Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@15:58:00 GMT

پاکستان سد راه تجارت افغانستان با هند نمی شود

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۹۰۶۹

پاکستان سد راه تجارت افغانستان با هند نمی شود

دولت اسلام آباد اخیرا اعلام کرده بود که بالا گرفتن درگیری های مرزی با هند همزمان با وضعیت بحرانی در کشمیر، به تلاش های پاکستان برای کمک به پیشبرد فرآیند صلح در افغانستان ضربه می زند.

در عین حال پاکستان به رغم توقف تجارت با هند، تصمیمی برای جلوگیری از فعالیت های بازرگانی افغانستان با هند از طریق خاک پاکستان ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه پاکستان در این خصوص گفت: این کشور با وجود تنش ها با هند اجازه تردد کامیون های افغانستان در پاکستان و تجارت با هند را صادر می کند.

«شاه محمود قریشی» روز گذشته طی دیدار با هیاتی از نخبگان و اندیشمندان افغانستانی برای شرکت در نشست ابتکار مذاکرات فراتر از مرزها به اسلام آباد سفر کرده بودند، گفت: پاکستان سد راه تجارت افغانستان با هند نخواهد شد و  همچنین اقدامی برای توقف کامیون های افغانستان در خاک پاکستان نکرده است.

منابع خبری گزارش دادند: عدم مخالفت پاکستان با تردد کامیون ها افغانستان به مقصد هند نشان دهنده چرخش در سیاست اسلام آباد است که پیش تر به دلیل تنش های سیاسی و مرزی با هند، مخالف تردد کامیون های افغانستان در خاک پاکستان بود.

کابل بارها از اسلام آباد خواسته تا مسیرهای زمینی پاکستان را برای تجارت با هند در اختیار تاجران و کامیون های افغانستان قرار دهد، اما اسلام آباد با توجه به اختلافات دیرینه با هند، ارائه این تسهیلات را رد کرد.

«اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان ششم تیرماه امسال دومین سفر رسمی خود را به پاکستان انجام داد و در جریان سفر اعلام کرد که دولت اسلام آباد به وی اطمینان داده است که مسیرهای زمینی پاکستان در اختیار کامیون های تجاری افغانستان قرار خواهد گرفت.

افغانستان به دلیل محصور شدن در خشکی، با مشکلات زیادی برای صادرات و واردات کالا دارد و در شرایط کنونی، بندر کراچی در جنوب پاکستان، یکی از راه های صادرات کالاهای افغانستان به کشورهای مختلف است.

پس از امضای توافقنامه چابهار از سوی ایران، هند و افغانستان، افغانستان اکنون نگاه ویژه به سمت بندر چابهار برای دسترسی به بازارهای جهانی دارد.

در ارتباط با تجارت افغانستان با هند، مسیر زمینی از طریق پاکستان کوتاه ترین مسیر تجارت بین دو کشور است. به رغم تلاش های فراوان افغانستان، اسلام آباد سال های اخیر تنها با صادرات یکطرفه کالا از افغانستان به هند از طریق خاک پاکستان موافقت بود اما در عین حال اعلام کرد که اجازه نمی دهد صادرات هند به افغانستان از طریق خاک پاکستان انجام شود.

علاوه بر این، گذرگاه های مرزی میان پاکستان و افغانستان از جمله مسئله دارترین گذرگاه های مرزی پاکستان با کشورهای همسایه است و تضمینی برای باز بودن گذارگاه های مرزی میان پاکستان و افغانستان در تمام مدت طول سال وجود ندارد و ناآرامی های مرزی و نیز وجود گروه های شبه نظامی در مرزهای میان دو کشور، همواره مشکلات زیادی را برای گذرگاه های مرزی ایجاد می کند و این گذرگاه ها اغلب بسته است.

پاکستان روابطی بسیار تنش آلود با هند دارد با این حال پس از سفر اخیر اشرف غنی به پاکستان، روابط اسلام آباد با کابل در ماه های اخیر با پیشرفت همراه بوده است. از این رو پاکستان تمایل بیشتری برای مشارکت در برقراری صلح در افغانستان دارد و عدم مخالفت با فعالیت های تجاری و ترانزیتی افغانستان و هند را می توان عزم اسلام آباد در مسیر تقویت مناسبات با کابل تعبیر کرد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۹۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| دیدار وزیر خارجه پاکستان با رئیسی در اسلام‌آباد

دریافت 980 KB

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد
  • اخراج پناهجویان قانونی روابط کابل اسلام آباد را بهم خواهد زد
  • توسعه پایانه های مرزی و افزایش پروازها میان ایران و پاکستان
  • نامگذاری یکی از اصلی‌ترین خیابان‌های اسلام‌آباد به نام «ایران»
  • (تصاویر) بیلبوردهای استقبال از رئیسی در اسلام آباد پاکستان
  • فیلم| دیدار وزیر خارجه پاکستان با رئیسی در اسلام‌آباد
  • تلاش تهران و اسلام‌آباد برای تقویت روابط دو جانبه