Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اهمیت مسئولیت‌های اجتماعی روحانیت برای اثرگذاری تبلیغی گفت: اگر روحانیت به مردم خدمت کنند، در این صورت گوش مردم هم به سخنان روحانیت که همان حرف قرآن و سنت است گشوده خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، امروز در همایش تبلیغی محرم با عنوان «یاوران مردم» که در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، گفت: یکی از نقش‌های مهم پیامبران در کنار انذار و تبشیر، داوری به حق طبق آیات شریفه قرآن است و این نقش به وارثان پیامبران و در دوره غیبت به علما هم می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علما در کنار وظیفه تبلیغی خود در شرایط بسط ید و غیر آن، در هنگام بسط ید وظیفه داوری و قضاوت هم بر دوش آنان است؛ یکی از خلأهایی که امروز داریم کمبود قضات بافضل و روحانی است که در مکتب اهل بیت(ع) رشد و نمو کرده باشند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: روحانیونی داریم که صلاحیت علمی و اخلاقی هم دارند، ولی باز کوتاهی کرده و استنکاف از آمدن به عرصه قضاوت می‌کنند که نمی‌دانم در قیامت پاسخی دارند یا نه؟. البته هرچند وقت یکبار هم قوه قضائیه فراخوان داده و از میان روحانیون افراد شایسته را جذب می‌کند که معتقدیم باید افراد قوی و شایسته باشند.

پیمان ویژه روحانیت با خدا

صادقی با بیان اینکه همه انسان‌ها میان خود و خدایشان پیمان بندگی دارند، تصریح کرد: کسانی که روحانی شده‌اند پیمان خاص‌تری بر دوش آنان گذاشته شده است و تعهد کرده‌اند که راه پیامبر(ص) را پی بگیرند و باید به لوازم آن پایبند باشند و از جمله این لوازم مسائل شخصیتی، اخلاقی، رعایت شئون روحانیت و ... است.

مسئولیت روحانیت امروز سنگین‌تر از هر دوره دیگر است

معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه مسئولیت روحانیت امروز سنگین‌تر از هر دوره دیگر است؛ زیرا حکومت ولایت فقیه در کشور برپا شده است، اظهار کرد: ما درباره پیشبرد این حکومت و اهداف آن مسئول هستیم و باید پاسخگو باشیم و بیش از هر قشر دیگری در انجام این مسئولیت‌های اجتماعی وظیفه داریم و بزرگترین مسئولیت اجتماعی امروز بهبود شرائط زیست اجتماعی مردم است.

صادقی با بیان اینکه مبانی اخلاقی متعددی برای مسئولیت‌های اجتماعی بیان شده است، تصریح کرد: اولین مبنا، نظریه خودگرایی تعاملی است یعنی هر انسانی باید آن طور رفتار کند که به سود خودش باشد سودی که ماندگار و پایدار است؛ البته مادی‌گرایان به قدر دنیا می‌اندیشیند و ما معتقدان به آخرت باید خودگرایی ابدی را دنبال کنیم تا به رضوان الهی و جاودانگی اصلی برسیم.

وی با بیان اینکه خودگرایی تعاملی مصداقی از آیات شریفه قرآن است که بر حفظ خود و خانواده از عذاب جهنم تاکید دارد، افزود: اگر کسی به فکر آینده دنیا و آخرت خود باشد می‌فهمد که اگر شرائط زندگی دیگران را رشد دهد خودش به منفعت دنیا و آخرت خواهد رسید و اگر در دنیا پاداشی نگیرد در آخرت خواهد گرفت.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به مبنای اخلاقی دیگر برای مسئولیت‌های اجتماعی اظهارکرد: این مبنا می‌گوید کمک به دیگران خدمت به خود کردن و کاری انسانی است همچنین نظریه دیگر می‌گوید اگر شما خوب باشید فرزندانتان هم از شما این کار را یاد می‌گیرند بنابراین اسوه‌ها و الگوها می‌توانند دیگران را با خود همراه کنند که نمونه مهم آن در سیل اخیر دیده شد.

روحانیت باید با عملشان مردم را به کارهای خوب اجتماعی دعوت کنند

صادقی با بیان اینکه روحانیت باید با عملشان مردم را به کارهای خوب اجتماعی دعوت کنند، ادامه داد: امروز در رفتار مردم با یکدیگر و رفتار با سازمان‌ها و نهادهای حکومتی و زندگی قانونمند خلاهای زیادی داریم که می‌تواند منشا آن رفتار علما، سلبریتی‌ها، خانواده‌ها و آموزش و پرورش و ... برگردد؛ تربیت در این راستا ابتدا بر دوش علماست و دیگران هم دخیل هستند.

وی تاکید کرد: مردم ما با نظم بار نمی‌آیند و قانون‌مدار تربیت نمی‌شوند، ساخت و سازهای شهری ما منضبط نیست و بی احترامی به قانون زیاد است در حالی که مردم باید قانون محور و شریعت محور بار بیایند.

وی افزود: اگر پزشکی که باید برای یک بیمار ده دقیقه وقت صرف کند ولی یک  دقیقه وقت بگذارد ضمن اینکه پولش حرام است بی قانونی کرده، قاضی و وکیلی که به خوبی دفاعیات را نشوند و جوانب کار را در نظر نگیرد بی قانونی کرده است و این مثال به همه مشاغل و زمینه‌ها از جمله ریاست جمهوری و روسای دیگر قوا قابل تسری است.

مسئولیت‌های اجتماعی بر زمین مانده

صادقی با اشاره به نظریه وظیفه‌گروی دینی و الاهیاتی بیان کرد: معتقدان به این نظریه معتقدند که ما برای رضایت خدا مسئولیت‌های اجتماعی خود را عمل می‌کنیم.

وی با اشاره به مسئولیت‌های زمین مانده روحانیت بیان کرد: امداد اجتماعی یکی از این موارد است که در میان کشیشان مسیحی وجود دارد ولی در روحانیت ما کم است در حالی که یک روحانی همانند یک کشیش مسیحی می‌تواند در بیمارستان حاضر شده و در تحمل و بهبود بیماری به بیماران کمک کرده و بیشتر او را متوجه ماوراء عالم کند.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در جریان همین سیل اخیر برخی از روحانیون ما سراغ فرزندان زلزله زده رفتند و سعی کردند دل آنان را شاد کنند و روحیه آن را به آنان برگردانند که این مدل امدادهای فرهنگی خیلی مورد نیاز امروز کشور است.

وی افزود: ما چه مقدار امداد فرهنگی در مسائلی مانند ازدواج، بیماری مردم، روابط خانوادگی و زوجین و ... داریم؟ در حوزه روابط خانوادگی تقریبا کار قابل تاملی نداریم به همین دلیل طلاق در کشور زیاد است و عمده دلیل آن نابلدی زوجین در حفظ زندگی است؛ روحانیت در کنار نهادهای دیگر در این مسئله وظیفه دارند و باید آموزش مهارت کنترل خشم، کوتاه آمدن از برخی خواسته ها در زندگی زناشویی و دیدن خواسته‌های طرف مقابل و ... را به جوانان بیاموزیم.

صادقی افزود: ما راه درازی در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی داریم و زمینه کار زیادی هم پیش روی ما هست؛ الان انتخابات مجلس پیش رو است و چه مقدار زمینه تنش و خرد شدن اعصاب و ... وجود دارد و روحانیت وظیفه جدی در حفظ سلامتی مردم در این مسائل دارد.

این استاد حوزه علمیه اظهارکرد: اگر روحانیت به مردم خدمت کنند در این صورت گوش مردم هم به سخنان روحانیت که همان حرف قرآن و سنت است گشوده خواهد شد و روحانیت نباید این فرصت را از دست بدهد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از تقویم جشنواره های زرند همزمان با عید فطر

محمدایزدی، معاون سیاسی اجتماعی فرماندار زرند در حاشیه‌ اولین جشنواره‌ سال ۱۴۰۳ که در قالب نوروزگاه زرند برگزار شد با تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) و ایام نوروز و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، با قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره‌های سال گذشته، از رونمایی تقویم جشنواره‌های سال ۱۴۰۳ شهرستان زرند در عید سعید فطر خبر داد و گفت: شاید دیگر نیازی نباشد تا مسئولان از اهمیت جشنواره‌ها سخنی بگویند ؛ چرا که اکنون این مردم هستند که به خوبی پیام جشنواره‌ها را درک کرده و زبان به زبان منتقل می‌کنند.

وی افزود: قطار جشنواره‌های زرند، شهر جشنواره‌های ایران پارسال توانست علاوه بر افزایش شور و نشاط اجتماعی، بسیاری از رویداد‌های ملی و مناسبت‌های مذهبی را در قالب دیدار از روستا‌های متعدد به تصویر بکشد و به بهانه‌های مختلف از جمله معرفی قابلیت‌های روستایی، جاذبه‌های تاریخی، طبیعی، مذهبی و معنوی را به تصویری ماندگار در ذهن مخاطبان حک کند. 

ایزدی بیان داشت: امروز خوشحال هستیم که اعلام کنیم تمام جشنواره‌های زرند، مردم محور و اجتماع محور هستند و نقش دولت به عنوان حمایتگر این فعالیت‌ها و نظارت بر اجرای موثر و مستمر رویداد‌ها و حضور مسئولان در بین روستا‌ها و روستانشینان است که باعثِ دیده شدنِ مشکلات مردم و منتج به رفع برخی از آن ها شده و می‌شود.

وی رونق کسب و کار‌های بومی محلی، فروش و عرضه تولیدات روستائیان، حذف واسطه‌ها از بازار خرید و فروش محصولات روستایی و عشایری را گام مهمی برای دلگرمی بیشتر تولید کننده و مصرف کننده خواند و تصریح کرد: علاوه بر این موارد باید از حضور کارشناسان مسائل اجتماعی بویژه کارشناسان اجتماعی منطقه انتظامی شهرستان که در این جشنواره‌ها، مطالب ارزشمندی در اختیار خانواده‌ها و جوانان و نوجوانان می‌گذارند تشکر کنم که این مورد نیز باعث پیشگیری از برخی آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

معاون سیاسی فرماندار همچنین بر تداوم سیاستِ توجه به صنایع دستی و گردشگری، توسعه‌ بازارچه‌های محلی، آموزش‌های اجتماعی به ویژه مهارت آموزی در سبک زندگی ایرانی اسلامی و افزایش آگاهی نسبت به حقوق شهروندی تاکید کرد. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • روحانیت خود را متناسب با زمان به‌روز کند
  • ۲۲۸ هزار مسافر نوروزی در قم اسکان یافتند
  • مشارکت هیات ورزش‌های همگانی فارس در پویش نذر خون
  • روحانیت باید خود را متناسب با زمان به‌روز کند
  • اهدای ۳۷۰ واحد خونی در پویش نذر خون فارس
  • رونمایی از تقویم جشنواره های زرند همزمان با عید فطر
  • اسکان ۲۱۳ هزار مسافر نوروزی در قم
  • افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت اعمال می‌شود
  • اعلام زمان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • ۱۹۶ مسافر نوروزی در قم اسکان یافتند