Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، درحالی روز گذشته رسانه ها خبر از به آب انداختن اولین نیروگاه هسته ای شناور روسیه را دادند که در پی آن اروپا و آمریکا از این اقدام به شدت ابراز نگرانی کرده اند.

روز گذشته شرکت دولتی روس‌اتم اعلام کرد که نیروگاه شناور آکادمیک لومونوسوف، اولین نیروگاه هسته ای شناور، بندر مورمانسک در قطب شمال را برای یک سفر پنج هزار کیلومتری به سوی شمال شرق سیبری ترک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت سفر این نیروگاه شناور به وضعیت هوا و مقدار یخ در مسیر حرکت آن بستگی دارد و بین چهار تا شش هفته به طول خواهد انجامید. مقصد نهایی این نیروگاه شهرک پوک واقع در منطقه چوکوتکا در سیبری است که پنج هزار جمعیت دارد. نیروگاه جدید اواخر سال جاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و جایگزین یک نیروگاه زغال‌سنگی قدیمی می‌شود. 

همچنین روسیه در نظر دارد نیروگاه هسته‌ای متحرک را برای فروش به کشورهای دیگر نیز عرضه کند چراکه روسیه امیدوار است که مسیر اقیانوس منجمد شمالی برای کشتیرانی مناسب شود و به همین دلیل برای استفاده از این مسیر برنامه ریزی می کند تا تامین انرژی این منطقه را در دست بگیرد. گفتنی است ساخت این نیروگاه متحرک بالغ بر 300 میلیون دلار هزینه در بر داشته که با لحاظ هزینه 80 میلیون دلاری تاسیسات ساحلی نیروگاه متحرک، این رقم به 380 میلیون دلار می رسد.

روسیه دلیل اصلی به آب انداختن این نیروگاه هسته ای را تامین برق و آب شیرین این جزیره و همچنین تامین انرژی سکوهای نفتی مستقر در این منطقه اعلام کرده است.

همچنین روسیه دلیل دیگر ارسال این نیروگاه هسته ای به شمال غرب را، آسان بودن ساخت آن نسبت به احداث یک نیروگاه هسته‌ای ساکن در منطقه یخ زده سیبری اعلام کرد. 

اما کشورهای غربی و آمریکا با ابراز نگرانی از به آب انداختن این نیروگاه هسته ای، مشکلات زیست محیطی را دلیل اصلی مخالفت خود اعلام کرده اند. این در حالی است که نگرانی های ترامپ رنگ و بوی دیگری داشته و برخی معتقدند پیشنهاد خرید گرینلند از سوی ترامپ گامی در جهت خنثی کردن فعالیت های روسیه در قطب شمال است. 

همچنین طرفداران حفاظت از محیط زیست نسبت به عواقب این طرح ابراز نگرانی عمیق کرده‌اند. آنان با یادآوری انفجار در نیروگاه روسی چرنوبیل در دهه ١٩٨٠ و احتمال بروز حادثه یا آسیب دیدن این نیروگاه گفته‌اند که در چنین صورتی، آلودگی اتمی منطقه قطب شمال فاجعه‌ای با ابعاد هولناک خواهد بود.

در این راستا رشید علیموف، رئیس بخش انرژی گروه صلح سبز روسیه گفته است که گروه‌های طرفدار محیط زیست از اوایل دهه ١٩٩٠ مخالف ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای شناور بودند زیرا چنین نیروگاه‌هایی دارای خطر بروز حوادث و نشت مواد رادیو اکتیو به آب دریاست. وی افزوده است که در حال حاضر، هیچگونه امکاناتی برای پاکسازی آب دریا یا یخ قطبی از آلودگی رادیو اکتیو وجود ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رسانه نیروگاه هسته ای روسیه قطب شمال اقیانوس انرژی دلار برق کشورهای غربی زیست محیطی حفاظت از محیط زیست محیط زیست روسیه قطب شمال نیروگاه هسته ای آمریکا اروپا نیروگاه هسته ای شناور روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۳۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بیش ‌از یک‌درصدی تولید انرژی ‌الکتریکی در نیروگاه شهیدرجایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ جواد دوستی، معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه در تشریح این خبر گفت: در اولین ماه امسال، به میزان ۸۳۵میلیون و ۷۰۵هزار کیلووات ساعت انرژی خالص در واحدهای سیزده گانه این نیروگاه، تولید و به شبکه سراسری تحویل شده است.

معاون مهندسی و برنامه ریزی نیروگاه در ادامه بیان کرد: از این میزان انرژی تولیدی، ۴۴۲میلیون و ۵۷۸هزار کیلووات ساعت انرژی در ۹واحد گازی و بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی و ۳۹۳میلیون و ۱۲۷هزار کیلووات ساعت انرژی در چهار واحد ۲۵۰مگاواتی این نیروگاه تولید شده است که با این میزان، تولید انرژی‌الکتریکی در نیروگاه شهید رجایی ۱.۴درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

نیروگاه شهیدرجایی به‌عنوان سومین نیروگاه بزرگ کشور، با دارا بودن ۱۳واحد بخاری وسیکل ترکیبی، سالانه حدود ۱۲میلیارد کیلووات ساعت انرژی تولید می‌کند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899102

دیگر خبرها

  • رشد بیش ‌از یک‌درصدی تولید انرژی ‌الکتریکی در نیروگاه شهیدرجایی
  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است