Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌کارگران هپکو ‌از روز گذشته در اعتراض به بلاتکلیفی روند تولید شرکت و معوقاتشان ابتدا در ‌میدان اصلی شهر اراک و در مقابل دفتر نمایندگان مجلس و امروز نیز در مقابل استانداری مرکزی ‌تجمع کردند. ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به‌کار کرد و در سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، اکنون پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش روبه‌روست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع خصوصی‌سازی و اشتباه در روند واگذاری هپکو سبب شد تا مسیر تولید در این کارخانه تغییر کند و رکود و عدم تولید بر بزرگترین کارخانه تولید ماشین‌آلات سنگین راهداری در کشور و منطقه سایه اندازد.

هر چند از زمان واگذاری هپکو و حرکت رو به نابودی این کارخانه بارها کارگران هپکو با حضور در تجمعات کارگری خواستار رسیدگی فوری به موضوع هپکو شدند و حتی در این مسیر مسئولان ارشد استان از جمله نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با مکاتبات گسترده خواستار رسیدگی به وضعیت تولید در هپکو شد ولی این هیچ تدبیری از سوی دولت و مسئولان برای برطرف کردن مشکل هپکو دیده نشده است.

با این حال در چند ماه گذشته دولتی‌ها با وعده و در واقع قاشق خالی در دهان کارگران ادعای قراردادهای کلان برای این شرکت کرده و نوید بازگشت این صنعت مهم استراتژیک کشور به چرخه تولید می‌دانند که این روزها تهی بودن از عمل این وعده‌ها نمایان شده است.

روز گذشته باردیگر کارگران هپکو با حضور در میدان شهدا به عنوان میدان اصلی شهر اراک نسبت به معوقات خود و بلاتکلیفی وضعیت تولید در این شرکت دست به تجمع زدند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.

با شروع این اعتراضات، موج تخریبی رسانه‌ای جریان اصلاح‌طلب در استان مرکزی به پمپاژ خبرهای تخریبی و دروغ علیه نماینده اصولگرای مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی و فضاسازی منفی در استان مرکزی کرد.

این درحالی بود که علی اکبر کریمی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور خواستار رسیدگی فوری به مسئله هپکو شد که نشان می‌داد جریان رسانه‌ای اصلاح‌طلب هیچ‌گونه دلسوزی برای قشر کارگری ندارد بلکه همان طور که فرمانده سابق نیروی انتظامی استان مرکزی گفت در قالب یک جریان نفوذی به دنبال سواستفاده از اعتراضات کارگری در استان است.

مُسکن کوتاه مدت مسئولان برای مشکل هپکو

با این حال، روز گذشته و همزمان با آغاز اعتراضات کارگری استاندار مرکزی با اشاره به موضوع هپکو اظهار داشت: با تسهیلات بانک ملی حقوق تیرماه کارکنان هپکو را پرداخت می‌کنیم.

سیدعلی بیان کرد: تا امروز کارگران شرکت هپکو کمتر از دو ماه حقوق طلبکارند که تلاش‌های زیادی انجام می‌شود تا این معوقات پرداخت شود.

وی تصریح کرد: در طول یک ماه اخیر همه توان را به کار بستیم که مشکل هپکو حل شود، در این راستا نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتم که پیرو نامه وزیر اقتصاد و دارایی و صنعت و معدن موظف شدند موضوع را بررسی و در این رابطه اظهار نظر کنند.

استاندار مرکزی ادامه داد: پیشنهاداتی مطرح شده، اما هنوز قطعی نشده، تصمیمات خوبی در مورد هپکو در دو ماه آینده خواهیم داشت، در حال حاضر برای هپکو موضوع پرداخت حقوق و تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

آقازاده افزود: با موافقت هیئت مدیره بانک ملی یک میلیارد و 200 میلیون تومان تسهیلات امروز به شرکت هپکو پرداخت می‌شود، مدیریت هپکو اعلام کرده چند دستگاه آماده فروش دارد که قول می‌دهم ظرف هفته دولت حقوق تیرماه و تا پایان شهریور حقوق مرداد و شهریور را پرداخت کنیم.

«بلاتکلیفی روند تولید» و «معوقات» سبب شد بار دیگر کارگران هپکو تجمع کنند + تصاویراراک| واگذاری جدید باید برپایه صلاحیت مالک و رونق تولید هپکو باشدقول سازمان خصوصی‌سازی در ارتباط با شرکت هپکو اراک محقق نشد

مشکل کارگران هپکو بدقولی مسئولان است

با این حال، عضو شورای کار هپکو با اشاره به حوادث هپکو اظهار داشت: تقریبا دو ماه حقوق کامل کارگران عقب افتاده و 70 درصد حقوق فروردین و اردیبهشت ماه از سوی شرکت پرداخت شده است.

ابوالفضل رنجبر افزود: مشکل امروز کارگران هپکو مشکل حقوق نیست بلکه مشکل قول‌هایی است که از سوی مسئولان کشور و استان داده می‌شود، حدود  1.5 سال است که دولت قول تعیین تکلیف وضعیت سهامداری شرکت هپکو را به کارگران داده است، اما متاسفانه در این یک سال و اندی هیچ اتفاقی نیفتاده است.

وی بیان کرد: در سال 97 در کل 47 دستگاه توسط شرکت تولید شد که اتفاقا تمام قطعات خارجی استفاده شده در تولید این دستگاه‌ها از قبل در انبار شرکت موجود بوده و در واقع هیچ مواد اولیه‌ای برای شرکت از خارج از کشور وارد نشده است.

به گزارش تسنیم، امروز و در دومین روز متوالی کارگران شرکت هپکو اراک در اعتراض به حقوق های معوقه و سرنوشت نامعلوم خود مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.

این درحالی است که کارگران شرکت هپکو اراک روز گذشته نیز در اعتراض به حقوق های معوقه و سرنوشت نامعلوم خود تجمع کرده بودند.

انتهای پیام/ش

R41371/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۰۱۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه زمانبندی تحویل واحد‌های مسکونی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در این نشست گفت: عقب افتادگی طرح نهضت ملی مسکن این استان باید با هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول و پیگیری‌های لازم در سال جدید جبران شود.
مخلص الائمه افزود: تعهدی که استان برای ۶۱ هزار واحد مسکونی دارد، قابل تحقق است و زمین بیش از ۵۵ هزار واحد تحویل شده و وارد مرحله صدور پروانه ساختمانی، نقشه و ساخت شده است.
او گفت: ساخت مدرسه و مسجد در سرانه‌هایی که پیش بینی شده، نباید نادیده گرفته شودچرا که افزایش جمعیت نیز در طرح‌های مسکونی اقدام ملی شکل می‌گیرد و زوج‌های جوان با اسکان در واحد‌های طرح اقدام ملی نیاز به فضا‌های آموزش و فرهنگی پیدا می‌کنند و همانطور که تامین زیرساخت‌هایی از قبیل تامین آب، برق، گاز و مخابرات در طرح‌های اقدام ملی مورد توجه است باید زیرساخت‌های آموزشی هم مورد توجه قرار گیرد.
استاندار مرکزی در ادامه به طرح شهید سلیمانی هم اشاره‌ای کرد و افزود: اداره کل اوقاف نیز برای ساخت یک مسجد و مدرسه در طرح هشت هزار و ۱۰۰ واحدی اراک متولی شده و جهاد خانه‌سازی در شهرک شهید سلیمانی اراک نیز در حال ساخت مسجد است.
مخلص الائمه به رفع مشکلات متقاضیان طرح شهید سلیمانی که سال گذشته متقاضیان گلایه‌هایی، داشتند، اشاره کرد و گفت: استان مرکزی، اولین استان است که تامین مالی ویژه برای متقاضیانی که دهک پایین هستند و توان مالی برای تکمیل را ندارند در نظر گرفته و موانع موجود نیز به زودی برطرف خواهد شد.
او افزود: طرح مسکونی یاس فراجا که سال‌ها رها و با افزایش قیمت مواجه بود، به شرط صدور سند تسهیلات لازم پرداخت خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم در این نشست برنامه زمانبندی تحویل واحد‌ها در سال ۱۴۰۳ را از مهمترین مصوبات این نشست اعلام کرد و گفت: براساس برنامه زمانبندی تحویل واحدها، دستگاه‌های خدمات رسان از جمله آب، برق و گاز نیز بایستی برنامه ریزی کنند و هزینه‌ها را برآورد کنند تا همزمان با تحویل واحد‌ها خدمات رسانی نیز انجام شود.
اسدی افزود: بنیاد مسکن حدود هزار و ۳۰۰ واحد را در کل استان به جز شهر‌های اراک و ساوه که توسط راه و شهرسازی انجام می‌شود، تحویل دهد.
او گفت: تعدادی از واحد‌ها در حوزه شهر‌های جدید که هشت هزار واحد می‌باشد و بیشتر با رویکرد گروه‌های ساخت است یعنی زمین را آماده و با تحویل به مردم تسهبیلات نیز پرداخت می‌شود و که مردم تعدادی را انتخاب واحد کردند و به مُرور و با واریز وجه توسط مردم تحویل داده خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار به پروژه دو هزار واحدی ساوه هم اشاره‌ای کرد و افزود: پیش بینی براین است که ظرف یکی دو ماه اینده این واحد‌ها کامل و تحویل متقاضیان شود که البته مردم انتخاب واحد را انجام دادند و با تحویل اسناد بانکی، دفترچه اقساط بگیرند.
در استان مرکزی ۱۴۱ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۰ هزار نفر از متقاضیان واجد شرایط شناسایی شدند. 

دیگر خبرها

  • جلوگیری از تعطیلی ۶ شرکت ورشکسته درمازندران
  • اعتراض کاربران فضای مجازی به عملکرد نمایندگان کارگران در شورای عالی کار
  • تعیین مسئول ویژه برای پیگیری و حل مشکلات واحدهای تولیدی اردبیل
  • تعیین تکلیف معوقات مالیاتی گروه امیرمنصور آریا
  • دستور استاندار کردستان به مدیران جهت اجرای شعار سال در استان
  • تعیین مسئول ویژه پیگیری و حل مشکلات واحدهای تولیدی در استان اردبیل ضرورت دارد
  • برنامه زمانبندی تحویل واحد‌های مسکونی
  • ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از ابر بدهکاران مالیاتی اخذ شد/ پرداخت کالابرگ و مطالبات گندمکاران با مالیات مردم
  • تعیین مسئول ویژه برای پیگیری و حل مشکلات واحدهای تولیدی
  • جزئیات مالیات کارگران و کارمندان در سال 1403 / سقف معافیت مالیات حقوق ۱۴۰۳ چقدر است؟