Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@17:49:55 GMT

ظریف: تنها راه برای آمریکا توقف مداخله در منطقه ما است

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۱۰۱۲

ظریف: تنها راه برای آمریکا توقف مداخله در منطقه ما است

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه یورونیوز در پاسخ به این که آیا برجام که یک توافق  صدوپنجاه صفحه‌ای پر اهمیت است و برای حاصل شدن آن زمان زیادی صرف شده است، بدون آمریکا دوام خواهد آورد یا نه، گفت: من معتقدم که آمریکا سهمی در این توافق داشت. آمریکا بر سر این توافق مذاکره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا، اکثر اوقات، حتی از طرف دیگر اعضای 1+5 کار کرد. یعنی سه کشور اروپایی و سه عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه، آمریکا و چین. بر سر جزئیات این توافق مذاکره شد. این یک توافق اختیاری نیست. توافقی است که قطعنامه شورای امنیت پشتیبان آن است و این توافق بخشی از آن قطعنامه است. همانطور که اشاره شد صدوپنجاه و نه صفحه است. یک شبه انجام نشد. با دقت بسیار بالا بر سرش مذاکره شد. تقریبا بر سر هر کلمه‌اش به سختی مذاکره سختی در گرفت . پس می‌دانم که بهترین توافق نیست. این توافق آن چیزی نیست که من می‌خواستم. چیزی که ایالات متحده یا فرانسه می‌خواست نیست. هر کدام از ما از این توافق گلایه‌ای داشت. بعضی از این گلایه‌ها علنی شد و بعضی‌هایشان هم پوشیده باقی ماند، اما یک توافق چندجانبه همین‌طور است. نمی‌توانید هرچه می‌خواهید به دست بیاورید وگرنه توافقی در کار نخواهد بود.

ظریف در توضیح این که در دیدارش با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، موضع  تازه‌ای برای حفظ برجام مطرح شده است یا نه و آیا اروپا وعده تازه‌ای به ایران داده، گفت: خب، رئیس‌جمهور ماکرون، مانند گفت‌وگوهایش با دیگر شرکا در اروپا و جاهای دیگر، در گفت‌وگوهایش با رئیس‌جمهور روحانی نیز نهایت تلاش خود را کرده است. می‌دانید این توافق بر اساس تعهدات دوجانبه و متقابل است. همانطور که اشاره کردید، ایران بر تعهدات خود باقی مانده، اما ایالات متحده چنین نکرد و از توافق خارج شد و اروپایی‌ها برای انجام الزامات خودشان تحت فشار و محدودیت قرار گرفتند. ما با رئیس‌جمهور ماکرون گفت‌وگو کردیم که چطور ایالات متحده می‌تواند برگردد تا سهم خود از توافق را اجرایی کند، یا اروپا و دو عضو دیگر برجام چطور می‌توانند همراه با باقی جامعهٔ بین‌الملل به تعهدات خود وفا کنند. آنها از ایالات متحده مستقلند، البته می‌دانیم که ایالات متحده تأثیر عمده‌ای بر اقتصاد جهانی دارد اما دیگران هم نقش مهمی دارند.

وی همچنین درباره دیدارش با مکرون اشاره کرد که «گفت‌وگوی بسیار خوبی داشتیم و رئیس‌جمهور ماکرون به گفت‌وگو با شرکایش ادامه خواهد داد تا ببینیم کار چطور پیش می‌رود».

وزیر امور خارجه کشورمان سپس درباره اجرایی شدن گام سوم کاهش تعهدات ایران و این که ایران تا پنج سپتامبر برای شرکای اروپایی برجام، ضرب‌الاجل تعیین کرده است،  اظهار کرد: ما به هیچ‌کس ضرب‌الاجل ندادیم. کاری که کردیم طبق توافق بوده. چون این توافق نه در فضای اعتماد مشترک بلکه در فضای بی‌اعتمادی مشترک انجام شد. پس اگر یکی از طرفین تعهداتش را زیرپا بگذارد، ما در این توافق سازوکاری داریم برای جبران این امر و ما هم براساس همین سازوکار عمل می‌کنیم که در پاراگراف سی‌وشش همین توافق بلند بالا آمده است. این اقداماتی است که ما انجام می‌دهیم. ما ضرب‌الاجل صادر نکردیم. ما فقط به شرکای اروپایی‌مان و چین و روسیه که شرکای استراتژیک ما هستند یک جدول زمان‌بندی دادیم. من در نامه‌ام به فدریکا موگرینی در بیست‌وهشتم نوامبر گفتم که ما برای اجرای پاراگراف سی‌وشش به شما جدول زمان‌بندی خواهیم داد. سرانجام روز ۸ مه این جدول را ارائه کردیم. این در چارچوب برجام است. اما اقداماتی که ما انجام داده‌ایم یک ویژگی مهم دارند و آن این است که بازگشت‌پذیرند. اگر اروپا،‌ تنها یا با ایالات متحده که این به اروپایی‌ها برمی‌گردد، تصمیم گرفت تعهدات برجامی خود را انجام بدهد، ما می‌توانیم به آسانی و ظرف چند ساعت می‌توانیم به اجرای کامل تعهدات‌مان برگردیم.

وی سپس در پاسخ به این که منظور از غنی‌سازی اورانیوم دقیقا چه می‌باشد ؛ ایران از آن برای چه چیزی استفاده می‌کند و چگونه از شرکای اروپایی‌اش انتظار دارد در این مسیر حمایتش کنند، توضیح داد: خب ما از توافق عقب‌نشینی نکردیم. آن را فسخ نکردیم. ما به شکل ناگهانی از توافق بیرون نرفتیم. ما از سازوکارهای درونِ برجام استفاده می‌کنیم. ما از مواد قانونی که در خود توافق پیش‌بینی شده استفاده می‌کنیم. آنچه مهم است آن است شرکای ما در اروپا باید تصمیم بگیرند،‌ نه درباره ایران، بلکه دربارهٔ اینکه چطور می‌خواهند با ایالات متحده برخورد کنند. یا می‌خواهند استقلال داشته باشند، یا آنکه ایالات متحده می‌تواند خواست‌ِ خودش را تحمیل کند. اگر ایالات متحده بنا بود خواستِ خودش را به منظور پایبندی به قانون بین‌الملل، به اروپا تحمیل کند، کار بدی بود اما قابل‌ توجیه بود، اما اکنون ایالات متحده دارد خواست خودش را، به منظور زیر پا گذاشتن قانون بین‌الملل بر بقیه جهان تحمیل می‌کند. این تماما ناپذیرفتنی است و برای اروپا که آینده‌اش به چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون وابسته است، این امر تهدیدی است برای آیندهٔ اروپا. فکر می‌کنم تصمیم مهمی است. ما خوشحالیم که رئیس‌جمهور ماکرون پیشگام شده است اما می‌دانیم که اروپا می‌خواهد که بتواند خودش تصمیم بگیرد و نه آنکه به دیگران اجازه بدهد برایش تصمیم بگیرند.

خبرنگار این شبکه با اشاره به بخشی از سخنگوی وزارت امور خارجه ایران مبنی بر این که ایران امید و اعتمادی به هیچ فرد و کشوری ندارد، پرسید که امروز دوستان ایران چه کسانی هستند و ظریف در پاسخ گفت: در روابط بین‌الملل می‌خواهیم با همه تعامل داشته باشیم. اما فقط به مردم خودمان اعتماد داریم. به مردم خودمان اطمینان داریم و برای همین است که قادر بوده‌ایم در طول چهل سال فشار خارجی دوام بیاوریم و همچنان دوام خواهیم آورد. اعتماد کردن به مردم خودمان به معنای انزوا در سیاست خارجی نیست. ما در منطقه، حضور داریم. در نبرد با تروریسم، در جنگ با تجاوز و اجحاف حضور داریم و همچنان در جامعهٔ بین‌الملل بازیگری فعال باقی خواهیم ماند، اما با رنج یاد گرفته‌ایم که در آخر، به مردم و توانایی خودمان اعتماد کنیم، در حالی‌که آغوش‌مان برای تعامل با دیگران باز است.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه این گفت‌وگو درباره جنگ سوریه و دلیل حمایت ایران از بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه تشریح کرد: مشکل اینجا است که این جنگی نیست که بشار اسد آغاز کرده باشد. این جنگی است که از بیرون بر او و بر مردم سوریه تحمیل شد. برخی از کشورهای غربی به داعش و جبهه النصره کمک کردند و برخی از آنها همچنان از جبهه النصره حمایت مالی می‌کنند. اگر او با داعش نجنگیده بود شما اکنون شاهد این بودید که دمشق پایتخت داعش شده است. این در حالی است که داعش اکنون به سازمانی تبدیل شده که زمینی در اختیار ندارد. ما در این نبرد به مردم سوریه و همچنین مردم عراق کمک کردیم. به مردم کردستان عراق نیز کمک کردیم. وقتی داعش به منطقه کردستان عراق حمله کرد آقای بارزانی، رهبر اقلیم کردستان از همه از جمله آمریکا درخواست کمک کرد، اما هیچ کس به او کمک نکرد. تنها افرادی که در نبرد با داعش به او کمک کردند ایرانی‌ها بودند. ما جنگِ اروپایی‌ها را به جای آنها انجام دادیم. در غیر این صورت، مجبور بودید با سازمانی تروریستی و افراط گرا روبرو شوید که منطقه بزرگی را در اختیار دارد.

وی همچنین در اصلاح این گفته خبرنگار یورونیوزمبنی بر این که  «شما همچنین کمک کردید تا توازن جنگ به نفع بشار اسد تغییر کند» گفت: ما کمک کردیم توازن این جنگ علیه تروریست‌ها تغییر کند نه به نفع کسی و این کار را به این امید که به نفع مردم سوریه است انجام دادیم.

ظریف راجع به این که آیا مردم سوریه از این وضع سود می‌برند، گفت: هیچ کس از جنگ سود نمی‌برد. مردم سوریه از شکست داعش سود بردند. این معیار مهمی است. ما طی سه سال گذشته با روسیه و ترکیه همکاری کرده‌ایم تا به درگیری‌ها پایان بدهیم. موفق شدیم تنش‌ها را کاهش بدهیم. تنها طرحی که طی چهار سال گذشته نتیجه داده طرح مذاکرات آستانه بوده است. کار تشکیل کمیسیون قانون اساسی برای سوریه را تقریبا تمام کرده‌ایم. ما همچنان پیش می‌رویم و بر این باورم که این کمک مهمی به صلح و ثبات در منطقه بوده است. شش سال پیش وقتی من وزیر امور خارجه شدم طرح صلحی را برای سوریه ارائه کردیم. همانطور که بلافاصله پس از آغاز جنگ یمن، برای این کشور هم طرح صلحی دادیم. عربستان سعودی در آن زمان بر این باور بود که می‌تواند پیروزی نظامی به دست آورد و این را هم اعلام کرد. آنها بر این باور بودند که می‌توانند در سه هفته یمن را در اختیار بگیرند. از آن زمان چهار سال گذشته است. ما برای دستیابی به راه حل سیاسی تلاش کردیم، اما متحدان غربی (عربستان) در منطقه امیدوار بودند که راه حلی نظامی در کار باشد. در نهایت تا زمانی که افراد زیادی را کشتند، طول کشید تا دریابند که این بحران راه‌حل نظامی ندارد.

وی همچنین در توضیح تنش‌های اخیر در خلیج فارس و این که آیا در حال حرکت به سمت مناقشه‌ای با آمریکا باشیم، گفت: ما هرگز جنگی را آغاز نکرده‌ایم اما هرگز تسلیم فشار هم نشده‌ایم. می‌دانید که بی‌دلیل نیست که خلیج فارس را خلیج فارس می‌نامیم زیرا نزدیک مرزهای ما است. ما ساحلی 2هزار و چهارصد کیلومتری در خلیج فارس داریم. آمریکا از فاصله یازده هزار کیلومتری به منطقه ما آمده است. پهپادها و هواپیماهای خودش را بر فراز آب‌های سرزمینی ما به پرواز در می‌آورد. ما مطمئنا از آبها، سرزمین و حریم هوایی خودمان دفاع می‌کنیم و این روند را ادامه خواهیم داد. بهترین و تنها راه برای آمریکا توقف مداخله در منطقه ما است. منشاء بی‌ثباتی همین است و همواره هم همین بوده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران علاوه بر این درباره نقش انتخابات مجلس ایران و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2021میلادی و ارتباط این دو با نجات برجام و تاثیر این بر نجات حیات سیاسی وی تشریح کرد: من نامزد هیچ سِمَتی نیستم و برای نجات یافتن یا نیافتن بلندپروازی سیاسی ندارم، اما بر این باورم که این توافق دستاورد مهمی است، نه فقط برای ایران و آینده آن، بلکه برای جامعه جهانی. این یکی از موارد نادر موفقیت دیپلماسی است. در ربع قرن اخیر موارد زیادی در زمینه دیپلماسی وجود ندارد که بتوانیم به آنها افتخار کنیم. این یکی از موارد نادری است که دیپلماسی موفق عمل کرده است. من دلایل زیادی دارم که بخواهم آن را حفظ کنم و بر این باورم که اروپا نیز دلایل زیادی برای تلاش در راستای حفظ آن دارد. معتقدم جامعه جهانی هم دلایل زیادی دارد که بخواهد این توافق را حفظ کند. رئیس‌جمهور ترامپ ممکن است این توافق را نپسندد اما می‌توانم به او بگویم که این توافق در راستای منافع وی و ایالات متحده آمریکا است.

وی در پاسخ به این که آیا نامزد ریاست‌جمهوی نخواهد شد، گفت: می‌توانید روی من حساب کنید که نامزد نخواهم شد.

ظریف در توضیح این که آیا استعفای او در اوایل سال جاری میلادی، به  برجام ارتباط داشت یا نه، گفت: نه به این ربط داشت که من به‌دنبال هیچ سمتی نیستم و درعوض، از برخی مسائل هم گریزانم.

وزیر امور خارجه ایران درباره این که آیا از توافق گریزان است، گفت: نه. دوست دارم که به دانشگاه برگردم و تدریس کنم. اما تا زمانی که از من بخواهند در سمتم باقی می‌مانم تا به انجامِ مسئولیتم ادامه بدهم، مسئولیتی که تا وقتی مردم بخواهند آن را ادامه خواهم داد.

وی همچنین در پاسخ به این که آیا می‌توان گفت که توافق هسته‌ای و اجرای آن، به تنها ماموریت زندگی وی تبدیل شده است، گفت: فکر می‌کنم آنچه همه ما باید برایش بجنگیم چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون است. این توافق برای من گواهی است بر یکی از پیروزی‌های چندجانبه‌گرایی و حاکمیت قانون. فکر می‌کنم همه باید برای آن بجنگند و من مطمئنا برای آن می‌جنگم زیرا می‌دانم دست یافتن به چنین توافقی چه‌قدر دشوار است و مذاکره مجدد بر سر آن، تا چه حد ناممکن.

ظریف درباره این که آیا فشارهای اقتصادی  کافی نیست تا ایران، پیشنهاد کاخ سفید برای مذاکره را بپذیرد، گفت: من بهای این کار را دادم و تحریم‌هایی علیه من وضع کردند. اما اگر من بابت رد کردنِ یک مذاکرهٔ زیر فشار و اجبار، بهایی بدهم مسأله‌ای نیست. آماده‌ام این تصمیم را تکرار کنم. اما اقتصاد ما ثبات خود را بازیافته است. از بدترین دوران عبور کرده‌ایم. از زمان شوک سال گذشته هم‌زمان با تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای خروج از برجام، پول ما یک سوم ارزش خود را بازیافته است. اقتصاد ما در سه ماهه اول سال جاری، از نظر نرخ رشد، به شکوفایی رسیده است. سال گذشته هزینهٔ بسیار گزافی متحمل شدیم. ایالات متحده مسئول خسارت‌های بسیار سنگینی است که به ایران وارد شده است. رقم آن به صدها میلیارد دلار می‌رسد، و آنها روزی ناگزیر خواهند شد آن را بپردازند.

وی در پاسخ به این که آیا فکر می‌کند دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا متن توافق را خوانده است یا نه، گفت: فکر نمی‌کنم در هر صورت افراد زیادی متن این توافق را خوانده باشند. رئیس جمهور ترامپ را بابت نخواندن متن توافق سرزنش نمی‌کنم. اما فکر می‌کنم او باید متن این توافق را بخواند.

وزیر امور خارجه ایران در آخر در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه مبنی بر این که آیا مایل است متن توافق از طرف وی[ظریف] برای رئیس جمهور آمریکا فرستاده شود، گفت: فکر نکنم او احتیاج به جستجوی زیادی برای یافتن متن این توافق داشته باشد. این توافق، سند شورای امنیت سازمان ملل متحد است. یکی از بلندترین متونی است که شورای امنیت تاکنون به آن رای داده است. مایلم به او یادآوری کنم که در آمریکا انقلاب روی نداده و دولت آمریکا همچنان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است. در نتیجه، او اگر اوباما را نمی‌پسندد کرسی آمریکا در شورای امنیت را که می‌پسندد. او و وزیر خارجه‌اش پیش از این چند بار روی این صندلی نشسته‌اند. آخرین بارش هفته گذشته بود. در نتیجه وی باید به اسنادی که شورای امنیت سازمان ملل متحد تصویب کرده احترام بگذارد. آمریکا کرسی دائمی شورای امنیت را در اختیار دارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۱۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار غلامرضا سلیمانی روز چهارشنبه در مراسم محوری گرامیداشت پنجم اردیبهشت سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس افزود: وعده صادق دقیق ترین و پیچیده ترین عملیات‌ها علیه رژیم صهیونیستی بود و تنبیه توسط ملت ایران در پی حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان محسوب می‌شود که چقدر دقیق برنامه ریزی شد.

آنگونه که ایرنا روایت کرده، وی گفت: بعد از این عملیات نگاه به ملت ایران و نظام اسلامی ارتقا پیدا کرد که این موضوع را یافته‌ها و پژوهش‌های تحقیقاتی موسسات مطالعات راهبردی نشان می‌دهد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: در واقع عملیات وعده صادق میخی بر تابوت صهیونیست‌ها بود که پیامدهای آن در آینده برای مسلمانان غرورآفرین و برای صهیونیست‌ها سهمگین است.

وی با اشاره به اینکه در سایه تفکرات صهیونیستی، مردم مظلوم و بی دفاع غزه بیش از ۶ ماه است که مقاومت می‌کنند گفت: رزمندگان سلاح و تجهیزات دارند اما مردم مورد هجمه هستند که بی سلاح و در سخت ترین شرایط مقاومت می‌کنند اما یک نفر اعلام نارضایتی نکرده است.

گسترش فرهنگ جهاد و مقاومت در جهان

سردار سلیمانی گفت: چون مردم فلسطین به فرهنگ امام حسین (ع) تاسی کرده‌ و این فرهنگ را از ملت ایران آموخته‌اند که از انقلاب اسلامی جوشید و در سطح جهان گسترش یافت.

وی اضافه کرد: اسرائیل در برابر پاسخ ایران، حداکثر توان و ظرفیت را در قالب ۱۰ کشور به میدان آورد که البته اینها از چشم ناظران بین المللی دور نمانده است و سنت الهی قاعده‌هایی داشته که ملت ایران به آن اعتماد دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: تاکنون جنگ‌های بسیار دردناکی در جهان شکل گرفته و کشتار مسلمانان پیامد تمدن منحرف شده از مسیر الهی بوده که پایان این دوران فرارسیده چون سنت الهی است.

وی با تاکید بر اینکه شروع پایان این دوران با پیروزی انقلاب اسلامی همراه بود گفت: خداوند انقلاب اسلامی را به پرچمداری امام راحل به پیروزی رساند تا زمینه اضمحلال این ستم‌ها فراهم شود.

سردار سلیمانی افزود: از همین مسجد شکر صحرای طبس و از زبان مردم ولایتمدار استان‌های خراسان جنوبی و یزد و مردم شهرستان طبس اعلام می‌کنیم که ملت‌ها امیدوار باشند به این مسیر و آن نگاهی که به ملت ایران و رهبر حکیم و فرزانه دوخته‌اند قطعا به نتیجه مورد انتظار خواهند رسید.

ملت ایران در مسیر عزت و تمدن سازی است

وی اظهار کرد: ملت ایران در مسیر بازیابی عزت از دست رفته خود قرار گرفته و در مسیر دولت سازی و تمدن سازی الگوی خود را تکمیل کرده تا در کنار ملت‌های مسلمان قرار گیرد و تمدن اسلامی شکل بگیرد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: تمدن اسلامی برخلاف تمدن غرب در خدمت همه دولت‌ها و ملت‌های دنیا خواهد بود چون ویژگی اسلام این است.

وی اضافه کرد: رشد و توسعه اسلام و تشیع در جهان ناشی از این است که دنیا می‌بیند ملتی در این مسیر قرار گرفته اما صهیونیست‌ها نه ملت هستند نه دولت چون سرزمینی ندارند و قدرت اطلاعاتی و امنیتی، آنها را گرد هم آورده اما در مسیر فروپاشی قرار گرفته است.

سردار سلیمانی گفت: واقعه طبس، شهادت محمد منتظر قائم، شهدای جبهه مقاومت و همه پیروزی‌های ملت مسلمان پیام مهم داشته و این است که عظمت مسیر حق بزرگ تر از آن بوده که در ذهن‌ها شکل گرفته چون آرایش جدید جهان اسلام قدرت زیادی دارد که باید غرب آن را باور کند و و آمریکا دست از جنایت‌های خود بردارد.

هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان کشور عبور کند

وی افزود: ملت ایران افتخار دارد سرزمین خود را از دخالت آمریکا مصون نگه داشته و هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان کشور عبور کند در صورتی که برخی کشورهای منطقه حریم هوایی خود را در اختیار آمریکا قرار داده‌اند و مشابه وضعیت کشور ما در دوران شاه است چرا که مستشاران آمریکایی بر ملت سلطه داشتند اما با پیروزی انقلاب اسلامی بیرون انداخته شدند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین بیان کرد: دنیا به صورت عمیق این مساله را تحلیل و تحسین می‌کند چون ملت ایران و انقلاب اسلامی در برابر هر توطئه‌ای پیروز شد و نمونه آن حادثه پنجم اردیبهشت در صحرای طبس است، پنجم اردیبهشت روز بزرگی در تاریخ ملت ایران بوده و این رویداد بزرگ مربوط به انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه پیام‌های با عظمتی در این رویداد نهفته است که برای ملت ایران درس‌های بزرگی دارد گفت: آن روز یک وعده صادق الهی بود چرا که در قرآن مجید می‌فرماید سوء ظن به وعده خداوند نداشته باشید.

بنیان آمریکا و اسرائیل بر قتل عام است

سردار سلیمانی بیان کرد: آمریکا ۲۵۰ سال سابقه تاریخ دارد اما بیش از ۶ میلیون نفر در جنگ‌های داخلی آمریکایی‌ها کشته شدند تا این سرزمین را تصرف کنند، همانطور که رژیم صهیونیستی با اشغالگری و وحشی گری مردم مظلوم فلسطین را قتل عام می‌کند.

وی با بیان اینکه فتنه اسرائیل از سال ۱۹۱۷ آغاز شد و تا زمان عملیات طوفان الاقصی بیش از ۶۵ مورد صهیونیست‌ها مسلمانان فلسطین را قتل عام کردند گفت: شکل‌گیری آمریکا نیز چنین بنیانی دارد و نقطه نامشروعی براساس خونریزی تاریخ این کشور را شکل داده است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: غرب با مسلط شدن قدرت کارشناسی و علمی دنیا را تحت سیطره قرار داده و ۲۴۰ سال است که آمریکایی‌ها در حال جنگ هستند.

وی با اشاره به تصویب ۹۷ میلیارد دلار در کنگره آمریکا برای جنگ رژیم صهیونیستی، اوکراین و تایوان گفت: دنیا را باید بیدار کرد و این کار ملت ایران است چون جلوی متجاوزان ایستاد، آمریکا چندین بار به عراق حمله کرد حتی حاکم هم برای این کشور گذاشتند اما مجاهدت مردم عراق و رزمندگان جبهه مقاومت نقشه‌های آنها را از بین برد.

جلوگیری از دستیابی کشورها به توان نظامی

سردار سلیمانی افزود: آمریکایی‌ها ۲۰ سال افغانستان را اشغال کردند که هیچ توجیهی نداشت و مردم را قتل عام کردند در ویتنام نیز همین روش را در پیش گرفتند همچنین در سوریه پایگاه زدند و در گوشه گوشه دنیا حضور دارند تا کشورها را از دستیابی به توان نظامی باز دارند.

وی با تاکید بر اینکه اگر آمریکا کنار صهیونیست نبود، اسرائیل طی ۲۴ ساعت از هم می‌پاشید گفت: نشانه‌های بیداری در مردم آمریکا دیده می‌شود ولی کافی نیست زیرا رئیس جمهور آنها علنا در رسانه‌ها ملت‌های بزرگ دنیا را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: همه بانک‌ها، رسانه‌های بزرگ، تجارت آمریکا و صنایع جنگی را صهیونیست‌ها در اختیار دارند به طوری که بودجه نظامی آمریکا بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار است به همین دلیل اعتبار نظامی ۱۰ کشور بزرگ را در یک سال برای یک جنگ تصویب می‌کنند.

وی تاکید کرد: آمریکا را باید شناخت و در این زمینه نیاز است مطالعات عمیق انجام شود چون هدف آمریکا سلطه گری و تسلط بر جهان است تا در خدمت صهیونیست‌ها باشد.

سردار سلیمانی گفت: نیروی شکل دهنده احزاب سیاسی، علم و فناوری و صاحب تمام قدرت اقتصادی صهیونیست‌ها هستند لذا اسرائیل همچون یک غده سرطانی جنایت می‌کند و از او حمایت می‌شود.

معجزه الهی پیروزی بزرگی را نصیب ملت ایران کرد

وی با تاکید بر اینکه ملت ایران تحولات بزرگی را پشت سر گذاشته و افتخارات زیادی آفریده است افزود: این معجزه الهی پیروزی بزرگی را نصیب ملت ایران کرد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به شکست عملیات پنجه عقاب در صحرای طبس اظهار کرد: در این عملیات از توان قوی ترین فرمانده نظامی آمریکا استفاده و نظامیان زبده ای انتخاب شد، سخت ترین آموزش‌ها، پیشرفته ترین تجهیزات و دقیق ترین برنامه ریزی عملیاتی را با فعال شدن شبکه جاسوسی در کشورهای منطقه هماهنگ کرده بودند.

وی بیان کرد: اما پیروزی را خداوند نصیب ملت ایران کرد و شن‌ها مامور خدا بودند تا ارتش متجاوز و نیروی ستمگر را شکست دهند و می‌توانست صدمه ای به ملت ایران باشد.

سردار سلیمانی گفت: شبکه نفوذ داخلی لیبرال‌ها بودند که هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران و دفاع مقدس را رقم زدند و اینها همه به خاطر نقشه‌های آمریکا بود.

وی با اشاره به اینکه شروع توطئه‌های آمریکا از کودتای ۲۸ مرداد بود که در کنار صهیونیست‌ها قرار گرفتند افزود: آمریکا در جنگ تحمیلی علیه ایران مستقیم در کنار صدام قرار گرفت، به سکوهای نفتی حمله و هواپیمای مسافربری را ساقط کردند لذا فهرست عجیب و غریب از جنایت‌ها را رقم زدند.

چهل و چهارمین سالگرد شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس امروز - چهارشنبه - با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، معاون استاندار خراسان جنوبی، امام جمعه و فرماندار ویژه طبس، جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولان استانی و قشرهای مختلف مردم در محل این واقعه (مسجد شکر طبس) برگزار شد.

مسجد شکر طبس به اینترنت پرسرعت مجهز شد

افتتاح سایت اینترنت همراه در محوطه مسجد شکر، اجرای سرود، خاطره گویی و روایت گری شاهدان عینی واقعه صحرای طبس، سخنرانی همسر شهید محمد منتظر قائم و رونمایی از ۵۰ پوستر طراحی شده در رویداد ملی افول ابرهه از برنامه‌های این مراسم بود.

سایت اینترنت همراه (نسل چهارم) نیز با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین و جمعی از مسئولان در محوطه مسجد شکر طبس به بهره برداری رسید.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت واقعه صحرای طبس و حضور مسافران و گردشگرانی که طی سال در این محل و مسجد شکر حضور می‌یابند، برقراری اینترنت پرسرعت از اهمیت زیادی برخوردار است که امروز محقق شد.

مصطفی بهی افزود: ۳۵ میلیارد ریال برای تامین اینترنت پرسرعت در این منطقه با پیگیری‌های متعدد از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین و هزینه شده است.

صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری محور طبس - یزد قرار دارد و پنجم اردیبهشت هر سال به همین مناسبت مراسمی با حضور مردم و مسوولان در محل مسجد شکر طبس برگزار می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899111

دیگر خبرها

  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی توماج صالحی
  • واکنش مداخله جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای خواننده رپ زیرزمینی | ادعای مقام آمریکایی برای اعمال فشار بر ایران
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • وقتی معجزه خداوند، مداخله نظامی آمریکا را شکست داد
  • روبن آموریم با وست هم به توافق نرسید
  • آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند
  • عربستان : توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود
  • توافق مبادله اسرا؛ تنها راه توقف حمله به رفح