Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@23:42:43 GMT

قدردانی از خاطره‌سازان محبوب سینمای کودک

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۱۴۴۷

به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، مراسم بزرگداشت مریم سعادت و مهین جواهریان ۲ هنرمند باسابقه حوزه کودک و نوجوان روز گذشته اول شهریور ماه در سیتی سنتر اصفهان برگزار شد.

اخبار فرهنگ و هنر _ علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان، پوران درخشنده، لیلی رشیدی، جهانبخش سلطانی، سیدجواد هاشمی، فریده روشن رییس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان، مدیران جشنواره، اهالی رسانه و عکاسان از حاضران این مراسم بودند که اجرای آن را مجید قناد برعهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیلی رشیدی: مریم سعادت در لحظات مهم زندگی کنارم بود

در ابتدای این مراسم و پس از اجرای نمایش سیاه بازی برای قدردانی از مریم سعادت، بیوگرافی از او برای حضار پخش شد.

سپس لیلی رشیدی بازیگر و کارگردان تئاتر و تلویزیون روی صحنه آمد و گفت: از ته دل افتخار می‌کنم که در مراسم بزرگداشت خانم مریم سعادت هستم، من افتخار این را داشتم که همیشه در کنار وی باشم، وقتی بازیگر بودند کنارشان بودم، وقتی کارگردان بودند در کنارشان بودم و وقتی عروسک‌گردان بودند هم کنارشان حضور داشتم.

وی ادامه داد: وی همواره دوست خوبی برای من بوده و هست و در خیلی از لحظات مهم زندگی در کنارم بوده است و من با راهنمایی‌های وی پیش رفتم. خانم سعادت همیشه به من کمک کرده و در تمام نقش‌هایش بسیار عالی بازی کرده است.

سیدجواد هاشمی: هنرمندانی چون مریم سعادت نفس‌شان به نفس بچه‌ها بند است

در ادامه قناد از سیدجواد هاشمی کارگردان سینمای کودک دعوت کرد تا لحظاتی را درباره سعادت صحبت کند، وی با اشاره به اینکه حرف زدن در مقابل این هنرمند بسیار کار سختی است، بیان کرد: آقای تابش و دوستانی که این محفل را راه انداختند چه اقدام خوبی کردند، چراکه بچه‌ها باید بدانند چه کسانی استخوانشان خرد شده، نفس‌هایشان به نفس بچه‌ها بند بوده است و با فعالیت‌هایشان در حوزه کودک کاری کردند تا هنوز که هنوز است هم آهی از ته دل‌ها برآید که سینمای کودک و نوجوان در زمان آنها چگونه بوده است. حال معلوم نیست که تاریخ کی و کجا می‌تواند هنرمندی چون خانم سعادت را به خود ببیند.

وی ادامه داد: من از راه دور شاگرد وی بودم و هیچوقت با هم همکاری نداشتیم، نمی‌دانید او چقدر بر گردن مردان و زنان امروز و کودکان دیروز حق دارد، ای کاش کودکان امروز بتوانند سال‌های دور را ورق بزنند و مریم سعادت را بشناسند. سر تعظیم در برابر او و همه همراهانش فرود می‌آورم.

حامد جعفری: مهین جواهریان مسیر محبوب کودکان را انتخاب کرد

در ادامه این مراسم کلیپی برای معرفی مهین جواهریان پخش و سپس نمایش سیاه‌بازی برای قدردانی از او اجرا شد.

حامد جعفری تهیه کننده و انیمیشن ساز در بخش قدردانی از جواهریان روی صحنه حاضر شد و درباره این هنرمند گفت: در انیمیشن باید به یک نکته خیلی مهم توجه کرد، ساخت انیمیشن بسیار سخت و طاقت فرسا و دارای پیچیدگی زیادی است. به نظرم خانم جواهریان می‌توانستند در دوره‌ای که شروع به کار کردند راهی را انتخاب کنند که در جشنواره‌ها حضور داشته باشند و کارهایی بسازند که داوران از وی به نیکی یاد کنند اما ایشان مسیری را انتخاب کردند که محبوب کودکان و نوجوانان باشند.

علیرضا تابش: نسل جدید نیازمند راهنمایی‌های امثال خانم سعادت و جواهریان‌ هستند

در مراسم بزرگداشت این ۲ چهره هنرمند حوزه کودک، علیرضا تابش روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: من برای عرض ادب به ۲ بانوی بزرگ هنرمند، خانم مریم سعادت و مهین جواهریان خدمت شما رسیدم. بسیار خوشحال شدم که فرصتی برای جوانان پیش آمد تا قدر این ۲ بزرگوار را بدانند و با آنها آشنا شوند.

وی ادامه داد: مولفه اساسی‌ خانم سعادت و جواهریان این بود که زندگی‌شان را وقف کودکان و تولید آثار هنری برای آنها کردند، هر ۲ به ایران عشق می‌ورزند و این مسئله در آثارشان متبلور است و ما این ویژگی را بسیار قدر می‌دانیم. خانم جواهریان خیلی ممنونیم که در همه آثار شما هویت ایرانی، رنگ، طعم و عطر ایران دیده می‌شود. همانطور که آقای جعفری گفت شما به درستی مخاطب خود را انتخاب کردید، مخاطبانی که در تمام دنیا با آثار شما ارتباط برقرار می‌کنند. خانم جواهریان از هنرمندان زن پیشروی ایران است که آثارشان در جشنواره‌های جهانی مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر جشنواره درباره مریم سعادت نیز اینچنین گفت: سرکار خانم سعادت هم در صداپیشگی، عروسک گردانی، بازیگری و … هنرمند محبوب ایران و مادر مهربانی است که خاطرات بسیاری از خود برای کودکان و نوجوانان به جا گذاشته است. جالب است که وقتی با او صحبت می‌کردم، می‌گفت برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی به نقاط مختلف ایران سفر می‌کند و شاید در همین جلسه شاگردن اصفهانی وی هم آمدند تا از استاد خود قدردانی کنند. ما افتخار داریم که جشنواره امسال با نام شما بزرگان برگزار شد و فرصتی در اختیار قرار گرفت تا اقدامات ارزشمند شما را در حوزه کودک و نوجوان به نسل امروز معرفی کنیم.

پیام ویدیویی مرضیه برومند برای دوست قدیمی‌اش

سپس پیام ویدیویی مرضیه برومند برای مریم سعادت پخش شد و وی خطاب به دوست و همکار قدیمی خود گفت: مریم سعادت عزیز، دوست قدیمی من، حیف که در کنارت نیستم تا در آغوشت بگیرم، برای همه کارهایی که برای کودکان انجام دادی، عروسک‌های زیبایی که طراحی کردی و … برای یک عمر عشق و علاقه‌ای که به کودکان داشتی و برای آنها فعالیت کردی.

در ادامه از علیرضا تابش، محمدمهدی عسگرپور، سیدجواد هاشمی، پوران درخشنده، عبدالله علیمراد، لیلی رشیدی، حامد جعفری و جهانبخش سلطانی دعوت شد تا برای بزرگداشت این ۲ هنرمند روی صحنه حضور پیدا کنند.

مریم سعادت پس از حضور روی صحنه بیان کرد: من آنقدر از صحبت‌های خانم برومند تحت تاثیر قرار گرفتم که هنوز صدایم می‌لرزد، از همه بسیار ممنونم، خصوصا آقای تابش که به من لطف کردند. من واقعا خودم را در خور این همه تعریف نمی‌دانم، اینکه آدم سنش بالا می‌رود به معنای بیشتر شدن تجربه‌اش نیست بلکه باید با فعالیت‌ها و کارهایش نشان دهد که تجربه بالایی دارد. من خودم را شایسته قدردانی نمی‌دانم و این مراسم را خسته نباشید برای ۴۰ سال کار می‌دانم.

مهین جواهریان: برای بچه‌های این سرزمین با عشق کار کردیم

همچنین مهین جواهریان گفت: خیلی طبیعی است که هیجان هر شخصی در چنین لحظاتی زیاد باشد و ببخشید اگر خوب حرف نزدم، ما که کارمان انیمیشن است زیاد اهل حرف زدن نیستیم. فارغ از تعارف، می‌خواهم از بانیان این جشنواره، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان تشکر کنم. ما می‌دانیم که کشور در شرایط سختی است و برگزاری جشنواره در این شرایط واقعا باارزش است. آقای تابش عزیز لطف کردند و برای این مراسم مدتی پیش به من زنگ زدند و من اول مقاومت کردم اما بعد به این ختم شد که من در این مراسم حضور داشته باشم.

وی ادامه داد: ما واقعا برای بچه‌های سرزمین‌مان با عشق کار کردیم، عاشقشان هستیم و دوست داریم که همواره برایشان کار کنیم. از همه دوستان و همچنین همسرم بسیار متشکرم. وقتی فیلم‌هایم پیش بچه‌های زلزله‌زده و سیل‌زده و نقاط محروم به نمایش درآمد، خیلی برایم دلپذیر بود. همچنین شنیدم که یکی از فیلم‌های من که ۱۰ سال پیش ساختم برای بچه‌های ناتوان به نمایش درآمده و آن بچه‌ها با دیدن فیلم من شروع به حرکت و شادی کردند.

تمجید از جواهر و مادر انیمیشن ایران

صحبت های روانبخش صادقی درباره مهین جواهریان نیز پایان بخش این مراسم بود.

ویبیان کرد: جواهریان حکم جواهر انیمیشن ایران را دارند و در جایگاه مادر انیمیشن ایران هستند، روحیه یاری‌دهنده و بزرگوارانه‌شان در مواجهه با انیمیشن‌سازان جوان واقعا زبانزد است. وی آثار بسیار خاطره‌انگیزی را برای کودکان تولید کرده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مریم سعادت سینمای کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۱۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد

به گفته کاترین راسل، مدیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، از زمان آغاز حمله ویرانگر اسرائیل در ۷ اکتبر به نوار غزه، بیش از ۱۳۸۰۰ کودک فلسطینی در نوار غزه شهید شده اند. 

راسل در یک کنفرانس خبری در نیویورک تایید کرد: هزاران نفر مجروح شده اند و هزاران نفر دیگر در آستانه قحطی هستند.

نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که «هر ده دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد». 

این بیانیه می‌افزاید که از آغاز جنگ بیش از ۱۰ هزار زن در غزه کشته شده اند که ۶ هزار نفر از آنها ۱۹ هزار کودک یتیم از خود گذاشته اند. 

تس اینگرام، متخصص ارتباطات یونیسف، که اخیراً از غزه بازدید کرده است، روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری در ژنو بیان کرد که آنچه او را تحت تأثیر قرار داده تعداد کودکان زخمی است که دیده است: «نه فقط در بیمارستان‌ها، بلکه در خیابان‌ها، در پناهگاه‌های موقت. به زندگی تغییریافته خود ادامه می‌دهند.»

اسرائیل از زمان حمله مرزی حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ یک حمله نظامی مرگبار به نوار غزه انجام داده است. در این حملات دست‌کم ۳۳۹۰۰ فلسطینی، اکثرا زنان و کودکان، شهید شده‌اند و بیش از ۷۶۶۰۰ نفر دیگر در بحبوحه کشتار جمعی و کمبود وسایل ضروری زخمی شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • پاسداشت یاد و خاطره شهدای امنیت در مهریز
  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد
  • بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
  • کیومرث پوراحمد پرچمدار سینمای کودک بود
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • دلیل دفاع آوینی از فیلم «عروس»/«مریم مقدس» بازار ترکیه را فتح کرد
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • نمایشگاه گروهی «وعده صادق» با محوریت «کودک، جنگ، غزه» در فرهنگسرای اندیشه