Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، یعقوب محمدی فر، رئیس دانشگاه بوعلی سینا، امروز 2 شهریور ماه در همایش ملی اخلاق علمی و کاربردی با محوریت اندیشه‌های حکیم بوعلی سینا اظهار کرد: ما امروز شاهد تأثیر منسجم فرهنگ ایرانی بر تمدن بشریت هستیم

رئیس دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه همدان در پس تاریخ خود محلی برای اجتماع مردم، دانشمندان و محققان مختلفی بوده است، افزود: همدان امروز افتخار دارد که نقش تأثیرگذاری در تاریخ معاصر و پیش از آن بر فرهنگ این مرز و بوم داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه موضوع اخلاق کاربردی را باید به‌صورت تخصصی در اندیشه‌های حکیم بوعلی جست، گفت: ما اکنون پس از گذشت هزار سال از زمان فیلسوف اندیشمند بوعلی سینا، در برهه بغرنج اخلاقی به سر می‌بریم.

محمدی فر ادامه داد: حکیم بوعلی سینا 800 سال پیش قبل از آنکه دستگاه گردش خون کشف شود بر این علم تسلط داشته‌اند و بر همین اصل ایشان را پدر قلب دنیا معرفی کرده‌اند، نقش بی‌بدیل بوعلی سینا نابغه مشرق زمین در همه علوم و فنون زبانزد و مشهور است.

اخلاق کاربردی گمشده امروز بشر

این مقام مسئول با بیان اینکه حکیم بوعلی سینا 800 سال جلوتر از زمان خویش می‌اندیشید، گفت: بسیاری از اطبا و پزشکان ما پس از گذشت هزاران سال به مباحثی دست یافتند که بوعلی سینا 800 سال پیش به آن اشاره داشته است.

رئیس دانشگاه بوعلی با بیان اینکه امروز یکی از گرفتاری‌های جدی بشر در عرصه‌های مختلف اخلاق کاربردی است، گفت: آن هنگام که صحبت از اخلاق به میان می‌آید صحبت از صداقت٬ راست‌کرداری٬ احترام٬ شفافیت٬ رازداری٬ وفاداری٬ تابع قانون بودن و بی‌طرفی است.

وی با بیان اینکه امروز دروغ٬ بلایی است که همچون خوره بر مردمان این مرزوبوم سایه انداخته است، افزود: تمامی مؤلفه‌های ذکر شده فاکتور‌های کاربردی زندگی ماست که متأسفانه فراموش شده است.

توجه ویژه به مسئولیت اجتماعی

محمدی فر ادامه داد: امروز درد بشریت در اخلاق جدی است که امروز نیز تشعشعات این بی‌اخلاقی در جامعه ما به چشم می‌خورد.

وی گفت: آن چیزی که امروز باید به آن توجه ویژه داشت مسئولیت اجتماعی افراد و دانشگاه است که باید به این مهم توجه کرد که تا چه اندازه توانسته‌ایم مسئولیت اجتماعی خود را در جامعه بشریت زنده کنیم.

محمدی فر با اشاره به اینکه امروز عرصه دانشگاه‌های ما به کمیت‌گرایی رسیده است، افزود: بخش عمده‌ای از مبحث اخلاق به زندگی اجتماعی و بخشی از آن به فردی است لذا باید در هر دو بخش به نحو احسن موردتوجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: امروز با کنار رفتن قوانین، قوام دنیا در تهدید و معرض خطر قرار گرفته است لذا انسان نیازمند آن است تا رجعتی به خویشتن داشته باشد.

کمیت‌گرایی و دوری از اخلاق معضلی در بحث آموزش

وی با اشاره به اینکه اخلاق در سه بعد فردی، محیطی و سازمانی مطرح است، ابراز کرد: امروز انسان با قرارگیری در سردرگمی‌های مختلف جامعه، نیازمند اکوسیستم اخلاقی است که باید به دامان بوعلی سینا که بخش عمده از مسیر را طی نموده است بازگشت.

محمدی فر با بیان اینکه جامعه، امروز از هر جهات دچار کمیت گرایی شده است گفت: یکی از آفات معضل کمیت‌گرایی و دوری از اخلاق در بحث آموزش است که امید می‌رود به‌صورت پایه‌ای از همان مقاطع ابتدای تحصیل فرزندان ما حل شود.

این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر رعایت اخلاق در هر عرصه و زمان، گفت: اگر مهندسین این مرزوبوم به اخلاق حرفه‌ای مقید و پایبند باشند هیچ‌گاه شاهد فروریختن ساختمان و منازل هم‌وطنان خود در حادثه‌ای طبیعی نخواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از کاسبین و بازاریان جامعه پرورش و تربیت‌یافته در نظام آموزشی کشور هستند، ابراز کرد: اگر از همان ابتدای تحصیل، فرزندان ما بااخلاق حرفه‌ای آشنا شوند در آینده هیچ‌گاه شاهد نابسامانی، مشکلات سوءاستفاده‌های فردی و اجتماعی نخواهیم بود.

محمدی فر با بیان اینکه نقش اخلاق در آموزش نقش کلیدی است که باید به آن توجه داشت گفت: با مباحث ذکر شده، انسان امروز نیازمند یک خود انتقادی جدی در بحث اخلاق است، این نکته را نباید فراموش کرد که خود انتقادی صرفاً به معنای نقد غیرمنصفانه نبوده و دیدن همه ابعاد است.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا در پایان بیان کرد: امیدواریم بتوانیم از ذخایر تمدن ایرانی که حکیم بولی سینا نمونه‌ای بارز از آن است نهایت بهره و استفاده را در زنگی فردی و اجتماعی خود ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان کمیت گرایی اخلاق مداری اخلاق حرفه ای بوعلی سینا دانشگاه بوعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۰۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست «درآمدی به اخلاق قرآنی» برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فصل چهارم از سلسله نشست‌های علمی آنلاین «درآمدی به اخلاق قرآنی» به همت انجمن علمی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با همکاری مراکز علمی کشور برگزار می‌شود.

از مزایای شرکت در این نشست اعطای گواهینامه معتبر از دانشگاه شهید بهشتی است.

زمان برگزاری تا ۲۷ اردیبهشت ماه هر شب رأس ساعت ۲٠:٠٠ اعلام شده است.

علاقمندان می‌توانند از طریق اینجا در این نشست شرکت کنند.

کد خبر 6085028 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • آنچه ابن سینا می‌تواند در مورد هوش مصنوعی به ما بیاموزد
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است
  • آیات و روایات، طبیعت را دارای شعور می‌دانند/ تاثیر تربت و آب زمزم بر گیاهان
  • نشست «درآمدی به اخلاق قرآنی» برگزار می شود
  • لحظه برخورد رعد و برق بر فراز آرامگاه بوعلی سینا
  • جامعه ورزشی نیازمند الگوی تربیت منش پهلوانی است