Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@10:53:33 GMT

ابتکار

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۵۴۵۵

موزه صنایع دستی قلعه وکیل اراک با حضور معاون رییس جمهوری افتتاح شد.
،موزه صنایع دستی قلعه وکیل با تعداد 250 اثر شاخص صنایع دستی هنرمندان استان شامل فرش دستباف، گلیم، آثار قلمزنی، آثار چوبی، تابلو فرش، تابلو خطاطی و ... امروز با حضور ابتکار معاون رییس جمهور، رسما افتتاح شد.
5 اثر موجود در موزه شامل کمانچه، گیوه، قیچک، سه تار و تذهیب دارای ثبت مهر اصالت جهانی هستند که در معرض نمایش علاقمندان قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنای موسوم به قلعه وکیل یکی از بناهای ساخته شده در دوره قاجار است و بر اساس مستندات موجود بنا در دوره ناصرالدین شاه و همزمان با فعالیت کمپانی زیگلر در راستای تولید فرش در اراک توسط شخصی به نام صاحب یکدست برای کمپانی زیگلر ساخته شد.
پس از بازگشت انگلیسی ها در جنگ جهانی دوم این بنا به محمد حسن وکیل فروخته شد و پس از آن به قلعه وکیل شهرت یافت.
بنای قلعه وکیل با عرصه 4000 متر و عیان 900 متر شامل بنائی در سه سطح شامل حیاط و فضاهای اطراف آن - عمارت مسکونی و بنای موسوم به کلاه فرنگی است.
حیاط در منتهی الیه جنوب بنا واقع شده است و بصورت یک حیاط مشجر با فضاهایی یک طبقه در پیرامون آن است در شمال حیاط در یک سطح بالاتر که بواسطه چند پله می توان به آن رسید عمارت مسکونی با فضا به عنوان زیرزمین شکل گرفته است. عمارت کلاه فرنگی بعنوان یک فضای کوچک به ابعاد 12 در 12 در بالای این بخش بعنوان سومین سطح از معماری قلعه شکل گرفته است.
تزئینات بنای قلعه وکیل را آجرکاری های خفته راسته در کچلی طاق نماها - رخنام- سطوح طاق نماها- و طرح اندازیهای هندسی و کاشی هفت رنگ در ازاره های بیرونی تشکیل می دهد.
ساختمان قلعه وکیل مربوط به دوره قاجار است در سال 1370 به مالکیت میراث فرهنگی استان در آمد و در تیر 98 تبدیل به موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان مرکزی شد.
این ملک به شماره پلاک ثبتی 1771 تاریخ 75/8/26 به ثبت ملی رسیده است. 

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانم ابتکار معاون رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۵۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی دوره‌های آموزش صنایع دستی در استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان همدان گفت: هزار و ۱۵۲ نفر خانم و ۹ نفر آقا در دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی صنایع دستی حضور یافتند.

او از برگزاری تعداد هشت دوره تخصصی در اردوگاه‌های کاردرمانی و کانون‌های اصلاح و تربیت، با حضور بیش از ۱۶۰ نفر هنرجو در سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: تعداد پنج دوره آموزشی ویژه کارکنان وظیفه با حضور بیش از ۵۰ نفر هنرجو و ۱۸ دوره تخصصی ویژه شاغلان با حضور ۴۴۳ نفر نیز برگزار شده است.

خلجی، فراهم کردن شرایط فعالیت را برای شاغلان در حوزه صنایع دستی ضرورت برشمرد.

معاون صنایع‌دستی استان همدان تصریح کرد: در حوزه آموزش‌ها امسال با آسیب شناسی‌های انجام شده علاوه بر اینکه به جایگاه آموزش عمومی و ابتدایی پرداختیم نگاه ویژه‌ای به آموزش‌های تخصصی ویژه شاغلان انجام شده است تا فضا و زمینه را برای فروش و عرضه محصولات هنرمندان فراهم کنیم.

 

دیگر خبرها

  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • برپایی دوره‌های آموزش صنایع دستی در استان همدان
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • برپایی بازارچه هفتگی صنایع‌دستی و سوغات در موزه صنایع‌دستی گلستان
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • بنای موزه تاریخ کانون پرورش فکری در سازمان میراث فرهنگی ثبت شد
  • ثبت ملی محتوا و بنای موزه تاریخ کانون در سازمان میراث فرهنگی
  • برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در شهربازی خراسان شمالی
  • لزوم توجه به طرح‌های فناورانه برای توسعه گردشگری زنجان
  • اهتمام شهرداری شهرکرد برای معرفی صنایع دستی