Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:24:49 GMT

برنامه‌های «جشنواره ملی چاپ» اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۹۵۴۹

برنامه‌های «جشنواره ملی چاپ» اعلام شد

نشست خبری «نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مهرزاد دانش – دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره ملی چاپ، رئیس نوزدهمین دوره جشنواره ملی چاپ و  مدیرکل دفتر چاپ و نشر وارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران که امروز (شنبه، دوم شهریورماه) در موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: سنت برگزاری مراسمی به مناسبت بزرگداشت چاپ نزدیک به دو دهه است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار می‌گیرد و توسط این وزارتخانه  گاه در قالب تکریم فعالان عرصه چاپ و گاه در  رقابت بین محصولات چاپی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال هم به تبعیت از  این سنت، نوزدهمین دوره  جشنواره ملی چاپ برگزار خواهد شد.

او افزود: برگزاری جشنواره صرفا رفتاری از سر عادت و روزمرگی نیست و این‌طور نیست بگوییم چون قبلا برگزار شده، حالا هم برگزار می‌شود.  هدف ما از برگزاری این جشنواره رویکرد عادت‌زده نیست.  لازم است نقدی به عمق واقعیت‌ها، فرصت‌ها و آسیب‌های آن زده شود. در واقع این جشنواره‌ها محملی است برای توجه دادن آدم‌ها و افراد و نهادهایی که به نوعی با این فضا در ارتباط هستند و نقش حقیقی و حقوقی‌شان در بهبود این فضا موثر است.

دانش در ادامه بیان کرد: هدف ما در  برگزاری جشنواره چاپ مخاطب قرار دادن مدیران  فرهنگی، اقتصادی، رسانه‌ای  و صنعتی در حوزه دولتی و تشکل صنفی است. از طرف دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق سیاست کلان خود نسبتش را با چاپ به این صورت بازتعریف کرده که بر مناسبات فرهنگی و سنجه‌های فرهنگی تمرکز داشته باشد. واگذاری امور ترخیص و صادرات و واردات ماشین‌آلات چاپ از پاییز سال ۹۶ به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده که اولین تبلور این سیاست کلان بوده است. در دومین گام، تدوین لایحه انتقال امور مربوط  به صدور مجوز تأسیس چاپخانه به وزارت صمت بوده که این موضوع در هیئت دولت تصویب شده  و لایحه آن به مجلس تقدیم شده و در حال بررسی است.

رئیس نوزدهمین جشنواره ملی چاپ خاطرنشان کرد: در مورد جشنواره هم این سیاست بایستی به ظهور و بروز برسد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذاتا صبغه فرهنگی دارد و جشنواره‌هایی که برگزار می‌کند باید از این صبغه برخوردار باشند. حوزه چاپ علاوه بر ابعاد صنعتی و تجاری واجد بعد فرهنگی است. تأثیری که چاپ و بسته‌بندی و حوزه‌های وابسته به آن در انتقال زمینه‌های فرهنگی به مردمان جامعه دارد کمتر از محصولاتی نیست که به عنوان محصولات فرهنگی شناخته شده‌اند. چاپ و بسته‌بندی با توجه به این‌که حامل ابعاد فرهنگی مانند پیام‌ محتوایی کوتاه، قالب‌های تجسمی و نمودهای گرافیکی و... است یک  رسانه محسوب می‌شود که در زندگی شهروندان جریان دارد و لازم است در جشنواره ملی چاپ این نکات مورد توجه قرار بگیرد.


دانش درباره برگزاری جشنواره چاپ در هفته اول شهریورماه توضیح داد: روز ملی چاپ ۱۱ شهریور مصادف با دومین روز از محرم بود که بنا بر پاسداشت حرمت حضرت سیدالشهدا(ع) و سایر شهیدان کربلا، با موافقت آقای جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد،  قرار شد مراسم بزرگداشت صنعت چاپ را در هفته اول شهریورماه داشته باشیم که روز چهارم شهریور از ساعت ۱۷ تا ۱۹  در تالار وحدت برگزار می‌شود.

 در ادامه نشست علی‌اکبر ابراهیمی - معاون دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - اظهار کرد: یکی از سیاست‌های برگزاری جشنواره صنعتی معرفی توان و ظرفیت یک صنعت خواهد بود. صنعتی که  ممکن است بخشی از آن پاسخ‌گوی نیازهای کشور باشد و بخشی هم پاسخ‌گوی آن نباشد و مجبور به واردات باشیم. یکی از راهبردهای وزارت ارشاد جلوگیری از واردات کالاهایی است که توان تولید آن‌ها را در داخل کشور داریم. در وزارت ارشاد برنامه‌ریزی‌هایی اعمال کردیم که شاهد کاهش واردات محصولاتی که توان تولید آن‌ها را داریم، باشیم. در سال‌های ۹۲ و ۹۳ شاهد واردات ۲۰۰ میلیون کیلوگرم محصولات چاپی غیرکتاب بودیم که در حال حاضر با اعمال سیاست‌هایی قریب به ۴۰ میلیون کیلوگرم  شده است. در واقع شاهد کاهش واردات محصولات چاپی غیرکتاب بوده‌ایم که بر اساس سیاست‌های ارشاد انجام شده است.

او افزود: یکی دیگر از اقدامات ما در خصوص اصلاح مقررات مرتبط با موضوعات چاپ بوده است. اصلاح قوانین و شفاف‌سازی دفتر چاپ در دستور عمل ما قرار گرفته و آیین‌نامه‌ای را در دستور تدوین قرار داده‌ایم که امیدوارم به مرحله نهایی برسد. اصلاح قوانین در رابطه با واگذاری وجه صنعتی چاپ نیز از طریق مجلس در حال پیگیری است.

همچنین محسن شمس  - مدیر اجرایی جشنواره‌ ملی چاپ -  در این نشست اظهار کرد: با توجه به ملی بودن جشنواره‌ چاپ و نشر ابتدا از استان‌ها خواستیم تا برای برگزاری این جشنواره اعلام آمادگی کنند که تاکنون  ۳۱ استان اعلام آمادگی کرده‌اند و  فقط بوشهر نتوانست این مراسم را برگزار کند..

او افزود: پروژه‌ دیگر ما تقدیر از پیشکسوتان صنعت چاپ بود که از استان‌ها خواستیم تا پیشکسوتان عرصه‌ چاپشان  را معرفی کنند که ۶۴ پرونده درباره‌ پیشکسوتان استان‌ها ارسال شد. ۲۰ پرونده نیز در این زمینه از تهران برای ما ارسال شد. 21 پرونده  برای کارآفرین نمونه و ۱۲ پرونده هم در حوزه صادرکننده برتر به دست ما رسید که با توجه به جلساتی که داشتیم پنج نفر از پیشکسوتان صنعت چاپ (دو نفر از استان تهران و سه نفر از سایر استان‌ها)، یک صادرکننده برتر و یک کارآفرین نمونه در مراسم جشنواره ملی چاپ تقدیر خواهند شد. از برنامه‌های جانبی جشنواره نیز تقدیر از کارشناس برتر حوزه چاپ  و یکی از مدیران کل استان‌ها خواهد بود.

مهرزاد دانش درباره‌ برگزاری جشنواره چاپ با توجه به لایحه واگذاری صنعت چاپ به وزارت صمت توضیح داد: ما در  دوران گذار هستیم. لایحه توسط وزارت فرهنگ و صنعت و معدن و تجارت تهیه شده و در هیئت دولت تصویب و برای بررسی به مجلس تقدیم شده است. تا زمانی که بررسی‌های مجلس انجام نشده،  ما در دوران گذار  هستیم؛ باید با تمرکز بیشتری حرکت کنیم و نباید به صورت شتابزده عمل کنیم. بیشتر تمرکز ما در برگزاری این جشنواره  بعد فرهنگی آن است، همان‌طور که نام مراسم را جشنواره ملی چاپ در نظر گرفته‌ایم. البته این واگذاری به معنای رفع مسئولیت در مواجهه با صنعت چاپ نیست بلکه ما در هویت فرهنگی وزارت ارشاد تاکید داریم.

ابراهیمی هم درباره‌ برنامه‌های جنبی جشنواره صنعت چاپ، مثلا جشن کارگران صنعت چاپ یا برنامه‌های ورزشی توضیح داد: ما تاکیدمان بر برگزاری برنامه‌هایی است که برای صنعت چاپ ارزش افزوده‌ای به دنبال داشته باشد و بر این موضوع تاکید داشتیم. برنامه‌های جشن کارگری از سال ۹۴ حذف شده‌اند که بر اساس سیاست‌های وزارت ارشاد بوده و تصمیم اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره چاپ بوده است.

مهرداد دانش نیز در زمینه دوسالانه شدن جشنواره صنعت چاپ بیان کرد: پیشنهاد من برگزاری جشنواره به صورت دوسالانه است که بایستی در مجموعه معاونت فرهنگی بررسی و سپس تصمیمات لازم گرفته شود. امیدوارم با تدوین آیین‌نامه جدید این امر محقق شود. امسال مساله دوسالانه را نخواهیم داشت.

در پایان از پوستر جشنواره ملی چاپ  با طراحی حمیدرضا بیرقی، با حضور مهرزاد دانش، علی‌اکبر ابراهیمی و محسن شمس  رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره ملی چاپ مهرزاد دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۹۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین استان چهارمحال وبختیاری حجت الله شیروانی در برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی که با حضور جمعی از شاعران و ادب دوستان در سالن مهرگان فرهنگسرای شهر اردل برگزار شد، افزود: تلاش آن است که جشنواره نام‌آشنای تمداربیت در حوزه شعر گویشی، تیر امسال با دعوت از شاعران منطقه زاگرس نشین رقم بخورد.

وی تصریح کرد: رویدادهای ادبی و هنری که تجربه برگزاری آن‌ها فراتر از یک دهه است به عنوان بخشی از هویت فرهنگی مناطق و استان شناخته می‌شوند و امید می‌رود با تداوم برگزاری آن‌ها بتوان علاوه بر ایجاد رونق و شور ادبی میان شاعران و اهالی فرهنگ و ادب، زمینه لازم برای ورود شاعران جوان و پرورش استعدادهای جدید به‌ویژه در حوزه شعر گویشی را نیز فراهم کرد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با نکوداشت هفته فرهنگی سعدی شاعر بلند آوازه ایرانی گفت: بزرگانی که گفتار و اندیشه‌های سعدی را بررسی کرده‌اند بر این نکته اشاره دارند که وی، اجتماعی‌ترین، سیاسی‌ترین و امروزی‌ترین شاعر پارسی‌گوی به شمار می‌رود و او را می‌توان شاعر زندگی نامید.

وی اظهار داشت: برگزاری برنامه‌های نکوداشت بزرگانی همچون سعدی لازمه جامعه امروز است چرا که با وجود هجمه‌های فرهنگی مختلف، توجه به مفاخر و مشاهیر، تاثیر قابل توجهی در تثبیت و تقویت هویت ملی دارد و تکیه بر داشته‌ها و سرمایه‌های فرهنگی و معرفی هرچه بهتر آنان، توان رویارویی فرهنگی را ارتقا می‌دهد.

سراینده مجموعه رباعی «باران بزند به شیشه آن وقت بهار...» هم در این برنامه با اشاره به اینکه سخن گفتن درباره سعدی به گونه ای آسان و در عین حال سخت است، گفت: بزرگان بسیاری در تاریخ ادبیات ایران فرهنگی در سرودن اشعار پارسی زبانزد هستند اما عنوان استاد سخن به سعدی شیرازی تعلق دارد و همگان، چیره‌دستی او در نثر و نظم را معترف هستند.

وحید برزگر قهفرخی افزود: جامع الطراف بودن سعدی را می‌توان علت نام‌گذاری او به عنوان استاد سخن دانست چرا که او هم در قالب و هم در مضمون تمام کوچه‌های فرهنگ و ادب را قدم زده و به هر بن‌بستی از این حوزه سرک کشیده است.

وی یادآور شد: شاعر شیرین‌سخن قرن هفتم هجری در ادبیات عرفانی، طنز، انتقادی، اجتماعی، غزل و تمثیل و هر آنچه از شاخه‌های ادبی شناخته می‌شود دارای اثر است و همین خصوصیت اوست که موجب شده نام و سخن او تا دیگر ممالک جهان نیز نفوذ کند و پذیرفته شود.

این شاعر چهارمحال و بختیاری در ادامه به وجود تناقض‌های آشکار در گفتار سعدی اشاره و تصریح کرد: این تناقضات را نمی‌توان ضعف او دانست چرا که با بررسی کامل سخنانش می‌توان دریافت که سعدی این تنقاض را دانسته و با آگاهی به‌ کار برده است و این فرصت را در اختیار خواننده قرار می‌دهد تا خود به قضاوت بپردازد.

ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است

یکی از نویسندگان و پژوهشگران چهارمحال و بختیاری هم در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به گفتاری از شیخ اجل که می‌فرماید؛ سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی به عمل کار برآید به سخن‌دانی نیست، این سخن وی را نشانه‌ای از احترام سعدی به اصالت عمل‌گرایی دانست.

لهراسب قلی پور افزود: ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است اما سعدی در زمانه خود و در هنگامه‌ای که ایران گرفتار ازهم‌گسیختگی فرهنگی و از بین رفتن بنیان‌های چند هزارساله خود پس از هجوم مغولان بود، اندیشیدن به اصالت، هویت و فرهنگ ایرانی را ملاک خود قرار داد.

وی تصریح کرد: سعدی در دورانی که پرداختن به هویت‌های اصیل به نوعی کفرآمیز به شمار می‌رفت بار پاسخ دادن به نیاز ایرانیان برای بازگرداندن ایران به خرد و عظمت را به دوش کشید.

قلی پور با تاکید بر آزاد منشی و بزرگی سعدی، او را قرینه‌ای بر فردوسی دانست و یادآور شد: او آنچنان ایران را دوست دارد که برای پاسداشت عظمت آن، وجود خود را تقدیم می‌کند و سعدی ستایشگر ایران و انسانیت است.

این پژوهشگر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امروز بزرگانی همچون سعدی، فردوسی، حافظ و مولانا به دفاع از فرهنگ ایران اسلامی مشغولند که در این میان سعدی جایگاه ویژه‌تری را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است، برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی به مناسبت هفته گرامیداشت این شاعر بزرگ نام پارسی‌گو با همکاری نهادها، انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی اردل در سالن مهرگان این شهر برگزار شد. در این برنامه جمعی از شاعران به خواندن اشعار خود پرداختند و دختران خردسالی هم قصاید و غزلیات سعدی را برای جمع حاضر قرائت کردند.

همچنین سیزدهمین دوره جشنواره شعر گویشی تمداربیت مرداد ۹۸ با حضور ۱۳۹ شاعر از ۹ استان زاگرس‌نشین در ادل برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898920

دیگر خبرها

  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • اختتامیه جشنواره «پوپک» در هفته فرهنگی اصفهان
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • نشست خبری بیست ویکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)
  • رئیس شورای راهبردی بیست‌وچهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر منصوب شد