Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، در ژوئیه سال ۲۰۱۸، سه خواهر نو‌جوان با ضربه‌های چاقو و چکش پدرشان را در خواب در آپارتمان‌شان در مسکو به قتل رساندند.

بازپرسان تأیید کردند که پدر این دختران سال‌ها آن‌ها را مورد آزار جسمی و روانی قرار می‌داده است. این خواهران متهم به قتل شدند و سرنوشت آن‌ها به یکی از جنجالی‌ترین موضوعات بحث و گفتگو در روسیه تبدیل شد و بیش از ۳۰۰ هزار نفر تومار اینترنتی را امضا کردند که درخواست آزادی آن‌ها را مطرح کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه بر سر پدر آمد؟

غروب روز ۲۷ ژوئیه سال ۲۰۱۸، میکائیل خاچاطوریان ۵۷ ساله، کریستینا، آنجلینا و ماریا را یکی یکی به اتاق خود فرا‌خواند. او آن‌ها را برای تمیز نکردن آپارتمان تنبیه کرد و به صورت‌شان گاز فلفل پاشید.

کمی بعد، وقتی او به خواب رفت، دختران با چاقو و چکش و گاز فلفل به او حمله کردند و زخم‌های کاری به سر و گردن و سینهٔ او وارد آوردند. جسد او را با بیش از ۳۰ جراحت چاقو پیدا کردند. دختران جوان سپس پلیس را خبر کردند و در محل ارتکاب جرم دستگیر شدند.

تحقیقات خیلی زود پرده از تاریخچهٔ خشونت‌های دامنه‌دار در این خانواده برداشت. خاچاطوریان مرتب دختران را در سه سال گذشته کتک می‌زد و آن‌ها را شکنجه و زندانی می‌کرد و مورد آزار جنسی قرار می‌داد.

شواهد موجود در مورد پدر آن‌ها در کیفر‌خواست دختران آمده است.

توجه همگانی به خشونت خانگی

این مورد به سرعت تبدیل به ماجرایی مشهور در روسیه شد. فعالان حقوق بشر بر این باورند که این خواهران مجرم نیستند بلکه قربانی‌اند و آن‌ها هیچ راهی برای کمک گرفتن و محافظت از خود در برابر پدر شکنجه‌گرشان نداشته‌اند.

هیچ قانونی برای حمایت از قربانیان خشونت خانگی در روسیه وجود ندارد.

راهپیمایی همبستگی با خواهران خاچاطوریان در سن‌پترزبورگ: روی پلاکارد نوشته شده "خواهران خاچاطوریان باید آزاد شوند"

برای اولین بار با تغییراتی که در سال ۲۰۱۷ در قوانین ایجاد شد، فردی که یکی از اعضای خانواده‌اش را بزند، تا حدی که او ناچار به بیمارستان رفتن نشود، فقط جریمهٔ نقدی یا حداکثر دو هفته حبس در انتظارش بود.

پلیس معمولاً در روسیه خشونت خانگی را "موضوعی خانوادگی" تلقی می‌کند و در آن دخالت چندانی نمی‌کند.

مادر این خواهران، که خود از خاچاطوریان کتک می‌خورده و آزار می‌دیده؛ سال‌ها پیش به پلیس مراجعه کرده بود؛ همسایگان این خانواده هم که خیلی از او می‌ترسیدند به پلیس مراجعه کرده بودند، اما شواهدی وجود نداشت که پلیس بر مبنای آن بتواند در هیچ‌کدام از این موارد وارد ماجرا شود و کمکی به آن‌ها کند.

مادر دختران، آئورلیا دوندوک، می‌گوید که میخائیل در سال ۲۰۱۵ او را از آپارتمان‌شان بیرون انداخته است

در هنگام قتل، مادر دختران با آن‌ها زندگی نمی‌کرده است و خاچاطوریان اجازه نمی‌داده است که دختران با او تماس داشته باشند. بنا برارزیابی‌های روان‌پزشکی، دختران در انزوا زندگی می‌کردند و مبتلا به اختلال "استرس پس از آسیب روانی" بودند.

در طول بازپرسی چه اتفاقی افتاد؟

پروندهٔ خواهران خاچاطوریان روند کندی دارد، آن‌ها در زندان نیستند، اما تحت نظارت هستند و حق ندارند با خبرنگاران و هم‌چنین با یکدیگر گفتگو کنند.

دادستان‌ها اصرار دارند که قتل خاچاطوریان، قتل عمد بوده است، چون او در خواب بوده است و خواهران برای این کار هماهنگ با هم عمل کرده‌اند و چاقو را همان روز صبح، پنهانی برداشته بودند. آن‌ها گفتند که انگیزهٔ این قتل انتقام بوده است.

خواهران (در این تصویر آنجلینا) در ژوئن ۲۰۱۹ در دادگاه حاضر شدند

اگر این خواهران مجرم تشخیص داده شوند بیش از ۲۰ سال باید در زندان بمانند. آنجلینا از چکش استفاده کرده است و ماریا با چاقو ضربه زده است و کریستینا از گاز فلفل استفاده کرده است.

وکلای این خواهران می‌گوید این قتل مصداق دفاع شخصی بوده است. در قانون جنایی روسیه دفاع شخصی فقط در خشونت آنی مصداق ندارد بلکه در موارد "جرم مستمر" هم مانند موقعیت‌های گروگان‌گیری که قربانی شکنجه می‌شود هم مصداق دارد.

وکلای مدافع اصرار دارند که خواهران، قربانی "جرم مستمر" بوده‌اند و باید آزاد شوند. وکلای این خواهران امیدوارند در این ماجرا موفق شوند، چون شواهد نشان می‌دهد که خاچاطوریان از سال ۲۰۱۴ به طور مداوم به آزار همه‌جانبه‌ٔ این دختران دست می‌زده است.

فعالان حقوق بشر و بسیاری از مردم روسیه خواهان تغییر قانون و اقداماتی مانند ایجاد خانه‌های امن و مهار رفتار‌های آزارگران و برگزاری کلاس‌هایی برای افراد با رفتار‌های خشونت‌آمیز هستند.

گستردگی خشونت خانگی تا چه حد است؟

هیچ اطلاعات و آمار موثقی مبنی بر تعداد زنانی که در روسیه مورد خشونت خانگی قرار می‌گیرند، وجود ندارد. بنا بر گمانه‌زنی فعالان حقوق بشر، در یکی از هر چهار خانواده خشونت خانگی وجود دارد.

تعدادی از موارد تکان‌دهندهٔ دیگرهم به سر‌خط خبر‌ها تبدیل شدند، از جمله ماجرای مارگریتا گراچوا که شوهرش به دلیل حسادت هر دو دست او را با تبر قطع کرد.

بعضی از کارشناسان می‌گویند ۸۰ درصد زنانی که در زندان‌های روسیه به اتهام قتل زندانی هستند، فرد آزارگر را برای دفاع از خود کشته‌اند.

واکنش شدیدی بر ضد خواهران خاچاطوریان در میان بخش‌های محافظه‌کار‌تر جامعهٔ روسیه دیده می‌شود.

انجمنی که از "مرد‌سالاری" و "ملی‌گرایی" به عنوان دو ارزش اصلی خود نام می‌برد و حدود ۱۵۰،۰۰۰ عضو در شبکه‌های اجتماعی دارد، کمپینی به نام "قاتلان باید به زندان بروند" به راه انداخته است و معتقد است این خواهران نباید آزاد شوند.

علاوه بر درخواست امضای تومار‌های اینترنتی برای آزادی این خواهران، جلسات شعر‌خوانی و راهپیمایی‌ها و نمایش‌هایی درحمایت از آن‌ها انجام شده است.

داریا سرنکو، فمینیست و فعال حوزهٔ زنان از مسکو که کار هماهنگی برای اجرای سه راهپیمایی همبستگی با این خواهران را در ماه ژوئن انجام داده است، می‌گوید که هدف اصلی این رویداد‌های عمومی زنده نگه داشتن این ماجرا در خبر‌ها و امکان گفتگوی آزاد و امن از این موضوع برای همگان است.

او می‌گوید:" خشونت خانگی واقعیت جاری زندگی در روسیه است. نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم، حتی اگر شخصاً هرگز آن را تجربه نکرده باشیم، باز هم از تأثیر آن بر زندگی‌مان در امان نیستیم".

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجاوز خشونت قتل خشونت خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف پرونده‌های قاچاق دختران و فساد جنسی

سردار سعید منتظرالمهدی با تشریح گوشه‌ای از دستاوردهای پلیس در مبارزه با انواع جرایم سازمان یافته و شبکه ای تاکید کرد: پلیس به عنوان آخرین و مهمترین حلقه در لبه برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی، از آخرین وضعیتِ زیر پوستِ شهر مطلع بوده و مطابق آن اقدام و عمل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات و مأموریت‌های پلیس به ویژه پلیس امنیت عمومی فراجا در راستای حفظ سلامت جامعه و ارتقای امنیت و آرامش در دو بخش جرایم آشکار و پنهان پیگیری می‌شود؛ افزود: در یکی از این جرایم بینِ بخشی (نیمه آشکار و نیمه پنهان) به پروژه سرویسِ اسکورت و انهدام شاخه خارجی باند فساد و فحشاء که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آن ها به خارج از کشور می‌ کردند اشاره کنم که از نقاط درخشان کارنامه کاری همکارانم در پلیس امنیت عمومی فراجا است.

به گفته وی در فاز نخست این پرونده ۲۴ نفر، در فاز دوم ۵۷ نفر دستگیر و در فاز سوم نیز تعداد زیادی شناسایی شده که پرونده آن ها در دست اقدام و پیگیری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه به «پروژه کینگ» که شبکه ای سازمان یافته برای قاچاق زنان به کشورهای ترکیه و گرجستان بود، اشاره کرد و گفت: ارتباطات آن ها با باندهایِ تجارتِ مستهجن و غیر اخلاقیِ خارج از کشور مشخص و در نهایت اعضای اصلی را در تهران، البرز، پایانه فرودگاهی و گذرگاه مرزی بازرگان دستگیر و تحویل مراجع قضائی دادند.

سخنگوی پلیس با اشاره به پرونده «چَتِر بِیت» که اقدام به تهیه فیلم‌های مستهجن و مروج فساد به صورت برنامه زنده برای شبکه‌ها و سایت‌های منتشر کننده محتوای غیر اخلاقی می‌نمود، گفت: متأسفانه برخی از دخترانِ کم سن و سال و جوان (۱۵ تا ۲۶ سال) در دام سرکرده شبکه «چَتِربِیت» که در قالب کارآفرینی برای جوانان در رشته‌های کامپیوتر، زبان انگلیسی، طراحی سایت و شبکه و … تبلیغ می‌ کرد گرفتار آمده و پس از شناسایی، ساماندهی و آموزش، اقدام به تولید فیلم‌های جنسی زنده برای مردان با ملیت‌های مختلف آلمانی، فرانسوی، آمریکایی، اوکراینی، روسی، انگلیسی و… می کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه با اشاره به پرونده بزرگ و چندوجهی "رافائل" که با هدف تغییر ذایقه فرهنگی مردم به سوی ابتذال و حیا زدایی از جامعه عفیف دختران و زنان ایرانی دست به کار شده بودند، گفت: پلیس توانست با انواع اقدامات فنی ۲ سر شبکه اصلی، ۵ پل ارتباط داخل و خارج، ۸ عکاس و فیلمبردار فیلم‌های مستهجن و ۵۰ مدل را شناسایی و دستگیر و سکوهای تبلیغاتیِ آنان را مسدود کند.

وی خاطر نشان کرد: البته کار بر روی این پرونده به پایان نرسیده است؛ رافائل از سرشاخه‌های اصلی خارج از کشور است که تبعه یکی از کشورهای آمریکای جنوبی و ساکنِ کشورهای همسایه است و تعاملات وسیعی با انواع باندهای فساد، فحشاء و سایت‌های شرط بندی با گردش مالی بالا در خارج کشور دارد و در این سو نیز ارتباط گسترده‌ای با تولیدکنندگان محتواهایِ مبتذلِ ایرانی و سطحِ یک این پرونده که به خارجِ کشور تردد داشتند، دارد؛ پلیس در این پرونده و به طور خاص از مسیر سازمان جهانی اینترپل و سایرِ راه‌های قانونی و بین‌المللی در حال پیگیری است.

سخنگوی پلیس در ادامه به سراغ پرونده «لِوِل آپ دنس» که به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشورهای همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیر اخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاقِ انسان و تشکیل شبکه‌های فحشاء و … می‌نمودند، رفت و گفت: پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده‌ای است که خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • متلاشی شدن باند قاچاق دختران
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد
  • تشریح پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد
  • واکنش به یک شایعه جنجالی درباره توماج صالحی
  • جزئیات پرونده رافائل و شبکه چَتِربِیت | باندهای قاچاق دختران چگونه متلاشی شد؟
  • جزئیات پرونده قاچاق دختران؛ ۸تصویربردار بازداشت شدند
  • جزئیات کشف پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد
  • اصفهان و پورتو؛ خواهرانی از جنس کاشی‌های آبی با دوستی ۵۰۰ ساله
  • جزئیات کشف پرونده‌های قاچاق دختران و فساد جنسی