Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-03-29@08:03:22 GMT

سه گام دیگر تا پلنگ برفی

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۹۰۰۰

سه گام دیگر تا پلنگ برفی

به گزارش ایرنا، این هیمالیا نورد اراکی روز شنبه در  گفت و گو با ایرنا، رمز و رموز موفقیت های پی در پی خود و مشکلات فعالان این عرصه را تشریح کرد.

س: خودتان را بیشتر برای خوانندگان معرفی کنید و بگویید از چه سالی ورزش کوهنوردی را به صورت حرفه ای آغاز نمودید؟

ج: من «رضا آدینه» متولد سال ۱۳۶۹ اراک هستم که علاقه وافری به رشته ورزشی کوهنوردی دارم و از ۱۵ سالگی به شکل حرف ای در این راستا فعالیت کرده ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

س: با توجه به اینکه ورزش کوهنوردی یکی از رشته های ورزشی پر هزینه و از همه مهمتر مخاطره آمیز است، انتخاب این رشته باید دلایل محکمی برای ورزشکار داشته باشد لطفا در این زمینه توضیح دهید؟

ج: ورزش کوهنوردی از رشته های پرهیجان، استقامتی و پرخطر محسوب می شود و سالانه تعداد قابل توجهی از فعالان این رشته در صعودهای مختلف و به دلایل متفاوت با حادثه مواجه شده و حتی جان خود را از دست می دهند و همچنین فعالیت حرفه ای کوهنوری هزینه های بسیاری دارد که بخش عمده ای از این هزینه ها باید از محل آورده های شخصی تامین شود، اما برای من هیجان صعود، سفرهای خاطره انگیز و حضور در کار گروهی انگیزه ای قوی است که در این رشته فعالیت کنم و مهمترین هدفی که برای خود ترسیم کرده ان نیز به دست آوردن نشان بین المللی پلنگ برفی است و برای رسیدن به آن تمامی تلاش خود را به کار خواهم گرفت.

س: آیا دریافت نشان بین المللی پلنگ برفی شرایط ویژه ای دارد؟

ج: بله دریافت این نشان بین المللی پیش نیاز صعود موفق به پنج قله بالای هفت هزار متر منطقه پامیر را دارد و صعود به هر یک از این پنج قله شرایط خاص و آمادگی های متعددی را می طلبد.

س: تا کنون چند قله از قله های پامیر ار فتح کرده اید؟

ج:  قله هفت هزار و ۱۳۴ متری لنین را سال ۱۳۹۵ فتح کرده ام  و اوایل مرداد ماه امسال نیز بر فراز قله هفت هزار و ۱۰ متری خانتانگری  حضور یافتم و تمامی این تلاش اراده ام را برای رسیدن به هدف عالی تقویت کرده است.

س: قله خانتانگری را معرفی کرده و شرایط صعود به این قله را بیان کنید؟

ج: خان تنگری ( خانتانگری ) از ۲ کلمه خان به معنای سلطان و تانگری به معنای ارواح تشکیل شده است، بومیان این منطقه بر این باور هستند که بعد از ظهرها ارواح بر روی این کوه آتش روشن می کنند زیرا در غروب این قله به رنگ سرخ و طلایی رنگ نمایان می شود.

ارتفاعات خانتانگری هرمی است سه وجهی با دو جبهه اصلی شمال در قزاقستان و جنوب در قرقیزستان، این کوه در زمره پنج قله ملقب به پلنگ برفی است  که کم ارتفاع ترین آن ها محسوب می شود  اما به هر حال این کوه به عنوان یکی از قلل هفت هزارمتری مشکل شناخته شده است.

در سال های اخیر به واسطه ی ثابت گذاری هایی که در طول مسیر گذاشته شده است کمی از درجه سختی این ارتفاعات کاسته شده و  این کوه از دو جبهه دارای چهار کمپ است، هر چند که کمتر تیمی از کمپ چهارم استفاده می کند و  در ارتفاع ۵۹۰۰ متری درگردنه بزرگ پای قله مسیر شمالی و جنوبی یکی می شود و مسیر شمالی دارای درجه سختی بیشتری نسبت به مسیر جنوبی می باشد اما به دلیل ایمنی از خطر ریزش بهمن مسیری مناسب برای صعود است.

برای صعود به قله خانتانگری از مسیر شمالی دو راه وجود دارد یا از کشور قزاقستان و شهر آلماتی و یا قرقیزستان و شهر بیشکک که در هر مسیر باید مسافتی به طول ۲۸۰ الی ۴۸۰ کیلومتر را با ماشین طی کرد تا به کمپ پیشرفته کاراکارا رسید.

این کمپ در دامنه های تیان شان قرار دارد با چشم اندازی زیبا از مراتع و علف زارها و جنگل های سرو که رودخانه ای پرآب از کنار آن می گذرد که از یخچال اینلچک سرچشمه می گیرد.

قله خانتانگری به دلیل شمالی بودن و برف گیری دومین قله سرسخت پامیر محسوب می شود و از ارتفاع پنج هزار و ۸۰۰ متری تا نوک قله، صعود با طناب و تعویض ابزار پی در پی همراه است و شرایط این مسیر به گونه ای است که کوهنورد به طور کامل روی تیغه ای قرار دارد که اگر ابزار یا طناب از هر طرف از جای خود بیرون بیاید کوهنرود بیش از سه هزار متر سقوط می کند و در سال های گذشته چنین اتفاقاتی در خانتانگری افتاده است.

س: اگر بخواهید شرایط صعود به قله خانتانگری را با لنین مقایسه کنید صعود به کدامیک دشوار تر است؟

ج: همانطور که گفتم قله خانتانگری دومین قله سرسخت پامیر است و صعود به این قله به مراتب دشوارتر از لنین است من قله لنین را به صورت آلپی(هر شب استراحت در یک کمپ) و در پنج روز صعود کردم.

س: آیا در جریان صعود به خانتانگری با مشکلی مواجه نشدید؟

ج: مشکلی برای خودم پیش نیامد اما یکی از اعضای گروه در کمپ چهار و ارتفاع ۶ هزار و ۵۰۰ متری از ناحیه ریه دچار مشکل و تنگی نفس شد که مجبور شدم وی را از این ارتفاع به ارتفاع چهار هزار و ۵۰۰ آورده و از آنجا نیز با طناب به پایین کوه منتقل کنم. 

س: چطور بعد از این کار سنگین و طاقت فرسا دوباره موفق به صعود شدید؟

ج: بعد از اینکه هم تیمی ام را به پایین کوه منتقل کردم هیچ کس فکر نمی کرد که دوباره بتوانم صعود کنم اما پس از استراحت یک شبه در  کمپ قله، صیح زود به راه افتادم و مسیر کمپ یک تا کمپ سه را در پنج ساعت و ۴۰ دقیقه پیمودم و بعد از یک شب استراحت در کمپ سه یک شب استراحت کردم و در ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه صیح قله را فتحر کردم و بلافاصله راه برگشت را پیش گرفتم و در مدت زمان یک ساعت و ۳۰ دقیقه به کمپ شماره سه رسیدم. 

س: آیا در صعود به قله خانتانگری هیات کوهنوردی استان مرکزی و یا هر دستگاه دیگری از شما حمایت کرد؟ 

ج: با توجه به اینکه کوهنوردی یک ورزش پرهزینه است، مسئولان نگاه حمایتی چندانی به آن ندارند، در بسیاری از مواقع کوهنوردان برای فتح یک قله باید از سه یا چهار کشور عبور کنند تا به محل مورد نظر برسند و تمام هزینه های این سفر از هزینه شخصی افراد تامین می شود.

به عنوان مثال صعود اخیر من به خانتانگری بیش از ۴۰۰ میلیون ریال هزینه داشت اما هیات کوهنوردی قول داده که بخشی از این هزینه را تامین می کند.

س: از نظر شما هیمالیا نوردی چه تفاوتی با کوهنوردی دارد؟

ج: کوهنوردی با هیمالیا نوردی تفاوت های بسیاری دارد چرا که در هیمالیا نوردی کوهنورد در مدت زمانی کوتاه از یک محل خشک وارد محلی می شود که مسافت های طولانی زیر پوشش برف قرار دارد و گاهی وقت ها کوهنورد باید در دمای بیش از ۳۰ درجه زیر صفر به مسیر خود ادامه دهد تا به قله برسد.

س: عوامل موفقیت در ورزش کوهنوردی از نظر شما چیست؟

ج: علاوه بر علاقه درونی و انگیزه های شخصی که لازمه موفقیت در هر رشته ورزشی و یا هر هدف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، آنچه که یک کوهنورد را به قله های ترقی می رساند و بین یک کوهنورد حرفه ای و غیر حرفه ای تفاوت ایجاد می کند تمرینات مداوم بر اساس انتخاب محل مورد نظر برای صعود است، به طور کلی تعین هدف ،دریافت اطلاعات کافی، لزوم داشتن اطلاعات از قوانین ومقررات کشور مقصد، شرکت های سرویس دهنده و ارایه دهنده خدمات کوهنوردی،آشنایی با قوانین بیمه و تکنیک های کوهنوردی ،تسلط بر زبان انگلیسی، داشتن روابط عمومی خوب و قوی، آشنایی با مبانی واصول فنی کوهنوردی ، تجهیزات استاندارد ،حرفه ای وفنی و بهره مندی از امکانات کمک های اولیه، تجهیزات و امکانات مناسب ارتباطی، توجه به تغذیه علمی و اصولی ، داشتن پزشک تیم، بهره مندی از سرپرست قاطع و مقدر و مدیری مدبر،آگاهی از شرایط آب و هوایی به طور دقیق، تدوین برنامه های آمادگی جسمانی و اجرای اردوهای منظم، انجام معاینات پزشکی اعضای تیم ، توجه به برنامه های تقویت کننده روحیه کوهنورد و داشتن صعودهای مدون و علمی از کمپ اصلی تا قله از نکاتی است که فرد با ید در نظر گیرد و بی توجهی به تک تک این موارد می تواند برای کوهنورد حوادث جبران ناپذیری وناگواری را به همراه داشته باشد.

س: لطفا جایگاه ورزش کوهنوردی در ایران را تشریح کنید. 

ج: حمایت کمرنگ از کوهنوردی به دلیل هزینه های بالای این ورزش باعث شده که این رشته جذاب در ایران رشد چشمگیری را نداشته باشد و اغلب  افراد غیر حرفه ای وارد این عرصه می شوند که این مهم مشکلات بسیاری را برای خود افراد ایجاد می کند به عنوان مثال در هشت سال گذشته تعداد بی شماری در ارتفاعات کمتر از پنج هزار متر جان خود را از دست داده اند در صورتی که  هیمالیا نوردان در همین مدت زمان در ارتفاعات بالای هفت و هشت هزار متر ۴۵۰ نفر از دست داده اند. 

بیش از یک هزار نفر به صورت سازماندهی شده زیر نظر هیات کوهنوردی استان مرکزی فعالیت می کنند.

۳۰۱۷/۶۰۱۳/

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر تغذیه رشته های ورزشی روابط عمومی قرقیزستان انگلیسی قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ندارد گروه ایران را حدس بزنید!

به گزارش "ورزش سه"، مرحله پیش مقدماتی جام جهانی در حالی به دور نهایی خود رسیده که این رقابتها با حضور 36 تیم منتخب فوتبال آسیا برگزار می‌شود و حالا صعود شش تیم به دور نهایی مسجل و پنج تیم نیز به طور قطعی حذف شده‌اند تا 25 تیم ملی فوتبال همچنان در رقابتها باقی بمانند.

در این مسابقات، دو تیم برتر از 9 گروه به دور سوم مسابقات مقدماتی جام جهانی راه پیدا می کنند و در عین حال این تیم ها سهمیه خود را در جام ملت‌های آسیا 2027 عربستان سعودی رزرو می کنند. البته شش تیم دیگر هم با برگزاری مسابقات پلی آف می‌توانند سهمیه جام ملتها را کسب کنند.

نکته جالب اینکه قرار است فیفادی خرداد ماه، پایان مرحله پیش مقدماتی جام جهانی 2026 آمریکا باشد و سپس 18 تیم برتر معرفی خواهند شد تا به استقبال دور نهایی مرحله مقدماتی بروند.

**شش تیم صعود کننده: فقط یک تیم شرق آسیایی!
تیم‌های قطر، امارات، عراق، استرالیا، ایران و ازبکستان پس از پیروزی‌های خود در دور چهارم مرحله دوم رقابت‌های انتخابی جام جهانی 2026 و جام ملت‌های آسیا 2027 به دور سوم مسابقات صعود کردند. ایران و ازبکستان تنها دو تیمی هستند که تکلیف گروه خود را روشن کرده و عملا شانسی برای دو تیم دیگر نگذاشتند.

همچنین تیم ملی عراق که در تاریخ خود تنها یک بار در جام جهانی 1986 شرکت کرده است، با برتری 5 بر صفر مقابل میزبان خود، فیلیپین، امتیاز خود را به 12 رساند و جواز صعود به دور سوم را به دست آورد. قطر و امارات نیز با شکست کویت و یمن به چهارمین پیروزی متوالی خود دست یافتند و به 12 امتیاز رسیدند تا از حضور در جام ملت‌های آسیا که قرار است در عربستان سعودی برگزار شود، اطمینان حاصل کنند.

استرالیا که با پنج گل لبنان را شکست داد، تنها تیم شرق آسیایی است که صعود خود را قطعی کرده و هر چهار بازی خود را با پیروزی به پایان رسانده است اما مدعیان دیگری هم هستند که نتوانستند صعود خود را مسجل کنند.

**پنج حذف قطعی: حریفان تیم ملی!
پنج تیم نیز بعد از پایان هفته چهارم، از دور رقابتها حذف شدند و هیچ شانسی برای صعود به مرحله بعدی ندارند. چین تایپه، هنگ کنگ، ترکمنستان، پاکستان و نپال، تیمهایی هستند که در دور نهایی بازی تشریفاتی خود را برگزار خواهند کرد.

نکته جالب اینکه هر دو تیم گروه ایران حذف شده‌اند اما تیم میانمار نیز تقریبا از رقابتها حذف شده و برای صعود باید هر دو بازی خود را ببرد و تیم سوریه نیز هر دو بازی خود را ببازد که تنها شانس روی کاغذ را به این تیم می‌دهد.

**مدعیان صعود: انتقاد به مانچینی!
شاهین‌های سبز با نتیجه 1-0 از حریف پیش بودند و حدود 10 دقیقه تا رسیدن به دور سوم فاصله داشتند، اما میزبان بازی را به تساوی کشاند تا عربستان که در ریاض تاجیکستان را شکست داده بود، در دوشنبه در کسب سه امتیاز بازی ناکام بماند.  با این نتیجه عربستان سعودی با 10 امتیاز جایگاه خود را در صدر جدول حفظ کرد و تاجیکستان با پنج امتیاز در رده سوم قرار گرفت و امید خود را برای رقابت حداقل برای رتبه دوم گروه حفظ کرد. تیم اردن هم پس از پیروزی مقابل پاکستان 7 امتیازی شد و پاکستان بدون امتیاز در قعر جدول باقی ماند.

نکته جالب اینکه پس از تساوی عربستان برابر تاجیکستان، هواداران فوتبال در این کشور مانچینی را مسئول از دست دادن پیروزی در این مسابقه و عدم صعود زودهنگام به دور بعد دانستند. آنها معتقد بودند این سرمربی ایتالیایی با تکیه بر عناصر بی تجربه در چنین رویارویی‌های سرنوشت‌سازی باعث عدم نتیجه‌گیری تیم می‌شود، در صورتی که باید نقش فعالی در ایجاد تغییرات داشته باشد تا تیم عربستان از غافلگیری جلوگیری کند.

این در حالی است که تیمهای کره جنوبی و ژاپن هم هنوز نتوانستند صعود خود را قطعی کنند. در این بین باتوجه به حکم 3-0 احتمالی برای بازی ژاپن و کره شمالی، صعود سامورایی‌ها به زودی مسجل خواهد شد اما کره جنوبی باتوجه به تساوی عجیب برابر تایلند، باید در فیفادی بعدی سنگاپور را شکست دهد.

**12 سهمیه چگونه تقسیم می‌شود؟
باتوجه به صعود شش تیم، 12 سهمیه دیگر باقی مانده که در دو بازی باقیمانده اعطا خواهد شد، 25 خواهان خواهد داشت تا رقابتی بسیار دشوار را رقم بزنند. فراموش نکنید در دوره‌های قبلی 10 و 12 تیم در دور نهایی مقدماتی جام جهانی حضور داشتند اما حالا این تعداد افزایش یافته و آسیا شاهد حضور مدعیان بیشتری برای صعود به جام جهانی خواهد بود.

* صعود احتمالی: ژاپن، کره‌جنوبی، عربستان، اندونزی و بحرین
باتوجه به شرایط، سه مدعی و قدرت کلاسیک آسیا قطعا به مرحله بعدی صعود خواهند کرد. در این بین تیم اندونزی باتوجه به تقابل با ضعیفترین تیم گروه خود (فیلیپین) به احتمال فراوان از گروه خود صعود خواهد کرد. تیم بحرین نیز موقعیت بسیار خوبی برای صعود دارد و با یک تساوی برابر یمن در منامه صعودش را مسجل می‌کند.

* جنگ صعود: نبرد واقعی برای 7 سهمیه
تیمهایی که برای صعود رقابت سختی خواهند داشت: هند، افغانستان و کویت - سوریه و کره شمالی - چین و تایلند - قرقیزستان، عمان و مالزی - اردن و تاجیکستان - فلسطین و لبنان.

حال بد نیست به رقابتهایی بپردازیم که در خرداد ماه جنگ واقعی صعود را رقم خواهند زد:

17 خرداد:
هند - کویت: این آخرین شانس برای تیم ملی کویت خواهد بود تا از تقابل مستقیم با هند استفاده کند و با بهره گیری از شکست احتمالی افغانستان مقابل قطر، شش امتیازی شود.

کره شمالی - سوریه: این بازی در پیونگ یانگ برگزار می‌شود. کره شمالی 3 امتیازی است و سوریه 7 امتیا دارد و به همین دلیل یک تساوی برای سوریه، منجر به صعود این تیم خواهد شد.

چین - تایلند: شاگردان برانکو ایوانکوویچ که برد مهمی را برابر سنگاپور از دست دادند، حالا باید در بازی سرنوشت ساز برابر تایلند صعود خود را قطعی کنند. فراموش نکنید بازی آخر چین با کره است و به همین دلیل بازی رودررو برابر تایلند اهمیت بسیار زیادی دارد.
قرقیزستان - مالزی: قرقیزها با 9 امتیاز شانس بسیار خوبی برای صعود دارند و اگر بتوانند در بیشکک مالزی را شکست دهند، صعودشان به مرحله نهایی قطعی خواهد شد.

اردن - تاجیکستان: تاجیکها که محبوبیت زیادی در ایران دارند، برای صعود باید یک امتیاز از اردن بگیرند تا با پیروزی مقابل پاکستان در خانه، صعودشان قطعی شود. در این صورت حذف اردن یک شگفتی بزرگ خواهد بود.
فلسطین - لبنان: این بازی در استادیوم الریان قطر برگزار خواهد شد و لبنان 2 امتیازی برای زنده نگه داشتن شانس صعود در مقابل فلسطین 7 امتیازی، چاره ای جز برد نخواهد داشت.

23 خرداد: 
کویت - افغانستان: در صورتی که کویت بازی خود را به هند واگذار کند، دیگر شانسی برای صعود نخواهد داشت اما افغانستان تا آخرین روز از شانس صعود برخوردار است.

عمان - قرقیزستان: ممکن است این بازی تشریفاتی شود چرا که هر دو تیم 9 امتیاز دارند و در همان بازی اول فیفادی می‌توانند صعودشان را قطعی کنند اما اگر اتفاق عجیبی رخ دهد، این بازی هم یک فینال واقعی خواهد بود.

**شگفتی احتمالی: حذف برانکو و عموته
البته باتوجه به صعود قریب الوقوع شش قدرت برتر آسیا (ایران، ژاپن، کره، عربستان، استرالیا، امارات)، بعید است شگفتی خاصی رقم بخورد اما ممکن است دو تیم چین و اردن در فیفادی خرداد از رقابتها کنار بروند که یک حذف بزرگ و مهم خواهد بود. البته آنها همچنان در موقعیت صعود قرار دارند و باید برابر تایلند و تاجیکستان، به نتیجه مناسب برسند.

**گروه مرگ احتمالی برای ایران
حال در صورتی اتفاق خاصی رخ ندهد، احتمال دارد ایران در یک گروه بسیار دشوار نیز قرار بگیرد که البته بعید است چالش دشواری را برای ایران ایجاد کند. باتوجه به اینکه سازوکار قرعه کشی مرحله نهایی رنکینگ فیفا خواهد بود، ایران با تیمهای کره جنوبی و ژاپن رودررو نخواهد شد.

حال بد نیست یک گروه دشوار احتمالی را برای ایران شبیه سازی کنید. جایی که ممکن است ایران با تیمهای استرالیا، عراق، اردن، چین و سوریه رودررو شود که چالش‌هایی را برای ایران ایجاد خواهد کرد.

البته در این گروه نیز دو تیم به صورت مستقیم راهی مرحله بعدی خواهند شد و دو تیم دیگر هم به پلی آف خواهند رفت تا عملا احتمال حذف ایران بسیار بسیار کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • چه می‌شد اگر پرسپولیس الدحیل را شکست می‌داد؟ | چی می‌شد اگه ...
  • ایجاد تونل برفی در ترکیه + فیلم
  • امکان ندارد گروه ایران را حدس بزنید!
  • هفته‌ای ایمن و بدون حادثه را در کوه صفه پشت سر گذاشتیم
  • سقوط مرگبار جوان دامغانی از کوه
  • گئورگی گولسیانی در جشن صعود تیم ملی گرجستان به یورو 2024 / فیلم
  • گرجستان به یورو 2024 صعود کرد
  • سقوط از کوه جان یک جوان را در آهوانو دامغان گرفت
  • عراق به جام ملت‌های آسیا صعود کرد
  • تصاویر تماشایی از شب و روز برف جاده چالوس