Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-20@00:19:08 GMT

شیوع گل جالیز در مزارع گوجه فرنگی مرودشت

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۱۰۵۹

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مریم برزگر مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی حومه شهرستان مرودشت با اشاره به گسترش گیاه انگلی گل جالیز در مزارع این شهرستان، اظهار کرد: مزارع گوجه فرنگی روز به روز به واسطه فعالیت انگل گل جالیز با کاهش عملکرد مواجه هستند.

او با اشاره به قدمت کشت گوجه فرنگی در شهرستان مرودشت رویش گیاه انگل گل جالیز در مزارع گوجه فرنگی را از معضلات مهم کشت و کار این محصول در شهرستان مرودشت برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برزگر ادامه داد: مدیریت این گیاه انگل به دلیل تولید فراوان بذر و پایداری شگرف بذور در خاک تا کنون مرتفع نشده است.

او با بیان این که این گیاه با اتصال به ریشه گیاهان میزبان آب و مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین و موجب ضعیف شدن گیاه میزبان می‌شود، کشت پیاپی گیاهان میزبان این انگل و پایین بودن ماده آلی خاک را علت اصلی ابتلای وسیع مزارع به این گیاه انگلی دانست.

مسئول حفظ نباتات مرکز جهاد کشاورزی حومه مرودشت بیان کرد: کنترل این انگل با تکیه بر یک روش غیر ممکن بوده و در واقع نیازمند اجرای مدیریت تلفیقی است.

برزگر بر ساخت گلخانه‌ها به منظور ایجاد یک محیط کنترل شده برای تولید انواع جالیزی‌ها تاکید کرد و افزود: جهت جلوگیری از انتقال این بیماری تا حد امکان بوته‌های گل جالیز جمع آوری و سوزانده شوند.

این کارشناس، همچنین در خصوص استفاده دام از بقایای محصول بیمار گفت: از چرای دام به مزارع آلوده بعد از برداشت خودداری شود تا از انتقال آن به سایر مزارع جلوگیری شود.

انتهای پیام/چ

گسترش گل جالیز در مزارع مرودشت

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رسول سعیدیان افزود: گندمکاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با علف‌های هرز و بیماری سن را در مزارع خود شروع و تاکنون ۱۱ هزار هکتار از مزارع گندم دیم و چهار هزار و ۴۰۰ هکتار از مزار گندم آبی را علیه آن سمپاشی کرده‌اند.
او اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های هرز به مرحله رشد گیاه و علف هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های هرز استفاده کنند.
معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه «پوره سن» نیز عملیات سمپاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهاد کشاورزی انجام خواهد شد.
سعیدیان افزود: ارایه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علف‌های هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.
او با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری بیش از ۵۰ هزار هکتار از مزارع این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافت، گفت: از این میزان ۴۵ هزار هکتار به مزارع دیم گندم و پنج هزار و ۵۰۰ هکتار نیز به گندم آبی اختصاص یافته است.
وی به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش شیوع سالک در سمنان
  • تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در شهرستان میاندوآب
  • مبارزه علیه آفت‌ سن‌ گندم در مهاباد به ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید
  • میاندوآب از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی است
  • تقویت و توسعه حوزه‌های مختلف دانشگاه آزاد مرودشت در سال جاری
  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • تولید ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی در جنوب استان بوشهر
  • خیانت پادشاه گوجه فرنگی!
  • خیانت پادشاه گوجه فرنگی با کمک به رژیم صهیونیستی! + فیلم