Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر تاریخ اسلام گفت: ستاد کمک به مردم مظلوم یمن با هدف امدادرسانی مسلمانان جنگ‌زده و ستم‌دیده یمنی در کشور فعال شده و مجموعه‌ها و تشکل‌های مختلف دولتی، غیردولتی و مردمی با این ستاد همکاری دارند.

به گزارش قدس آنلاین ، محمدحسین رجبی‌دوانی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: اقدام ارزنده مسئولان موسسه عهد همدلی در دفاع از مردم مظلوم یمن شایسته تقدیر است؛ همه ما وظیفه حمایت از مظلوم داریم و اگر این مظلوم مسلمان باشد این وظیفه سنگین‌تر است و به فرموده رسول اکرم(ص) کسی که نسبت به مسلمانان بی‌تفاوت باشد مسلمان نیست و امام صادق(ع) هم می‌فرمایند این نوع اقدامات ثواب 70 حج را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یک موضوع دیگر که توجه به یمن را بیش از پیش می‌کند رابطه دیرینه مردم ایران با یمن از دیرباز تاکنون بوده و شروع آن دوره حبشیه بود و حاکمان ایرانی در آن دوران در یمن طبق دستور پیامبر اکرم(ص) حاکمیت داشتند و همانند حکومت‌های ظالم در دوران امامت امام علی(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) نبود.

پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه در این روزها مردم کشور فقیر یمن اوضاع سختی دارند، خاطرنشان کرد: جنگ در نقاط مختلف یمن و آسیب‌دیدن زیرساخت‌ها و منازل مسکونی اوضاع را در این کشور بدتر از گذشته کرده و ضرورت عهد همدلی تا تقدیم مهربانی در چنین شرایطی بیش از پیش احساس می‌شود.

رجبی‌دوانی در رابطه با ستاد تشکیل‌ شده با موضوع کمک به مردم مظلوم یمن گفت: ستاد کمک به مردم مظلوم یمن با هدف امدادرسانی به مسلمانان جنگ‌زده و ستم‌دیده یمنی در کشور فعال شده و مجموعه‌ها و تشکل‌های مختلف دولتی، غیردولتی و مردمی با این ستاد همکاری دارند.

حسین پارسامنش مدیرعامل موسسه عهد همدلی نیز اظهار داشت: پویش مردمی سقا با هدف مشارکت در طرح‌های آبرسانی سقایة‌الامام‌الاحسین(ع) و سقایة‌الابی‌الفضل‌العباس(ع) در استان صنعای یمن فعال شده است.

وی افزود: جریان‌های مهدویت در استان با توجه به هم و غم‌هایی که وجود داشت فعال شد و متاسفانه شاهد حمایت‌های سلیقه‌ای و عدم حمایت‌های مطلوب و مستمر بودیم و همین عوامل موجب شد تا مجموعه‌ای از جریانات مهدوی در استان فعال شود.

پارسامنش افزود: در سال 94 تعداد 13 تشکل مهدوی در مشهد فعال شد و این عدد سالانه رو به افزایش بوده و هم‌اکنون به 24 تشکل رسیده است این ساختار در فضاهای رسمی به این شکل تشکیل نشده و ما تمام اساسنامه‌ها و ساختارهای کلیه شرکت‌های خصوصی به‌ویژه هلدینگ‌های را مورد بررسی قرار داده‌ایم، ساختاری در 4 بخش تعریف شده است.

مدیرعامل موسسه عهد همدلی با بیان اینکه از ظرفیت افراد شاخص در برنامه‌ها و اهداف راهبردی این مجموعه در حوزه مهدویت استفاده شده است خاطرنشان کرد: از هر مجموعه یک نفر با تائید هیئت امنا به مجمع راه می‌یابند و افراد راه یافته به مجمع ضمن اینکه حکم رسمی دریافت می‌کنند، باید از تشخص‌های حوزه مهدویت برخوردار باشند؛ هم‌اکنون بیش از 160 تشکل افتخاری با مجمع موسسه عهد همدلی به‌صورت افتخاری همکاری دارند و تعداد 80 نفر هم نیروی رسمی این مجمع هستند و حق رای دارند و نخستین رای‌گیری 7 عصو اصلی و 2 عضو علی‌البدل را برای 2 سال انتخاب می‌کنند و این انتخابات هر 2 سال یک بار برگزار می‌شود.

پارسامنش تصریح کرد: کارگروه‌های موسسه عهد همدلی در 4 موضوع فضای مجازی و سایت‌ها، دانشگاهی، حاشیه شهر و تولیدات فعال است و ما دو مدل برنامه‌های تقویتی و حمایتی و مناسبتی و اجتماعات را در برنامه‌های کاری خود تعریف کرده‌ایم.

وی در رابطه پویش ایجاد شده توسط موسسه عهدهمدلی با موضوع کمک به شیعیان مظلوم یمن تاکید کرد: پویش مردمی سقا با هدف مشارکت در طرح‌های آبرسانی سقایة‌الامام‌الاحسین(ع) و سقایة‌الابی‌الفضل‌العباس(ع) توسط موسسه عهد همدلی (مجمع تشکل‌های مهدوی) در استان صنعای یمن و به نیت کمک به شیعیان مظلوم یمن راه‌اندازی شده است.

منبع : تسنیم

انتهای پیام/ح

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رجبی دوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۸۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اردن کشوری است که مستقیماً با مسئله فلسطین درگیر است. این درگیری ناشی از فاکتورهای متعدد امنیتی برای اردن است. در این نوشتار به اختصار موضع اردن در قبال منازعه فلسطین بررسی می‌شود.

اهمیت جغرافیای اردن در مسئله فلسطین

اردن در سال ۱۹۴۶ به استقلال رسید، اما از جمله کشورهای بزرگ عربی به لحاظ مساحت است. جغرافیای اردن اهمیت زیادی دارد زیرا به کشورهای مهم عربی شامل سوریه، عراق، عربستان سعودی، فلسطین و همچنین با اراضی اشغالی مرز مشترک دارد. اردن نزدیک‌ترین کشور عربی به فلسطین است و طولانی‌ترین خط مرزی را با فلسطین دارد. با توجه به همین موقعیت جغرافیایی و همچنین با توجه به مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی که ۷۵ درصد آنرا بیابان تشکیل می‌دهد، اردن از اهمیت زیادی به خصوص نزد رژیم صهیونیستی و آمریکا برخوردار است.

اردن در تحولات فلسطین نیز نقش پررنگی دارد، اما این نقش بیش از همه به ضرر فلسطینی‌ها است. قدرت‌های غربی از زمان اعلامیه بالفور سال ۱۹۱۷ تاکنون همواره سعی کرده‌اند از جغرافیای اردن به نفع رژیم صهیونیستی استفاده کنند. بیش از یک میلیون فلسطینی در اردوگاه پناهدگان در اردن حضور دارند، آوارگانی که خود را شهروند اردن نمی‌دانند و ترکیب جمعیتی این کشور را تحت تأثیر قرار داده‌اند. به نظر می‌رسد همین موضوع و همچنین مساحت بیش از ۸۹ هزار کیلومتر مربعی نیز عامل مهمی است مبنی بر اینکه از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد می‌شود.

علاوه بر جمعیت، اردن پس از جنگ ۱۹۴۸ و در سال ۱۹۵۰ کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی را ضمیمه خاک خود کرد. اردن در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری را به نفع رژیم صهیونیستی از دست داد. در دهه ۱۹۸۰ اردن از ادعای حاکمیت بر کرانه باختری به نفع فلسطین صرف‌نظر کرد تا کشور مستقل فلسطین ایجاد شود و طرح وطن جایگزین نیز بی‌اعتبار شود، اما این طرح همیشه از سوی رژیم صهیونیستی و حامیان آن وجود داشته است. عبدالله دوم، پادشاه اردن با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف است و تنها راه حل مسئله فلسطین را راه حل دو دولتی می‌داند. طی سال‌های گذشته، عبدالله دوم در مناسبت‌های مختلف با صراحت اعلام کرده است: «اردن، اردن است و فلسطین، فلسطین».

رویکرد اردن به بحران فلسطین: سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی

بحران فلسطین در سیاست خارجی اردن اهمیت بسیار زیادی دارد و طی بیش از هفتاد سال گذشته، بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی اردن معطوف به این بحران بوده است. اردن از دهه ۱۹۹۰ به بعد مسیر سازش و صلح با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. یکی از رخدادهای مهم در سیاست خارجی اردن، امضای معاهده صلح وادی عربه با رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ است. اردن پس از مصر دومین کشور عربی بود که با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کرد. نام این توافق‌نامه نام مکانی است که در آنجا امضا شد.

وادی عربه در مرزهای اردن و رژیم صهیونیستی است. این توافق با نظارت بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا میان اردن و رژیم صهیونیستی امضا شد. در مقدمه این معاهده آمده است: «هدف دو طرف تحقق صلح عادلانه و دائم و فراگیر در خاورمیانه بر اساس قطعنامه‌های ۲۴۲ و ۳۳۸ شورای امنیت است.» اردن در حالی که با رژیم صهیونیستی پیمان صلح امضا کرد، در اکتبر ۱۹۹۹ با هدف تأمین امنیت مرزهای این کشور با رژیم صهیونیستی، دفاتر حماس را در اردن تعطیل و بسیاری از رهبران ارشد این گروه را اخراج کرد.

نکته مهم دیگر اینکه؛ دیدگاه اردن در خصوص حل‌وفصل مسأ‌له فلسطین تا حدود زیادی با قدرت‌های بزرگ غربی همگرا بوده است. یکی از دلایل این همگرایی نیز این است که اردن به حدی قوی نیست که بتواند سیاست خارجی مستقلی اتخاذ کند. در واقع، اردن حفظ حاکمیت و استقلال خود را از طریق وابستگی به قدرت‌های بزرگ پیگیری می‌کند. با این حال، همسویی با قدرت‌های غربی در مسأله فلسطین سبب نشد که تمامیت ارضی اردن مورد تهدید واقع نشود. طمع‌ورزی به جغرافیای اردن برای اسکان فلسطینی‌ها و اشغال کامل جغرافیای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر نیز پیگیری شد. در معامله قرن که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا ارائه شد نیز اردن به عنوان وطن جایگزین مطرح بود. در جنگ کنونی غزه نیز رژیم صهیونیستی پیشنهاد داد مردم غزه در اردن ساکن شوند. هدف اصلی این ایده تل‌آویو، کوچاندن اجباری مردم غزه و تخریب کامل غزه بود که با مخالفت قاطع اردنی‌ها همراه شد.

مخالفت گسترده مردم اردن با پیمان وادی عربه

بر خلاف حکومت اردن که سازش با رژیم صهیونیستی را تأمین‌کننده منافع این کشور می‌داند، مردم اردن مخالف پیمان وادی عربه هستند و بارها با برگزاری تظاهرات این مخالفت را اعلام کرده‌اند. مطابق برخی از نظرسنجی‌ها بیش از ۸۰ درصد از مردم اردن نه تنها با پیمان وادی عربه بلکه با هرگونه روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی مخالف هستند. در برخی از نظرسنجی‌ها نیز تا ۹۷ درصد مردم اردن مخالف صلح و سازش با رژیم صهیونیستی هستند و بر لغو پیمان وادی عربه تأکید دارند.

مردم اردن نیز با طرح وطن جایگزین برای فلسطینی‌ها مخالف هستند و بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی تأکید دارند. در جنگ کنونی غزه نیز مردم اردن مکرراً با برگزاری تظاهرات، خواستار حمایت دولت این کشور از مردم غزه و همچنین قطع روابط با رژیم صهیونیستی شده‌اند. این تظاهرات نشان داد که تعارض و تضاد آشکاری در رویکرد مردم و دولت اردن در قبال مسئله فلسطین وجود دارد و مردم اردن بر این باور هستند که سازش با رژیم صهیونیستی و همسویی با قدرت‌های غربی صرفاً تأمین‌کننده منافع تل‌آویو است و برای اردن و همچنین فلسطینی‌ها دستاوردی نخواهد داشت. با این حال، دولت اردن به مخالفت‌های گسترده مردمی بی‌توجه است. می‌توان گفت این تظاهرات و تضاد، ضعف آشکار مشروعیت دولت اردن را نیز ثابت می‌کند.

نتیجه

اردن از کشورهای مهم در منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی است. با این حال، این اهمیت ناشی از نگاه ابزاری رژیم صهیونیستی و قدرت‌های غربی به اردن است. این نگاه که به صلح وادی عربه در سال ۱۹۹۴ منجر شد، سبب نشد اردن از تبعات امنیتی منازعه فلسطین- رژیم صهیونیستی در امان باشد، زیرا همواره از اردن به عنوان وطن جایگزین فلسطینی‌ها یاد شده است که هم تهدیدی برای تمامیت ارضی اردن و هم تمامیت ارضی فلسطین است.

نگاه ابزاری به اردن در منازعه فلسطین-رژیم صهیونیستی در اقدام اخیر نظامی جمهوری اسلامی ایران علیه اراضی اشغالی نیز وجود داشت و اردن به بهانه حفظ حاکمیت خود، با رژیم صهیونیستی برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی همراهی کرد. این در حالی است که اردن مانند اغلب کشورهای عربی برای متوقف کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه اقدامی انجام نداد.

کد خبر 6087747

دیگر خبرها

  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • علت حمایت مردم ایران از ملت مظلوم فلسطین
  • رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • مشارکت فعال کانون‌های مساجد در رویداد ملی جوانی جمعیت
  • برگزیدگان پویش همپای طوفان معرفی شدند
  • امدادرسانی ستاد‌اجرایی فرمان امام به ۱۶۰ روستای سیل زده سیستان وبلوچستان
  • مردم پاکستان و ایران در پیکار خود با ظلم و دفاع از مظلوم در کنار هم هستند
  • سردار سالاری: عملیات وعده صادق هیمنه استکبار را شکست