Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمین‌خواری به واسطه صدور اسناد عادی برای اراضی منابع طبیعی یکی از مفاسد اقتصادی است که زمینه را برای پولشویی نیز فراهم کرده است.

مسئله اسناد عادی در اراضی منابع طبیعی به چالشی چندسویه در کشور بدل شده است. از طرفی بخش اعظمی از منابع طبیعی بدین روش به تملک اشخاص حقیقی درمی‌آید که خلاف قانون است. از سویی دیگر صدور این اسناد عادی بدون ثبت در مراجع رسمی زمینه‌ای را برای تسهیل جرم پولشویی فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در خصوص زمین‌خواری و تصرف اراضی منابع طبیعی با اسناد عادی، ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس  گفت: حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد پرونده‌ها در محاکم قضایی مربوط به اسناد عادی صادره برای اراضی منابع طبیعی است.

وی افزود: در سال ۹۷ دو برابر وسعت جزیره قشم زمین‌خواری توسط صدور اسناد عادی برای اراضی طبیعی کشف شده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در توضیح نحوه صدور این اسناد برای اراضی منابع طبیعی گفت: بدین صورت است که افراد زمین‌های اطراف روستا‌ها را تصرف کرده و به‌صورت قطعه‌قطعه میان یکدیگر چندین بار دادوستد می‌کنند. از سویی دیگر در فاصله زمانی نسبتاً طولانی بین مطلع شدن منابع طبیعی و تشکیل پرونده قضایی و اجرایی احکام که معمولاً بیش از ۱۰ سال زمان می‌برد، چندین خرید و فروش با سند عادی بر سر همین اراضی که توسط افراد از منابع طبیعی تصرف شده به ثبت می‌رسد.

به گفته این نماینده مجلس، رسیدگی به این پرونده‌ها گاهاً بسیار طولانی و فرسایشی شده و روند دادرسی ده‌ها سال به‌طول می‌انجامد.

در نتیجه به نظر ابوترابی بیشترین چالش پرونده‌های زمین‌خوای به سبب همین صدور اسناد عادی برای اراضی طبیعی است. البته وی به نکته دیگری در این زمینه اشاره کرد و آن قضیه پولشویی در پرونده‌های زمین‌خواری است.

ابوترابی در ادامه گفت: در واقع با صدور اسناد عادی در کشور زمینه را برای پولشویی فراهم می‌کنیم.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد نحوه این مدل پولشویی نیز گفت: بدین صورت است که یک قاچاقچی که منشا پولش مشخص نیست، اقدام به خرید ده‌ها هکتار زمین با سند عادی که در محاکم رسمی ثبت نشده، می‌کند که در نهایت نمی‌توان رد و بدل شدن این پول از مبدا تا مقصد را رصد کرد.

وی در این باره به دهکده باستی هیلز در لواسان اشاره کرد و گفت: این روستا نمونه‌ای از تخلفات در صدور اسناد عادی به‌جای اسناد رسمی است که زمینه را برای پولشویی فراهم می‌کند.

در نتیجه به عقیده این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، این اسناد عادی به بحران و دردسری برای اقتصاد کشور تبدیل شده است که امیدواریم با مکانیزمی که در بحث پیش‌فروش قرار است راه‌اندازی شود از صدور این اسناد عادی جلوگیری شده و همه اسناد به‌صورت رسمی صادر شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قشم زمین خواری فساد اقتصادی پولشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از هزار و ۲۰۰ سندمالکیت‌زراعی در اشنویه صادر شد

سیدعلی ترابی فرماندار اشنویه در نشست شورای حفاظت از حقوق بیت‌المال با موضوع تثبیت اراضی‌کشاورزی، گفت: پارسال هزار و ۲۴۰ سندمالکیت‌زراعی در این شهرستان صادر شده است.

وی افزود: در این مدت ۳ هزار و ۷۸ پرونده ثبت و ۲ هزار و ۱۵۰ رأی هیئت قانون صادر شده که منجر به صدور هزار و ۲۴۰ سندمالکیت شده است.

ترابی بر اهمیت و اولویت صدور اسناد اراضی‌کشاورزی تأکید کرد و تعامل بیشتر اداره‌های جهادکشاورزی و ثبت شهرستان را برای تسریع در فرآیند صدور اسناد خواستار شد.

وی با اشاره به رفع موانع سنددارکردن اراضی‌کشاورزی به‌منظور ترغیب و تشویق کشاورزان برای دریافت سندرسمی، به تسریع در تشکیل پرونده، حذف هزینه‌های زائد و تسریع در پاسخ به استعلامات معموله تأکید نمود.

اقبال‌جو دادستان عمومی و انقلاب اشنویه هم در این جلسه توجه به حقوق‌بیت‌المال را از اولویت‌های اساسی عنوان کرد و گفت: باید مدیران و مسئولان از حقوق‌بیت‌المال صیانت کنند.

در این جلسه بخشداران مرکزی و نالوس، رؤسای جهادکشاورزی، ثبت اسناد و شورا‌های اسلامی و دهیاران نیز گزارشی از اقدامات صورت گرفته و موانع و مشکلات موجود در فرآیندکاری صدور اسنادکشاورزی را مطرح کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • بیش از هزار و ۲۰۰ سندمالکیت‌زراعی در اشنویه صادر شد
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مقابله با زمین خواری ۲۰ هکتاری در منطقه کوهپایه کرمان
  • بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی تثبیت شدند
  • کشف زمین خواری ۳۰ میلیاردی در زاهدان
  • حد نگاری اراضی ملی سیرجان
  • صدور ۱۲۴۰ سند مالکیت زراعی در سال گذشته
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • رفع تصرف اراضی ملی و دولتی در اندیمشک