Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در جلسه علنی امروز ( مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، گفت: پیشنهاد آقای ماکرون به جمهوری اسلامی ایران دو بخش اصلی دارد، شارژ مالی اینستکس و تجدید معافیت‌های ایران در زمینه فروش نفت. این پیشنهادها در آن حد ارزش ندارد که مانع گام سوم جمهوری اسلامی ایران شود اما موضوع ایران در نشست گروه ۷ در دستور حفظ خواهد کرد به نوعی که ترامپ نتواند نقش دیگر و تنشی تازه را در این رابطه ایجاد نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگرچه تنش هسته‌ای هنوز حل نشده است اما راهبرد جمهوری اسلامی ایران در تغییر ماهیت تنش منجر به سردرگمی دشمنان کشورمان شده است. تکیه بر مقاومت داخلی، مدیریت دیپلماسی عمومی جهانی، عدم نقض مقررات بین‌المللی و پرهیز از ورود به کمینگاه‌های دشمنان از جمله ابعاد مهم این راهبرد است.

وی افزود: اکنون باید چند اقدام در دستور کار قرار گیرد؛ نخست کاهش تنش با همسایگان و توجه به دغدغه‌های خاص آنها. این کشورها از زمان انهدام پهپاد آمریکایی بهتر از گذشته واقعیات منطقه را درک می‌کنند و از آن زمان وارد تنش تازه‌ای با ایران نشدند. با یک طرح ابتکاری می‌توان فضای تازه‌ای را در روابط با آنها ایجاد کرد.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: ضمن احترام به دکتر ظریف، معتقدم اکنون گروه B دچار فروپاشی و چالش درونی شده است لذا روابط متفاوتی را باید با امارات و حتی عربستان تعریف کرد و در آن ایفای نقش افرادی امثال بنیامین نتانیاهو و جان بولتون را دشوار نمود.

این نماینده مردم در مجلس دهم در توضیح گام دوم، گفت: گام سوم باید محکم‌تر از گذشته برداشته شود؛ انتظار می‌رفت بخشی از مختصات این گام از طریق ماکرون به اطلاع سران گروه ۷ می‌رسید. بیش از این نباید زمان به ضرر ایران کُشته شود، بیش از یک سال نقض عهد آمریکا و خویشتن داری ایران زمینه‌های حقوقی و عرفی لازم برای اقدام موثر جمهوری اسلامی ایران را فراهم کرده است. طبق مفاد NPT هیچ منعی وجود ندارد که ایران به قابلیت‌های هسته‌ای پیش از موافقتنامه ژنو ۹۳ بازگردد و بیش از این خود را گرفتار بازی بازیگرانی همچون روسیه و چین و دیگر کشورها نکند.

وی خاطرنشان کرد: عمده‌ترین نقطه ضعف دولت این است که سیاست خارجی نسبتا موفق کشور از مکمل مورد نیاز در داخل برخوردار نیست، عدم تامین شاخص‌ها، اهداف و احکام برنامه توسعه در حوزه‌های عمرانی، توسعه و اشتغال و حتی زندگی روزمره مردم عامل تداوم امیدواری کشور است. تیم اقتصادی دولت از شرایط کارگزاران دوران جنگ و بحران اقتصادی برخوردار نیست، تثبیت برخی از شاخص‌های کلان اقتصادی و مدیریت نرخ ارز قابل تامل بود اما بی‌تاثیری این سیاست‌ها در رفع مشکلات روزمره اقتصادی، تورم بالای ۴۰ درصد، گرانی‌ها و قیمت‌های برگشت ناپذیر قابل توجیه نیست.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: تداوم توجیه این ضعف‌ها به اسم تحریم توهین به شعور ملت است، دغدغه دیگر سوء استفاده رانت‌های مختلف از شرایط خاص کشور برای افزایش ثروت‌های بادآورده خود است، نمونه‌های این ضعف در سیاست‌های دوگانه وجود دارد که بخش اعظم رانت‌ها و فسادهای ناشی از این آفت است. لذا از ابتدا باید به هرگونه سیاست دو نرخی و چند نرخی برخورد کرد زیرا بر اساس تجربه تاریخی رانت‌های فاسد قبل از تصمیم‌گیری‌های فسادآمیز شکل می‌گیرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: یکی از نتایج ۱۸ سفر استانی‌ام به مرزهای کشور در دوران ریاست بر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به سه قوه کشور توصیه می‌کنم، در هر استان کمیته با اختیار ویژه مشخص شود تا نسبت به رفع موانع طرح‌های بزرگ ملی در استان‌ها اقدام نمایند. چه بسیار طرح‌های توسعه‌ای کشور در مرزها به بهانه‌های تامینی، کارشکنی، بی‌تفاوتی و به ویژه خلف وعده سیاست‌مداران بزرگ و کوچک کشور متوقف شده است.

وی ادامه داد: تداوم حق وتوی امنیتی در مرزها فقط به توسعه و اشتغال این مناطق آسیب زده است، پس از سال‌ها پیگیری مرز خسروی به روی زائران عتبات گشوده شد ولی در این مرز همچون دیگر نقاط کشور وعده‌های نزدیک دولتمردان برای احداث زیرساخت‌های مرزی عملی نشده است. جهت پی بردن به کارشکنی‌های ستون پنجمی در مسیر توسعه کشور سرنوشت طرح‌های چون پتروشیمی اسلام آباد غرب و پالایشگاه آناهیتا را بررسی کنید. بازی برخی افراد با حقوق ایثارگران استان مرزی و جنگ دیده کشور خلاف روح ایثار در تاریخ جمهوری اسلامی است. متاسفانه اجرای سلیقه‌ای ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه منجر به خشم و نگرانی ایثارگران و کارکنان شاغل و بازنشته‌ای شده که بار جنگ را در درون خانه خود به دوش می‌کشیدند.

فلاحت پیشه با بیان ما وارث بزرگترین نماد دموکراسی در تاریخ ایران هستیم، گفت: شأن مجلس را باید نمایندگان مجلس حفظ کنند و هیات رئیسه‌ای که باید در مورد دستاوردهای پارلمان و حاشیه آن به عموم گزارش دهد. متاسفانه در آخرین سال مجلس دهم حاشیه‌ها بر متن آن غلبه پیدا کردند لذا نباید به خاطر ضعف ما کلیت نظام پارلمانی آسیب ببیند. بر اساس تجربه حضور سه دوره‌ای در مجلس معتقدم برخی در کشور مجلس را مزاحم خود تشخیص داده و روز به روز دامنه اثر مجلس را مقابله‌ای می‌کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: گناه نمایندگان ملت چیست که علاوه بر حضور در عرصه‌های قانونگذاری و نظارتی، سپر بلای همه کارگزاران بی‌تفاوت کشور شدند. امیدوارم در سال انتخابات مجلس یازدهم هیات رئیسه در این خصوص به وظیفه خود عمل نمایند تا حق نمایندگان و تاریخی پارلمان کشور ضایع نشود. همه کسانی که در کوچک کردن مجلس و نمایندگان نقش دارند به تاریخ دموکراسی کشور مدیون هستند و در این رابطه همگان ضمن پذیرش نقش خود باید به اصلاح آن بپردازند تا مجلس پایگاه عصاره‌های واقعی ملت باشد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال دولت عربستان ملت بحران اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی

رئیس‌جمهوری بر بر عزم مقام‌های عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی تأکید کرد و حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی دانست.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، سیدابراهیم رئیسی عصر امروز (دوشنبه، سوم اردیبهشت) در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان با «آصف علی زرداری»، رئیس‌جمهوری این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور دانست.

وی با تأکید بر عزم مقام‌های عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی اعلام کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور برای انتفاع دو ملت تأکید کرد.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهوری پاکستان هم در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را سبب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تأکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل تازه‌ای از روابط با ایران تأکید کرد.

اعلام آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌های خود در حوزه‌های مختلف

رئیسی همچنین در ادامه برنامه‌های سفر خود در دیدار با «سردار ایاز صادق»، رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس‌جمهوری این کشور انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی برای توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین  را مهم و موثر دانست.

وی با بیان اینکه در برابر دشمنی‌های دشمنان دو راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عده‌ای راه سازش را در پیش گرفتند و عده‌ای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است. جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقام‌های رسمی آمریکایی اعتراف می‌کنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

رئیس‌جمهوری با برشمردن برخی توانمندی‌های کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در حوزه‌های مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف خبر داد.

«سردار ایاز صادق» نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به رئیسی خوش‌آمد گفت و بیان کرد: هیچ‌کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت، چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

وی همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقام‌های دو کشور را کم‌نظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، تصریح کرد: پاکستان هم علاقمند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، توسعه بازارچه‌های مرزی، همکاری‌های اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد به‌منظور رفع هرگونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گام‌های عملی و موثر بردارد.

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم
  • توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم
  • سفر رییس‌جمهور باعث تعمیق روابط ایران و پاکستان می‌شود
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی