Web Analytics Made Easy - Statcounter

"تنش‌های فزاینده میان عربستان و امارات که متحدان دیرینه آمریکا هستند می‌تواند به خروج از صحنه یمن بینجامد و به کمپین فشار کاخ سفید علیه ایران آسیب بزند".

به گزارش ایسنا، الکساندرا استارک، پژوهشگر ارشد برنامه اصلاحات سیاسی در پژوهشکده "نیو امریکا" در مطلبی که از سوی مجله "فارن پالسی" منتشر شده، به بررسی تاثیرات فاصله گرفتن امارات و عربستان از یکدیگر بر سیاست‌های خارجی آمریکا پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استارک در این مطلب اظهارکرده است که رویکرد سعودی‌ها و اماراتی‌ها درخصوص درگیری یمن از ابتدای مداخله ائتلاف آن‌ها در جنگ داخلی این کشور متفاوت بوده است و امارات با هدف افزایش دسترسی نظامی و اقتصادی خود به شاخ آفریقا و تنگه باب‌المندب به دنبال گسترش نفوذ خود در این درگیری بوده است.

این محقق می‌افزاید، در حالی که رهبران عربستان و امارات هر دو ایران را یک تهدید می‌دانند، امارات به دلیل مجاورت جغرافیایی و روابط تجاری گسترده‌تر با ایران، آسیب‌پذیری بیشتری حس می‌کند و بنابراین ضمن همسویی با عربستان در محکوم کردن اقدامات ایران، تمایل بیشتری به حفظ روابط دیپلماتیک با تهران دارد.

پژوهشگر ارشد موسسه "نیو امریکا" معتقد است، رهبران اماراتی نگرانند که افزایش تنش‌ها با ایران از کنترل خارج شود و تاثیر مخربی بر الگوی اقتصادی امارات بگذارد که به دنبال ایجاد تنوع در منابع درآمد خود با توسعه زمینه‌هایی از جمله توریسم هستند. علاوه بر آن رهبران اماراتی از اتهامات وارد شده علیه آن‌ها بر سر تلفات غیرنظامیان و نقض حقوق بشر در یمن نیز خسته‌ شده‌اند و مشارکت نظامی خود را در درگیری‌های یمن کاهش داده‌اند که می‌تواند تاییدی بر این موضوع تلقی شود که نمی‌توان در جنگ یمن به لحاظ نظامی پیروز شد. این مساله همچنین می‌تواند نشانگر آن باشد که ماموریت امارات برای حفظ بنادر و گسترش نفوذ سیاسی در جنوب یمن به ثمر نشسته است.

استارک در ادامه آورده است، با این حال مشخص نیست که استراتژی عربستان بدون مشارکت امارات در ائتلاف سعودی چه رویه‌ای را پیش خواهد گرفت. ائتلاف سعودی در یمن طی سال‌ها درگیری نظامی به دنبال شکست حوثی‌ها بوده و حالا با عقب‌نشینی امارات، گزینه پیروزی نظامی عملا از دور خارج شده است و رهبران عربستان باید بپذیرند که حوثی‌ها بخشی از دولت مرکزی یمن را تشکیل خواهند داد. ریاض تاکنون سعی کرده این واقعیت را نپذیرد و یکی از دلایل آن می‌تواند این باشد که جنگ یمن به عنوان سیاست خاص محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان تلقی می‌شود و خروج از آن می‌تواند وجهه داخلی او را تخریب کند. ادامه درگیری یمن می‌تواند منشاء ادامه تنش‌ها میان ریاض و ابوظبی باشد؛ تنش‌هایی که ممکن است در زمان کوتاهی تشدید شوند.

این پژوهشگر تاکید دارد، یمن اهمیت بسیاری در روابط امارات و عربستان دارد و تنش میان این دو متحد می‌تواند ابتکار عمل‌های مشترک آن‌ها مانند نزاع دیپلماتیک با قطر را نیز تحت تاثیر قرار دهد و بروز شکاف در استراتژی منطقه‌ای میان آن‌ها برای آمریکا هم پیامدهایی به دنبال خواهد داشت، زیرا روابط امارات و عربستان، نقطه اتکای استراتژی منطقه‌ای دولت دونالد ترامپ است. تصمیم امارات برای تغییر موضعش به منظور جلوگیری از بروز جنگی هزینه‌بر با ایران، شرایط را برای استراتژی دولت ترامپ در قبال ایران به طرز قابل توجهی پیچیده خواهد کرد.

استارک در این مطلب خاطرنشان می‌کند، تغییر موضع امارات از تلاش‌های امارات برای کاهش تنش‌ها با ایران بر سر بحران نفتکش‌ها مشخص می‌شود. این کشور در ماه ژوئیه هیئتی را برای گفتگو درباره امنیت دریایی در خلیج فارس به تهران فرستاد که نشانگر نگرانی ابوظبی از احتمال تاثیر مخرب کمپین "فشار حداکثری" آمریکا علیه ایران بر امنیت امارات است. اقتصاد امارات بر مبنای توانایی جذب تجارت‌ها، سرمایه‌گذاری خارجی و توریسم شکل گرفته و بروز درگیری با ایران می‌تواند آسیب قابل توجهی به روابط تجاری با تهران نیز بزند.

پژوهشگر ارشد موسسه "نیو امریکا" تاکید دارد، با این حال این رابطه (میان امارات و عربستان) تا روی کار آمدن رییس جمهور تازه آمریکا در انتخابات 2020 یا 2024 محکی واقعی را تجربه نمی‌کند. در حالی که رهبری عربستان کاملا بر دولت ترامپ متمرکز شده و به نظر می‌رسد جناح مقابل در واشنگتن و انتقادهای آن بر سر قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی و تلفات غیرنظامیان در درگیری یمن را نادیده گرفته است، رهبران اماراتی نگرانی بیشتری درباره تبدیل روابط دوجانبه‌شان به مساله‌ای حزبی در آمریکا دارند.

استارک به نقل از یک استاد دانشگاه اماراتی اظهار کرد، "آیا واقعا می‌خواهید تمام تخم‌مرغ‌هایتان را در سبد ترامپ بگذارید؟" اگر امارات ثابت کند که نسبت به عربستان توانایی بیشتری برای وفاداری به یک دولت تازه در آمریکا دارد و در واشنگتن مطلوب‌تر از ریاض باشد، ذات روابط امارات-عربستان می‌تواند دچار تغییری اساسی‌تر شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: یمن درگیری در عدن عربستان امارات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند

به گزارش جماران؛ «سید عبدالملک بدرالدین الحوثی»، رهبر جنبش انصارالله یمن امروز (30 فروردین) طی سخنانی با اشاره به ناامید کننده بودن مواضع کشورهای عربی و اسلامی در مورد مسأله فلسطین گفت: موضع رسمی اکثر کشورهای عربی و اسلامی در خط مقدم به گونه‌ای است که تمایلی به حمایت از فلسطین ندارند.

رهبر جنبش انصارالله یمن ادامه داد: عده‌ای سهل‌انگاری می‌کنند، عده‌ای دیگر در تجاوز شریک هستند و عده‌ای هم در چندین زمینه به دشمن کمک می‌کنند.

الحوثی گفت: جریان تکفیری یک جریان فتنه‌انگیز بزرگ است که ده‌ها هزار نفر به آن گرایش دارند، اما حرکت آن تحت عنوان جهاد، در مسیری اشتباه است.

رهبر انصارالله یمن اظهار داشت : جریان تکفیری بیش از 4 هزار عملیات انتحاری در عراق تحت عنوان جهاد انجام داد.

وی افزود: جریان تکفیری در زیر پرچم اسلام اقداماتی جنایتکارانه از جمله ذبح بی‌گناهان با چاقو، مثله کردن اجساد و سر بریدن انجام داد.

عبدالملک بدرالدین الحوثی نیز اظهار داشت: جنبش تکفیری با حمایت مالی گسترده رژیم‌های عربی و حمایت سیاسی و رسانه‌ای صدها هزار مسلمان را به شهادت رساند.

وی گفت: جریان تکفیری با دشمن اسرائیلی که از نظر نص قرآن اولین دشمن اسلام محسوب می شود، هرگز مقابله نکرد!

رهبر انصارالله یمن اظهار داشت: تکفیری‌ها با این که هزاران نفر جنگجو و انتحاری داشتند، نه از لحاظ نظامی با فلسطین همراهی کردند و نه در سطح رسانه‌ای.

الحوثی همچنین گفت: رژیم سعودی و امارات حتی در رسانه‌های خود به در راستای منافع اشغالگران اقدام می‌کند و اظهارات صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها را کاملا پذیرفته‌اند.

وی افزود: رژیم سعودی و امارات، خود را رهبران و حامیان کشورهای عربی معرفی کردند، اما هیچ تلاشی برای حمایت از فلسطین نکردند.

الحوثی در ادامه گفت: اگر جهاد مردم فلسطین و مجاهدان مقاومت در لبنان نبود، شر دشمن اسرائیلی به همه کشورها سرایت می‌کرد.

رهبر انصارالله یمن بیان کرد: تجاوزات "اسرائیل" به باریکه غزه حتی در عید فطر نیز متوقف نشد.

عبدالملک بدرالدین الحوثی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی با جنایات و نسل کشی نمی تواند تصویر ارتشی پیروز را برای خود ترسیم کند

رهبر مقاومت یمن بیان کرد: جنایات اشغالگران در کرانه باختری برای بیرون کردن فلسطینی‌ها تشدید شده است.

وی خاطر نشان کرد: عملیات ایران معادله جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد و به دوران مباحات رژیم صهیونیستی پایان داد.

عبدالملک بدرالدین الحوثی تصریح کرد: فرانسه و انگلیس از رژیم صهیونیستی حمایت کردند.

رهبر انصارالله یمن تأکید کرد: ایران مجدانه تلاش‌های فراوانی برای ایجاد مانع و مهار این رژیم انجام داد.

الحوثی بیان کرد: پیشنهادهایی به برادران ما در ایران شد تا آنها را از پاسخ دادن منصرف کنند زیرا دشمنان نگران هر موضعی است که به نفع مردم فلسطین باشد.

وی ادامه داد: دشمنان می‌خواهند مردم فلسطین را منزوی کنند تا رژیم اسرائیل آزاد، آسوده، در امان و عاری از هرگونه خطری باشد.

رهبر انصارالله یمن گفت: متأسفانه برخی از کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند.

عبدالملک بدرالدین الحوثی تأکید کرد: برای ثبات منطقه هیچ راه‌حلی جز توقف تجاوز به غزه و محاصره آن وجود ندارد.

وی افزود: پیشنهادات بسیاری از سوی آمریکا و افراد مرتبط با آن به برادران ایرانی ما ارائه شد تا آنها را از پاسخگویی منصرف کنند.

رهبر انصارالله یمن همچنین گفت: تمهیدات گسترده‌ای برای مقابله با پاسخ ایران وجود داشت و آمریکا رهبری این کار را بر عهده داشت.

الحوثی افزود: برخی از کشورهای عربی برای مقابله با واکنش ایران، همسو با کشورهای اروپایی اقدام کردند.

وی بیان کرد: مایه تاسف است که کشورهای عربی از دشمن اسرائیل محافظت می‌کنند و این اقدام، جنایت علیه مردم فلسطین است.

رهبر انصارالله یمن اظهار داشت: نیروهای آمریکایی با هدف مقابله با پاسخ ایران و رهگیری موشک‌ها و پهپادهای آن، برای دشمن اسرائیلی، 7 کمربند و لایه امنیتی ساختند.

الحوثی تصریح کرد: پاسخ ایران از نظر شتاب، کمیت و کیفیت بسیار قوی بود.

وی ادامه داد: عملیات «وعده صادق» معادله جدیدی برای پاسخ به دشمن اسرائیلی ایجاد کرد.

عبدالملک بدرالدین الحوثی گفت: دشمن اسراییلی ده‌ها سال است که عادت کرده به کشورهای عربی و اسلامی حمله کند اما پاسخی دریافت نکند و حداکثر در برخی موارد به سازمان ملل شکایت شود.

رهبر جنبش انصارالله یمن نیز بیان کرد: پاسخ ایران قواعد درگیری با دشمن را تعیین کرد بدین صورت که اگر بار دیگر حمله کند، با قاطعیت به او پاسخ داده خواهد شد.

وی گفت: جبهه حزب الله در دو هفته گذشته در معرض تشدید آشکار درگیری‌ها قرار داشت و تاثیر آن بر دشمن در حال افزایش است.

الحوثی ادامه داد: مقاومت از سوی جبهه عراق ادامه دارد همچنانکه در عملیات «وعده صادق» نیز مشارکت داشت.

وی گفت: یمن بالغ بر 14 عملیات در دو هفته از دریای سرخ تا اقیانوس هند را تدارک دیده.

رهبر جنبش انصارالله یمن افزود: این 14 عملیات با 36 موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد انجام شد.

وی تاکید کرد: ما به آمریکایی ها، انگلیسی ها و سایرین قاطعانه اعلام می‌کنیم که هیچ کس نمی‌تواند عملیات ما را در حمایت از غزه متوقف کند.

او ادامه داد: دشمن به شکست خود و ضررهای اقتصادی بسیار زیاد اعتراف کرد.

الحوثی بیان کرد: خسارات اسرائیل در نتیجه ممانعت از عبور کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌های مرتبط با آن همچنان در حال افزایش است.

وی ادامه داد: آمریکا، انگلیس و کشورهایی که خود را درگیر این قضیه کردند نیز متضرر شدند و میزان بیمه و قیمت‌ها افزایش یافته است.

الحوثی گفت: تنها راه‌حل به نفع همه، توقف حمله به غزه، پایان دادن به محاصره آن و تهیه فوری غذا و دارو است.

 

منبع: العالم

دیگر خبرها

  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • العین، الهلال عربستان را تحقیر کرد
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه