Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبکه خبری طلوع نیوز افغانستان از توافق آمریکا و طالبان، در پایان دور نهم مذاکرات بین طرفین بر سر برنامه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۰ ماهه خبر داد.

شبکه خبری "طلوع" افغانستان روز یکشنبه به نقل از مقامات آگاه که نامی ازآنها اعلام نکرد ، گزارش داد، دور نهم مذاکرات صلح آمریکا و طالبان شنبه پایان یافت و طرفین بر سر خروج نیروهای خارجی از افغانستان طی چارچوب زمانی ۱۵ تا ۲۰ ماهه و نیز ضمانت طالبان برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم به توافق رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش ، دو طرف طی چند روز آینده توافقنامه صلح امضا می کنند که بر اساس آن، تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان از ۱۴ هزار به ۵ هزار نفر کاهش خواهد یافت.

"اشرف غنی"، رئیس جمهوری افغانستان، اخیرا در گفت وگو با طلوع اعلام کرد، نیروهای مستقر در پنج پایگاه کوچک آمریکایی از افغانستان خارج خواهند شد و خروج آنها تاثیری بر زندگی افغان ها ندارد.

غنی با اشاره به توافقنامه صلح احتمالی که انتظار می رود طی روزهای آینده بین آمریکا و طالبان امضا شود، خاطر نشان کرد، توافق بین یک دولت و یک گروه، مبنای قانونی ندارد.

"عبدالسلام ضعیف" که در اواخر دهه ۱۹۹۰ و حاکمیت طالبان بر افغانستان، سفیر این گروه در پاکستان بود، شنبه از نهایی شدن توافقنامه بین آمریکا و طالبان طی چند روز آینده خبر داده بود.

به گفته ضعیف، "ملا عبدالغنی برادر"، معاون رهبر گروه طالبان، توافقنامه صلح با آمریکا را امضا می کند و پس از امضای این توافقنامه بین آمریکا و طالبان، مذاکرات بین افغانی شروع خواهد شد.

در حالی که برخی مقامات آگاه از مذاکرات شنبه در گفت وگو با شبکه الجزیره از توافق نمایندگان آمریکا و طالبان در دور نهم مذاکرات دوحه بر سر دوره انتقالی و تشکیل دولت موقت افغانستان خبر دادند، "سهیل شاهین"، سخنگوی طالبان، توافق با آمریکا بر سر تشکیل حکومت موقت را رد کرد.

نمایندگان آمریکا و طالبان با هدف امضای توافقنامه صلح و پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در افغانستان، از اکتبر ۲۰۱۸ مذاکرات را در دوحه قطر آغاز کردند. دور نهم این مذاکرات پنجشنبه در دوحه آغاز شد و شنبه پایان یافت.

خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، همکاری طالبان در مبارزه با القاعده، اعلام آتش‌ بس و آغاز مذاکرات رو در رو با حکومت افغانستان، چهار محور اصلی توافقنامه صلح آمریکا و طالبان اعلام شده است.  / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۱۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف قرار گرفت

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب به نقل از المیادین، یک پایگاه آمریکایی در فرودگاه الجیر در شمال حس که سوریه پس از هدف قرار گرفتن توسط یک پهپاد با انفجاری مهیب روبرو شد.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو منبع امنیتی گزارش داد که حداقل ۵ موشک از شهر زمار عراق به سمت پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه شلیک شد.

همچنین خبرنگار المیادین اعلام کرد که صدای انفجار از پایگاه آمریکایی در روستای گرین نزدیک میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور در شرق این کشور سوریه شنیده شده است.

یک منبع امنیتی عراقی نیز تائید کرد که ۵ فروند موشک از منطقه شمال غربی موصل به سمت پایگاه آمریکایی در پایگاه الجیر در سوریه شلیک شده است.

با شروع بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ آمریکا به دنبال تضعیف این کشور، تجزیه و در نهایت ساقط کردن نظام بشار اسد در این کشور برآمد اما پس از گذشت حدود یک دهه، این هدف‌ها تحقق نیافت. در نتیجه «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور ماندگار و آغوش کشورهای عربی بار دیگر روی دمشق باز شد. اوایل بهمن ماه، نشریه «فارن پالیسی» به نقل از منابع آگاه فاش کرد که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای خروج از سوریه است و این نشریه به نقل از مقامات آمریکایی خبر داد: کاخ سفید دیگر اهمیتی برای مأموریت آمریکا در سوریه قائل نیست و مأموریت نیروهای آمریکایی در سوریه را غیرضروری می‌داند.

این گزارش اضافه کرد: بحث‌هایی در واشنگتن درباره تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در جریان است؛ اما زمان آن تا کنون مشخص نشده‌است. همزمان با فران پالیسی، رسانه آمریکایی «پولیتیکو» نیز به نقل از سه مقام ارشد دولت آمریکا گزارش داد که مذاکراتی درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه جریان دارد.

در عین حال حملات اخیر گروه‌های مقاومت علیه پایگاه نظامی آمریکا در سوریه و دیگر مناطق بیش از هرچیز تحت تأثیر تحولات غزه و ادامه جنگ علیه فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف قرار گرفت