Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@05:02:45 GMT

ربات انسان نمای روسی در فضا معلق ماند

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۰۷۰۴

ربات انسان نمای روسی در فضا معلق ماند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ان بی سی نیوز، یک کپسول سایوز که حامل ربات انسان نما به ایستگاه فضایی بین المللی بود، نتوانست به این ایستگاه متصل شود. این کپسول روز  پنج شنبه به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال شده بود.

ربات مذکور  «فدور» نام دارد و قرار است طی ماموریتی دو هفته ای در ایستگاه فضایی بین المللی، مهارت های آن آزمایش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قرار بود فرایند اتصال کپسول سایوز به ایستگاه فضایی بین المللی امروز  انجام شود، اما عملیات به دلیل مشکلاتی مربوط به سیستم اتصال اتوماتیک انجام نشد. کپسول مذکور هم اکنون ۹۶ متر از ایستگاه فضای بین المللی فاصله دارد و مقامات  تصمیم دارند صبح دوشنبه دوباره عملیات اتصال آن به ایستگاه را انجام دهند.

«فدور» نخستین ربات انسان نمایی است که روسیه به ایستگاه فضایی بین المللی می فرستد. ناسا قبلا در سال ۲۰۱۱ میلادی ربات انسان نمای Robonaut ۲ را به ایستگاه فضایی  بین المللی فرستاد تا در محیط های خطرناک کار کند.

 فدور به اندازه یک انسان واقعی است و می تواند فعالیت های مختلفی انجام دهد.

کد خبر 4700403

منبع: مهر

کلیدواژه: روسیه روبات ایستگاه فضایی بین المللی فناوری نانو نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان فناوری فضایی تحقیقات علمی امنیت اطلاعات هوشمندسازی هوش مصنوعی ماهواره اینترنت شرکت هواوی ناسا گوشی هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۰۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بگو سیب! ربات‌ها لبخند می‌زنند

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اگر با رُبات انسان‌نمایی روبه‌رو شوید که اول او به شما لبخند بزند چه حسی دارید؟ بی‌شک حس تعامل جالبی خواهد بود، اما ربات چطور می‌تواند چنین کاری کند و یا اصلاً لبخند را چطور تشخیص می‌دهد؟ در گزارش حاضر که از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی به فارسی برگردان شده است، با دستاورد تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا در طراحی چنین رباتی آشنا می‌شوید.

ربات‌ها برای برقراری ارتباط کلامی طراحی شده‌اند، اما ارتباطات غیرکلامی، به‌ویژه حالات چهره، حوزه‌ای است که هنوز در آن مشکل دارند. آزمایشگاه دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کلمبیا بیش از پنج سال است که روی این چالش کار می‌کند. آنها روباتی به نام ایمو (Emo) ساخته‌اند که یک سر انسان‌مانند دارد و صورتش مجهز به ۲۶ رانشگر است که طیف وسیعی از حالات چهره را ممکن می‌سازد. ایمو حتی یاد گرفته است که لبخند انسان را ۸۴۰ میلی ثانیه زودتر پیش‌بینی کند و هم‌زمان با شخص لبخند بزند.

چالش‌های طراحی ربات

یکی از چالش‌های تیم دانشگاه کلمبیا، نحوه طراحیِ مکانیکی یک چهره رباتیک همه‌کاره بود که سخت‌افزار پیچیده و مکانیزم‌های فعال‌سازی داشت. این تیم تصمیم گرفت، به ربات آموزش دهد که حالت‌های صورت انسان را پیش‌بینی کند و آنها را به‌طور هم‌زمان با یک انسان اجرا کند. زمان انجام این حرکات بسیار مهم بود و تأخیر در تقلید، باعث می‌شد آنها غیرواقعی به نظر برسند، اما بیان هم‌زمان حالت‌های چهره، آنها را طبیعی‌تر نشان می‌داد، زیرا بر اساس استنباط از وضعیت احساسی انسان بود.

روش آموزش

محققان برای آموزش حالت‌های چهره، ایمو را جلوی دوربین قرار دادند و به آن اجازه دادند حرکات تصادفی انجام دهد. پس از چند ساعت، ربات رابطه بین حالات چهره و دستورات حرکتی خود را یاد گرفت. این تیم دو مدل هوش مصنوعی توسعه دادند: یکی که حالات چهره انسان را با تجزیه‌و‌تحلیل تغییرات ظریف در صورت هدف پیش‌بینی می‌کند و دیگری که با تشخیص حالات صورت، دستورات حرکتی را انجام می‌دهد. سپس این تیم تحقیقاتی، ویدیویی از حالات صورت انسان را برای ایمو اجرا کردند و پس از آموزش، ایمو توانست حالات چهره افراد را با مشاهده تغییرات کوچک در چهره‌شان پیش‌بینی کند.

اجزاء سازنده

ایمو دارای دوربین‌هایی با وضوح بالا در مردمک هر چشم است که به آن امکان می‌دهد تماس چشمی برقرار کند و برای ارتباطات غیرکلامی بسیار مهم است. سر این ربات با یک پوست سیلیکونی نرم و مجهز به سیستم اتصال مغناطیسی پوشانده شده است که امکان سفارشی‌سازی آسان را فراهم می‌کند. محققان اکنون در تلاش هستند یک مدل بزرگ زبانی مانند چت جی‌پی‌تی را در ایمو ادغام کنند.

آینده تعامل انسان و ربات

به گفته نویسنده اصلی این مطالعه علمی، یوهانگ هو  (Yuhang Hu)، پیش‌بینی دقیق حالات چهره انسان به کمک هوش مصنوعی یک انقلاب در تعاملات انسان و ربات است. به طور سنتی، ربات‌ها برای تشخیص حالات چهره انسان‌ها هنگام تعامل طراحی نشده‌اند، اما اضافه شدن این توانایی نه تنها کیفیت تعامل را بهبود می‌بخشد، بلکه به اعتمادسازی بین انسان و ربات‌ها نیز کمک می‌کند. در آینده، یک ربات حالت‌های چهره شما را دقیقاً مانند یک شخص واقعی مشاهده و تفسیر خواهد کرد.

به آینده‌ای نزدیک می‌شویم که در آن ربات‌ها می‌توانند وارد زندگی روزمره ما شوند و همراهی، کمک و حتی همدلی کنند.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • بگو سیب! ربات‌ها لبخند می‌زنند
  • غرب «اینترپل» را وارد بازی سیاسی ضد روسی خود می‌کند
  • روسیه : غرب «اینترپل» را وارد بازی سیاسی ضد روسی خود می‌کند
  • اجرای پروژه بهسازی شبکه برق ایستگاه راه آهن بالارود و اتصال آن به شبکه برق سراسری
  • ۲۱۰ کپسول گاز پیک‌نیک از چادر مسافران نوروزی در باغ فدک خارج شد
  • اسکن سه‌بعدی به اکتشافات ایستگاه فضایی بین‌المللی یاری می‌رساند
  • نمای شگفت‌انگیز ماه از ایستگاه فضایی
  • عکس برتر فضایی هفته / نمای شگفت‌انگیز ماه از ایستگاه فضایی
  • فیلم| ساره، اولین ربات انسان‌نمای عربستان با پوشش زنانه
  • ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند