Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری فی مابین جهاددانشگاهی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که امروز سه‌شنبه، پنجم شهریورماه، در محل پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد، بیان کرد: صنایع فرهنگ و هنر ایران، ثروت ملی مردم کشور ماست، اما گاهی بعد دیگر این صنایع که ثروت مادی است مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته دو جنبه ثروت مادی و معنوی این عرصه برای ما مهم نبود و به مرور زمان نیز  بیشتر ارزش معنوی مورد توجه قرار گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فرهنگ و هنر ایران، می‌تواند پایه و مبنایی برای خلق ثروت مادی در کنار توجه به خلق ثروت معنوی حاصل از آن باشد. مزیت‌های بومی مناطق، می‌تواند فرصت‌های اقتصادی خوبی را برای تولید صنایع فرهنگی فراهم کند. شایسته است در توسعه پارک‌های علوم و فناوری در بخش صنایع فرهنگ و هنر به نظریات مدرن در کنار نظریه‌های سنتی توجه کنید.

وی با بیان اینکه در فضا‌های بومی و سنتی امکان تولید صنایع فرهنگ و هنر ظرفیت خوبی دارد، افزود: جاذبه‌های شهری و روستایی در کشور این ظرفیت را دارند که برای خلق صنایع فرهنگی ایده‌پردازی شود و اقداماتی در راستای خلق ثروت معنوی در کنار توجه به خلق ثروت مادی انجام شود.

صالحی گفت: همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهاددانشگاهی، در قالب کارگروهی که در مدت کوتاهی تشکیل شد فرصت خوبی برای شروع همکاری در این حوزه است. با امضای این تفاهم‌نامه زمینه فعالیت پردیس‌های فرهنگ و هنر با نگاه ترکیب خلق ثروت معنوی و مادی شکل می‌گیرد و نیز زمینه ایجاد پردیس‌ها در تمامی حوزه‌های فرهنگ و هنر به وجود می‌آید.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ نیازمند حوزه مشاوره و کارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر برای خلق ایده‌های متنوع و ثروت هستیم. همچنین باید با کوتاه کردن راه از طریق انتقال تجربه‌های داخلی و خارجی به صنایع و پارک‌های فعال در این حوزه کمک کنیم. بعد از این تفاهم‌نامه ایده‌هایی در حوزه مشاوره و کارآفرینی کسب و کار‌های فرهنگی دنبال خواهد شد.

صالحی افزود: به کمک فن‌بازار‌های فرهنگی و هنری همچنین باید چرخه بازار فرهنگ و هنر اعم از ارتباط میان تولیدکننده، ایده‌پرداز و خلق محصول کوتاه‌تر شود تا از این طریق این محصولات، سریع‌تر به تولید انبوه برسند و در بازار عرصه شوند.

وی گفت: جهاددانشگاهی یکی از نهاد‌های برآمده از انقلاب است و حضور پارک علوم و فناوری‌های صنایع فرهنگی در این مجموعه را به فال نیک می‌گیریم. این پارک چنین قابلیتی را دارد تا در حوزه خلق ثروت معنوی و مادی در حوزه فرهنگ و هنر نقش‌آفرینی کند.

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های نهفته حوزه فرهنگ و هنر بیان کرد: فعالیت در حوزه‌های صنعت، خدمات، شهرنشینی و ... بدون توجه به فرهنگ و هنر امکان‌پذیر نیست. فرهنگ و هنر حوزه وسیع و گسترده‌ای است. این پارک نخستین مرکزی است که در این عرصه از سوی جهاددانشگاهی مجوز گرفته است.

وی افزود: در همین حراج اخیر تهران، آثاری بیشتر مورد توجه بود که به معاصرسازی هنر کهن ایرانی انجامیده بود و این آثار از نظر فروش بیشتر مورد استقبال بود. با توجه به رویکری که در این عرصه داریم و مزیت‌های نسبی کشورمان، باید به معاصرسازی توجه کنیم و در واقع بازگشت امروزی به تجربه‌های کهن فرهنگ ایرانی داشته باشیم. امیدواریم فرایندی که آغاز شده نتایج خوبی داشته باشد.

مسجدجامعی با بیان اینکه خلاقیت در اقتصاد جهانی نقش بالایی دارد، گفت: آنچه اهمیت دارد این است که بخش عمده موفقیت‌ها در تولید صنایع فرهنگی و هنری به خلاقیت برمی‌گردد و خلاقیت در این حوزه ارزش اقتصادی بالایی هم دارد.

یادآور می‌شود، در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از شرکت‌های مستقر در پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بازدید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به مقوله حجاب و عفاف مهم‌ترین رکن در سعادت جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام خدایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب در جلسه شورای فرهنگی با محور هماهنگی برای تأسیس مرکز نیکوکاری در این واحد دانشگاهی اظهار کرد:  پرداختن به مقوله حجاب و عفاف از مهم‌ترین ارکان در سعادت و تعالی یک جامعه به شمار می‌آید و برای ساختن جامعه‌ای متعالی رعایت شئونات اسلامی و ترویج فرهنگ اصیل اسلامی در آن جامعه از اهم وظایف افراد آن جامعه است که باید همگان این اصل مهم را در سرلوحه امورات زندگی فردی و اجتماعی خویش قرار دهند.

دانشگاه سنگر فرهنگ و دانش در برابر جنگ نرم

امام جمعه میاندوآب نیز دانشگاه را به‌عنوان سنگر فرهنگ و دانش در برابر جنگ نرم و فرهنگ تحریف شده غرب برشمرد و گفت: تدوین و ارائه برنامه‌های فرهنگی در حوزه فرهنگ نیاز به برنامه‌ریزی‌های اساسی و مدون دارد و مشارکت مردمی در این حوزه بسیار مهم است.

حجت‌الاسلام حمید حسن‌زاده افزود: برای نظم دهی به اصول و قواعد فرهنگی در ترویج فرهنگ اسلامی و برخورد با بی‌حجابی و رفتار‌های ضد ارزشی استفاده از ظرفیت‌های مساجد، نمازخانه‌ها و کتابخانه‌ها و نیز برگزاری همایش‌های فرهنگی بسیار مهم و باید در سرلوحه برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها و سایر نهاد‌ها قرار گیرد.

سرمست چوپان‌نژاد رئیس کمیته امداد امام خمینی میاندوآب نیز با استقبال از راه‌اندازی مرکز نیکوکاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب که برای نخستین‌بار این مهم در دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد،‌ تأسیس این مرکز را گامی مهم در همکاری با این نهاد ارزشمند و یادگار بنیان‌گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی دانسته و کمک به قشر کم‌درآمد و بی‌بضاعت برای ادامه تحصیل در خانه علم مردمی را از اهم واجبات و یک تکلیف مهم الهی و انسانی برشمرد.

به گزارش آنا؛ همکاری و هماهنگی برای تأسیس مرکز نیکوکاری در دانشگاه، برگزاری همایش برای بزرگداشت سالروز شهادت آیت اله مطهری و تجلیل از استادان دانشگاه، برگزاری اردوی علمی، فرهنگی و کوهنوردی برای استادان، کارکنان و دانشجویان واحد، اعطای تخفیف شهریه و تشویق از دانشجویانی که حجاب و عفاف را در دانشگاه رعایت می‌کنند، برگزاری منظم نماز جماعت در واحد، برگزاری مسابقه نقاشی فرزندان کارکنان با محور غزه و جبهه مقاومت، برگزاری کارگاه مشاوره فرهنگی ویژه خانواده دانشگاهیان از مهم‌ترین مصوبات این جلسه بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • توجه به مقوله حجاب و عفاف مهم‌ترین رکن در سعادت جامعه است
  • شهر خلاق، فرصتی برای مشارکت مردم
  • توجه ویژه دولت سیزدهم به مقوله فرهنگ