Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وزارت بهداشت، قاسم جان بابایی روز شنبه به مناسبت هفته دولت درباره خدمات معاونت درمان وزارت بهداشت در دولت دوازدهم افزود: همچنین در دولت دوازدهم، برنامه ملی درمان پیشرفته سکته‌های قلبی به صورت شبانه روزی در ۵۴ بیمارستان کشور در ۲۴ شهر به عنوان اولین علت مرگ ایرانیان اجرا شد که در یک سال اجرای این برنامه، ۱۲ هزار  نفر از خدمت پیشرفته و حیات بخش باز کردن عروق قلبی با آنژیو گرافی بهره مند شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش سهم مردم از هزینه بستری

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: کاهش سهم مردم از هزینه بستری از ۳۷ درصد به ۵ درصد برای روستاییان و ۱۰ درصد برای شهرنشینان و حمایت مالی از ۱۳ میلیون و ۹۹۲ هزار بیماری بستری در دولت دوازدهم اتفاق افتاد. حفاظت مالی از بیماران بستری در برابر هزینه‌های کمرشکن در بیمارستان‌های دولتی برای ۷۷.۴ درصد جمعیت کشور به صورت هدفمند نیز از دیگر  اقدامات ارزشمند وزارت بهداشت در حوزه درمان در دولت دوازدهم است.

زایمان طبیعی رایگان

جان بابایی اظهار داشت: همچنین در راستای سیاست‌های جمعیتی انجام ۹۳۸ هزار و ۶۶۰ زایمان طبیعی رایگان در سراسر کشور، کاهش سزارین بار اول به میزان ۷.۹ درصد، آموزش رایگان به ۵۸۰ هزار نفر مادر باردار در دوران بارداری جهت توانمندسازی برای باروری و زایمان طبیعی، پوشش ۸۵ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری با تعرفه دولتی برای زوج‌های نابارور، ادامه تجهیز و راه اندازی ۲۱ مرکز درمان ناباروری جدید در کل کشور، ادامه تجهیز و نوسازی ۲۶ مرکزی که از قبل فعالیت داشتند، فعالیت ۸۵ مرکز ناباروری در سراسر کشور، تشکیل بیش از ۶۱ هزار پرونده حمایت مالی از درمان ناباروری زوجین نابارور و تشکیل کمیته اهدا و همکاری با مجلس شورای اسلامی در زمینه بازنگری و ساماندهی قانون اهدای جنین مصوبه سال ۱۳۸۳ صورت گرفته است.

بازسازی فضای بستری بیمارستان‌های فرسوده

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از دیگر اقدامات و دستاوردهای حوزه درمان وزارت بهداشت می‌توان به بازسازی ۵۶۰ هزار مترمربع فضای بستری در بیمارستان‌های فرسوده، حضور ۳ هزار و ۵۵۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در ۲۵۸ بیمارستان در ۲۴۵ شهر کمتر توسعه یافته و محروم و تمام وقت شدن همگی آنان در بیمارستان‌های دولتی، حضور ۵ هزار و ۱۵۵ نفر پزشک متخصص مقیم در هر شب در ۱۳ تخصص در ۳۰۷ بیمارستان اصلی کشور در ۱۳۵ شهر برای درمان بیماران اورژانس اشاره کرد.

وی ادامه داد: در راستای توجه ویژه به بیماران سرطانی شبکه جامع تشخیص زودرس و درمان سرطان در ۳ سطح در کشور ایجاد و  ۹۹ مرکز پیشگیری و تشخیص زود هنگام بیماری‌های غیرواگیر و سرطان افتتاح شده است. همچنین بهسازی و تجهیز ۳۷ مرکز موجود تشخیص و درمان سرطان (تیپ دو) صورت گرفته و مراکز سطح یک و ۲ و ۳ به صورت شبکه عمل کرده و به یکدیگر بیمار ارجاع می‌دهند.

بهبود خدمات سلامت روان

معاونت درمان وزارت بهداشت درباره بهبود خدمات سلامت روان گفت: معاونت درمان نسبت به ایجاد ۹۶۹ تخت روان‌پزشکی از سال ۹۶ تاکنون و در مجموع ۸ هزار و ۲۰ تخت روان‌پزشکی موجود در کشور در بخش دولتی، راه اندازی نظام ثبت الکترونیک درمان اختلالات مصرف مواد که تا کنون بیش از یک میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۰۹ نفر از جمعیت هدف تحت درمان در این سامانه ثبت شده، اقدام کرده است.

ساماندهی خدمات دندان‌پزشکی

جان بابایی بیان کرد: آغاز ساماندهی خدمات دندان‌پزشکی با ایجاد کلینیک‌های دندان‌پزشکی دانشگاهی با تعرفه ارزان در نقاط مختلف کشور، فعالیت ۴۴ کلینیک دندان‌پزشکی دانشگاهی، فعالیت ۱۴ اورژانس دندان‌پزشکی دانشگاهی از دیگر اقدامات این معاونت در دولت دوازدهم بوده است.

ساماندهی خدمات به گردشگران سلامت

معاونت درمان وزارت بهداشت در زمینه ساماندهی ارائه خدمات به گردشگران سلامت گفت: این کار از طریق اعتباربخشی کیفی بخش‌های بین الملل و ساماندهی موسسات گردشگری با همکاری سایر دستگاه‌های زیربط انجام شده و در این زمینه تدوین ابلاغ آیین نامه شرکت‌های تسهیل‌گر گردشگری سلامت و صدور مجوز شرکت‌های تسهیل‌گر در زمینه گردشگری سلامت بر اساس آیین نامه ابلاغی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: تدوین و ابلاغ سند سطح بندی خدمات، مراکز تشخیصی درمانی و تجهیزات پزشکی در قالب سند ملی درمان ۱۴۰۴ و استقرار کامل سامانه صدور الکترونیکی پروانه موسسات پزشکی از دیگر دستاوردهای این معاونت در این مدت است.

جان بابایی افزود: انجام ۲۷۳ پیوند قلب، ۱۷۲۸ پیوند کبد و ۴۵۳۱ پیوند کلیه و  کاهش میانگین مدت زمان انتظار جهت پیوند کلیه به ۶ تا ۱۸ ماه از اهم اقدامات حوزه درمان وزارت بهداشت است.

اجرای پروژه‌های الکترونیکی

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: معاونت درمان وزارت بهداشت در زمینه نظام ارجاع موفق به اجرای کامل نظام ارجاع در دانشگاه‌های گلستان، تبریز، گیلان، زنجان، استقرار سرویس نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در دانشگاه مازندران، گذر ۳۳ دانشگاه از مرحله آمادگی به مرحله استقرار نظام ارجاع، تقسیم کشور به ۶ ناحیه جهت استقرار پرونده‌های الکترونیک سلامت و تبادل الکترونیک اسناد بستری با سازمان بیمه سلامت در ۶ استان (گلستان، گیلان، مازندران، شیراز، تبریز و زنجان به صورت پایلوت) در دولت دوازدهم شده است.

ارائه خدمات آزمایشگاهی

معاون وزیر بهداشت گفت: استقرار شبکه دانشگاهی ارائه خدمات آزمایشگاهی جهت ایجاد دسترسی و مدیریت منابع، تدوین ۶۰۰ محصول دانشی و خرید راهبردی سازمان‌های بیمه‌گر بر اساس محصولات دانشی نیز از جمله اقدامات این حوزه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه درمان، آزمایشگاه مرجع سلامت نیز در راستای رفع چالش‌ها و مشکلات مربوط به تامین کیت‌ها، مواد و ملزومات مصرفی آزمایشگاه‌های پزشکی اقدام به تهیه فرم رصد و اعلام به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به منظور اطلاع از مشکلات تامین (کمبود، اختلال دسترسی، قیمت نامناسب، کیفیت نامناسب) و انعکاس مشکل به مراجع ذیربط، تهیه فهرست اقلام ضروری و استراتژیک مورد نیاز آزمایشگاه‌ها در دو حوزه بهداشت و درمان و اعلام به مراجع ذیربط شامل اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی، هیات امنای صرفه جویی ارزی و مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت متبوع به منظور برنامه ریزی تامین به هنگام و در صورت لزوم تامین ذخیره استراتژیک و مشارکت فعال و همکاری با مرکز هماهنگی امور اقتصادی به منظور تامین به موقع دستگاه‌های سنجش گازهای خون از طریق جذب سرمایه گذار بخش خصوصی کرد که در این زمینه بسیار تاثیرگذار بوده است.

جان بابایی افزود: همچنین آزمایشگاه مرجع سلامت در پروژه آماده سازی و اجرای پرونده الکترونیک سلامت (تدوین کدینگ خدمات آزمایشگاه پزشکی) مشارکت فعال داشته و با برنامه ریزی برای اجرای برنامه مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی در دانشگاه‌ها، تدوین شاخص‌های استاندارد LIS نسبت به ساماندهی ارائه خدمات آزمایشگاهی به منظور بهره برداری بهینه از منابع سلامت اقدام کرده است.

معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: تدوین و ابلاغ استانداردهای به روز شده آزمایشگاهی و چک لیست متناظر، ایجاد گنجینه ارزیابان با صلاحیت ادارات امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه‌ها، ابلاغ شرح وظایف ادارات امور آزمایشگاه‌ها  به منظور ساماندهی و بهبود نظام نظارت بر آزمایشگاه‌های پزشکی نیز در این حوزه انجام شده است.

وی اظهار داشت: آزمایشگاه مرجع سلامت بر اساس بازنگری و اصلاح آیین نامه ابلاغ شده سال ۱۳۹۲ نسبت به تدوین پیش نویس آیین نامه جدید تاسیس و مدیریت امور آزمایشگاه‌ها نیز اقدام و در راستای برنامه مهار مقاومت میکروبی برای ارتقای میکروب شناسی بیمارستانی به منظور ارتقای کیفیت ارائه خدمات آزمایشگاهی مربوطه و حفظ ایمنی بیمار برنامه ریزی لازم را کرده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت درمان وزارت بهداشت بهداشت و درمان هفته دولت کارآمدی دولت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد آزمایشگاه پزشکی در مناطق صعب‌العبور

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم وطن خواه اظهار داشت: خدمات آزمایشگاهی در حوزه سلامت کمتر دیده می‌شود، هرچند حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تشخیص‌های حوزه سلامت منتج از آزمایش‌هاست که نشان دهنده جایگاه و اهمیت آزمایشگاه است.

وی یادآور شد: بالغ بر ۸ هزار آزمایشگاه در سطوح مختلف در کشور داریم که باید دسترسی به موقع و خدمات منصفانه و با کیفیتی را برای مردم فراهم کنند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت اظهار کرد: در این زمینه برنامه ایجاد شبکه آزمایشگاهی را از سال گذشته دنبال کرده ایم، به این منظور که در اقصی نقاط کشور حتی مکان‌های صعب العبور آزمایشگاه‌های نمونه حضور داشته باشند و نمونه‌های آزمایشگاهی به سطوح بالاتر تخصصی ارجاع داده شوند.

وطن خواه افزود: به عبارت دیگر در این طرح هیچ فردی به خاطر یک کیت تخصصی لازم نیست از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ‌تر و مراکز استان‌ها سفر کند. خدمات باید در دسترس مردم باشد و در قالب این طرح نمونه گیری از آنها انجام می‌شود و پس از ارجاع آزمایش، نتایج نیز به موقع در دسترس آنها قرار می‌گیرد.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان این که این طرح از سال گذشته در دانشگاه‌های علوم پزشکی منتخب شروع شده و نتایج خوبی به همراه داشته است، اظهار کرد: امسال بقیه دانشگاه‌ها نیز به این برنامه پیوسته و طرح به صورت سراسری اجرا می‌شود.

وطن خواه تصریح کرد: به جز ایجاد دسترسی برای مردم، این طرح با توجه به تحریم‌ها و محدودیت منابع ارزی در تهیه تجهیزات آزمایشگاهی، موجب بازآرایی و بهره برداری بهینه از منابع نیز خواهد شد و از موازی کاری‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

کد خبر 6082173 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور امسال در تمام کشور اجرا می شود
  • ایجاد آزمایشگاه پزشکی در مناطق صعب‌العبور
  • شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل
  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور
  • تجلیل از کارکنان آزمایشگاه مرکز بهداشت مهریز
  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور
  • فعالیت ۸۰۰۰ آزمایشگاه در کشور
  • جذب بیش از ۲۵ هزار نیروی انسانی جدید در بدنه وزارت بهداشت
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد