسط عده‌ای گفت: مسجد از آن جهت که معبد مسلمانان است، پیام‌های فراوانی دارد و اولین پیام آن این است که محرابش چشم مسجد است و ما را به کعبه هدایت می‌کند که ما باید از راه محراب مسجد به کعبه رو کنیم و بگوئیم «والکعبه قبلتی».

وی با بیان اینکه این حقیقت و قداست  مسجد است، افزود: اگر هنرهایی که در مساجد است جاذبه گردشگری دارد، این هنر تطهیر شده است که دیدن دارد وگرنه هنری که تطهیر نشده و آلوده است، جاذبه ندارد. این مبانی باید در گردشگری بیان شود تا هنر اسلامی ایرانی را بهتر شناخت.

معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس با تصریح اینکه بعضی از مسئولین اسلامی فکر می‌کنند اما قارونی عمل می‌کنند، گفت: مسجد کانون توحید است، اگر کسی جز این فکر و عمل کند قارونی عمل کرده است.

فرهنگی با اشاره به بیانات آیت‌الله دژکام در خصوص مسجد نصیرالملک اظهار کرد: نطق نماینده ولی فقیه  در استان فارس و امام جمعه شیراز که درباره مسجد نصیرالملک ایراد فرمودند، بیان توحیدی است، اسلامی فکر کردن و اسلامی عمل کردن است؛ اگر مسئولین غیر از این عمل کنند، قارونی عمل می‌کنند.

وی بیان کرد: اگر مسجد الحرام  دارای تقدس است، مساجد نیز همان شرافت را دارد ( وَأَنَّ ٱلۡمَسَٰجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدۡعُواْ مَعَ ٱللَّهِ أَحَدٗا) این را باید مسئولان گردشگری و فرهنگی بدانند همان‌طوری که رسالت الهی، وظیفه خطیری است که فقط به مردان موحِّد و شجاع داده می‌شود، پاسداری و بازسازی و هر گونه عمرانِ دیگرِ مساجد نیز به عهده مردان نترس و موحِّد است.

فرهنگی با یادآوری آیه ۱۷ سوره توبه «مَا کَانَ لِلْمُشْرِکِینَ أَنْ یَعْمُرُوا مَسَاجِدَ اللَّهِ شَاهِدِینَ عَلَیٰ أَنْفُسِهِمْ بِالْکُفْرِ ۚ أُولَٰئِکَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ وَفِی النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ» گفت: نصیحت کردن به معنای سفارش کردن و سخنرانی صرف نیست بلکه نصیحت به معنای اصلاح کردن آسیب ها و مشکلات در مقام عمل است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه آنچه بارها از طرف نماینده ولی فقیه  در استان فارس بیان شد، آن چنانی که به قصد اصلاح باشد، دیده نشده است، گفت: تمام مسئولان که متولی فرهنگ هستند شرعا و قانونا موظف به اجرا هستند، برای اصلاح مجموعه‌های فرهنگی خصوصا  مساجد که مقدس و متبرک هستند عزم و عمل لازم است.

وی اظهار کرد: مردم زمانی که می‌بینند مسئولان آن‌ها اهل عمل هستند، به فرایض دینی روی می‌آورند و در این صورت است که دیگر مساجد خانه سالمندان نیست.

معاون فرهنگی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه فرهنگ امری دولتی یا خصوصی نیست بلکه حقیقتی عمومی که همه آحاد جامعه در آن نقش دارند، افزود:  نباید کاری کنیم که هم خود و هم جامعه اطرافمان دچار آسیب شود و برای این کار باید لباس تقوا بر تن کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخی مسئولان اسلامی فکر می‌کنند اما قارونی عمل می‌کنند
  • دولت باید زمینه‌ایی برای سوق دادن سرمایه سرگردان مردم به سمت تولید فراهم آورد
  • ۱۰ هزار نفر از جاذبه های گردشگری شهرستان لنگرود بازدید کردند
  • بستر‌های مشارکت مردم در جهش تولید فراهم می‌شود
  • زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم در اردستان فراهم می‌شود
  • زمینه اشغال ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم در اردستان فراهم می‌شود
  • زاکانی : مراسم هایی مانند «شهر رمضان» ادامه خواهد یافت | عید سفر نمی‌ روم و مشغول خادمی مردم هستم
  • زاکانی : مراسمی مانند «شهر رمضان» الگوهای موفقی هستند | عید سفر نمی‌ روم و مشغول خادمی مردم هستم
  • فراجا با برقراری امنیت زمینه تحقق شعار را فراهم می‌کند
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟|احسان ارکانی