Web Analytics Made Easy - Statcounter

«پیروز ایزدی» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به سفر روز جمعه محمدجواد ظریف به پاریس و رایزنی‌های امانوئل مکرون در اجلاس گروه ۷ گفت: فرانسوی‌ها مانند اتحادیه اروپا به دنبال حفظ برجام هستند و توافق هسته‌ای را دستاورد بزرگی برای تامین صلح و امنیت جهانی به ویژه امنیت اروپا می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اروپا در مجاورت ایران و غرب آسیا قرار دارد، اظهار داشت: اروپایی‌ها تشدید تنش‌ها در خلیج فارس و افزایش بحران در خاورمیانه را به نفع خود ارزیابی نمی‌کنند چراکه این موضوع می‌توانند بر امنیت کشتیرانی و عبور امن محموله‌های نفتی اثرگذار باشد. به همین خاطر، آنها به کاهش تنش‌ها تاکید دارند و همزمان با افزایش بحران در رابطه ایران با انگلیس و آمریکا در خلیج فارس به تلاش‌هایشان افزوده‌اند.  

این کارشناس مسائل اروپا با یادآوری جایگاه فرانسه در عرصه جهانی تصریح کرد: فرانسه عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است و به نوعی به همراه آلمان رهبری اتحادیه اروپا را برعهده دارد. این مسئله جایگاه و شرایط خوبی را برای نقش‌ آفرینی آنها فراهم کرده و تلاش‌های آنها هم معطوف به همین جایگاه و شرایط است.

وی ادامه داد: فرانسوی‌ها روابط خوبی با آمریکا دارند و در رابطه با ایران نیز همواره تلاش کرده‌اند کانال‌های خود را حفظ کنند. در شرایط کنونی نیز آنها با توجه به این مناسبات تلاش می‌کنند به نوعی از تنش‌ها بکاهند و با ارائه یکسری پیشنهادات به ایران، شرایط را برای گفت‌وگو فراهم کرده و راه حلی را بیابند.  

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که فرانسوی‌ها در گفت‌وگو با ایران حاضرند چه شرایطی را برای تامین منافع ایران را فراهم کنند؟ خاطرنشان کرد: فرانسه در مقطعی اعلام کرد هر دو طرف یعنی ایران و آمریکا باید اقدامات کنونی‌شان را متوقف کنند یعنی ایران از این مرحله تعهداتش را کاهش ندهد و آمریکا هم تحریم جدیدی اعلام نکند و اجرای یکسری از تحریم‌های خود را هم متوقف سازد. با این وجود این پیشنهاد با پاسخ منفی طرفین روبرو شد. هم‌اکنون نیز اطلاعات جدیدی در رابطه با پیشنهاد جدید آنها مشخص نشده است.

ایزدی با بیان اینکه اینستکس همچنان عملیاتی نشده است، ابراز داشت: اینستکس به فرض اجرایی شدن در شرایط کنونی، بازهم نمی‌تواند نظر ایران را تامین کند و  این وضعیت تعهدات اتحادیه اروپا را برای حفظ کانال‌های تجاری با ایران - با توجه به آنکه شامل نفت وکالاهای اساسی دیگر نمی‌شود - تحت تاثیر قرار می‌دهد.  

وی افزود: فرانسه برای آنکه بتواند نظر مثبت ایران را اخذ کند باید از این حد و حدود فراتر رود و ایالات متحده را متقاعد به دست برداشتن از سیاست فشار حداکثری و همچنین توقف تحریم‌ها کند و از سوی دیگر، زمینه را برای بازگرداندن شرایط به وضعیت پیشین فراهم کند. این شرایط بستگی به اراده سیاسی اتحادیه اروپا و آمریکا دارد.
این پژوهشگر مسائل بین‌الملل سیاست‌های دونالد ترامپ را مهمترین چالش در رایزنی‌های فرانسه با ایران دانست و بیان کرد: فرانسه و اروپا به غیر از اختلاف در توافق هسته‌ای ایران، در مسائل دیگری هم مانند توافق آب و هوایی و همکاری‌های اقتصادی با آمریکا اختلافات شدیدی دارند که این مسائل در رایزنی‌های فرانسه با ایران و برخورد آمریکا بر آن اثرگذار است. اروپا طالب چندجانبه‌گرایی است ولی ترامپ سیاست‌های یکجانبه‌گرایی را در پیش گرفته و در ناسیونالیسم اقتصادی او، اروپا یک رقیب است تا شریک و متحد.
​​​​​ایزدی اضافه کرد: این مسائل موجب شده تا اختلافات فرا آتلانتیکی تشدید یابد. نقش پررنگ حضور آمریکایی‌ها در شرکت‌های اروپایی و وابستگی اروپا به آمریکا و همچنین پیوندهای امنیتی مانع از آن می‌شود که اروپا، پا را فراتر از حدی بگذارد و همه اینها دستیابی به یک راه میانه را مشکل می‌کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه اتحادیه اروپا دونالد ترامپ اينستكس ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه مهاجرانی به آمریکا و فرانسه بعد از حمله به اسرائیل

به گزارش «تابناک»، عطاء الله مهاجرانی در یادداشتی با عنوان « عملیات وعد صادق (۱)» در روزنامه اعتماد نوشت:

در ساعت آشنای ۱:۲۰ بامداد، یکشنبه ۲۶ فروردین ماه، عملیات «وعد صادق» آغاز شد. در این ساعت پهپادها و موشک‌های کروز و بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسدران انقلاب اسلامی وارد قلمروی فلسطین اشغالی شده بودند. نکات با اهمیتی درباره این عملیات می‌توان مطرح کرد، اما مقدمه‌ای که تبیین آن ضرورت دارد، توجه به گستردگی و عمق و پیچیدگی عملیات مرکب وعد صادق است. این تفسیر بی‌گمان درست است که نهضت مقاومت فلسطین به قبل و بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تقسیم خواهد شد.

توفان الاقصی سرفصل نوینی در تاریخ نهضت آزادی بخش فلسطین است. ۲۶ فروردین، سرفصل جدیدی است که می‌تواند آغاز شکل‌گیری خاورمیانه یا منظومه کشورهای غرب آسیا به روایتی جدید باشد. امریکا و اروپا، به معنای کشورهای عضو پیمان ناتو، می‌خواستند خاورمیانه جدیدی را رقم زنند. به لحاظ نظری شیمون پرز در کتاب «خاورمیانه جدید» خود این موضوع را در همان زمان شکل‌گیری پیمان اسلو مطرح کرد، نتانیاهو هم بعدا در فاصله دو دولتش کتابی نوشت با عنوان: «جایی زیر آفتاب»، در آن کتاب از خاورمیانه جدید سخن گفت، خاورمیانه جدید به روایت شیمون پرز که چنان خاورمیانه‌ای را ندید و به خاک رفت تا خاورمیانه جدید نتانیاهو که زنده به خاک سپرده شده است، مشخصاتی دارد:


در دوران ترامپ که داماد صهیونیستش تبدیل به کارگزار اسراییل شده بود و ترامپ آنچنان در خوش‌رقصی برای اسراییل پیش رفت که نام یک ایستگاه مترو را به نام او گذاشتند!پروژه طرح صلح قرن کشورهای عربی با اسراییل با همین رویکرد شکل گرفت. امارات و بحرین پیشقدم شدند و سخن از پیوستن سعودی بوده و هست.

عملیات وعد صادق، رویای خاورمیانه جدید به مرکزیت اسراییل و نیز پیمان صلح قرن را اگر نگوییم بر باد داد و به روایت نماینده کویت: «در زباله‌دان تاریخ انداخت!» می‌توان گفت که آن را در افق محال قرار داده است. اسراییل که بیش از شش ماه است در برابر توفان الاقصی از پای در آمده و با جنایت نسل‌کشی می‌خواهد صورتش را سرخ نگه دارد، ناگهان با شوک بزرگ و شگفت‌انگیز یورش پهپادها و موشک‌های کروز و بالستیک ایران روبه‌رو شد. همه تحلیلگران غربی در این نکته اتفاق نظر داشتند که عملیات ایران خارج از تصور و حد پیش‌بینی بوده است. نکاتی که می‌توان درباره این عملیات بدان توجه داشت:

۱- ده‌ها سال است که اسراییل دانشمندان هسته‌ای ایران و سرداران سپاه را ترور کرده است. در سوریه حمله به مراکزی که سپاه از آنها استفاده می‌کرد، تبدیل به یک برنامه همیشگی شده بود. ایران خویشتنداری می‌کرد تا حمله اسراییل در ۱۳ فروردین به کنسولگری ایران اتفاق افتاد. ایران اعلام کرد که از حق مشروع دفاع از خود استفاده می کند. امریکا و اسراییل و هم‌پیمانان موضع ایران را جدی تلقی نکردند. حتی وقتی ایران پیشنهاد کرد که به ازای توقف جنگ در غزه و عقب‌نشینی اسراییل و آتش‌بس دایم از حق مقابله به مثل صرف‌نظر می کند، باز اعتنایی نکردند. حتی پیش‌نویس قطعنامه محکومیت اسراییل در حمله به کنسولگری ایران توسط امریکا و انگلستان و فرانسه وتو شد. اقدام ایران دقیقا وقتی صورت گرفت که تمامی گام‌ها و راه‌های دیپلماسی برداشته شده و به اصطلاح اتمام حجت شده بود.

۲- از هفته پیش امریکا و اروپا دو اقدام متناظر انجام دادند، از سویی به ایران پیغام دادند که درصدد انتقام‌گیری نباشد. وزیران خارجه کشورهای دوست خود را به خط کردند که به ایران پیام تهدید و تحبیب بفرستند. از سوی دیگر از امکانات نظامی خود برای دفاع از اسراییل استفاده کردند. امریکا ناو آیزنهاور را در محدوده نزدیک به اسراییل قرار داد، با همکاری فرانسه مستقیما در ردیابی پهپادها و موشک‌های ایرانی نقش داشتند. دوباره به بایدن اطلاعات غلط دادند!بایدن در بیانیه خود به صراحت به این نکته اشاره کرده و حتی گفته است همه پهپادها و موشک‌های ایران توسط امریکا ردیابی شده و سرنگون شده‌اند! در واقع عملیات «وعد صادق » علیه اسراییل به تنهایی نبوده است. در واقع تمام توانایی دفاع امریکا و فرانسه و اسراییل باعث شده بود تا عملیات ایران ناموفق باشد. ناموفق بود؟!

دیگر خبرها

  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: به امنیت اسرائیل متعهد هستیم
  • کنایه مهاجرانی به آمریکا و فرانسه بعد از حمله به اسرائیل
  • بایدن از پس تبعات تحریم نفت ایران برنمی‌آید
  • چالش‌های رژیم صهیونیستی در تجاوز به ایران
  • تصویب لوایحی در کنگره آمریکا برای فشار بر ایران
  • تحریم، ابزار آمریکا برای توقف پروژه LNG-۲ روسیه در قطب شمال 
  • بورل: خاورمیانه در لبه پرتگاه است / انتظار حمله اسرائیل به ایران را دارم
  • بورل: خاورمیانه در لبه پرتگاه است
  • خاورمیانه در لبه پرتگاه است