Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری رویترز، طی درگیری‌های امروز در هنگ‌کنگ، تظاهرکنندگان دست به پرتاب دست کم یک کوکتل مولوتوف زدند و ماشین‌های آب‌پاش که برای سال‌ها مورد استفاده قرار نگرفته بودند، برای سرکوب ناآرامی به حرکت درآمدند.

اپراتور ریلی ام تی آر این دولت‌شهر، جهت جلوگیری از گردهمایی مردم، در برخی از مناطق سرویس جابجایی مسافران را متوقف کرد؛ با این حال، تظاهرکنندگان با جمع شدن در یک استادیوم ورزشی در بندرگاه "کووای چانگ"، تا نزدیکی‌های منطقه "تسوئن وان" راهپیمایی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی به کندن آجرهای سنگ‌فرش‌ها و استفاده از آن به عنوان سلاح پرداختند؛ در همین حال، معترضانی دیگر با ریختن مواد شوینده بر سطح جاده، سعی کردند تا مسیر عبور نیروهای پلیس را لغزنده کنند. طبق گزارشات، درگیری‌های امروز در بسیاری از جهات گسترده شد.

پلیس قبل از اقدام، هشدار به انجام "عملیات پراکنده‌سازی" داد و به مردم اعلام کرد که صحنه را ترک کنند. نیروهای پلیس اعلام کردند: "برخی معترضان رادیکال، خطوط ریلی را دست‌کاری کرده‌اند و با استفاده از موانع پلاستیکی حاوی آب، چوب‌ها بامبو، مخروط ترافیکی و دیگر اشیا، راه را بند آورده‌اند؛ اقدامات از این قبیل، امنیت شهروندان و مسافران جاده‌ها را تهدید می‌کند و رفت‌وآمد شهری را فلج می‌کند".

فعالان روز شنبه، اقدام به پرتاب آجر و کوکتل مولوتوف در منطقه "کوان تُنگ" شبه جزیره کاولون (واقع در هنگ‌کنگ) کرده بودند. امروز، جمعیت گسترده‌ای از مردم هنگ‌کنگ به تظاهرات مسالمت‌آمیز پرداختند.

آخرین فرصت

"ام. سانگ"، یک مهندس ۵۳ ساله است که با ماسک سیاه بر صورت، نشان دهنده حضور شهروندان مسن و طبقه میانی در این راهپیمایی‌ها است. او می‌گوید تقریبا در تمام تظاهرات‌ها حضور داشته و به شرکت کردن در اعتراضات ادامه خواهد داد.

او اظهار داشته است: "ما می‌دانیم که این، آخرین فرصت جنگیدن برای 'یک کشور، دو سیستم' است؛ در غیر این صورت، حزب کمونیست چین به شهر ما نفوذ خواهد کرد و همه چیز را تحت کنترل خواهد گرفت؛ اگر مصمم باشیم، می‌توانیم این جنبش را برای عدالت و دموکراسی بر پا داریم".

معترضان می‌گویند که در حال مبارزه علیه از بین رفتن سیاست "یک کشور، دو سیستم" هستند. تحت سیاست مذکور، مردم این دولت‌شهر از آزادی‌هایی برخوردار هستند که در سرزمین اصلی چین دیده نمی‌شود.

تظاهرات هنگ‌کنگ، نخست در اعتراض به لایحه‌ -حال تعلیق شده- استرداد مظنونان به سرزمین اصلی چین شکل گرفت و حال که سومین ماه این ناآرامی‌ها سپری می‌شود، معترضان خواستار دموکراسی بیشتر هستند.

معترضان با این آشوب‌ها، چالش مستقیمی را متوجه رهبران حزب کمونیست در پکن کرده‌اند؛ دولت پکن مایل است تا آشوب معترضان را در آستانه هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین -که اول اکتبر جشن گرفته خواهد شد- فرو نشاند.

مقامات دولت چین، هشدار آشکاری مبنی بر احتمال دخالت اجباری در هنگ‌کنگ داده‌اند و نیروهای ارتش این کشور نیز در مرز هنگ‌کنگ، به حالت آماده‌باش هستند.

سفرهای هوایی در فرودگاه هنگ‌کنگ، امروز در حالت عادی بودند. پلیس گفته است که ۱۹ مرد و ۱۰ زن پس از خشونت‌های دیروز دستگیر شدند و "نقض آرامش عمومی" را شدیدا محکوم می‌کند. از ماه ژوئن که تظاهرات شکل گرفت، بیش از ۷۰۰ نفر در تظاهرات دستگیر شده‌اند.

امروز، در شبه‌ جزیره "ماکائو" که همسایه هنگ‌کنگ به شمار می‌رود و همانند هنگ‌کنگ، از سرزمین‌های مستعمره‌ای بوده که تحت حاکمیت چین درآمده است، "هو لات سنگ"، تنها کاندید دارای صلاحیت و رئیس سابق مجلس قانون‌گذاری این منطقه، به عنوان رئیس منطقه انتخاب شد.

به نظر می‌رسد "هو" که روابط خوبی با چین دارد، کنترل پکن را بر این "منطقه ویژه اداری" افزایش دهد. عنوان مذکور، به هنگ‌کنگ نیز اطلاق می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خبرگزاری رویترز گاز اشک آور پلیس هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»

به گزارش جماران، دویست روز پس از آغاز جنگ در نوار غزه که تاکنون  حداقل 34183 کشته برجا گذاشته، تلاش ها برای برقراری آتش بس ولو به شکل توقف موقت حملات بی امان اسرائیل برای کمک رسانی به منطقه جنگ زده و محصور غزه ره به جایی نبرده و همزمان اعتراض های مردمی به ادامه این جنگ در برخی کشورها نه تنها کاهش نیافته که دامنه آن توسعه هم پیدا کرده است.

در روزهایی که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده مشغول رایزنی با متحدان اروپایی و البته شریک اصلی خود در اسرائیل برای وضع تحریم بر جمهوری اسلامی ایران به دلیل پاسخ نظامی به حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارتخانه خود در دمشق است، تظاهرات ضدجنگ در حال گسترش به محوطه های دانشگاهی در سرتاسر این کشور است.

به گزارش رسانه ها، همزمان با تلاش مقام های سیاسی و پلیس آمریکا برای مهار این تظاهرات،  اعتراضات دانشجویی در تعدادی از دانشگاه‌های معتبر ایالات متحده رو به گسترش است. کاخ سفید به سنت همه این سالها هرگونه اعتراض به سیاست های امنیتی ، سیاسی و نظامی اسرائیل در قبال مردم فلسطین را با انگ یهودی ستیزی مخاطب قرار داده و محکوم می کند اما این بار تعداد صداهایی که فریاد می زنند اعتراض آنها به سیاست های دولت بنیامین نتانیاهو است و یهودی ستیزی را تبلیغ و ترویج نمی کنند بلندتر از آن است که با برخوردهای قهرآمیز ساکت شود.

تصاویر و ویدئوهایی که در شبکه های مجازی و حتی رسانه های آمریکایی منتشر شده نشان می دهد که  پلیس برای متفرق کردن این اعتراضات اقدام به جمع‌آوری چادرهای معترضان کرده و شماری از دانشجویان را نیز دستگیر کرده است.

به نظر می رسد که جرقه این اعتراض ها از دانشگاه کلمبیا آغاز شد. اعتراض به روابط این دانشگاه با اسرائیل از هفته گذشته با شهادت رئیس دانشگاه در کنگره تشدید شد. در چند روز اخیر  شماری از استادان دانشگاه کلمبیا با لباس‌های رسمی در مقابل کتابخانه‌ای در نیویورک تجمع کردند و  رفتارهای اخیر دانشگاه و پلیس با دانشجویان طرفدار فلسطینی‌ها را مورد انتقاد قرار دادند.

بسیاری دیگر از دانشگاه‌های شناخته‌شده آمریکا نیز اکنون در همبستگی به فلسطینی‌ها و حمایت از دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا دست به اعتراض زدند. دوشنبه شب، پلیس به چادرها و محل تجمع دانشجویان در دانشگاه نیویورک یورش بُرد و شماری را دستگیر کرد. ده‌ها دانشجو هم در اوایل همان روز در ییل دستگیر شدند. تجمع‌ها و کمپ‌های اعتراضی به دانشگاه برکلی، ماساچوست، میشیگان و همچنین کالج امرسون هم سرایت کرده است. در نتیجه گسترش این اکنون در دانشگاه کلمبیا کلاس‌های حضوری لغو شده است. در برکلی و ام‌آی‌تی هم وضعیت مشابهی برقرار است.

در نخستین هفته های آغاز جنگ در غزه هم دانشگاه های ایالات متحده شاهد تظاهرات هر دو گروه های حامی اسرائیل و فلسطین بود اما اکنون صدای معترضانی که ایالات متحده را شریک جرم اسرائیل در این جنگ می دانند بلندتر شده است.

به گزارش بی بی سی،  بحث بر سر آزادی بیان در دانشگاه‌ها به ویژه در خصوص انتقاد به اسرائیل، بارها به رسانه‌ها کشیده است. اکنون در آمریکا از یک سو درباره «یهودی ستیزی» هشدار داده می‌شود و در سوی دیگر درباره «اسلام هراسی.»

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره تظاهرات روز دوشنبه در محوطه دانشگاه‌ها گفت که «تظاهرات یهودی‌ستیزانه» و همچنین «آنها را که نمی‌دانند به فلسطینی‌ها چه می‌گذرد»، محکوم می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق، نامزد جمهوری‌خواهان برای انتخابات 2024، در حالی که وارد دومین روز محاکمه جنایی خود در نیویورک می‌شد، وضعیت اعتراضات در دانشگاه ها را هرج و مرج خواند. مینوش شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، این حوادث را «رفتار هراس‌آور و آزاردهنده» خواند. او در سخنانی ادعا کرد که  این اتفاقات را «افرادی رقم زدند که به دانشگاه کلمبیا ارتباطی ندارند و برای دنبال کردن مقاصد خود و سوءاستفاده به دانشگاه آمده‌اند.» کتی منینگ، نماینده دموکرات کنگره، که روز دوشنبه به کلمبیا سفر کرد، گفت که معترضانی را دیده است که خواستار «نابودی اسرائیل‌» هستند. یک گروه یهودیان حسیدی اولترا ارتدکس در دانشگاه کلمبیا می‌گویند دانشجویان یهودی با «لفاظی‌های آزار دهنده» مواجه شده‌اند و بر سرشان «فریاد» کشیده شده است. طبق گزارش ها، یک خاخام وابسته به دانشگاه نیز پیامی به ۳۰۰ دانشجوی یهودی کلمبیا فرستاد و به آنها هشدار داد تا زمانی که وضعیت «به طور چشمگیری بهبود نیابد» از حضور در دانشگاه خودداری کنند. همزمان با بالاگرفتن این اعتراض ها،  سناتور تام کاتن به همراه 26 نفر از همکاران جمهوری‌خواه خود با ارسال نامه‌ای به مریک گارلند، دادستان کل و میگل کاردونا، وزیر آموزش و پرورش، خواستار ایجاد نظم در دانشگاه‌ها شدند که در آنها اعتراضات حامی فلسطین برگزار می‌شود. در این نامه آمده است: «شما باید برای بازگرداندن نظم و محافظت از دانشجویان یهودی در محوطه دانشگاه ما اقدام کنید.» سناتورها از گارلند و کاردونا خواستند تا روز چهارشنبه (امروز) در مورد تلاش‌ها برای محافظت از دانشجویان یهودی اطلاعاتی را ارائه کنند.

با وجود این فضاسازی ها، اعضای گروه‌های معترض دانشجویی یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند. در بیانیه‌ای در روز یکشنبه، شماری از «دانشجویان کلمبیا برای عدالت در فلسطین» نوشته‌اند «قاطعانه هر نوع نفرت یا تعصب را رد می کنند.» آنها اما به تندی از جنگ اسرائیل در غزه انتقاد کرده‌اند.

در دانشگاه نیویورک مانند برخی دیگر از دانشگاه‌ها، دانشجویان سه مطالبه را از دانشگاه مطرح می کنند: مالیات آنها کجا صرف می شود؟ این مبالغ برای استفاده شرکت‌های «تولیدکننده سلاح» و «علاقه‌مند» به اشغال سرزمین‌های فلسطینی مصرف نشود، جنگ غزه‌ پایان یابد.

به گزارش یورونیوز، بر اساس تصاویر رسانه‌های اجتماعی از شب سه‌شنبه، به نظر می‌رسد دانشجویان یهودی طرفدار فلسطینیان نیز در حال سرو وعده‌های غذایی «سدر پسح» در میان معترضان در دانشگاه‌ها از جمله در دانشگاه کلمبیا بودند.

شامگاه دوشنبه، پلیس با یورش به دانشگاه نیویورک معترضان را دستگیر کرد.ساعاتی قبل از آن، نزدیک به ۵۰ معترض در دانشگاه ییل دستگیر شدند، جایی که شمار معترضان در آخر هفته به چند صد نفر افزایش یافته بود. دانشگاه ییل در بیانیه‌ای اعلام کرد افراد بازداشت شده‌ به «درخواست‌های مکرر» برای ترک این مکان بی‌توجهی کرده‌اند.

به گزارش رسانه ها تا ساعاتی پیش بیش از ۱۳۰ نفر در جریان تظاهرات در حمایت از فلسطینی‌ها در محوطه دانشگاه نیویورک بازداشت شدند. البته پلیس نیویورک اعلام کرد که ۱۳۳ فرد بازداشتی پس از صدور احضاریه دادگاه برای آن‌ها آزاد شدند.

 بسام خواجه، استادیار در دانشکده حقوق کلمبیا در گفت و گو با گاردین از نحوه برخورد رئیس این دانشگاه با اعتراض ها و به میان کشیدن پای پلیس برای بازداشت معترضان انتقاد کرده و گفت : از این اقدام شوکه شده ام.  هر حال این یک اعتراض غیرخشونت آمیز بود. این گروهی از دانشجویان بودند که روی چمن وسط محوطه دانشگاه اردو زده بوده و اعتراض می کردند. هیچ تفاوتی با زندگی روزمره در دانشگاه ندارد.

ملاک آفانه، دانشجوی حقوق که در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تظاهرات کرده به نیویورک تایمز می گوید:  ما همه یک جبهه متحد هستیم. این اعتراض ها الهام گرفته از اقدام دانشجویان کلمبیا است  به نظر من قلب جنبش دانشجویی هستند.  شجاعت و همبستگی آنها  با فلسطین واقعاً الهام بخش همه ما بود.

یک دانشجوی حقوق در دانشگاه ییل نیز به نیویورک تایمز گفت: بسیار وحشتناک است که واکنش به دانشجویانی که از آزادی بیان خود استفاده می کنند و در اعتراضات مسالمت آمیز در محوطه دانشگاه  شرکت می کنند ، اعزام پلیس و دستگیری 50 دانشجو باشد.

 

دیگر خبرها

  • تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در قدس / حمله معترضان به بن گویر
  • تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در قدس اشغالی/ حمله معترضان به بن گویر
  • محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست + فیلم
  • وقوع سیل در روستای پشوئیه شهداد + فیلم
  • جمهوری‌خواهان اعزام پلیس برای سرکوب دانشجویان را خواستار شدند
  • شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان به جنایات اسرائیل
  • بازداشت معترضان طرفدار فلسطین در نیویورک
  • اعتراضات ضداسرائیلی دانشگاه‌های برجسته آمریکا را فرا گرفت
  • ۷ کشته و ۲۰ زخمی بر اثر انحراف ماشین از پیست مسابقه