Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:26:02 GMT

بام‌ بناهای بافت تاریخی اردکان بهسازی شد

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۳۰۹۵

بام‌ بناهای بافت تاریخی اردکان بهسازی شد

محسن میرجانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این طرح ابنیه تاریخی شاخص شهرستان اردکان از جمله محله کوشکنو، محله چرخاب، موزه فرش و بافت تاریخی شریف آباد اردکان با اعتباری بالغ بر ٢٠٠ میلیون تومان مرمت شد.

این مسئول با بیان اینکه مرمت بناهای تاریخی با استفاده از کاهگل، عمر بنا را تا ٢٠ سال افزایش می‌دهد اظهار داشت: این مرمت‌ها به نوعی کارگاه آموزشی برای جامعه محلی بود چراکه بیشتر آمار تخریب در بافت تاریخی بر اثر آبگرفتی و سقوط طاق‌ها اتفاق می‌افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردکان شهرستانی با وسعت ٢۴ هزار کیلومتر مربع، یک‌هزار اثر تاریخی دارد که ٢۴٠ مورد آن ثبت ملی شده است و دارای جاذبه‌های خاص گردشگری در مناطق مختلف عقدا، خرانق و بخش مرکزی است که در مثلث گردشگری یزد، اصفهان و شیراز قرار دارد.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۴ / ۶۱۹۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اردکان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد،  علیرضا ابویی در نشست با سید محمد رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با تأکید بر اینکه در جریان توسعه شهری، آثار ارزشمند تاریخی و بناهای قدیمی دارای ارزش معماری و تاریخی باید حفظ شود، اظهار داشت: آب انبار تاریخی محله مریم آباد از جمله بناهایی است که می تواند در هویت بخشی به محلات بسیار اثرگذار باشد.

وی عنوان کرد: برخی بناهای تاریخی در محلات نظیر آب انبارها، به نوعی نشان دهنده فرهنگ حاکم بر محلات و زندگی مسالمیت آمیز ادیان در کنار یکدیگر است.
مدیر منطقه دو شهرداری یزد با اشاره به انجام عملیات بازپیرایی و احیای این آب انبار بر اساس تفاهمنامه منعقد شده، افزود: این عملیات شامل محوطه سازی، بدنه سازی و نورپردازی است.

ابویی مدت زمان پیش بینی شده برای اجرای پروژه را ۴ ماه و هزینه پیش بینی شده را بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال عنوان کرد.

گفتنی است؛ آب‌انبار نو مریم آباد متعلق به اواخر دوره قاجار است و در سال ۱۲۹۰ شمسی احداث شده و در اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ با شماره ۸۵۳۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

دیگر خبرها

  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • ابراز خرسندی شهروندان گچساران از مرمت و بهسازی گلزار شهدا + فیلم