Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@04:13:10 GMT

مبارزه با فساد و مطالبه مردمی

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۵۴۲۸

مبارزه با فساد و مطالبه مردمی

به گزارش سرويس ساير رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از «محمد صفری» در سرمقاله شماره امروز روزنامه «سیاست روز» نوشت:
عدالت وجه تمایز قابل توجهی میان جامعه اسلامی ایران با دیگر کشورها و حکومت‌ها است، عدالت است که می‌تواند یک جامعه را به شرایط مطلوب انسانی برساند. عدالتی که در جمهوری اسلامی ایران حاکم است با وجود همه کاستی‌ها و غفلت‌های موجود، باز هم از بسیاری کشورها و حکومت‌های دنیا سرآمدتر است، چرا که سرمنشاء چنین عدالتی، از حکومت علوی سرچشمه می‌گیرد، اساس انقلاب اسلامی از الگوپذیری از آموزه‌های اسلامی بنا نهاده شد و حتی رمز پیروزی انقلاب نیز عدالت خواهی و اجرای آن در جامعه اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از مؤلفه‌های اجرای عدالت، مبارزه با مفاسد از هر نظر است، اما مهمترین آن مبارزه با مفاسد اقتصادی است. در طول ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی این مقوله همواره از سوی مسئولین ارشد نظام اسلامی به ویژه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری پیگیری و تأکید شده است، که البته غفلت‌ها، قصورها و برخوردهای اساسی و لازم در این موضوع شاید با قوت دیده نشده اما با وجود چنین شرایطی باز هم می‌توان ادعا داشت که، مبارزه با مفاسد به ویژه اقتصادی آن هم در سطح مسئولین کشور، وجود داشته و اکنون برخوردها شدت و افزایش یافته است. مردم نیز اگر اعتراض و گلایه‌ای دارند نه در مخالفت به نظام اسلامی که خود در برقراری و استمرار آن نقش اساسی و اصلی را دارند، بلکه به خاطر غفلت‌هایی است که در این مسأله صورت گرفته است. گلایه و اعتراض مردم به حق است، چرا که نمی‌خواهند وجود مفاسدی که باعث تضعیف جمهوری اسلامی ایران می‌شود، ادامه داشته باشد و باعث شود دشمنان نیز طمع بیشتری به ایران اسلامی داشته باشند.
به واقع خواسته مردم را باید به دیده منت خریدار بود، مطالبه‌ای که از سر دلسوزی نسبت به آینده انقلاب و ایران اسلامی است، به جرأت می‌توان گفت که اگر مردم نسبت به مساله فساد در کشور بی تفاوت بودند باید احساس خطر بیشتری در جامعه ایجاد می‌شد تا اکنون که مردم خواهان برخوردهای قاطع و انقلابی با مفسد و مفاسد هستند.
اتفاقاً حمایت‌ها و مطالبه به حق مردم از حاکمیت نظام اسلامی است که می‌تواند راه برخورد قاطعانه‌تر با مفسدان و مفاسد را هموارتر کند تا نتیجه مطلوب نیز به دست آید. اکنون پس از آن که در برخی مسئولیت‌ها تغییراتی ایجاد شد و قوه قضاییه با روی کار آمدن فردی که عزم مبارزه با مفاسد به ویژه فساد مسئولین را جدی تر پیگیری می‌کند، توقع مردم و افکار عمومی نیز بالاتر رفته چرا که آنها نسبت به عملکرد قوه قضاییه امیدوارتر از گذشته، چشم انتظار ریشه کن شدن فساد به ویژه فساد اقتصادی که از سوی دانه درشت‌ها و برخی مسئولین می‌شود، هستند. روش و منش حکومتی که از سیره علوی وام گرفته است، ایجاب می‌کند تا اگر به همان اندازه هم توان اجرای عدالت را نداشته باشد، اما اندکی از آن شیوه حکومتداری اجرایی شود.
اجرای عدالت به سبک حضرت علی(ع) کار دشوار و شاید ناشدنی هم باشد، اما می‌توان ذره‌ای از آن را که در طول ادامه راه می‌تواند گسترش یابد در جمهوری اسلامی ایران عملیاتی کرد که البته در طول ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی وجود داشته اما پررنگ نبوده است. مردم از وجود مفاسدی همچون رانت خواری، ویژه خواری، حقوق‌های نجومی که به نظر می‌رسد هنوز هم وجود دارد، تبعیض‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اختلاس و بریز و بپاش‌هایی که دیده می‌شود، رنج می‌برند و در این راه، قوه قضاییه را مهمترین دستگاهی می‌دانند که باید و می‌تواند با همه مفاسدی که باعث تضعیف نظام اسلامی، انقلاب و کشور شود، مقابله و مبارزه کند.
قوه قضاییه در دوره جدید، وظیفه سنگینی بر دوش خود دارد که قطعاً بخش زیادی از این وظیفه سنگین از دوره‌های گذشته به ارث رسیده است، که اگر مسئولین در دوره‌های گذشته به مسئولیت خود در چارچوب وظایفی که برعهده داشته‌اند، به خوبی عمل کرده بودند، اکنون شاهد بروز و ظهور شرایط کنونی نبودیم و شرایط اینگونه نبود. کار مبارزه با مفاسدی که در آنها برخی مسئولین دست دارند، کار دشواری است اما شدنی است. جرم مسئولی که مرتکب خلافی شده، بدتر از جرمی است که یک فرد عادی انجام داده است و به همین خاطر احکام چنین افرادی باید از شدت بیشتری برخوردار باشد و مجازات آنها با افراد عادی تفاوت داشته باشد، کافی است قوه قضاییه بدون در نظر داشتن جایگاه مسئول مجرمی که فسادی را مرتکب شده، به وظیفه خود عمل کند تا چهره واقعی جمهوری اسلامی ایران نیز به مردم و حتی جهان نشان داده شود، که در چند ماه گذشته شاهد چنین روشی در تصمیم گیری‌های قوه قضاییه و شخص آقای رئیسی بوده‌ایم. ادامه چنین راهی مطالبه مردم است، مردمی که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی متعلق به آنها است و حامیان اصلی آن هستند. قوه قضاییه در دوره جدید کار سختی را در پیش دارد که با حمایت مردمی می‌تواند آن را به سرانجام برساند. 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۵۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ختم غائله‌ی شهرنو به روایت شیخ حسین انصاریان/ قسمت ۱

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در آستانه‌ی پیروزی انقلاب یکی از نقاطی که مورد غضب انقلابیون تندرو قرار گرفت و حتی دو هفته پیش از پیروزی قطعی توسط آنان به آتش کشیده شد، شهرنو یا همان محله‌ی بدنام تهران بود. نخستین بار عصر دوشنبه ۹ بهمن ۱۳۵۷ شماری از جوانان تندرو به شهرنو هجوم برده و آن‌جا را به آتش کشیدند، اما ماجرا با ورود ده نفر روحانی در آن مقطع ختم به خیر شد؛ آن‌ها فورا به آتش‌نشانی مراجعه کرده و از ماموران خواستند برای خاموش کردن آتش اقدام کنند. با این حال استخوان شهرنو همچنان لای زخم انقلاب باقی ماند تا نزدیک به دو هفته پس از پیروزی انقلاب.

مرحله‌ی بعدی مواجهه‌ی انقلابیون با شهرنو این بار اما نه سرخود، که به دستور دادستانی وقت صورت گرفت آن هم نزدیک به دو هفته پس از پیروزی انقلاب. روز یک‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۵۸ خیابان‌های اطراف محدوده‌ی شهرنو زیر پوشش حفاظتی پاسداران انقلاب قرار گرفت و در ساعت ۲۲ پاسداران کمیته‌ی منطقه‌ی ۱۲ و چند نفر از اعضای شورای دایره‌ی مبارزه با منکرات، با در دست داشتن حکم دادستانی با بولدوزرهای شهرداری دیوارهای شهرنو را تخریب کردند.. فردای آن روز کیهان در پی اعلام این خبر نوشت: «قرار است جای خانه‌ها، مغازه‌ها و اماکن قلعه شهرنو که کار تخریب آن ظرف چند روز آینده پایان می‌گیرد، به‌زودی در زمین آن بازار اسلامی،‌ مسجد، مدرسه و پارک ایجاد شود.» یکی از مسئولان شورای دایره‌ی مبارزه با منکرات نیز در رابطه با این موضوع به خبرنگار شهری کیهان گفت: «دایره‌ی مبارزه با منکرات کار خود را از چهار ماه پیش با حکم دادستان انقلاب اسلامی آغاز کرد و خط اصلی عمل‌کرد این شورا مبارزه‌ی پی‌گیر در جهت ریشه‌کن کردن فساد و فحشا در سراسر کشور می‌باشد.»

نماینده‌ی دادستان برای حل این مسئله، شیخ حسین انصاریان بود. ایشان در گفت‌وگویی که با بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پاییز ۷۸ انجام داده جزئیات این ماجرا را توضیح داده است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی به‌تازگی ویدیوی قسمت نخست این بخش از سخنان او را در کانال تلگرامی خود قرار داده که متن آن به این شرح است:

انصاریان: یک بار مردم حمله کردند آن‌جا را آتش زدند. کار افراطی هم صحیح نیست هم این‌که آقای طالقانی خیلی از این عمل ناراحت شد و در یک سخنرانی‌اش خیلی حمله کرد به آن‌هایی که این کار را کردند. من اول فرستادم شهرنو آمار گرفتم؛ ۱.۱۲۰ خانه در ۸۰ هزار متر ساختمان در آن‌جا وجود داشت؛ یک طبقه و دو طبقه، تمام این خانه‌ها مرکز فحشا بود. خیلی نرم باها آن‌ها صحبت، و همه‌ی خانه‌ها را قیمت‌گذاری کردیم. خانه‌ها را به ما واگذار کردند ولی به نام من در محضر نوشتند که وکیل آقای قدوسی (دادستان کل انقلاب اسلامی) بودم. من امضا می‌کردم و پول‌شان را هم نقد می‌دادم.

[مصاحبه‌کننده] مقاومتی نکردند؟

انصاریان: اغلب‌شان نه، چون پیرمرد هم شده بودند، پشیمان هم شده بودند. با آن‌ها برای توبه کردن هم صحبت می‌کردیم. خیلی‌هایشان هم گریه می‌کردند و با کمال رضایت... حتی بعضی‌ها پول خانه‌های‌شان را نگرفتند، گفتند حالا که شما می‌خواهید یک کار خدایی کنید ما سند را به نام‌تا می‌زنیم می‌رویم.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898958

دیگر خبرها

  • پزشکیان به اسرائیل: شما که هر روز صدها و هزاران نفر را می‌کشید پس چرا ککتان نمی‌گزد؟ اگر مرد هستید با آنها که مبارزه می‌کنند، بجنگید
  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حل مشکلات مردمی، پیشتاز باشد
  • ختم غائله‌ی شهرنو به روایت شیخ حسین انصاریان/ قسمت ۱
  • مهم‌ترین دلیل توفیق سپاه، بافت مردمی آن است
  • اتحاد ایران و پاکستان نقش بسیاری در مبارزه با اسرائیل دارد
  • حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است
  • اظهارات جنجالی علیرضابیگی درباره فساد چای دبش، خودروهای شاسی بلند، اعتراضات سال 1401 و ...
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است
  • مطالبه ۱۳۶ مشهدی در دیدار مردمی رسیدگی شد