Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، مراسم شادپیمایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان با حضور هنرمندان تئاتر داخل و خارج از کشور و مسئولان و مردم امروز از میدان امام شافعی مریوان ساعت 18:30 آغاز می‌شود.

در این مراسم عروسک‌های غول پیکر، عروسک‌های بومی با لباس‌های محلی شهرهای مختلف ایران و حاجی فیروزها همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای «هه لپه رکی» توسط گروهی از مریوان، اجرای برنامه‌های نمایشی توسط گروه آیینی گیلان و زاهدان است.

شادپیمایی همزمان با اجرای نمایش «بل 241» یک اثر دفاع مقدسی همراه خواهد شد. امروز چهارده اثر نمایشی در این جشنواره اجرا می‌شوند که از ساعت یازده صبح با نمایش‌های «بازی و کودک» به کارگردانی مریم مهدی‌پور از آستانه اشرفیه، «باسنک» از مرضیه آزادی خالص و «میرنوروزی» از نامق خدایار در پارک های ملت، شانو و سروآباد اجرا می‌شوند.

نمایش‌های «بی‌پیش، بی اجازه»، «زنی اینجا نمانده» و «هادی و هدی» در پارک ملت، سنندج و میدان امام حسین(ع) اجرا می‌شوند. ساعت 12:30 نمایش «لاره فرهاد» در کرمانشاه و ساعت 17 سه نمایش «بریدگی»، «رژه نمایش» و «رویا» اثر مشترک عراق و عمان اجرا می‌شوند.

معرفی کاندیدای دو بخش «پژوهش» و «ایده‌پردازی و نمایشنامه‌نویسی»

اسامی کاندیدای بخش‌های «پژوهش» و «مسابقه ایده‌پردازی و نمایشنامه‌نویسی برای فضاهای بیرونی» این جشنواره اعلام شد.

کاندیدای بخش پژوهش و مقالات: مریم منصوری با مقاله تبیین پدیدارشناسی مکان وقوع شر در قصص کتب مقدس برای مکان‌یابی همسان در تئاتر محیطی، محمد اوحدی‌حائری با مقاله مرگ تئاتر، بررسی نسبت مفهور(همکاری) با انسان منفرد معاصر در فرایند تولید خلاقه تئاتر، کریم خاوری با مقاله توسعه درک کودک و نوجوان در اجرای تئاتر خیابانی با تاکید بر مشارکت و بدیهه‌سازی،‌ تریفه کریمیان با مقاله موسیقی در تئاتر بیرونی

علی زیستی و روژین نادری با مقاله تئاتر خیابانی در جهان عرب، کاندیدای بخش مسابقه ایده‌پردازی و نمایشنامه‌نویسی برای فضاهای بیرونی،‌ پهلوانان می‌میرند از پژمان شاهوردی، اتربان را ایستاده خواهم از علی مرتضوی‌فومنی، یک پله سرخ یک پله سیاه از نیما حسن‌بیگی، ولات سگ از کریم رحیمی،‌ پیک نیک با طعم عشق و جنگ از فرهاد بسیر،‌ زیرزمین پلاک آخر از سیدمحمد امین ال یس، نویز از تریفه کریمیان، شیر سرکش از علی‌اصغر خطیب‌زاده و مستر دیفال از سیدسروش پیامبری

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان با دبیری فاتح بادپروا، تا پنجم شهریورماه ادامه دارد.

فارس

انتهای پیام/

20 / 20 چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان کارناوال شادی عروسک‌ها عروسک‌های غول پیکر اجرای نمایش «بل 241» اثر دفاع مقدسی شادپیمایی اجراهای خیابانی و کارناوال شادی عروسک‌ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان عروسک های غول پیکر اثر دفاع مقدسی شادپیمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۳۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی تئاتر + تاریخچه و شعار

روز جهانی تئاتر هر سال در ۲۷ مارس (۸ فروردین ۱۴۰۳) برای گرامی‌داشت هنر تئاتر، اهمیت تئاتر و نقش آن در صنعت سرگرمی برگزار می‌شود و یادآوری برای درک ارزش تئاتر در میان همه جوامع است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تئاتر از زمان یونان باستان نقش مهمی در تاریخ بشر داشته و یک شکل هنری فراتر از زبان و فرهنگ است. تئاتر می‌تواند مردم را آموزش دهد، سرگرم کند و الهام‌بخش آن‌ها باشد و همواره یک شکل محبوب از هنر و سرگرمی بوده است که مخاطبان خود را به وجد می‌آورد. این هنر نه‌تنها موجب سرگرمی و آموزش می‌شود، بلکه اشکال مختلف هنری را نیز با هم ترکیب می‌کند تا به تماشاگران خود یک تجربه صحنه واقعی را ارائه دهد که در هیچ جای دیگری نمی‌توانند آن را پیدا کنند.

روز جهانی تئاتر ماهیت، زیبایی و اهمیت هنرهای تئاتر، نقش مهم آن‌ها در سرگرمی و تأثیر نمادین تئاتر را گرامی می‌دارد. هدف این روز همچنین افزایش آگاهی دولت‌ها، سیاستمداران، نهادها و سهامداران در سراسر جهان است که هنوز ارزش تئاتر را برای مردم و پتانسیل آن را برای رشد اقتصادی درک نکرده‌اند.

این روز برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت هنرهای تئاتر و نقش مهم آن‌ها در سرگرمی و برجسته کردن چگونگی استفاده از آن‌ها برای تقویت صلح و توسعه اقتصادی برگزار می‌شود.

تاریخ روز جهانی تئاتر

روز جهانی تئاتر هر سال در بیست‌وهفتم مارس (هشتم فروردین ۱۴۰۲) برگزار می‌شود. این روز که توسط مؤسسه بین‌المللی تئاتر (ITI) در سال ۱۹۶۱ تعیین شده است، توسط جوامع تئاتر در سراسر جهان حمایت می‌شود.

تاریخچه روز جهانی تئاتر

روز جهانی تئاتر پس از پیشنهاد رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر (ITI) در فنلاند «آروی کیویما» در ژوئن ۱۹۶۱ در نهمین کنگره جهانی مؤسسه بین‌المللی تئاتر تعیین شد و مورد استقبال قرار گرفت. سال بعد در بیست‌وهفتم مارس ۱۹۶۲، این روز توسط مراکز مختلف مؤسسه بین‌المللی تئاتر و اعضای همکار آن‌ها، همچنین متخصصان تئاتر و سازمان‌های تئاتر جشن گرفته شد. امروزه این مناسبت در بیش از ۹۰ مرکز ITI در سرتاسر جهان جشن گرفته می‌شود و دانشگاه‌ها، آکادمی‌ها، مدارس و دوست‌داران تئاتر در سراسر جهان در مراسم بزرگداشت آن شرکت می‌کنند.

شعار روز جهانی تئاتر

روز جهانی تئاتر با موضوع خاصی برگزار نمی‌شود و شعار هر سال آن "تئاتر و فرهنگ صلح" است، با این حال این روز هر سال میزبان رویدادهای مختلفی است که پیام آن توسط یک چهره مشهور هنری ارائه و تاریخ تئاتر و فرهنگ صلح را در دنیای امروز بازتاب می‌کند. در اصل یک فرد مشهور نظرات خود را در مورد "تئاتر و فرهنگ صلح" به اشتراک می‌گذارد. این پیام بین‌المللی است و به بیش از ۵۰ زبان ترجمه و در صدها روزنامه روزانه منتشر می‌شود.

اولین پیام بین‌المللی روز جهانی تئاتر توسط ژان کوکتو، شاعر و نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی در سال ۱۹۶۲ نوشته شد. در سال ۲۰۲۱، پیام روز جهانی تئاتر توسط هلن میرن، یک هنرپیشه بریتانیایی برنده چندین جایزه ارائه شد که برای بازی در فیلم ملکه در سال ۲۰۰۷ برنده جایزه اسکار شده بود.

نویسنده پیام امسال جان فوسه، نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس نروژی است که به‌خاطر مجموعه آثار گسترده خود شامل نمایش‌نامه‌، رمان، مجموعه شعر، مقاله، کتاب کودکان و ترجمه شهرت دارد. سبک نوشتاری وی با مینیمالیسم و عمق عاطفی مشخص می‌شود و او را به یکی از نمایش‌نامه‌نویسان برجسته جهان تبدیل می‌کند. وی در سال ۲۰۲۳ برای نمایش‌نامه‌ها و نثرهای نوآورانه‌اش که ناگفتنی‌ها را بیان می‌کند، جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد.

پیام فوسه به مناسبت روز جهانی تئاتر:

جنگ و هنر متضاد یکدیگرند، همان‌طور که جنگ و صلح متضاد یکدیگرند، به همین سادگی: «هنر صلح است».

کد خبر 739697

دیگر خبرها

  • تئاتر و نقش آن در بالا بردن توانایی فردی در کودکان
  • شادی و نشاط شاه‌کلید داشتن خانواده‌ای پویا
  • نمایش تعزیه در تئاتر شهر قزوین اجرا می‌شود
  • روز جهانی تئاتر + تاریخچه و شعار
  • خاطراتی از «بلبل» شدن فردوس کاویانی و چند ماجرای دیگر
  • قدردانی از هنرمندانی که چراغ تئاتر را روشن نگه داشته‌اند
  • کارناوال شادی و عروسکی عید نوروز در بندرانزلی برگزار شد
  • درخشش هنرمندان سیرجانی در سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی
  • هنرهای نمایشی زاهدان، زنده اما کم‌رمق است
  • ضرورت اجرای مداومِ تئاتر خیابانی برای گردشگران