Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه، ۳۰ مردادماه، در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، بخش زیادی از سخنان خود را به مسائل اقتصادی اختصاص دادند و از جمله در بخشی از این سخنان‌‌شان، با انتقاد از مشکلات موجود بر سر راه ایجاد واحدهای تولیدی گفتند: گاهی برای فعالیت یک واحد تولیدی باید نه از ۷ خوان بلکه از ۷۰ خوان عبور کرد که مسئولان باید این مشکل جدی را حل کنند و مقررات زائد و موانع تولید را رفع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رهبر انقلاب در همین زمینه، نگاه ویژه دولت به بنگاه‌های متوسط و کوچک را خواستار شدند و افزودند: این نگاه ویژه، رکن اصلی در اقتصاد مقاومتی است که همه مسئولان آن را پسندیده‌اند و قول اجرا داده‌اند که البته کارهایی هم شده است.

برای مشاهده متن کامل سخنان رهبر معظم انقلاب اینجا کلیک کنید.

یحیی کمالی‌پور، نایب‌رئیس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نقش بنگاه‌های کوچک و متوسط در رشد و توسعه اقتصادی کشور بیان کرد: امروزه یکی از چالش‌های فراروی کشور ما در جنگ اقتصادی، موضوع معیشت مردم است و با توجه به اینکه قاطبه مردم از توان بالایی برای ایجاد کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ برخوردار نیستند بنابراین رهبر معظم انقلاب، توجه به بنگاه‌های کوچک و متوسط را مورد توجه جدی قرار دادند، چراکه موفقیت بنگاه‌های بزرگ مستلزم گذشت مدت زمان مدیدی از شروع تا بهره‌برداری است.

سرعت بالای بهره‌برداری از بنگاه‌های کوچک و متوسط

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب شرایط کشور را به گونه‌ای می‌بینند که در این شرایط، روی آوردن به بنگاه‌های کوچک و متوسط و سایر اقدامات زودبازده می‌تواند در اقتصاد کشور و اشتغال نیروهای کار مؤثر باشد و از سوی دیگر چنین بنگاه‌هایی می‌تواند به سرعت به بهره‌برداری برسد و مورد استفاده قرار گیرد.

کمالی‌پور با اشاره به ضعف مدیریت در بنگاه‌های اقتصادی کشور یادآور شد: از سوی دیگر، تجربیات گذشته ما نشان داده که مدیریت صحیحی در بنگاه‌های اقتصادی کشور وجود نداشته است. طبیعتاً همین عدم توجه یا نگاه ویژه و عدم حمایت جدی باعث شده تا بسیاری از این بنگاه‌ها یا از مسیر اصلی خود منحرف شده یا تعطیل شوند و یا امکان توسعه نداشته باشند.

منظور از «مدیریت صحیح اقتصادی»

نایب‌رئیس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لوازم رویارویی با جنگ اقتصادی بیان کرد: اگر مدیریتی صحیح از منظر اقتصادی بر این واحدهای تولیدی اعمال می‌شد مسلماً الان وضعیت بهتری در این حوزه داشتیم. آنچه که مقام معظم رهبری بیان کردند دغدغه‌هایی است که اگر برطرف شود می‌تواند به رویارویی با این جنگ اقتصادی که امروزه با آن مواجه هستیم کمک کند.

وی با اشاره به مفهوم صحیح مدیریت اقتصادی افزود: باید توجه داشت که معمولاً 50 درصد از موفقیت در مسائل اقتصادی ناشی از تدبیر و 50 درصد دیگر ناشی از سایر توانمندی‌ها است. اگر در حوزه اقتصادی تدبیر لازم را داشته باشیم و نهایتاً مسیرها و چارچوب‌ها را مشخص کنیم و به صورت هدفمند و نظام‌مند پیش برویم مطمئناً شالوده مدیریتی حاکم بر فضای اقتصادی کشور دچار دگرگونی اساسی خواهد شد.

مردم نقش چندانی در اقتصاد کشور ندارند

منتخب مردم جیرفت و عنبرآباد در خانه ملت ادامه داد: این شالوده در شرایط کنونی اقتصاد کشور به نوعی از هم پاشیده است. امروزه در تیم اقتصادی دولت هماهنگی لازم وجود ندارد و همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری در کشور، ریسک لازم و کافی صورت نمی‌گیرد. بنابراین شرایط به نحوی است که مردم نظاره‌گر هستند و نقشی تعیین کننده در اقتصاد کشور ایفا نمی‌کنند. از سوی دیگر شاهد هستیم که متأسفانه در رونق تولید هم اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد چراکه نه در محصولات تولیدی ما کیفیت لازم وجود دارد و نه اینکه حمایت لازم از بهبود کیفیت این محصولات صورت می‌گیرد.

کمالی‌پور گفت: اگر حمایت کافی صورت گیرد تا بهینه‌سازی و کیفیت‌سازی برای محصولات تولید داخل انجام شود مطمئناً بهره‌وری هم افزایش پیدا خواهد کرد و این اتفاق در رونق تولید نیز مؤثر است. امروزه نیازمند بسترهای لازم برای فرآیند تولید هستیم و از سوی دیگر باید در موضوع بازار مصرف، مدیریت و کنترل و نظارت لازم وجود داشته باشد.

ضرورت حذف بوروکراسی‌های پیچیده اداری

نایب‌رئیس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت حذف بوروکراسی اداری ادامه داد: همچنین باید بخش‌های تولیدی به معنا و مفهوم واقعی و نه به صورت اسمی و کلیشه‌ای مورد حمایت قرار گیرند. حذف بوروکراسی اداری از اقدامات دیگری است که در راستای رونق تولید باید مورد توجه جدی قرار گیرد. گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که شخصی که قصد ایجاد یک واحد تولیدی را دارد بعضاً باید از چندین جای مختلف استعلام بگیرد و در نهایت هم از سرمایه‌گذاری منصرف شده و آن را رها می‌کند.

کمالی‌پور در پایان گفت: بنابراین حذف بوروکراسی اداری و شرایط غلطی که امروزه بر سیستم اداری کشور حاکم است از ضروریات اولیه رونق تولید است تا یک سرمایه‌گذار مجبور نشود برای شروع سرمایه‌گذاری و کار تولیدی، صدها خوان را پشت سر بگذارد و همین امر منجر به بی‌رغبتی به تولید شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا کمالی پور رهبر انقلاب تولید بنگاه های کوچک و متوسط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی امروز در همایش روز ملی گندم و نان و تجلیل از فعالان زنجیره تولید نان استان گفت: هنرستان‌های جوار صنعت در استان به‌ منظور تامین نیروی کار ماهر راه اندازی می‌شود.

جواد کرمی افزود: برنامه ریزی برای داشتن نیروی کار ماهر در واحد‌های اقتصادی از ملزومات پیشرفت است و استان به این نیرو‌ها نیاز ویژه دارد چرا که نیروی کار غیر ماهر بهره وری را کاهش می‌دهد.

وی اضافه کرد: درصدد هستیم هنرستان‌های جوار صنعت تاسیس شود و این موضوع مطالعه و کارشناسی شده و به همت استانداری آذربایجان غربی هم اکنون به مرحله اجرا نزدیک می‌شود.

تولید بیش از یک میلیون تن میزان تولید گندم در آذربایجان غربی

معاون استاندار ادامه داد: در دولت سیزدهم برای مدیریت نان و گندم اتفاقات مطلوبی رخ داده است و بیش از یک میلیون تن میزان تولید گندم استان در سال گذشته بود که در این زمینه به رتبه پنجم کشوری دست یافته است که این یک رتبه و جایگاه مطلوب در کشور محسوب می‌شود.

کرمی گفت: در بخش توزیع و کارخانجات و در روند تولید نان مدیریت بهینه لازم بود و در این راستا رتبه بندی کارخانه‌ها را مورد توجه قرار داده شد و سهمیه بندی شکل گرفت و مقرر شده است این ارزیابی‌ها هر ۶ ماه بررسی شود و اگر واحدی این الزامات را رعایت نکند اقدامات لازم انجام شود.

وی ادامه داد: در بخش نانوایی‌ها نیز در بحث تولید و توزیع نان اقداماتی انجام شد و قرار شد در این راستا صدور مجوز‌ها با اهلیت سنجی انجام شود چرا که برخی افراد در ارومیه چندین نانوایی دارند ولی حتی خود این افراد در این استان زندگی نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: برای کاهش صف‌های نان و مدیریت زمان شهروندان نانوایی‌های آزاد پز در استان فعالیت می‌کنند و تلاش‌ها براین است که با مشارکت خود مردم نتایج مطلوبی اخذ شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به تحقق شعار سال هم بیان کرد: مشکل اصلی کشور همانگونه که رهبر معظم انقلاب با نگرش هوشمندانه خود بیان کردند به مشکلات اقتصادی باز می‌گردد و در این زمینه مشارکت مردم در این امر لازم است.

وی با اشاره به جذب سرمایه گذار در استان و همراهی با واحد‌های تولیدی در آذربایجان غربی افزود: به غیر از این مشارکت مردم در امر اقتصاد ممکن نیست.

کرمی گفت: در این راستا و با پیگیری‌های استاندار آذربایجان غربی یکشنبه‌های تولید در استان رقم خورد و تلاش‌هایی برای رفع مشکلات واحد‌های صنعتی و تولیدی انجام شد که عملکرد خوبی برای استان در مقایسه با سنوات قبل ثبت شد.

تحقق ۱۳۳ درصدی سهم اشتغال در آذربایجان غربی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره بهتحقق ۱۳۳ درصدی سهم اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ گفت: این اقدامات هر چند با مشارکت بخش خصوصی محقق شده است و دولت نیز نقش مهمی در این زمینه دارد.

وی ادامه داد: پارسال در زمینه سیب صنعتی مدیریت خوبی در استان انجام شد و در زمینه قیمت و مدیریت جمع اوری بهداشتی مشکلی گزارش نشد و مجوز لازم به سردخانه‌ها در زمینه خرید و انبارداری داده شد.

معاون استاندار بیان کرد: در زمینه صادرات سیب با توجه به افزایش متقاضیان صادرات واشباع بازار اقدامات و تدابیر لازم بکار گرفته شد.

کرمی با تاکید بر مدیریت آب در استان بیان کرد: در سال‌های گذشته عمده کشت در منطقه در بخش گندم به صورت دیم بود و لازم است تغییرات جدی در بخش کشاورزی با استفاده از بکارگیری دانش‌های روز و تغییر الگوی کشت انجام شود.

شورای انقلاب فرهنگی ۱۱ مناسبت جدید را برای درج در تقویم رسمی کشور تصویب کرده که ۷ مناسبت از جمله "روز ملی گندم و نان" در ضمیمه تقویم رسمی کشور بنا بر جشن‌ها و آئین‌های شکرگزاری محصولات کشاورزی با هدف توسعه نشاط اجتماعی و احیای فرهنگ روستا است.

برپایی نمایشگاهی از فرآورده های نان و گندم و سیاه چادر عشایری و پخت نان تازه توسط بانوان عشایری از برنامه های جانبی این مراسم بود. 

در ادامه این همایش از فعالان زنجیره تولید نان در استان تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • اختصاص زمین به تعاونی‌ها برای رونق تولید در اولویت است
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است
  • تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟