Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-23@23:43:02 GMT

آیا تلفن هوشمند کودکان را باهوش‌تر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۷۴۷۷

آیا تلفن هوشمند کودکان را باهوش‌تر می‌کند؟

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، در زندگی امروزه مشغله‌ها آنقدر زیاد شده‌اند که همواره با مشکل کمبود زمان دست و پنجه نرم می‌کنیم، کارهای روزانه، رسیدگی به امور زندگی و فرزندان، خرید یا انجام کار خانه، همه از مواردی هستند که کل زمان ما را درگیر می‌کنند، در این میان زمان کمی برای فرزندان خود می‌گذاریم، با یک تبلت یا تلفن هوشمند آن‌ها را سرگرم می‌کنیم تا به کارهای عقب مانده خود برسیم، کودکانمان نیز در دنیای بازی‌ها و برنامه‌های سرگرم کننده غرق می‌شوند و به جای بازی در پارک و یا یادگیری اصول زندگی، نحوه حرکت ادمک درون نمایشگر را آموزش می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته برخی والدین احساس وظیفه بیشتری کرده و با نصب برنامه‌های آموزشی برروی تبلت یا تلفن هوشمند، کودکانشان را با این نوع برنامه‌ها سرگرم می‌کنند، به خیال آن که کودک هم سرگرم شده و هم آموزشی می‌بیند یا مهارت‌های رفتاری‌اش بهبود می‌یابد، اما برنامه‌های آموزشی چه هستند؟ به نظر می‌رسد این عنوان بیشتر برای جذب خانواده‌ها باشد تا موضوعی واقعی، آیا برنامه‌ها واقعا می‌توانند چیزی را به کودکان آموزش دهند؟ آیا این یک دروغ تجاری نیست؟

اما جدا از آموزش برخی به دنبال آن هستند تا کودکانشان با انجام بازی‌های موبایلی آموزشی، باهوش‌تر شود، مطمئنا هوش چیزی نیست که در دنیای مجازی به‌دست بیاید، شاید با انجام بازی‌های موبایلی، کودکان کم توجه‌تر شوند یا کنجکاوری و بازیگوشی آن‌ها کاهش پیدا کند، اما افزایش هوش با انجام بازی موبایلی ادعایی اثبات نشده است. واقعیت آن است که کودک باید تمام مهارت‌های مورد نیازش را در دنیای واقعی کشف کند، نه در دنیای دروغین. به تازگی جمعی از برترین متخصصان این حوزه در دنیا گرد هم آمده و در مورد تاثیر فناوری، رسانه‌ها و فضای مجازی بر کودکان تحقیقاتی را انجام دادند، فناوری در دنیای کودکان بیش از همه چیز به بازی‌ها یا برنامه‌های موبایلی ختم می‌شود، اتفاقی که کودکان را ساعت‌ها سرگرم می‌کند و کار والدین را نیز آسان‌تر می‌کند. اما واقعیت چیست؟ آیا فناوری بر هوش کودکان تاثیر می‌گذارد؟ آیا این اثرگذاری مثبت است یا منفی؟

بستگی دارد...

بله، جواب اولیه آن است که اثرگذاری مثبت یا منفی فناوری بر روی کودکان به نحوه استفاده آن‌ها از فناوری بستگی دارد، در هر صورت در جهان ما اکثر موارد مطلق نیستند، گاهی بدترین مواد، خاصیت دارویی پیدا می‌کنند. فناوری نیز مانند استفاده بزرگسالان از فضای مجازی، نسبی است، می‌تواند مثبت باشد یا منفی، نکته مهم آن است که رسانه‌ای که در دست ما قرار دارد توسط چه کسی و به چه قصدی طراحی شده است، گاهی برخی بازی‌ها مانند پازل با فکر و توجه تکمیل می‌شود، این خوب است و موجب به‌کار گیری قدرت هوش فرزندان می‌شود اما همان بازی پازل نیز می‌تواند خطرناک باشد، به طور مثال تصاویر پازلی که باید تکمیل گردد مناسب کودکان نباشد، یا شکل شخصیت‌هایی باشد که الگوی مناسبی برای کودکان ما نیستند، در این حال اثرگذاری فکری و آموزشی برنامه به شدت کاهش پیدا می‌کند. از طرفی تعادل نیز باید حفظ شود، برنامه‌ها، بازی‌ها و شبکه‌های مجازی تماما رسانه هستند، ایجاد تنوع و تعادل در رسانه موجب برطرف شدن تمام نیاز‌های کودکان می‌شود، مانند زمانی که به فرزند خود یک وعده غذایی مغذی می‌دهید اما کودکان گاهی به کیک شکلاتی نیز نیاز دارند، در دنیای رسانه نیز به همین شکل است، اگر بازی‌های فکری و آموزشی واقعی برای کودکان خود آماده کرده‌اید، باید گاهی اجازه انجام بازی‌های پرسروصدا و صرفا سرگرم کننده را نیز به آن‌ها بدهید. البته هر نوع بازی هیجان‌انگیزی نیز برای کودکان مناسب نیست.

برنامه آموزشی باید ماهیت واقعی آموزشی داشته باشد

رسانه‌ها باید به طور هدفمند و توسط افراد متخصص تولید شوند، بسیاری از برنامه‌های آموزشی یا تفریحی تلفن‌های هوشمند توسط شرکت‌های توسعه دهنده نه‌چندان مطرحی تولید شده‌اند که تخصصی در مورد تاثیرگذاری عناصر بازی یا برنامه بر تفکر کودکان ندارند، در این حال هرچند فکر می‌کنند برنامه‌ای آموزشی ساخته‌اند اما در حقیقت یک نرم‌افزار بدون هدف با عناصر آموزشی تولید کرده‌اند که ماهیت آموزشی ندارد، توجه به این نکته بسیار مهم است، هر برنامه‌ای که در آن حروف مختلف سر هم می‌شوند یا بازی با اعداد در آن وجود دارد، صرفا نمی‌تواند برای کودکان، آموزشی تلقی شود. از طرفی هیچ مرجعی به این موارد رسیدگی نمی‌کند، تمام برنامه‌ها تاجایی که برخی خط قرمز‌ها را نشکسته باشند به راحتی با هر برچسب و عنوانی منتشر می‌شوند. مرجعی تخصصی وجود ندارد که برنامه‌های آموزشی را آزمایش کرده تا اهداف موثر آن را تصدیق کند. البته این بررسی‌هایی برای هیچ دسته‌ای از نرم‌افزارها صورت نمی‌پذیرد. بررسی و آزمایش برنامه‌ها به خصوص برای کودکان باید توسط والدین انجام شود، اما واقعیت آن است که پدر و مادرها تخصصی در این زمینه ندارند و مستقیما به سراغ برنامه‌هایی می‌روند که طراحی جذاب، شاداب و متنوعی داشته باشد.

رسانه خود را انتخاب کنید

بنابراین انتخاب برنامه‌ها، بازی‌ها یا حتی فیلم و سریال‌های تلویزیونی دست خودمان است. خودمان رسانه‌ای که تماشا می‌کنیم را انتخاب خواهیم کرد، پس در وهله اول باید در انتخاب‌های خود با دقت عمل کنیم و همین حس مسئولیت را به فرزندانمان آموزش دهیم، در حال حاضر تحقیق و بررسی یک نرم‌افزار نسبت به چند سال پیش، کار آسانی محسوب می‌شود، برای تمام نرم‌افزارهای توضیحات کاملی وجود دارد که با مطالعه آن‌ها می‌توان تا حد زیادی به ماهیت آن پی‌برد، از طرفی بخش نظرات و پرسش‌و‌پاسخ در مارکت‌های اندروید یا iOS بسیار فعال و پرطرفدار است و همین مورد نیز به شناخت واقعی آن برنامه، کمک شایانی می‌کند.

یکی از متخصصان غربی در این مورد روشی را پیشنهاد داده است، دکتر South فرزند ۱۲ ساله خود را به انجام دو پرسش قبل از استفاده از یک برنامه یا بازی رایانه‌ای و موبایلی عادت داده است، پسر دکتر South باید قبل از استفاده از یک برنامه یا بازی جدید، ابتدا آن را به پدر خود معرفی کند، سپس بگوید که چرا می‌خواهد از آن برنامه استفاده کند و چرا فکر می‌کند استفاده از آن برنامه برای او مناسب است. دکتر South اعتقاد دارد پاسخ همین دو پرسش موجب می‌شود تا فرزند نوجوانش نسبت به استفاده از تلفن هوشمند بسیار دقیق‌تر از دیگران باشد و همچنین قدر زمان و انرژی خود را بداند. فرزند وی اگر نتواند پاسخ‌هایی قانع کننده ارائه دهد، خود متوجه می‌شود که این برنامه کاربرد خاصی برایش ندارد و در این حالت به درک درست نحوه رفتار با فناوری جدید به‌دست می‌آورد. به عقیده دکتر South ابتدا این والدین هستند که باید به درک درستی از استفاده از تلفن هوشمند برسند تا بتوانند این موارد را به فرزندان خود منتقل کنند، از طرفی سن کودکان نیز برای انجام اینگونه پرسش‌ها مهم است، کودکان ۵ یا ۷ ساله، کوچک‌تر از آن هستند که بتوانند پاسخی برای چنین پرسش‌هایی ارائه کنند، این روش در نوجوانان بسیار کاربردی‌تر است.

تلفن هوشمند نباید جایگزین تعاملات اجتماعی شوند

باید از رسانه یا شبکه‌های مجازی به عنوان یک اتفاق سرگرم کننده برای بخش کوتاهی از زندگی روزمره یاد کرد، هرگز نباید دنیای مجازی را جایگزین دنیای واقعی کنیم، تعامل و ارتباط در دنیای مجازی با ارتباط در دنیای واقعی بسیار متفاوت هستند، باز هم باید اشاره کرد که کودک تمامی مهارت‌های خود را در دنیای واقعی یاد می‌گیرد اما می‌تواند دقایقی در دنیای مجازی نیز سرگرم شود، می‌تواند دقایقی را به بازی و استفاده از نرم‌افزار‌های مختلف اختصاص دهد اما این اتفاق به‌خصوص برای کودکان باید تحت کنترل کامل والدین و مراقب آن‌ها صورت بگیرد. خیال سرگرم شدن کودکان با برنامه‌های آموزشی که موجب ارتقاء مهارت‌های آن‌ها می‌شود کاملا باطل است. دنیای مجازی تنها می‌تواند مهارت‌های مجازی یک فرد را افزایش دهد، برای کسب مهارت در دنیای واقعی باید در دنیای واقعی به دنبال آن بروید.

خطر همواره در کمین است

امروزه رسانه‌ها به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند، انواع و اقسام برنامه‌های مختلف و بازی‌های موبایلی در بطن خود مواردی را به کودکان آموزش می‌دهند که برای حال و آینده آن‌ها خطرناک است، از طرفی شبکه‌های مجازی بیش از پیش، ارسال آزادانه اطلاعات را برای کاربران فراهم کرده و دیگر می‌توان هر نوع مطلب نامناسبی را در انواع شبکه‌های مجازی ارسال کرد. بهترین راه مراقبت از کودکان ایجاد فاصله بین آن‌ها و دنیای مجازی است، کودکان باید بازی‌های فیزیکی انجام دهند و در دنیای واقعی با دیگران تعامل داشته باشند، هرگز نباید به قصد ایجاد زمان برای خود، کودکان را به استفاده از تبلت و تلفن هوشمند ترغیب کرد، با زمان گذاشتن برای تربیت و آموزش‌های واقعی کودکان می‌توان، فرزندی سالم، شاداب، توانمند و باهوش را تربیت و در اختیار جامعه قرار دهیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تلفن هوشمند کودکان هوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعتش را پاک کنیم؟

اگر گوشی خود را گم کردید و نمی‌توانید موقعیت مکانی آن را پیدا کنید، این گزارش به شما کمک می‌کند، نه تنها گوشی گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنید، بلکه آن را از راه دور بازنشانی و پاک کنید.

نحوه یافتن گوشی اندروید

گوکل یک برنامه رایگان بسیار مفید به نام «Find My Device» دارد که می‌تواند به عنوان یک محور مرکزی برای همه دستگاه‌های اندرویدی شما، چه تبلت یا تلفن، عمل کند.

با این حال، برخلاف برنامه Find My آیفون که از قبل نصب شده است، باید اپلیکیشن Find My Device گوگل را از فروشگاه Play نصب کنید.

برای کسانی که تلفن اضافی ندارند، می‌توانند با استفاده از تلفن یکی از دوستان یا اعضای خانواده وارد برنامه شوند یا از یک مرورگر وب از این قابلیت استفاده کنید.

هنگامی که Find My Device را در تلفن یا مرورگر وب خود باز کردید، روی نام تلفنی که می‌خواهید پیدا کنید ضربه بزنید، سپس روی Get Directions ضربه بزنید.

پس از این برنامه، مکان تقریبی تلفن را در برنامه ناوبری مورد علاقه شما نشان می‌دهد، جایی که می‌توانید مسیر‌های مربوط به مکان گوشی را دریافت و حتی آن را ایمن قفل کنید.

برای مشاهده شماره IMEI گوشی خود، روی نماد چرخ دنده که در سمت راست گوشی ظاهر می‌شود با تاریخ فعال سازی آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید گوشی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. این کار به طور خودکار تمام داده‌های ذخیره شده را حذف می‌کند. با این حال، پس از تنظیم مجدد دستگاه، نمی‌توانید مکان آن را پیدا کنید، بنابراین مطمئن شوید که از آن به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید.

قابل ذکر است که اگرچه اپلیکیشن Google Find My Device بسیار کاربردی است، اما اگر می‌خواهید دستگاه اندرویدی دزدیده شده یا گم شده‌ای را پیدا کنید، باید اتصال اینترنتی فعال داشته باشد.

اگر تلفنی دارید که دارای eSIM است، احتمالاً به اینترنت وصل خواهد شد مگر این که باتری کاملاً خالی شود یا دستگاه به صورت دستی خاموش شود.

نحوه پیدا کردن گوشی آیفون

اگر آیفون خود را گم کردید یا فکر می‌کنید دزدیده شده است، می‌توانید از برنامه Find My در دستگاه دیگری برای کمک به یافتن دستگاه گمشده و محافظت از اطلاعات خود استفاده کنید.

برای استفاده از ویژگی‌های این برنامه، برنامه Find My باید قبلاً در دستگاه گم شده یا دزدیده شده فعال باشد.

برای تعیین مکان دستگاه، برنامه را در آیفون دیگری باز کنید، Apple ID و رمز عبور خود را وارد کنید، سپس Sign In را فشار دهید. در لیست دستگاه ها، روی دستگاه گم شده یا دزدیده شده کلیک کنید "هیچ مکانی یافت نشد" را در زیر نام دستگاه مشاهده خواهید کرد.

اگر دستگاه iOS گم شده شما نزدیک است و به اینترنت متصل است، می‌توانید صدایی را پخش کنید تا به پیدا کردن آن کمک کند و اگر دستگاه آفلاین باشد، دفعه بعد که به شبکه Wi-Fi یا شبکه تلفن همراه متصل شد، صدا پخش می‌شود.

این برنامه همچنین به شما امکان می‌دهد دستگاه iOS خود را به صورت آنلاین قفل کنید و پیام شخصی را با شماره تماس خود نمایش دهید. دستگاه یاب پیام شخصی شده را می‌بیند و می‌تواند با شماره تماس بگیرد.

اگر آیفون شما رمز عبور ندارد، اکنون ازشما خواسته می‌شود که یک رمز عبور ایجاد کنید. این رمز عبور با رمز عبور شما متفاوت است و تنها زمانی استفاده می‌شود که دستگاه شما به عنوان گم شدن یا دزدیده شدن دستگاه iOS متصل شما تایید شود، می‌توان آن را از راه دور پاک کرد و اطلاعات شخصی مانند مخاطبین، ایمیل، عکس‌ها و تنظیمات را می‌توان برای جلوگیری از دیدن یا استفاده دیگران از اطلاعات حذف کرد.

منبع: ارم نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تهران هفتاد سال پیش از نمای آسمان / چگونه از تلفن همراه هوشمند کمتر استفاده کنیم؟ / چرا بهتر است آپشن پارک اتوماتیک را انتخاب کنید؟ / ژن‌هایی که بعد از مرگ فعال می‌شوند
  • فهرست مراکز کاردرمانی در مشهد
  • اجرای برنامه‌ آموزشی برای دانش آموزان روستای ذغالچال ساری
  • افراد ۱۴۴ بار در روز تلفن‌های خود را چک می‌کنند!
  • سندرم انگشت آیفون چیست و پزشکان در موردش چه می‌گویند؟
  • شماره تلفن بهترین معلم خصوصی اول دبستان
  • ‌برگزاری کارگاه آموزشی بازتاب داستان‌های کهن در ادبیات کودک و نوجوان معاصر در شیراز
  • سندرم انگشت آیفون چیست و پزشکان در مورد آن چه می گویند؟
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعاتش را پاک کنیم؟
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعتش را پاک کنیم؟