Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

 سرانجام پس از ۱۳ سال کش و قوس مسئولان خوزستان از جمله استاندار و شهردار اهواز و مدیرعامل قطار شهری بر سر خلع‌ید پیمانکار پروژه متروی اهواز، شورای سازمان قطار شهری به این خلع‌ید توافق کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، نام مترو برای شهروندان کلان‌شهرها نمادی از سرعت و تکاپو است؛ وسیله حمل و نقلی که با کاهش ترافیک در شهر و کوتاه کردن زمان سفر رضایت نسبی شهروندان را به همراه داشته است این تعاریف اما، برای پروژه متروی ۱۳ سال بر زمین مانده اهواز صدق نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اهواز نام مترو با محیط‌های کارگاهی محصور شده ایرانیت در دل شهر، کلنگ‌زنی و وعده بی‌سرانجام، گلایه کارگران مترو از ۱۸ ماه بی‌حقوقی و یک تابلو در مرکز شهر گره خورده که از چند سال پیش نوید نزدیک بودن زمان بهره‌برداری این پروژه را می‌دهد اما درب بسته کارگاه متروی اهواز حکایت از ماجرای دیگری دارد.

قرارداد اجرای پروژه قطار شهری اهواز از ابتدای سال ۸۵ با شرکت کیسون به عنوان پیمانکار به امضا رسید و قرار شد این پروژه در مدت چهار سال به پایان برسد اما به دلیل آن‌چه مشکلات مالی و اختلاف نظرهای کارفرما و پیمانکار گفته می‌شود پس از گذشت ۱۳ سال هنوز حتی گام نخست آن به بهره‌برداری نرسیده است.

معاون وقت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در سال ۹۶ با خط و نشان کشیدن از خلع‌ید پیمانکار این پروژه سخن گفت و خواستار تعیین تکلیف و خلع ید پیمانکار متروی اهواز به دلیل ناتوانی در اجرای این طرح شد.

هوشنگ خندان‌دل با انتقاد از عملکرد پیمانکار متروی اهواز گفته بود: پیمانکار این طرح عملکرد شایسته‌ای نداشته و شهرداری به عنوان کارفرما باید هر چه زودتر تکلیف خود را با چنین پیمانکاری روشن کند.

این خط و نشان ها نیز باعث به حرکت درآمدن چرخ های قطار شهری اهواز نشد تا امروز که شرکت کیسون مدعی طلبی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال شده و پروژه نیز به گفته فرماندار اهواز به بن بست رسیده است.

پایان همکاری با شرکت کیسون

استاندار خوزستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تصمیم جدی اعضای شورای سازمان قطار شهری بر خلع ید پیمانکار پروژه خبر داد و بیان کرد: با شرکت کیسون به عنوان پیمانکار این پروژه نمی توان کار را ادامه داد از این رو باید خلع ید شود.

غلامرضا شریعتی قرارداد بسته شده با شرکت کیسون را یک قرارداد بد توصیف کرد و افزود: تاکنون به خاطر مفاد این قرارداد با شرکت کیسون بردباری کرده ایم اما ادامه این شرایط ممکن نیست.

وی گفت: شهردار اهواز خواستار خلع ید این پیمانکار است و ما نیز از وی حمایت می کنیم؛ باید یک پیمانکار متعهد به انجام کار انتخاب شود.

شریعتی در پاسخ به این پرسش که آیا نظر شورای فنی درخصوص اختلاف پیمانکار و کارفرمای مترو اهواز اعلام شده است یا خیر بیان کرد: نظر این شورا تاکنون اعلام نشده اما درکل نظر شورای فنی برای ما مشورتی می باشد و ممکن است در نامه ای خواستار انصراف از رسیدگی به این اختلاف در شورای فنی باشیم.

منافع خلع‌ید کیسون بیش از معایب آن

فرماندار اهواز نیز با بیان اینکه پروژه قطار شهری اهواز به دلیل اختلاف پیمانکار و شهرداری اهواز به بن بست رسیده ، در این باره گفته بود: با طرح موضوع با مسئولان مربوطه قرار شد از طریق قانونی این پیمانکار خلع‌ید شود.

جمال عالمی‌یسی افزود: باید پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز خلع ید شود تا امکان سرمایه گذاری مجدد فراهم شود زیرا میزان سرمایه گذاری دولت و شهرداری برای اتمام این پروژه کافی نخواهد بود، اکنون مهمترین اقدام شهرداری اهواز، فرمانداری و استانداری خوزستان خلع ید شرکت کیسون و پرداخت مطالبات کارگران است تا با تزریق مبالغ جدید این پروژه به اتمام برسد.

رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر اهواز نیز با بی‌اطلاعی از جزییات پرونده خلع‌ید شرکت کیسون بیان کرد: از معاون حمل و نقل شهرداری اهواز باید در نشست‌های هیات مدیره قطار شهری اهواز دعوت شود اما این امر هیچ‌گاه محقق نشد.

رحیم کعب‌عمیر افزود: روند پروژه قطار شهری اهواز به اطلاع شورا و کمیسیون حمل و نقل نمی‌رسد و ما باید خودمان با پرس‌و جو در این حوزه اطلاعات کسب کنیم و یا از منابع دیگر در جریان آن قرار گیریم.

این درحالیست که مدیرعامل شرکت کیسون مدعی طلبی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال است که بخشی از مطالبات از کارفرما به دلیل تغییر در پروژه و احداث ایستگاه‌های مترو در زیر زمین است.

گیتی سیف‌الهی‌مقدم بیان کرد: در سه سال گذشته یک‌هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال بودجه به شرکت کیسون داده شده که ۶۵۰ میلیارد ریال آن اوراق خزانه بوده و با کسر ۲۰ درصد تنزیل از این اوراق، ۱۸۰ میلیارد ریال آن کسر شد.

وی مدعی شد: اعتباراتی که کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز به شرکت کیسون داده به اندازه‌ای کم است که توان پرداخت حقوق کارکنان این مجموعه را نداریم و حتی چند پرداختی آخر با نظارت خود کارفرما به‌طور مستقیم به حساب کارکنان واریز شده است؛ هر ماه مبلغی حدود ۱۰ میلیارد ریال به بدهی ما به کارکنان افزوده می‌شود.

با شدت گرفتن اختلاف میان پیمانکار و کارفرمای قطار شهری اهواز در کنار سرنوشت نامشخص پروژه، زمان پرداخت ۱۸ ماه از حقوق کارگران قطار شهری نیز هم‌چنان در هاله‌ای از ابهام باقی می‌ماند.

پروژه متروی اهواز از نیروگاه زرگان در شمال شرقی اهواز شروع می‌شود و پس از عبور از میدان‌های اصلی شهر، در منطقه بقایی در جنوب غربی اهواز به انتهای مسیر خود می‌رسد. طول این مسیر بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور ۲۳ کیلومتر و شامل ۲۴ ایستگاه است. این پروژه به ۲ گام دسته بندی و گام نخست آن از فرودگاه تا مصلا با ۶ ایستگاه تعیین شده است.

خط ۲ قطار شهری اهواز نیز با ۲۰ کیلومتر طول و ۲۱ ایستگاه از شمال منطقه کیانپارس تا جنوب شرق اهواز (دانشگاه نفت) امتداد می یابد. کلیات این خط در سال ۱۳۸۸ در شورای عالی ترافیک تصویب و گام مطالعات آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شده است اما با تاخیر ۱۳ ساله در خط یک این پروژه معلوم نیست شهروندان تا چند سال دیگر باید منتظر باشند تا خط دوم مترو اهواز هم به بهره‌برداری برسد.

عملیات اجرایی مترو اهواز بهمن سال ۸۵ آغاز شد اما پیشرفت این پروژه پس از گذشت بیش از ۱۳ سال هنوز کم‌تر از ۳۰ درصد است.

پروژه قطار شهری اهواز از اواخر پارسال تاکنون به دلیل مشکلات مالی به حالت تعطیل درآمده است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: استاندار خوزستان مترو اهواز غلامرضا شریعتی کیسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۶۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلندترین برج آمریکا در قلب گردبادها / عکس

غزال زیاری: مقامات آمریکایی بالاخره اجازه ساخت بلندترین آسمان‌خراش تاریخ آمریکا را تائید کردند. نکته جالب‌توجه اینجاست که این ساختمان بلند در نیویورک سیتی یا شیکاگو ساخته نخواهد شد؛ بلکه قرار است در اوکلاهاما سیتی ساخته شود، منطقه‌ای با فقط ۷۰۰هزار نفر جمعیت که مستعد گردبادهای شدید است.

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدا این پروژه، به عنوان دومین آسمان‌خراش بلند آمریکا ارائه شده بود؛ اما طراحان مجددا دست به کار شدند و تصمیم گرفتند تا طرح بهتری را ارائه کنند و برنامه‌هایشان را به نحوی تغییر دادند که این برج، بلندترین برج آمریکا لقب بگیرد؛ بدین‌ترتیب جزئیات بیشتری از این طرح ارائه شد.

بلندترین آسمان‌خراش آمریکا، «برج لجندز» (Legends Tower) نام خواهد گرفت و در محل یک پارکینگ قدیمی در نزدیکی مسیر راه آهن و تاسیسات انبارداری U-Haul ساخته خواهد شد. ارتفاع این برج ۱۹۰۷ فوت معادل ۵۸۱ متر خواهد بود که عدد نمادینی برای اوکلاهاما به حساب می‌آید؛ چرا که در سال ۱۹۰۷ بود که اوکلاهاما به عنوان چهل‌وششمین ایالت به ایالات متحده آمریکا پیوست.

برای آنکه بهتر بتوانید ارتفاع این برج را تصور کنید، باید بدانید که برج لجندز ۱۳۰ فوت (۳۹ متر) بلندتر از مرتفع‌ترین آسمان‌خراش فعلی آمریکا یعنی مرکز تجارت جهانی وان در نیویورک خواهد بود و بعد از ساخت، ششمین برج بلند دنیا بعد از مرکز مالی Ping An چین لقب خواهد گرفت. ارتفاع این برج، ۳۳درصد بیشتر از برج میلاد در تهران خواهد بود.

در کنار آسمان‌خراش اصلی، سه برج کوچک‌تر هر یک با ارتفاع ۳۴۵ فوت (۱۰۵ متر) ساخته خواهد شد و این ۴ ساختمان، مجموعا دارای ۱۷۷۶ واحد مسکونی و یک هتل مجلل خواهد بود.

عنوان دغدغه‌ها و نگرانی‌های موجود

در این بین نگرانی‌هایی نیز وجود دارد. ساخت سازه‌ای با این ارتفاع، در شهری با جمعیت زیر یک میلیون نفر ( در صورتی که کل منطقه شهری اوکلاهاما سیتی را در نظر بگیریم، جمعیتش به حدود ۱٫۴ میلیون نفر خواهد رسید)، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

این در حالی است که اسکات متسون، یکی از توسعه‌دهندگان این پروژه اخیرا اعلام کرده که بودجه ۱٫۶ میلیارد دلاری برای ساخت این پروژه تامین شده است و درنتیجه به نظر می‌رسد که این پروژه، از نظر مسئولان، منطقی خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

چین F_22 آمریکا را فلج کرد!/ آیا فناوری جدید در اختیار ایران قرار می‌گیرد؟ تنها زدودن گرد و غبار نیست، پلک‌ها کار مهمی انجام می‌دهند که از آن بی‌خبریم!

روزنامه وال‌استریت ژورنال اخیرا در گزارشی به این نکته اشاره کرد که در جلسه اخیر برنامه‌ریزی شهری اوکلاهاما، دغدغه‌های مهم‌تری از جمله شرایط آب‌وهوایی منطقه نیز مطرح شده است؛ چرا که اوکلاهاما به خاطر گردبادهای شدیدش معروف است و بحث درباره ساخت چنین سازه بلندی، سناریوهای کابوس‌واری را به ذهن افراد متبادر می‌کند.

در این میان، راب بودتی، یکی از مقامات استودیو کالیفرنیا AO که طراحی برج لجندز را عهده‌دار است، در این باره اطمینان خاطر داده است که مهندسان برای افزایش پایداری این آسمان‌خراش، هسته بتنی بزرگ و محکمی را در اطراف شفت آسانسور تعبیه خواهند کرد و پنجره‌های آسمان‌خراش هم مقاومت بالایی در برابر نیروی ناشی از گردبادها بدون هیچ‌گونه آسیب‌دیدگی خواهند داشت. این معمار سرشناس حتی تاکید دارد که حتی در صورت وقوع گردباد نیز این آسمان‌خراش یکی از امن‌ترین مکان‌ها در اوکلاهاما خواهد بود.

بعد از ارائه طرح‌ها و انجام بررسی‌های لازم، کمیسیون برنامه‌ریزی اوکلاهاما ساخت این آسمان‌خراش را تائید کرد و بنابر گزارش منتشره در روزنامه محلی The Oklahoman، هنوز چند مانع بالقوه برای آغاز به کار وجود دارد که یکی از آنها جلسه شهری برای بحث در مورد تغییر منطقه ساخت این برج است که حدود دو ماه دیگر برگزار خواهد شد.

متسون امیدوار است که در صورتی که همه چیز خوب و طبق برنامه پیش برود، از سه ماه دیگر، ساخت این پروژه حیرت‌انگیز استارت بخورد.

منبع: newatlas

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898475

دیگر خبرها

  • بازدید وزیر کشور از پروژه‌های سازمان نوسازی شهر تهران
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا
  • تجربه سفر با قطارهای شهری استانبول
  • پروژه‌های طرح میثاق رشت پیشرفت قابل قبولی دارد
  • بلندترین برج آمریکا در قلب گردبادها / عکس
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • سرانجام دختر فوت شده در مترو چه شد؟
  • گره ناگشوده مسکن ملی در آذرشهر/ جانی که به لب رسیده است