Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر فرشاد مومنی روز یکشنبه در نشست "هم اندیشی اقتصاد ایران در پیچ و خم توسعه، با نگاهی به تجربه ژاپن، کره جنوبی و مالزی" که در مشهد برگزار شد افزود: ما در اقتصاد کشور خود قادر نبودیم یک خانه ملی مستحکم بسازیم که در برابر باد و توفان مقاومت کند و خود را ارتقاع دهد.

وی ادامه داد: برای این که ابتدا خانه ای بسازیم در گام نخست باید بپذیریم که توسعه یک رشته علمی است و در این زمینه باید به متخصصان دانشگاهی مراجعه کرد در حالی که ما در هیچ سند قبل و بعد از انقلاب اسلامی درکی از توسعه ارایه نکرده ایم که این امر سبب مشکلات اقتصادی در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برای تبیین توسعه اقتصادی در ایران به هیچ نظام آموزشی و پژوهشی ماموریتی داده نشده است و اگر دانشگاهی نیز چنین کند افرادی هستند که می گویند سر جای خود بنشین و دخالت نکن در حالی که همین حالا در دانش توسعه اقتصادی در کشور ما بی شمار نظریه وجود دارد که از آنها استفاده نمی شود و آنها را باطل می دانند.

مومنی با اشاره به تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری افزود: صنعت گردشگری زمانی موفق است که ابتدا حوزه اقتصادی ساخته شده باشد و پیش از آن آمدن گردشگر خارجی به کشور فقط اعطای یارانه به آنهاست.

وی ادامه داد: حمایت نکردن از کارگران سبب می شود اقتصاد کشور به رشد و بالندگی نرسد و با مشکل اقتصادی رو به رو شویم با این حال بیش از ۸۰ درصد قرار دادهای کار در ایران موقت است که نیروی کار را از ابتدایی ترین حقوق خود محروم می کند.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: حتی سپرده های موسسه های مالی غیر مجاز در کشور ساماندهی شدند اما برای حقوق کارگرانی که چند ماه عقب مانده هیچ تدبیری اندیشیده نشده است.

مومنی مهمترین عوامل موفقیت در اقتصاد کشور را کنترل مصرف غیر ضروری و جلوگیری از تجمل گرایی، کاهش هزینه های تولیدی، پیشگیری از فساد بر اساس یک برنامه ملی و حمایت از تولید صنعتی مدرن دانست.

یک استاد ایرانی دانشگاه میجی کشور ژاپن هم در این نشست گفت: اگر خواهان توسعه اقتصادی در کشور هستیم باید نگرشمان را در این حوزه تغییر دهیم.

پرفسور محمد تقی زاده افزود: ایران اسلامی با همه ثروت های ملی نتوانسته برنامه مدونی برای استفاده از این همه ظرفیت های خدادادی داشته باشد.

وی با اشاره به رشد اقتصادی در کشور ژاپن ادامه داد: دولت ژاپن سر پناه رشد و ارشاد برای سرمایه گذاران در کشورش است و تنها کار نظارتی را بر عهده دارد.

استاد ایرانی دانشگاه میجی کشور ژاپن گفت: ژاپنی ها در یک دوره ۲۶ ساله منزوی بودند و در این مدت به صورت خاموش به توسعه اقتصادی کشورشان پرداختند.

تقی زاده افزود: مردم ژاپن در این مدت رسم مصرف محلی و صادرات کالا به استان های دیگرشان را در همان انزوا یاد گرفتند و تعلق خاطر به سرزمین نیز یکی دیگر از دلایل اصلی موفقیت ژاپنی ها بوده است.

وی تصریح کرد: یکی از عوامل اصلی موفقیت ژاپنی ها دور شدن از کالاهای خارجی بود و آنها توانستند با حمایت از کالای داخلی به رشد اقتصادی کشورشان کمک کنند.

استاد ایرانی دانشگاه میجی ژاپن گفت: ژاپنی ها در زمان بحران اقتصادی قبول کردند که عقب افتاده اند و انقلاب صنعتی را دریافتند و سخت کوشی را در خود نهادینه کردند.

تقی زاده افزود: ژاپنی ها به صورت خاموش علیه انگلیس و آمریکا در حوزه اقتصادی اقدام کردند و توانستند به اهداف خود در توسعه کشورشان دست پیدا کنند مقامات کشور ژاپن درباره بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی هیچ وقت با آمریکا حرفی نزدند اما در پشت پرده با توسعه اقتصادی کشورشان توانستند ضربه محکمی به آمریکا وارد کنند.

وی تاکید کرد: هیچ زمانی مقابله مثبت با ناسزا حل نمی شود بلکه باید با تدبیر و رشد اقتصادی جلوی ابرقدرت ها ایستادگی کرد.

استاد ایرانی دانشگاه میجی ژاپن گفت: در ایران هم دولت باید فقط حامی و سرپناه سرمایه گذاران باشد و می تواند با حمایت از سرمایه گذاران، بخش خصوصی اقتصاد را در کشور متحول کند اما الان در ایران سرمایه ها در خدمت صنعت نیست بلکه در خدمت مصرف کالاهای چینی و دیگر کشورها شده است.

تقی زاده تاکید کرد: برای نجات از بحران اقتصاد باید مصرف کالاهای ایرانی را افزایش داد تا بتوانیم به تولید کمک کنیم.

وی با اشاره به این که اقتصاد کشور با حمایت از کارگران است که متحول می شود افزود بنگاه های اقتصادی در ژاپن برای کارگران خودشان افق بلندی را ترسیم می کنند اما در ایران حمایت های حداقلی نیز وجود ندارد و این امر سبب می شود رشد اقتصادی نداشته باشیم.

استاد ایرانی دانشگاه میجی ژاپن با اشاره به وابستگی ایران به نفت و گاز گفت: این وابستگی سبب شده ایران به دنبال سرمایه جدید نباشد و سرمایه گذاران و صنعتگران ما نتوانند جایگاه واقعی خود را در توسعه ایران پیدا کنند.

تقی زاده تصریح کرد: شخم عمیق اقتصاد ایران با رویکرد مردم محوری در اقتصاد نیاز اساسی کشور است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: استاد اقتصاد فرشاد مومنی ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۹۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی

به‌گزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی؛ مرتضی بهزادفر با حضور در نخستین برنامه زنده رصد شبکه اترک در سال جاری، با بیان اینکه طی سال‌های اخیر مقام معظم رهبری نامگذاری شعار سال را با نگاه عالمانه با محوریت اقتصاد قرار داده اند، گفت: مشارکت مردم و مردمی سازی اقتصاد بسترساز جهش در اقتصاد خواهد بود.
وی افزود: براساس ابلاغ سیاست‌های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است.

تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد
بهزادفر با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی سازی اقتصاد تاکید شد، اما توفیق زیادی در این حوزه وجود نداشته است، ابراز امیدواری کرد: با سیاست‌های کلان و برنامه ریزی‌هایی که اکنون در زمینه مردمی سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یکساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود.

رشد اقتصادی استان بر اساس شعار
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به ابلاغ بخشنامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه‌ها و راهکار‌های مشارکت حداکثری مردم، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری سازی فناور‌های راهبردی، توجه به زنجیره‌های ارزش صنایع استان و توجه به نقش آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و... تاکید شده است.

احیای واحد تعطیل و توسعه تعاونی‌ها
وی ادامه داد: در این سند بر احیای واحد‌های راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی ها، مشارکت صندوق ها، بانک‌های خصوصی، بیمه‌ها و ابزار و شیوه‌های نوین تامین مالی و اتمام طرح‌های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است.

تهیه هشت بسته، محور اساسی جهش تولید در استان
بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب ۸ بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد.
توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان
بهزادفر در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستا‌های استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: ۳۰ درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است.
وی تصریح کرد:در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته است و تاکنون سند توسعه اشتغال برای ۵۰۰ روستای استان اجرا شده است.

دیگر خبرها

  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی