Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-23@16:33:13 GMT

قیمت تلفن همراه در بازار کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۲۳۰۶

قیمت تلفن همراه در بازار کاهش یافت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، در پی انتشار این اخبار به سراغ مسئولان و فعالان حوزه بازار تلفن همراه رفتیم تا از صحت و سقم این اخبار مطلع شویم که آنها به این نکته مهم اشاره کردند و آن اینکه با سیاستگذاری که دولت در بحث ارز در پیش گرفته نه تنها قیمت ارز کاهش یافته و تثبیت شده، بلکه همین امر موجب شده است قیمت‌های تلفن همراه نیز در بازار کاهش یافته و بازار رونق بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 افزایش واردکنندگان تلفن همراه

«علت اصلی کاهش قیمت تلفن همراه در بازار تثبیت در قیمت نرخ ارز است و به تبع آن این ثبات به بازار تلفن همراه تزریق شده است.»

ابوالفضل ناصری سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه با بیان مطلب فوق  گفت: کاهش قیمت تلفن همراه در بازار را تأیید می‌کنم چرا که از وقتی نرخ ارز کاهش یافته و تثبیت شده، قیمت‌ها نیز بسیار واقعی شده این در حالی است که پیش از این با اینکه نرخ ارز کاهش می‌یافت قیمت‌ها تغییری نمی‌یافت، چون ثبات نداشت. ناصری علت دیگر کاهش قیمت تلفن همراه در بازار را افزایش شرکت‌های واردکننده تلفن همراه عنوان کرد و افزود: تعداد واردکنندگان تلفن همراه پیش از این کمتر از 50 شرکت بود، از سوی دیگر تعدادی از شرکت‌ها به‌دلیل تخلف در دریافت ارز دولتی برای واردات تلفن همراه و فروش آن به قیمت ارز آزاد از عرصه واردات تلفن همراه خارج شدند. حتی در آن زمان تعداد دیگری از شرکت‌های واردکننده تلفن همراه به‌دلیل شرایط حاکم بر بازار، نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند به همین دلیل بازار تلفن همراه بسیار آشفته و با کمبود کالا مواجه شد. وی با بیان اینکه البته در این میان دولت نیز بیکار ننشست و رجیستری تلفن همراه مسافری را موقتی فعال کرد تا کالاهای موجود رجیستر شده و به بازار تزریق شوند تا کمی کمبود تلفن همراه جبران شود، گفت: اکنون تعداد شرکت‌های واردکننده تلفن همراه به بیش از 110 شرکت رسیده و البته تعداد آن نیز کماکان در حال افزایش است به همین علت باید گفت در حال حاضر واردات تلفن همراه دیگر در انحصار چند شرکت نیست و بازار رقابتی ایجاد شده و همیشه وجود تعداد بالای واردکننده رقابت زیادی را در بازار ایجاد می‌کند و همه در تلاش هستند اجناس خود را به قیمت مناسب به فروش برسانند.

سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه کاهش قیمت‌ها را چشمگیر عنوان کرد و افزود: به‌عنوان مثال دستگاه تلفن همراهی که پیش از این در بازار تلفن همراه به قیمت 4 میلیون و 800 هزار تومان فروخته می‌شد اکنون همان دستگاه با قیمت 3 میلیون و 700 هزار تومان به فروش می‌رسد. به‌عبارتی در برخی مدل‌ها تا 700 هزار تومان شاهد کاهش قیمت هستیم. یا اینکه یک دستگاه تلفن همراه آیفون که 22 میلیون تومان بود اکنون در بازار به قیمت 15 میلیون تومان به فروش می‌رسد. ناصری در عین حال افزود: در حال حاضر به‌دلیل ثبات ارز تقاضای تلفن همراه هم در بازار افزایش یافته و خریداران از این روند استقبال کرده‌اند به همین علت فروش تلفن همراه افزایش یافته و در نتیجه باید گفت بعد از مدت‌ها بازار تلفن همراه رونق گرفته است.

سیاستگذاری درست دولت

«با کاهش نرخ ارز طبیعی بود که شاهد کاهش قیمت دستگاه‌های تلفن همراه در بازار باشیم.» افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه، سیم‌کارت و لوازم جانبی با بیان مطلب فوق  گفت: پیش از این بارها اعلام کرده بودیم که آنچه بازار تلفن همراه را آشفته کرده، نبود ثبات در نرخ ارز است و اگر این بخش به ثبات برسد ما نیز شاهد کاهش قیمت کالا بخصوص در بخش تلفن همراه خواهیم بود.

فروتن لاریجانی افزود: برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری دولت در بازار ارز باعث شد روند نزولی قیمت تلفن همراه و روند صعودی رونق بازار را داشته باشیم. خوشبختانه دولت با توجه به وعده‌هایی که داده بود توانست نرخ ارز را به ثبات برساند و از سوی دیگر ثبت رجیستری تلفن همراه نیز به این امر کمک کرد تا قاچاق تلفن همراه در بازار کاهش یابد به طوری که گفته می‌شود این میزان به 20 درصد رسیده است که گویا وجود این میزان تلفن همراه نیز مربوط به زمان قبل از رجیستری است که به بازار تزریق شده است. وی در ادامه گفت: اگر پیش از این یک دستگاه تلفن همراه به قیمت 2 میلیون و 100 هزار تومان به فروش می‌رفت اکنون با کاهش قیمت 400 هزار تومانی مواجه شده و به قیمت یک میلیون و 700 هزار تومان به فروش می‌رسد و این کاهش چشمگیر و ثبات قیمت باعث شده که خریداران بیشتری به بازار تلفن همراه مراجعه کنند.

مهدی محبی رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران نیز  گفت: شاید بخش تلفن همراه به‌دلیل کاهش قیمت ارز یا تحت تأثیر بازارهای جهانی کاهش پیدا کرده باشد اما در بخش قطعات این اتفاق نیفتاده است.

محبی در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت قطعات تلفن همراه کاهش نیافته است گفت: از آنجا که قطعات براحتی وارد کشور نمی‌شود و به نوعی ثبت سفارش در این بخش دشوار است با اینکه ارز به ثبات رسیده باز هم شاهد آن هستیم که قیمت قطعات تلفن همراه همچنان بالا است.

وی در ادامه گفت: بارها از طریق رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم که وزارت صنعت، معدن و تجارت زمینه واردات قطعات را تسهیل کرده و اجازه دهد بیشتر وارد کشور شود هر چقدر هم قیمت تلفن همراه در بازارکاهش پیدا کند باز هم بسیاری از مردم قادر به خرید تلفن همراه نیستند چرا که در یک بازه زمانی قیمت تلفن همراه چند برابر شده بود به‌همین علت این کاهش شاید برای بسیاری به آن صورت نباشد که بتوانند تلفن همراه جدید خریداری کنند پس این عده نیاز به قطعات دارند تا تلفن همراه خود را تعمیر کنند.

بازگشت روزهای خوش به بازار تلفن همراه

علی بابایی یکی از فعالان بازار تلفن همراه در مرکز شهر تهران معتقد است که قیمت تلفن همراه در بخش دستگاه‌های پرتقاضا حدود 10 درصدی کاهش پیدا کرده است و به نظر می‌رسد از وقتی که تعداد واردکنندگان تلفن همراه و ورود کالا به بازار افزایش یافته به نوعی قیمت‌های روند نزولی به خود گرفته است. این فعال بازار تلفن همراه افزود: البته کاهش قیمت نرخ ارز هم در پایین آمدن قیمت تلفن همراه نقش داشته و همین موضوع باعث شده است، قیمت تغییر کند.

محسن بهنامی دیگر فعال بازار تلفن همراه در شمال شهر تهران نیز معتقد است قیمت تلفن همراه به‌دلیل تغییرات داخلی در کشور کاهش نیافته است چرا که این کاهش به بازارهای جهانی ارتباط دارد چون قیمت تلفن همراه در جهان کاهش یافته و واردکنندگان هم با قیمت پایین‌تر از قبل خریداری می‌کنند.

علی غلامی دیگر فعال بازار تلفن همراه در خیابان جمهوری نیز کاهش قیمت تلفن همراه را تأیید می‌کند و معتقد است بیشترین علت کاهش قیمت این کالا در بازار کاهش نرخ ارز و ثبات آن است. وی در ادامه افزود: از آنجایی که قیمت تلفن همراه به‌لحظه و روزانه تعیین می‌شود به‌همین دلیل به محض اینکه قیمت ارز در بازار کاهش یا افزایش پیدا می‌کند روی قیمت این کالا تأثیر مستقیم می‌گذارد حالا که نرخ ارز کاهش یافته به همین علت قیمت تلفن همراه نیز روند نزولی پیدا کرده است.

این فعال بازار تلفن همراه با اشاره به افزایش تعداد واردکنندگان این کالا افزود: درست است که میزان واردکنندگان تلفن همراه افزایش یافته ولی به‌نظر می‌رسد هنوز به اندازه کافی نتوانسته‌اند کالا وارد بازار کنند و هنوز در برخی موارد کمبود کالا نیز مشاهده می‌شود البته ثبت سفارش تا وارد کردن کالا در کشور زمانبر است.

وی در ادامه گفت: کاهش نرخ ارز و به‌دنبال آن کاهش قیمت تلفن همراه موجب شده است خریداران بیشتر به بازار تلفن همراه مراجعه کنند و نکته مثبت ماجرا این است که دیگر مردم تماشاچی نیستند و قصد آنها خرید کالا است و با ادامه این روند رونق به این بازار که مدتها است روزهای خوشی را تجربه نکرده است، بازمی‌گردد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تلفن همراه نرخ ارز واردات تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بازار ارز و طلای تهران در روز دوشنبه نوسانات چشم‌گیری را تجربه نکرد. پس از گذشت چند هفته نوسانی، روز گذشته نرخ قطعات مختلف سکه طلا تغییری نداشت و شاخص‌های ارزی نیز عمدتا با روندهای اصلاحی در بازه ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان نوسان کردند. به عقیده تحلیلگران با توجه به عدم وجود ریسک سیاسی جدید، احتمال شروع دوره آرامش بازارها وجود دارد. بررسی‌های به‌عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که نرخ دلار آزاد برای کاهش قیمت‌های بیشتر با حمایت معامله‌گران روبه‌رو شده است.
دنیای اقتصاد نوشت: قیمت شاخص ارزی در راستای روند کاهشی اخیر خود در بازار روز دوشنبه به نیمه کانال 64 هزار تومانی رسید، اما پس از برخورد به کف 64 هزار و 500 تومان روند نرخ این ارز تغییر کرد و افزایشی شد. البته این افزایش به میزانی نبود که تغییر کانال قیمتی صورت بگیرد. به عقیده برخی از فعالان بازار این تغییر روند نشانگر تمایل دلار به کریدورسازی در سطوح قیمتی 64 هزار تومانی است. البته در مقابل برخی دیگر نیز بر این باورند که رشد قیمت مذکور روند اصلاح نرخ بوده و پس از اتمام فرآیند اصلاح مجددا بازار کاهشی خواهد شد. در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که بازار در حال بازیابی آرامش خود است و با توجه به عدم وجود تقاضای چشمگیر، بازارساز در صورت تمایل می‌تواند با حمایت از طرف عرضه سبب کاهش نرخ‌های ‌بیشتر شود.

دیروز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه روند نرخ دلار آزاد در معاملات بازار تهران افزایشی بود. هر برگ از این اسکناس آمریکایی نخستین فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با حدود 400 تومان رشد نسبت به نرخ روز گذشته در رقم 64 هزار و 900 تومان آغاز کرد. در ادامه بازار دیروز بخشی از رشد قیمت صبحگاهی جبران شد و نرخ نقدی در حوالی رقم 64 هزار و 750 تومان (با اختلاف افزایشی 250 تومانی نسبت به نرخ روز یکشنبه) به تعادل رسید. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد روند معاملات فردایی این ارز تغییر چشمگیری نسبت به نرخ ابتدای روز نداشت و دلار فردایی عصر دوشنبه در بازه 54 هزار و 800 تا 64 هزار و 900 تومان قیمت خورد. روند افزایشی اسکناس یورو از دلار ضعیف‌تر بود. هر برگ اسکناس یورو آزاد در بازار روز گذشته با رشد اندک 50 تومانی در رقم 69 هزار و 250تومان معامله شد.

در این میان نرخ پول‌های خارجی در معاملات رسمی بازار ارز تهران نیز در دو روز گذشته نوسان‌هایی را تجربه کرده است. در حالی که قیمت دلار در معاملات مرکز مبادله ارز و طلا برای مدت نسبتا طولانی در رقم 43هزار و 567 تومان معامله می‌شد در بازار روزهای اخیر نرخ شاخص مذکور با نوسانی حدودا 150 تومانی به پله‌های خروجی کانال 43 نزدیک شد و در رقم 53 هزار و 725تومان به فروش رسید.

ایست قیمتی خانواده سکه
قیمت قطعات مختلف سکه طلا در بازار روز گذشته بدون نوسان بود. در حالی که نرخ هر گرم طلای 18عیار در بازار دیروز حدود 10 هزار تومان افت کرد، ربع، نیم و تمام سکه طلای طرح جدید در عصر روز گذشته بدون تغییر نسبت به نرخ روز یکشنبه دادوستد شدند. بر این اساس قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در روز گذشته 43 میلیون و 300 هزار تومان، نیم سکه 25 میلیون و 400 هزار تومان و ربع سکه نیز در رقم 15میلیون و 500 هزار تومان ثبت شد. گفتنی است که نرخ حباب سکه طلا طرح جدید که اختلاف میان ارزش ذاتی و بهای معامله شده آن در بازار را به نمایش می‌گذارد نیز در روز گذشته حوالی رقم 7 میلیون و 300 هزار تومان محاسبه شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898509

دیگر خبرها

  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/حباب سکه با کاهش قیمت همراه شد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • راه اندازی سایت جدید تلفن همراه اول درروستای رمکان
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • پرفروش‌ ترین گوشی شیائومی+ دانلود لیست قیمت جدیدترین و ارزان‌ترین موبایل امروز(۳ اردیبهشت)
  • جهش قیمتی برخی مدلهای تلفن همراه با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!