Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت با بیان اینکه سفر ظریف به گروه ۷ ارتباط نداشت، گفت: این سفر به درخواست فرانسوی‌ها بود و بنا هم از اول این بود که ملاقاتی با مقام‌های امریکایی‌ها صورت نگیرد.

علی ربیعی سخنگوی دولت صبح امروز در نشست هفتگی با اصحاب رسانه، ضمن تبریک هفته دولت گفت: ما در کنار مردم 18 ماه سخت را گذراندیم؛ ترامپ اقدامات خودش را علیه مردم کشورمان به محض تحویل ریاست جمهوری آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با لطف خدا صبوری مردم و رهنمود های رهبری توانستیم ثبات نسبی برقرار کنیم.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما در دوران تثبیت و عبور از شوک اولیه تحریم هستیم. دولت با یک برنامه 24 ماهه دوساله دوم خود را آغاز می کند. از سوی دولت بخاطر لطف پدرانه رهبری به دولت تشکر می کنم.

وی بیان کرد: شوک ها و گرانی های ناشی از تحریم ها، آثار و علائمی را تا مدت ها بر جامعه خواهد گذاشت، اما علائمی بر بهبود وضعیت امروز هویدا شده است.

ربیعی اظهار داشت: دولت در جلسه دیروز خود رهنمود های رهبر معظم انقلاب قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا نتوانسته قدرت دیپلماسی کشور را تضعیف کند. دولت تمام توان دیپلماسی خود را به خدمت گرفته است تا بتواند در مرحله اول تحریم‌های غیرانسانی آمریکا را که مصداق تروریسم اقتصادی صرف کند و در گام دوم آثار سوء آن ها را کم کند.

سخنگوی دولت در مورد حضور ظریف در فرانسه گفت: سفر آقای ظریف ربطی به گروه هفت نداشت و به درخواست فرانسه بود و هیچ تمایلی در ایران برای دیدار با آمریکایی ها نبود، ما دخالت و نقشی در گفت و گوی فرانسوی ها با آمریکا نداریم، این سفر مخفیانه نبوده و اطلاعات ما هم حاکی است آمریکایی ها از این سفر اطلاع داشتند.

ربیعی سفر ظریف به فرانسه را برای نحوه اجرای تعهدات برجام دانست و گفت: این سفر مفید برای تبادل نقطه نظر و دیدگاه در مورد بسته مکرون در تماس تلفنی با آقای روحانی بوده است.

وی افزود: ما از کشور چین برای باز طراحی رآکتور اراک تشکر و سپاسگزاری می کنیم.

*در زمین آمریکا بازی نمی‌کنیم*

سخنگوی دولت در مورد سفر روز گذشته ظریف گفت: ما کنشگر بودیم و در زمین آمریکا بازی نمی کنیم.

ربیعی تصریح کرد: ما نمی خواهیم بپذیریم تحریم، تقدیر این جامعه است. ما همه تلاش خود را برای کم کردن تأثیر تحریم انجام می دهیم. ما زیست تحریمی را نمی‌پذیریم.

*اظهارات شمخانی درباره برجام شخصی است*

وی در مورد اظهارات شمخانی در باب برجام گفت: او موضع شخصی خود را بیان کرده و دولت هنوز موافق امضای برجام در سال 2015 بوده است.

ربیعی با اشاره به حمله به پایگاه های حشد الشعبی گفت: این حمله را شدیدا محکوم می کنیم. رژیم صهیونیستی، بخشی از ادای دموکراسی با همین حملات به سوریه، لبنان و عراق را انجام می دهد.

وی ادامه داد: جامعه عراق آنقدر قوی است که پاسخ لازم را می دهد؛ ما اعتقاد داریم بخشی از اقدامات اسرائیل رجز خوانی برای مصرف داخلی است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از استراتژی های ما که مقام معظم رهبری نیز اعلام کردند، جلوگیری از خام فروشی نفت و پتروشیمی ها است که ارز آوری خوبی برای کشور دارد. همچنین حوزه دیگر معدن است که سرمایه گذاری خوبی در زیر ساخت آن انجام شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا کشتی آدریان به قطر می رود؟ گفت: صاحب نفت خریداری شده تعیین می کند به کدام ساحل برود و من از مقصد آن بی خبر هستم.

*رژیم صهیونیستی بهای سنگین اقدامات خود را پرداخت خواهد کرد*

سخنگوی دولت ضمن حمایت از پیام روشن و قاطع سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: رژیم صهیونیستی در ماه گذشته، گستاخی خود را به جایی رسانده که به دروغ و اغراق از تجاوزات خود با افتخار صحبت می‌کند. تجاوزات مکرر به عراق از موارد سیاه در کارنامه این رژیم است و هرگونه تجاوز به حاکمیت کشورهای منطقه را محکوم می‌کنیم. اسرائیل بهای سنگین اقدامات خود را پرداخت خواهد کرد.

وی با اشاره به حقوق و مزایای مدیران گفت: حقوق و مزایای مدیران باید در سایت خودشان (همان سازمان یا دستگاه) منتشر شود. تعدادی دستگاه ها در این رابطه همکاری نکردند، اما دولت این کار را به سهم خود انجام داده است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ظریف بعد از تحریم فعال تر شده و خارجی ها هم بیشتر دعوتش می کنند و این تحریم روند معکوسی داشته است و حتما تاثیری بر کار آقای ظریف مشکلی پیش نیامده و نخواهد آمد.

وی با اشاره به این موضوع که چین به لحاظ اهمیت استراتژیک این کشور در جهان یکی از شرکای خوب ایران به شمار می رود، گفت: هر چند آمریکا زیان بسیاری به شرکت های چینی وارد کرد و یکی از آسیب دیدگان ترامپیزم بوده است و مایلیم عمق روابطمان را با این کشور بیشتر کنیم.

*بسیاری معتقدند پوری‌حسینی سالم و نسبت به بیت‌المال بسیار حساس بود*

ربیعی با اشاره به بازداشت رئیس سابق سازمان خصوصی سازی و ایران خودرو اظهار داشت: در مورد سازمان خصوصی سازی هیچ گزارشی از نفع شخصی آقای پور حسینی دریافت نکردیم؛ بسیاری معتقدند پوری‌حسینی سالم و نسبت به بیت المال بسیار حساس بود.

*دژپسند واگذاری ایران ایرتور را خوب برشمرد* 

وی ادامه داد: آقای دژپسند واگذاری ایران ایرتور را خوب دانستند و من با برخی دوستان وزارت اطلاعات صحبت کردم که معتقد بودند نفع شخصی در پرونده نبوده است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ممکن است یک روزی بگویند قانونی در مجلس بگذارند، سپس عنوان کنند تصمیم اشتباه بوده است. آیا آنها را بازداشت می کنند؟ ما از هیچ تخلفی دفاع نمی کنیم.

وی بیان کرد: خرید کشتارگاه از سوی پور حسینی در زمان دولت آقای احمدی نژاد بوده و ربطی به پست او در این دولت نداشته است.

ربیعی تصریح کرد: در مورد رئیس ایران خوردو من هم گفتم که ایراد در زمینه افزایش هزینه از سوی وزیر صمت بوده و ما هیچ اطلاعاتی از این موضوع نداریم.

وی در بخش دیگری از نشست خبری امروز یادآور شد: آئین دادرسی ما وضوح دارد؛ زمانی که فرد بازداشت و احضار می شود، اظهار نظرها شروع می شود.

ربیعی درباره اطمینان به دولت فرانسه اظهار داشت: در فضای بین الملل، همه دنبال منفعت خود هستند و در چالش منافع باید دنبال منافع خود باشید. فرانسه ادعا کرده می خواهد به تعهدات خود عمل کند و ما هم استقبال می کنیم.

*منابع آزاد شده از حذف ارز کالاهای اساسی صرف  یارانه تولید کشاورزی شده است*

ربیعی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس درباره سرنوشت منابع آزاد شده از حذف ارز کالاهای اساسی گفت: این سوال بسیار خوب و تخصصی است. بخشی از این منابع صرف  یارانه تولید کشاورزی و از جمله گندم شده و به حقوق و دستمزد برنگشته است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مونسان به عنوان وزیر وزارت خانه میراث فرهنگی معرفی می شود، خاطرنشان کرد: من از آقای رییس جمهور نپرسیدم، اما خودم دوست دارم بخاطر اشراف آقای مونسان به حوزه، ایشان به‌عنوان وزیر معرفی شوند.

ربیعی اظهار کرد: تحریم آمریکا یک شوک به کشور بود، اما شیب گرانی دارد کمتر می شود؛ امروز آمریکا دچار مشکل است و چین و روس و دنیا در کنارش نیستند.

وی ادامه داد: مردم سخت زندگی می کنند و ما این را کتمان نمی کنیم.

*به هر کاری که به منافع ملی‌ کمک کند، عمل می‌کنیم*

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات صبح امروز رئیس جمهور درباره مذاکره، آیا ممکن است وی در سفر به نیویورک با آمریکا مذاکره کند؟ گفت: ما به هر چیزی که درباره منافع ملی‌مان باشد، عمل می‌کنیم. مردم بدانند اگر مطمئن باشیم حرکتی به نفع مردم است، آن کار را انجام می‌دهیم. برجام را هم به دلیل منافع مردم امضا کردیم و آمریکا هم در آن حضور داشت. این حرف‌ها دلیل بر مذاکره با آمریکا نیست، حرف منافع ملی است.

وی با اشاره به موضوع مازیار ابراهیمی گفت: روز گذشته با آقای علوی صحبت می کردم و قرار شد آقای وزیر اطلاعات در مجلس همه مسائل را در مورد مازیار ابراهیمی بگوید.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۸۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین وزارت امور خارجه برای بررسی شرایط سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ به گفتگو پرداخته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

دنیا دیگر دنیای دوقطبی نیست، حتی موضوع قطبی بودن در جهان با چالش جدی رو به رو است؛ لذا باید این واقعیات را درک کرد. مهمترین عامل در نظام قطبی عامل وفاداریست و ما هنوز بر اساس این تصور به نظرم توهمی از روابط جهانی داریم و عمل می‌کنیم. بعد خیلی زود دلسرد می‌شویم که چرا روس‌ها یا چینی‌ها با ما اینگونه رفتار کردند؟ در صورتی که اگر درست تشخیص دهیم که امروز مبانی رفتار در روابط جهانی چگونه است حتماً نه چنین توقعاتی را خواهیم داشت، نه اقداماتی می‌کنیم که ایجاد چنین توقعاتی برای ما بکند. نه خودمان را فدا برای کسی می‌کنیم و نه توقع داریم که آن‌ها برای ما این کار را بکنند.

باید روابط سازنده با همه کشور‌ها داشته باشیم. معتقدم که بدون روابط سازنده نه با شرق می‌توانیم رابطه خوبی داشته باشیم نه با غرب. یعنی بدون اینکه با غرب رابطه داشته باشیم نمی‌توانیم با شرق رابطه داشته باشیم و برعکس هم همینطور است.

تا زمانی که ما با روسیه و چین رابطه نداریم، حتما غرب هم با ما رابطه فراگیر و همه جانبه نخواهد داشت. تا زمانی که در‌ها به روی غرب از سوی ایران بسته باشد، حتما روسیه و چین هم احساس می‌کنند که کنشگر این حوزه هستند و منافعشان را بر ما تحمیل می‌کنند بدون اینکه منافع ما را در نظر داشته باشند.

اگر قرار است جهان جنگ اقتصادی داشته باشد این جنگ باید بین چین و آمریکا باشد.

فرصت مذاکره با آقای ترامپ را ما از دست ندادیم. با همه احترامی که برای دوست و همکار عزیزم آقای احمدی قائل هستم، اعتقاد دارم که نیمی از قضیه را دیده‌اند. چرا که آقای ترامپ یک بخشی از معادله است و کل معادله نیست.

آقای ترامپ حداکثر می‌تواند یک توافق دو صفحه‌ای مثل آن که با کره شمالی امضا کرد را امضا کند. آقای ترامپ نه توانش را داشت و نه ساختار آمریکا اجازه می‌دهد، همانطور که در کره شمالی اجازه ندادند که ایشان وارد یک توافق محتوایی جدید شود.

با توافق دو صفحه‌ای هم هیچ مشکلی از کسی حل نمی‌شود، فقط یک فرصت عکس انداختن فراهم می‌شود که ممکن است برای کره شمالی فرصت خوبی بود؛ چون همیشه رهبران کره شمالی دوست داشتند که با روسای جمهور آمریکا دیده شوند. چون این فرصت را پیدا نمی‌کردند بعد از اینکه روسای جمهور از کاخ سفید خارج می‌شدند معمولاً آن‌ها را دعوت می‌کردند و با آن‌ها عکس یادگاری می‌انداختند؛ لذا این پیروزی برای آن‌ها بود و یک پیروزی هم برای آقای ترامپ بود که خاصیت نارسیستی‌اش را آبیاری کند؛ لذا این قسمت از فرمایش آقای احمدی کاملاً درست است که ترامپ علاقه داشت که این کار را انجام دهد؛ اما قسمت بعدی‌اش که همانطور که در اجلاس ویتنام آمریکا و کره شمالی دیدیم این افراد دیگر هستند که تصمیم می‌گیریم.

آقای ترامپ از بنده چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما که اجازه برای مذاکره نداشتیم. اما آقای بولتون در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» کاملاً تشریح می‌کند که هربار ایشان تا مرز استعفا پیش رفت برای اینکه مانع از مذاکره شود. خیلی هم با آب و تاب توضیح می‌دهد که در هر دو مورد استعفا نامه‌اش را نوشت و وقتی مذاکره صورت نگرفت خیالش راحت شد. اما همین نشان می‌دهد، اگر بنده با آقای ترامپ مذاکره کرده بودم یا آقای دکتر روحانی مذاکره بودند، نهایتاً همین بولتون بودند که باید این مذاکرات را به نتیجه می‌رساندند.

بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که آقای بولتون و پومپئو از ابتدای سال ۹۷ وارد کاخ سفید شدند، یعنی از آوریل سال ۲۰۱۸، لذا می‌گویند چرا از دوران آقای تیلرسون استفاده نکردید. من با آقای تیلرسون در جلسه ۵+۱ دیدار داشتم، به هیچ وجه آقای تیلرسون در ظرفیت مذاکره نبود و اعتماد لازم را از سوی آقای ترامپ برای این که مذاکره کند، نداشت. کاملاً مشخص بود و دیدیم که ظرف تقریبا یک سال از دولت آقای ترامپ خارج شد.

من معتقدم که ما اگر تشخیص دهیم که تهدیدی که برای جمهوری اسلامی وجود دارد تهدید امنیتی‌سازی است، در زمین این تهدید بازی نمی‌کنیم؛ لذا می‌توانیم سیاست فعال‌تری را داشته باشیم. البته این به معنا نیست که دست از مخالفت با آمریکا بکشیم، مخالفت با سلطه و مخالفت با استکبار می‌تواند برای کشور یک زمینه قدرتی فراهم کند، با توجه به اینکه الان قدرت دیگر صرفاً قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی نیست. البته قدرت‌های دیگری هم هستند مثل قدرت الهام بخشی.

آن‌هایی که میگویند برجام ایراد داشت خب چرا آمریکا به برجام استناد نکرد، اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد. آن وقتی که استناد کردند ۱۳ کشور در شورای امنیت علیه‌شان بودند، لذا دوستان ما مقداری به واقعیت‌ها توجه کنند بهتر است.

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • گفت و شنود/ بعدش چی؟!
  • جنجال تمسخر خاطره‌گویی بایدن؛ دایی جو توسط آدم‌خواران خورده شده؟
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات