Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهاجر گفت: ۶۰ درصد گندم کشت شده در استان به دولت تحویل داده نشده و ۲۵۰ هزار تن گندم در انبارهای کشاورزان به شکل غیر فنی نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «مختار مهاجر» امروز(یکشنبه ۳ شهریور) در همایش زکات استان گلستان اظهار کرد: خدا را شاکر هستیم که امسال نیز فرصتی را ایجاد کرده که به منظور پاسداشت یک فرهنگ الهی دور هم گرد بیاییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه نتیجه و برکات زکات را در استان شاهد هستیم، افزود: در ۵ سال گذشته سه نوع وضعیت آب و هوایی داشتیم؛ خشکسالی شدید به گونه‌ای که ۶۰ درصد بارندگی کاهش پیدا کرد و ترسالی شدید به گونه‌ای که نسبت به ۱۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

 

مهاجر افزود: در زمانی که خشکسالی و کاهش بارندگی را شاهد بودیم دو سوم اراضی کشت گندم ما تحت شوری است و زهکشی یکی از اقداماتی است که به استقرار گیاه در این مسیر کمک می‌کند.

 


وی یادآور شد: در شرایط خشکی ما شاهد افت محصول بودیم و در زمان بارندگی از ۶۰۰ نوع بیماری و آفات گیاهی بالغ بر ۵۰۰ نوع بیماری را در استان مشاهده شد.

 


رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: هیچ چیز جز برکت الهی نیست که تولید گندم را در استان با وجود چنین شرایطی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ثابت باقی مانده است.

 


مهاجر افزود: تثبیت تولید در گلستان شرایط امسال استان یک شرایط استثنایی بود و از ۳۱۷ هکتار اراضی کشاورزی از سیل خسارت دید و در مجموع ۹۷ هزار هکتار از اراضی ما در سیل به طور کامل تخریب شد.

 


وی گفت: امسال یک میلیون ۱۶۰ هزار تن تولید گندم در استان داشتیم و این گندم از بهترین کیفیت برخوردار بود.

 


رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان یادآور شد: بین ۷۰ تا ۸۰ هزار هکتار جو در استان کشت می‌شود و با وجود اینکه بیش از ۳۰ هزار هکتار جو استان در سیل از بین رفت ولی ۱۵۵ هزار تن جو در استان برداشت شد.

 


مهاجر متذکر شد: یک میلیون و ۷۵۰ هزار راس گوسفند و ۲۸۰ هزار راس گاو در استان وجود دارد و ۲۹ هزار تن گوشت قرمز از جمعیت دام استان استحصال می‌شود که نزدیک به هشت هزار تن مصرف استان و مابقی آن به دیگر استان‌ها صادر می‌شود.

 


وی با بیان اینکه هنوز نتوانستیم به پتانسیل اصلی تولید در بخش کشاورزی استان برسیم، یادآور شد: در سال‌های گذشته شاهد آتش‌زدن بقایای گیاهی در مزارع بودیم و میزان آتش‌زدن بقایایی گیاهی به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

 


رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: ۶۰ درصد گندم کشت شده در استان به دولت تحویل داده نشده و ۲۵۰ هزار تن گندم در انبارهای کشاورزان است و این گندم به شکل غیر فنی نگهداری می‌شود.

 


مهاجر گفت: با هماهنگی دستگاه‌های نظارتی سه سیلو در استان در نظر گرفته شده تا کشاورزانی که گندم را به شکل غیر فنی نگهداری می‌کنند گندم خود را به سیلوها منتقل کنند.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز جهانی مسجد عید غدیر مسجد هفته دولت مساجد غدیر مراسم عمامه گذاری روز جهانی مساجد شیراز اردبیل نگهداری گندم رئیس جهاد کشاورزی گلستان مهاجر جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: تا دو سال آینده با هدف ارتقای تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، در تولید بذر گندم به خودکفایی خواهیم رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، اردشیر شهرکی به مناسبت سی‌ویکم فروردین، روز ملی گندم و نان اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ای که این معاونت تدوین کرده است، تا دو سال آینده با هدف ارتقای تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، در تولید بذر گندم به خودکفایی رسیده و برنامه داریم نفوذ بذر اصلاح شده و گواهی شده را در گندم‌زارهای استان به میزان قابل ملاحظه‌ای ارتقا دهیم.

وی میزان نفوذ بذر اصلاح شده در مزارع را حدود ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: سالیانه بین ۶ تا ۷ هزار تن بذر در فصل کشت مورد نیاز کشاورزان سیستان و بلوچستان می‌باشد در حال حاضر علاوه بر بذر تولیدی استان، از سایر استان‌ها نیز بذر گندم وارد می‌کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان صریح کرد: با همراهی مراکز تحقیقات، ارقام اصلاح شده که مقاوم به تنش‌های محیطی است و عملکرد بالایی دارند برای کشت در منطقه به کشاورزان معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای فصل برداشت گندم در سال زراعی جاری تاکنون کشاورزان ۶۱۰۰ تن گندم به مراکز خرید تحویل دادند بیان داشت امسال ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص یافته که با مشارکت کشاورزان، ۳۱ هزار و ۲۰۰ هکتار حدود ۹۰ درصد از گندم‌زارهای سیستان و بلوچستان زیر پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.

شهرکی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰ دستگاه دروگر به منظور برداشت محصول گندم و ۱۶ مرکز خرید برای تحویل گندم کشاورزان در سطح استان پیش‌بینی و آماده خدمت رسانی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در سیستان و بلوچستان گندم کشت و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

کد خبر 745925

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تولید بذر گندم در اولویت کاری سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان
  • برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید و پایداری در خودکفایی گندم کشور
  • ۳۱ فروردین، روز ملی گندم و نان
  • تلاش برای خودکفایی در تولید بذر گندم در سیستان و بلوچستان
  • مبارزه علیه آفت‌ سن‌ گندم در مهاباد به ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید
  • هماهنگی‌های لازم برای برداشت گندم در بخش سعدآباد انجام شد
  • آماده شدن ۱۴ سیلو برای خرید گندم در آذربایجان‌غربی
  • مبارزه با انواع بیماری و آفت در سطح دو میلیون و ۲۰۰هزار هکتار از مزارع کشور
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد
  • پیش بینی خرید ۳۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان