Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-18@09:22:10 GMT

بیماری «ام اس ای» متفاوت از «ام اس» است

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۸۷۷۷

بیماری «ام اس ای» متفاوت از «ام اس» است

دکتر صفا نجمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیماری «ام اس» یک بیماری التهابی تخریبی سیستم اعصاب مرکزی است و در سنین پایین بین ۲۰ تا ۴۰ سال نمایان می شود.

وی ادامه داد: «ام اس ای» یکی از بیماری های تخریبی مغز است و در گروه پارکینسونیسم ها طبقه بندی می شود و از لحاظ علایم ظاهری شباهت زیادی به بیماری پارکینسون دارد به خصوص در مراحل اولیه بیماری، افتراق دادن «پارکینسون» از « ام اس ای» کار سختی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی افزود: در هر دو بیماری «پارکینسون» و «ام اس ای» بیماران در راه رفتن دچار مشکل هستند و لرزش اندام و نگاه خیره نشانه های مشترک این دو بیماری است.

وی با ا شاره به اینکه در بیماران «ام اس ای» به تدریج نشانه های دیگری نیز ظاهر می شود که در پارکینسون کمتر است، گفت: از جمله این نشانه ها تغییرات اتونوم است، سیستم اتونوم یکی از سیستم های کنترل کننده اعمال مختلف بدن از جمله فشار خون، تعریق و کارکرد سیستم گوارشی است.

دکتر نجمی گفت: شدت درگیری سیستم اتونوم در بیماری « ام اس ای» بسیار بالاتر از بیماری پارکینسون است و از مراحل  اولیه خود را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه بیماری «ام اس ای» به داروهای شایع ضد پارکینسونی خیلی خوب جواب نمی دهد، افزود: اختلال تعادل در این بیماران شایع است و بیمار به یک سمت منحرف و یا دچار افت می شود، پوزیشن های عجیب و نامناسب در سر و گردن این بیماران مشاهده می شود که ممکن است سر بیمار به صورت خیلی شدید به عقب ، جلو و یا به طرفین خم شود.

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی ادامه داد: این تغییرات ظاهر بدن در بیماری « ام اس ای» شایع تر است و ضعف در اندام های بیمار از دیگر علایم این بیماری است.

وی با بیان اینکه شیوع این بیماری نسبت به پارکینسون کمتر است و منشا ژنتیکی ضعیفی دارد، گفت: متاسفانه درمان خیلی موثری برای این بیماری وجود ندارد و پاسخ دهی آن به داروها کم است در حالی که در پارکینسون علاوه بر داروهای متعدد امکان استفاده از اعمال جراحی مثل کارگزاری الکترود عمقی مغز وجود دارد.

دکتر نجمی افزود: درمان موثری برای «ام اس ای» وجود ندارد و داروهایی که تجویز می شود، برای کنترل ناتوانی ها و مشکلات بیمار از جمله کنترل فشار خون، کنترل اختلال تعادل بیمار، کنترل مشکلات پارکیسنونی مثل سفتی و کندی است.

وی اضافه کرد: تنها کاری که می توان برای بیماران «ام اس ای» انجام داد، کارهای حمایتی و نگهداری است و باید کیفیت زندگی بیمار اصلاح شود.

عضو انجمن های نورولوژی ایران و آمریکا و عضو انجمن جهانی اختلالات حرکتی با بیان این که در دنیا درمان قطعی برای این بیماری شناخته نشده است، گفت: طرح های تحقیقاتی در نقاط مختلف دنیا در حال اجرا و داروهای مختلفی در حال آزمایش برای این بیماری است.

وی اظهار داشت: داروهای استفاده شده در داخل کشور با کشورهای پیشرفته از نظر پزشکی یکسان است، ولی متاسفانه سیستم حمایتی و بخش های بستری مناسب برای بیماران تخریبی مغز از جمله پارکینسون، ام اس ای و آلزایمر در کشور وجود ندارد.

دکتر نجمی با بیان اینکه متاسفانه اگر این بیماری اتفاق بی افتد امکان توقف کامل آن وجود ندارد، افزود: به نظر می رسد هرچه شرایط زندگی فرد سالم باشد ، از استرس دور باشد ، از غذاها و آشامیدنی های سالم تر استفاده  و در آب و هوای تمیز زندگی کند، وقوع این بیماری کمتر خواهد بود.

وی ادامه داد: به این بیماران توصیه می شود از مصرف غذاهای چرب و گوشت قرمز اجتناب کنند و مصرف سبزیجات، میوه و ماهی را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی با بیان اینکه طول عمر متوسط بیماران «ام اس ای» ۱۰ تا ۱۲ سال است، گفت: هر چه اقدامات مراقبتی و حمایتی بهتر و موثر تری از بیمار  انجام شود فرد طول عمر بیشتری خواهد داشت.

۶۱۲۰/۵۱۸

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر ایران و آمریکا جراحی سبزیجات طول عمر فشار خون قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۸۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 

دکتر سعید بَرپَروَشان مدیر کانون هموفیلی ایران با اشاره به ۲۹ فروردین ماه روز جهانی هموفیلی، اظهار داشت: در ایران حدود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی داریم، این بیماری یک اختلال خونریزی دهنده است که ۱۳ فاکتور انعقاد خون دارد.

وی گفت: بیماری هموفیلی حدود ۱۷ نوع دارد که در نوع فاکتور‌های این بیماری فاکتور ۸ و ۹ مهم‌ترین فاکتور به شمار می‌آیند.

برپروشان به مهم‌ترین عامل موثر در ابتلا به بیماری هموفیلی اشاره کرد و بیان داشت: هموفیلی یک اختلال ژنتیکی نادر است که بر توانایی بدن برای تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارد و منجر به خونریزی بیش‌ازحد می‌شود. این بیماری معمولا ارثی است و از مادر به فرزند منتقل می‌شود.

وی افزود: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات جامعه هموفیلی ایران به خصوص در شهرستان‌های مختلف کشور است. 

مدیرکانون هموفیلی ایران به مشکلاتی که بیماران هموفیلی زن با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: زنان هموفیلی با توجه به داشتن عادت‌های ماهیانه طولانی مدت، بیشتر در معرض خطر هستند و باید بسیار بیشتر مراقب بهداشت شخصی خود باشند.

وی با تاکید بر حمایت از بیماران هموفیلی گفت: سازمان غذا و دارو و دولت باید در برابر این موضوع اثبات مسئولیت نموده و عدالت در توزیع دارو را ایجاد کنند تا بتوان به حل مشکلات بیماران هموفیلی امیدوار شد.

وی همچنین به تاثیر کمک از طرف خیرین اشاره کرد و افزود: جهت ادامه کار درمانگاه نیاز به حمایت شدید داریم و در حال مذاکره با بخش خصوصی و مسئولان هستیم. 

وی افزود: باید مشکلات مالی نیز برطرف شود تا بتوانیم برای حل مشکلات بیماران هموفیلی، اقدامات مناسبی را انجام دهیم و تجهیزات خود را کامل کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • اهمیت «پروفیلاکسی» و تامین مستمر دارو برای بیماران هموفیلی
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ این گروه بیشتر در معرض بیماری هستند
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران / نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • ۲۵۵ بیمار هموفیلی در استان کرمانشاه وجود دارد
  • خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در کرمانشاه ارائه می‌شود
  • ۹۲ بیمار هموفیلی تحت پوشش کانون هموفیلی چهارمحال و بختیاری