Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مقدار واقعی مالیات پزشکان حدود 6700 میلیارد تومان است؛ با جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان به راحتی می‌توان چیزی بین 6500 تا 7500 میلیارد تومان را به بودجه کشور اضافه کرد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رشد و توسعه اقتصادی از وظایف مهم دولت‌ها بوده که نیاز به منابع مالی گسترده‌ای دارد که در کشور ما بخش عمده این منابع از طریق درآمد‌های نفتی تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه تحریم در سال های اخیر در کنار اتمام سریع منابع نفتی کشورها حاکی از آن است که درآمد‌های نفتی نمی‌توانند منبع قابل اتکایی باشند؛ از طرف دیگر قیمت نفت ثابت نیست و باتوجه به شرایط مختلف تغییر می‌کند؛ در سال های اخیر که کشور  درگیر تحریم‌های نفتی بوده که این موضوع باعث کاهش فروش نفت ما شده است.

یکی از بهترین جایگزین‌ها برای این منبع ناپایدار، استفاده از مالیات بوده که درآمد حاصل از آن پایدارتر از درآمد نفتی است. براساس آمارها و گزارشات تنها 40 درصد اقتصاد کشور مالیات پرداخت می‌کند؛ این در حالی است که به همین میزان یعنی 40 درصد هم از پرداخت مالیات معاف هستند و 20 درصد نیز از پرداخت مالیات شانه خالی و پرداخت نمی‌کنند.

طی ماه های گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی عنوان کرده که به دلیل ضعف ساز و کارهای قانونی و عدم اتصال پایگاه‌های اطلاعاتی به یکدیگر، توان اخذ مالیات واقعی بسیاری از مشاغل در کشور امکان پذیر نیست.

یکی از حوزه‌‌ها، حوزه سلامت بوده که به جرأت می توان گفت بیشترین فرار مالیاتی در این حوزه رخ داده است؛ در این حوزه یکی دیگر از مشکلات در اخذ مالیات را می‌توان نبود شفافیت نام برد که برای همین بود که موضوع نصب کارتخوان در مطب پزشکان مطرح شد.

 

چگونه پزشکان، کارتخوان‌ها را هم دور زدند

شاید برای خیلی از مراجعین پزشکان پیش آمده باشد که هنگام پرداخت پول ویزیت منشی، به آن‌ها گفته باشد دستگاه کارتخوان خراب است، لطفا نقدی پرداخت کنید. حتی در بعضی از مطب‌ها کارهای خلاقانه‌تری انجام شده بود. مانند اینکه شماره کارت فرزند آقا یا خانم دکتر روی پیشخوان قرار داده شده بود و بیماران می‌توانستند پول را به آن شماره کارت یا حساب واریز کنند.

در حالتی دیگر هم پزشکان دستگاه های کارت خوان را به نام فرزندان و یا منشی خود می گیرند که منابع اطلاعاتی درباره درآمد آنها ناقص شود؛ اکنون این سوال مطرح است که واقعا مالیات پزشکان چقدر خواهد بود که این قشر تمام تلاش خود را برای فرار از پرداخت آن به کار بسته اند؟

اگر پرداخت مالیات حق مسلم این قشر بوده چرا پزشکان به هر طریقی شده از پرداخت آن فرار می کنند و این افراد تا چه اندازه دچار تنگی معیشت هستند که پرداخت مالیات را ظلم به خود تلقی کرده و عرصه زندگی را بر خود تنگ می دانند.

طبیعی است که درآمد پزشکان جزء بالاترین حقوق و درآمد ها در کشور است و از همین جهت است که اینقدر دست به تلاش میزنند تا بتوانند از پرداخت آن فرار کنند؟ آیا این قشر با پرداخت مالیات مورد ظلم واقع می‌شود و در معیشت خود به مشکل می‌خورد و یا زیاده خواهی منجر به این ‌همه تلاش برای فرار از پرداخت مالیات شده است؟

 

فرار پزشکان از پرداخت مالیات 7 هزار میلیاردی

طبق اظهارات مسئولان سازمان امور مالیاتی، مالیات پرداخت شده توسط پزشکان در سال گذشته حدود 150 میلیارد تومان بوده است. همین سازمان مقدار مالیات پرداختی توسط پزشکان که باید در طول سال پرداخت شود را چیزی حدود 700 میلیارد تومان  یا 7 هزار میلیارد ریال تخمین زده اند.

طبق اعلام نوری، رئیس سازمان امور مالیاتی استان تهران، در سال 1395 میانگین مالیاتی که از سوی پزشکان اعلام شد، برای هر نفر حدود 5 میلیون و 700 هزار تومان بود. اما طبق آمار و اطلاعات سامانه‌های طرح جامع مالیاتی این میانگین برای هر نفر حدود 14 میلیون تومان توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شد.

براساس گزارش شماره مرکز پژوهش‌های مجلس مقدار واقعی مالیات پزشکان در سال حدود 6700 میلیارد تومان است. یعنی تنها با جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان حداقل می‌توان 6500 میلیارد تومان به رقم بودجه کشور اضافه کرد.

شاید برای پیگیری همین مساله بود که نمایندگان ملت در بررسی بودجه سال 98، تمامی صاحبان مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی را ملزم به نصب کارتخوان در مراکز فعالیت خود کرده‌اند؛ اما باید به این نکته توجه کرد تا وقتی که این دستگاه‌ها به حساب پزشکان متصل نباشد، نمی‌تواند به شفاف سازی درآمد و جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان کمکی کند.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سال گذشته یک عدد بی‌سابقه از فراریان مالیاتی وصول شد، گفت: سال گذشته ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از ابر بدهکاران مالیاتی وصول شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران، گفت: در حوزه ابر بدهکاران اتفاق جدیدی که رخ داده مربوط به بدهکاران مالیاتی است. سال گذشته تنها از 110  هزار میلیارد تومان از این محل وصول شده است. برخی از بانک‌ها نیز معوقات مالیاتی دارند.

وی افزود: نکته مهم این است که عدد 110 هزار میلیارد تومان تنها از عده محدودی از فراریان مالیاتی وصول شد که یک اتفاق بی‌سابقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • واریزی‌های مالیاتی به حساب شهرداری‌ها برای عمران شهری هزینه شود
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال