Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@17:28:22 GMT

آخرین جزئیات از قیمت مسکن در تهران

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۶۸۸۵

آخرین جزئیات از قیمت مسکن در تهران

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن در حالی روز‌های سرد و سوت و کوری را پشت سر می‌گذارد که بررسی‌ها نشان از کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان واقعی مسکن دارد.

طبق آمار‌های ارائه شده متوسط قیمت مسکن از ۱۳ میلیون تومان در تهران عبور کرده است و تحت تاثیر افزایش شدید قیمت از یک سو و فروکش کردن هیجانات بازار‌های موازی مسکن از سوی دیگر، سرمایه گذاران نیز دیگر این بازار را گزینه مناسبی برای فعالیت ارزیابی نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر‌های رسیده، اما از کم بودن تعداد مشتریان و بازار کساد خرید و فروش مسکن حکایت دارد.

در چنین شرایطی، اما نائب رییس اتحادیه مشاوران املاک از کاهش ۷۸ درصدی حجم معاملات در عین آغاز کاهش قیمت‌ها در بازار خبر می‌دهد و در این خصوص گفت: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت مسکن در حال کاهش است و به زودی دیگر مناطق تهران نیز در این وضعیت قرار خواهد گرفت و بررسی‌ها نشان می‌دهد تعدیل قیمت‌ها در بازار بی‌مشتری آغاز شده است.

حسام عقبایی در توضیح این مطلب افزود:در حال حاضر حجم معاملات واحد‌های متراژ بزرگ در شمال شهر تهران پایین است، اما قیمت واحد‌های بالای ۱۵۰ متر تا حدود سی درصد نسبت به شش ماه گذشته کاهش نشان می‌دهد؛ این رقم در واحد‌هایی با متراز پایین‌تر کمتر است، به طوری که طبق بررسی‌ها واحد‌هایی با متراژ کمتر از ۱۵۰ متر بسته به متراژ بین ۵ تا ۳۰ درصد کاهش قیمت را شاهد هستند.

به گفته وی رکورد کاهش قیمت به ۵میلیون تومان در هر متر مربع می‌رسد.

عقبایی در پاسخ به این سئوال که آیا روند کاهش قیمت تنها محدود به تهران است یا خیر؟ گفت:" نه تنها در تهران بلکه در اکثر شهر‌های کشور نیز شاهد کاهش قیمت مسکن و کاهش معاملات هستیم به طوری که در دیگر شهر‌ها نیز قیمت‌ها حداقل کاهشی ۵ درصدی را تجربه کرده‌اند.

عقبایی پیش بینی کرد:" از امروز ۲ شهریور ماه تا پایان سال سیر معاملات مسکن کاملا نزولی است و قیمت‌ها نیز روند کاهشی خواهند داشت. "

از بازار اجاره چه خبر؟

عقبایی گفت:" قیمت مسکن در سال گذشته رشدی نجومی را تجربه کرد و به تبع آن قیمت اجاره بها نیز به سرعت افزایش یافت، ولی از اوایل مرداد ماه می‌توان گفت این رشد قیمت‌ها متوقف شد و بازار مسکن ثباتی را تجربه کرد.

او اضافه کرد: قیمت اجاره مسکن از آن زمان تا کنون روند نزولی در پیش گرفته است و در برخی از نقاط تهران و برخی از شهرستان‌ها قیمت اجاره مسکن در مرداد ماه نسبت به خرداد ماه از ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال به خاطر کاهش تقاضا و عبور از زمان پیک نقل و انتقالات اجاره‌نشینی روند نزولی قیمت‌ها ادامه پیدا کند و تا پایان سال نیز این روند نزولی ادامه داشته باشد. "

او گفت: افزایش شدید قیمت‌ها در بازار اجاره سبب شده است بسیاری از مستاجران قرارداد‌های خود را تمدید کنند و در نتیجه کاهش تعداد متقاضیان در تسریع روند نزولی اجاره‌بها موثر بوده است.

او در خصوص حجم معاملات مسکن گفت:"حجم معاملات مسکن به شدت کاهشی است و در رکود عمیق به سر می‌بریم و این کاهش حجم معاملات نیز ادامه‌دار خواهد بود و می‌توان گفت در ۲۵ سال اخیر چنین رکود و کاهش حجم معاملات مسکن بی سابقه بوده است. "

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت مسکن قدرت خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره ‏‏‌بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟

صبح روز گذشته احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت در نشست با خبرنگاران، سراغ بازار مسکن رفت و در واکنش به «اوضاع اجاره‌‌‌نشین‌‌‌ها در کشور» گفت: دولت‌‌‌های دهه ۹۰ در بازار مسکن غایب بودند و نقش تنظیم‌‌‌گری نداشتند، اما دولت سیزدهم این رویکرد را تغییر داد و سیاست‌‌‌ تنظیم اجاره‌‌‌بها را تصویب کرد.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از دنیای اقتصاد؛ این ادعای عضو کابینه دولت درباره «تنظیم اجاره‌‌‌‌‌‌بها در کشور»، تا چه حد با «واقعیت اوضاع اجاره‌‌‌نشین‌‌‌ها» سازگار است؟

بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌‌دهد، «بازار اجاره مسکن در دولت سیزدهم، رکورد بیشترین رشد اجاره‌‌‌بها را در تاریخ ثبت داده‌‌‌‌‌‌های رسمی از اجاره، به ثبت رسانده است.»

ماجرا چیست؟

ارقام رسمی مربوط به تورم اجاره مسکن در تهران نشان می‌‌‌دهد، از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، «اجاره‌‌‌بها، سالانه به ترتیب ۴۵ درصد، ۴۴‌درصد و ۵۲‌درصد جهش کرد.»

از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰، «بالاترین رشد سالانه اجاره‌‌‌بها، برای سال ۷۵ بود و به میزان ۴۱.۵درصد.» بنابراین، «ملتهب‌‌‌ترین دوره اجاره‌‌‌نشینی» برای سال‌‌‌های دولت سیزدهم بوده است و نه دولت‌‌‌های قبل‌‌‌تر. پس اگر از روی «داده رسمی»، قرار باشد کارنامه دولت رئیسی در بازار اجاره مسکن مورد قضاوت نسبی قرار بگیرد، این دولت در «تنظیم اجاره‌‌‌بها»، موفقیتی نداشته‌ است.

همچنین تورم اجاره در کشور نیز طی دو سال گذشته، از «متوسط سالانه دوره‌‌‌های قبل»، ‌‌‌ سبقت گرفت. نسبت تورم عمومی به تورم اجاره در کشور، همیشه عدد ۱.۵ بوده است. اما سال گذشته به علت «رشد تاریخی اجاره‌‌‌بها در کشور»، این نسبت به مرز عدد یک رسید.

 

دولت تاکنون اقدام موثری برای تنظیم تورم مسکن و تورم اجاره به این معنا که باعث «بازگشت قیمت‌ها به سطح متعارف شود» انجام نداده است.

دیگر خبرها

  •  سیگنال بازارهای جهانی به دلار تهران
  • آیا همه موجرها ثروتمند هستند؟
  • ثبات قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار
  • چشم انداز تاریک تقاضا مانع افزایش قیمت نفت شد
  • اجاره ‏‏‌بها «کنترل» شد یا «رکورد» زد؟
  • قیمت طلا و سکه کاهش یافت
  • رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی
  • روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
  • موجرانی که اجاره زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند
  • موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند