Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیرماه سال جاری بود که کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد به عنوان یکی از شرکت‌های اصلی تامین قطعه خودروسازان، تجمع و اعتصاب کردند؛ شرکتی که از ایران‌خودرو به شرکت پویا گستر خراسان (سهامی خاص) به مبلغ 50 میلیارد تومان منتقل شد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - سید مهدی حاجی‌آبادی؛ کارخانه‌ای که سنگ بنایش توسط برادران خیامی گذاشته شده بود، این روز‌ها دست‌خوش گلایه کارگرانی است که نسبت به روند خصوصی‌سازی انتقاد دارند و مدعی هستند در جریان خصوصی‌سازی به مطالبات آن‌ها توجه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آن‌گونه که سایت این شرکت می‌گوید شرکت رینگ‌سازی مشهـد در ٢٨ مرداد ٧۶، به صورت شرکت سهامی خاص تـأسیس و در ١۶ اسفند ٨٢ در بـورس اوراق بهادار پذیـرفته شده است. در تاریخ ٢٨ اسفند ٩۶ طی نقل و انتقال بلوکی سهام، مالکیت عمده شرکت رینگ‌سازی مشهد از هلدینگ ایران‌خودرو به شرکت پویا گستر خراسان (سهامی خاص) به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان منتقل شد و اکنون مالکیت عمده شرکت رینگ‌سازی مشهد با دارا بودن بیش از نیمی از سهام موجود، در اختیار این شرکت است.   تیرماه سال جاری بود که کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد به عنوان یکی از چند شرکت اصلی تامین قطعه خودروسازان، تجمع و اعتصاب کردند؛ پیش‌تر حدود ۹۰۰ کارگر شاغل در کارخانه رینگ‌سازی مشهد، ۱۶ بهمن ۹۷ با دست زدن به اعتصاب، خواستار بازبینی در طرح طبقه‌بندی مشاغل خود شدند.     کارگران شاغل در کارخانه رینگ‌سازی مشهد گفتند: شرکت رینگ‌سازی حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی و رسمی شاغل دارد که نسبت به اجرای سلیقه‌ای طرح طبقه‌بندی مشاغل انتقاد دارند.
کارگران می‌گویند با وجود آنکه در این واحد تولیدی طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا می‌شود اما در عمل همه کسانی که اینجا کار می‌کنند به نسبت مساوی از مزایای این طرح برخودار نیستند.
به گفته آنها، یکسان‌سازی حقوق تا به حال در کارخانه رینگ‌سازی برای همه اعمال نشده و کارگرانی در این میان هستند که با بیش از ۲۰ سال کار به اندازه سوابق کاری‌شان حقوق دریافت نمی‌کنند.
هچنین کارگران این کارخانه در ۱۵ آبان ماه ۹۷ در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، تجمع کردند.
به گفته آنها، شرکت رینگ‌سازی مشهد سابقا متعلق به شرکت قطعات اتومبیل ایران بوده که در اواخر سال ۱۳۹۶، به بخش خصوصی سپرده شد. بیشتر بخوانید: پشت پرده هزارتوی «خصوصی»سازی ایران‌خودرو / آیا قوه قضائیه و سازمان بازرسی ورود می‌کنند؟ سرنوشت صدها هزار میلیارد تومان سرمایه مردم در کلاف پیچیده غول خودروسازی / سایپا، مطمئن! مقصر گرانی و تحویل ندادن خودرو مردم کیست؟ / پاس‌کاری پینگ‌پنگی و میلیاردها دلاری که باید مطالبه کرد ما هیچ سهامی در ایران خودرو نداریم/ از آذر ۹۷ ارز آزاد تهیه کردیم قطعه‌سازی که رای روحانی را هم وتو کرد / ایران‌خودرو مانند بهمن‌موتور در دست سهامداران کروز! کروز با سومین قطب خودروسازی ایران چه کرد؟/ پوری حسینی: سهام خودروسازان در وثیقه است! رئیسی چگونه مانع بروز فاجعه در خودروسازی شد؟ پشت پرده دستگیری و ممنوع‌الخروجی مدیران سایپا و ایران خودرو  کارگران معترض رینگ‌سازی مشهد که تیرماه سال گذشته نیز برای پیگیری مطالبات صنفی خود، فعالیت شغلی‌شان را متوقف کرده بودند، در تشریح مشکلات سهام ترجیحی خود گفتند: طبق مصوبه شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) حداکثر پنج درصد از سهام بنگاه‌های مشمول واگذاری بایستی به کارکنان و کارگران شاغل در همان بنگاه واگذار شود که در این مورد شرکت رینگ‌سازی به این موضوع پایبند نبوده است.   زیان خالص شرکت در دوران تحریم
افت چشمگیر مقادیر فروش محصولات در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۸ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از مهمترین عوامل ثبت عملکرد ضعیف این شرکت و تحقق زیان خالص در این مدت بود.
عدم تناسب قیمت سهام شرکت‌های خودرو و قطعه‌سازی با سودآوری این شرکت‌ها همچنان ادامه دارد. سهام شرکت رینگ‌سازی مشهد که این روز‌ها با ثبت قیمت‌های بیش از ۴۴۰۰ ریالی مورد توجه بسیاری از سفته‌بازان و سهامداران غیر حرفه‌ای را به خود جلب کرده است، در جدیدترین گزارش عملکرد سه ماهه خود افت فروشی چشمگیر و زیانی خالص را روانه سامانه کدال کرد.

افت حدود ۳۰ درصدی مبالغ فروش از ۸۴۳ میلیارد ریال در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۷ به ۵۹۹ میلیارد ریال در سه ماهه سال جاری منجر به تحقق سود زیان خالصی ۱۹ میلیارد ریالی در این مدت شده که بی‌شک ادامه این روند در ماه‌های آتی منجر به شمول ماده ۱۴۱قانون تجارت این شرکت خواهد شد.
ثبت ۲۰۷ میلیارد ریال زیان انباشته در انتهای دوره سه ماهه نخست سال جاری و نیز افت چشمگیر مقادیر فروش این شرکت از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی سهامداران این شرکت محسوب می‌شود.  
برآیند آنچه در سال‌های گذشته توسط کارگران و حامیان آن‌ها مطرح شده، «نه به خصوصی‌سازی بدون رعایت اهلیت» است؛ کارگران ایرانی نمی‌خواهند مناسبات نئولیبرالیستی بیش از این تداوم داشته باشد و بخش خصوصیِ بی‌تخصص، منابع جمعی ملت را قبضه کند.

برخی کارشناسان معتقدند خصوصی‌سازی بدون ضابطه و تعدیل ساختاری دو وجه از مناسبات نئولیبرالیستی است که در ایران پس از جنگ شاهد کاربردی شدن آن هستیم. بیش از سی سال از این روند می‌گذرد و دولت‌های مختلف از اصولگرا و اصلاح طلب با شوک‌درمانی‌های ویرانگرشان، نشان داده‌اند که به تداوم این روند باور دارند و برای کاربردی کردن آن از هر امکانی بهره خواهند برد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رینگ سازی رینگ صادراتی رینگ داخلی خرید رینگ خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود

به گزارش ورزش سه، او با توجه به اهمیت سازمان مطبوعش اولین سخنران این مراسم بود که با ازدحام عجیب و غریب در حال برگزاری است. خلاصه صحبت های بازیان به شرح زیر است.

ابراهیم بازیان در ابتدا گفت: امروز یک روز تاریخی برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است. با همت، تلاش و مدیریت جهادی همه مسئولان مربوطه، امروز قطار واگذاری به ایستگاه آخر رسید. امیدوار هستیم  پنجم اردیبهشت سرآغاز پیشرفت فوتبال ایران باشد.

وی افزود: بعد از هشت بار مزایده، وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی، همسو با وزارت ورزش و جوانان با نگاهی همه جانبه با یک اراده کمتر از دو ماه، این واگذاری را به ثمر رساند.

رییس سازمان خصوصی با تاکید به تلاش دولت برای حل این مشکل، خاطرنشان کرد: گام اول واگذاری و مردمی سازی دو باشگاه در دولت سیزدهم انجام شد و اگر این اتفاق رخ نمی‌داد، شاید به این زودی دو باشگاه واگذار نمی‌شدند.

او ادامه داد: یک کنسرسیوم نفتی شامل سهامداران هولدینگ خلیج فارس اعلام آمادگی برای مالکیت ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال کرد و در ادامه مالکیت این باشگاه را در اختیار گرفت. مشخصات قیمت و اقساط مربوطه قبلا اعلام شده و به استحضار عموم خواهد رسید.

وی در پایان گفت: آقای خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی و آقای هاشمی وزیر ورزش و جوانان پیگیر لحظه به لحظه این انتقال بودند.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بین المللی خودرو در پکن آغاز به‌کار کرد+ تصویر
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطفی در فوتبال ایران خواهد بود
  • بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • برگزاری جشن بزرگ کارگران در ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟
  • با حضور وزرای اقتصاد و ورزش؛ آیین رسمی واگذاری سرخابی ها فردا برگزار می شود
  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا