Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در وخامت احوال این روز‌های موسیقی پاپ کشورمان که بیشتر از سنتی و کمتر از رپ حالش خراب است، مطلب زیاد گفته شده. شبیه مضمون حکیم طوس «هنر خار شده و جادویی ارجمند».

تکرار، تقلید و فقدان خلاقیت، بی‌محتوا شدن متن و کلام ترانه‌‎ها، حضور افراد غیرمتخصص در کسوت ترانه‌سرا، خواننده و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از علائم این بیماری هنری است. انگار رقابتی برای ارائه آثار سخیف در جریان است که هرکس تلاش بیشتری برای به سخره گرفتن ادبیات و موسیقی کرده و با شاهکار ناپلئونی خود به گوش و سلیقه‌ مخاطب توهین بیشتری کند، برنده میدان خواهد بود.

از دو منظر می‌توان این معضل را بررسی کرد؛ اول پرداختن به صورت مسئله و دوم علت‌جویی و ریشه یابی آن. برای صورت مسئله همین بس که یکی از ستاره‌های به اصطلاح مگاهیت این روز‌های موسیقی باندپیچی شده کشورمان که اتفاقاً دریافت تندیس بهترین تک آهنگ سال ۹۶ را از پنجمین جشنواره سالانه موسیقی ما برای قطعه «یه لحظه نگام کن» در کارنامه دارد، در متن نظر سنجی صفحه مجازی خود موفق به خلق حماسه‌ای شد که مرز‌های غلط نویسی را تا حد زیادی جابه جا و معلم املای دوران مدرسه‌اش را عمیقاً مأیوس کرد. به این تصویر دقت کنید:

در یک بازی فوتبال اگر شما تنها ۲ اخطار دریافت کنید، از زمین بازی اخراج می‌شوید. البته تاکید می‌شود که فوتبال نه صنعت ترانه. مگر مظلوم‌تر و زبان بسته‌تر از زبان فارسی هم داریم؟ لفظ صنعت به کار برده شد چون پدیده‌ای که ما امروزه با آن روبرو هستیم، دیگر به لحاظ هنری جزو چند ستاره که آن‌ها هم رهسپار موزه خاطره‌ها شده‌اند، حرفی برای گفتن ندارد.

بی‌سوادی املایی و انشایی فرد تا حدی معلول نظام نادرست آموزشی است، اما دامنه این ندانستن و غلط آموختن، فقط به نوشتار این دوستان محدود نمی‌شود.

لطفا این بار این درو محکم ببند برو!

امثال این به اصطلاح هنرمندان حتی به لحاظ موسیقیایی هم دانشی درست و کافی ندارند و اثری که به لحاظ هنری، ماندگاری و اصالت داشته باشند، تولید نمی‌کنند. نتیجه این می‌شود که ملت شاید با موسیقی‌های لاله‌زاری و چهل‌تکه آغاسی‌های زمانه دست بزنند، اما برای خلق یک اثر فاخر و ماندگار هنوز چشمشان به چشم‌آذر و روحانی و هم‌نسلانشان است.

درد بزرگتر این است که برخی به اصطلاح منتقد در پوشش روزنامه‌نگار، شاعر، آهنگساز، خواننده و ... وقتی متنی در نقد افراد مورد نظر می‌نویسند، متن خودشان هم خالی از اشکال نیست. این یعنی مشکل ریشه‌دار‌تر از این حرف‌هاست و ما اسیر یک بی سوادی همه‌گیر شده‌ایم.

موسیقی هنر تهذیب روح و تعالی اندیشه است. بتهوون می‌گوید: «موسیقی واسطه بین زندگی روحانی و نفسانی‌ است». پیش‌تر علیرضا بدیع شاعر و ترانه‌سرای جوان کشور در گفتگو با یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به صحبت‌های حمید هیراد در برنامه «دورهمی» گفت: «شما شعرهایت را سرقت می‌کنی! ما را که از بچگی با شعر‌های مولانا بزرگ شده ایم نمی‌توانی گول بزنی!»

حضور دو خواننده ماکان بند هم در برنامه «فرمول یک» و اظهار بی‌اطلاعیشان از دستگاه‌ها و گوشه‌های موسیقی ایرانی و عدم شناخت نت‌های موسیقی و فواصلشان، در پاسخ به سوالات مجری برنامه شاهد دیگر این مدعاست.

اکبر آزاد، ترانه‌سرای پیشکسوت هم در یک مصاحبه خود گفته بود: «کدام خواننده؟ کدام ترانه‌سرا؟ کدام آهنگساز؟ هر کس که دهانش را باز کند و بخواند که خواننده نیست! خواننده کسی است که همه گوش‌ها مستقیم به دنبال صدای او باشند ... این‌ها خواننده نیستند، باور کنید نیستند».

خالقی کجایی که موسیقی ایرانیتو کشتن؟

اما کم لطفی چه کسانی و یا حاکم شدن چه طرز نگاهی در مدیریت فرهنگی کشور به هنر اول، باعث شد تا پهلوانی که صدای تصنیف بنان و ناظری را در گوش و آهنگ‌های چشم‌آذر و خالقی را در سینه داشت، این گونه در گود ناجوانمردی زمین‌گیر شود؟ چه چیزی باعث شد تا امثال خشایار اعتمادی‌ها و حمید حا‌می‌ها جایشان را در ذهن و گوش مخاطب جوان، به «بند»‌هایی بدهند که با تیشه‌ی صدایشان، بند بند پیکره با شکوه هنر موسیقی کشور را از هم گسسته‌اند؟

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی پاپ موسیقی سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۵۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال

حال پس از بازخورد گسترده مخاطبان می‌خواهیم بررسی کنیم که آلبوم جدید مُجال چه نوآوری برای مخاطبان موسیقی مدرن دارد. اگر هنوز مجتبی الله وردی را نمی‌شناسید، پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر متن حاضر، مقاله مُجال کیست؟ را نیز مطالعه کنید. تشویق جوانان به تفکر مثبت در برابر منفی بافی‌ها مُجال در آلبوم زمین عجیب و آهنگ «قله» تلاش خود را برای فراهم کردن یک محتوای امیدبخش نشان داد. بعضی از رپرهای نسل جدید بر موج افکار منفی سوار می‌شوند یا در راستای ارزش‌هایی مانند پول و شهرت به مخاطب‌شان امیدواری می‌دهند. اما مُجال در راستای ارزش‌های فرهنگی و ایرانی به جوانان امید می‌دهد که همراه همدیگر راه‌شان را ادامه دهند و در این راه با عشق و پایداری به ارزش‌های اسلامی باقی بمانند. هشدار درباره آسیب‌های اجتماعی رسانه در سبک های موسیقی مدرن رپ و هیپ هاپ کمتر خواننده‌ای به نقش رسانه و تاثیر آن بر ذهن افراد پرداخته است. اما مُجال در آهنگ «سامری»‌ با استفاده از داستان فریب قوم حضرت موسی توسط سامری، آسیب‌های رسانه را در جامعه روشن کرد. مُجال در آهنگ سامری کاری کرد که مخاطب درباره ارزش‌هایی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود، باز اندیشی کند. اجرای اشعار عارفانه با سبک هیپ‌هاپ برای جوانان آهنگ او در آلبوم زمین عجیب حاوی مناجات عارف فو‌ٔاد کرمانی بود. این آهنگ با سبک هیپ هاپ، یک نوآوری در موسیقی مدرن شناخته می‌شود. چرا که تا به امروز اشعار عرفانی و اسلامی اغلب در موسیقی سنتی شنیده می‌شدند. اما آهنگ سرگشته و او که ریتم مورد پسند جوانان دارد، این خلاء را پر کرد.

مُجال، یک معترض در سطح بین المللی موزیک ویدیو خیره کننده «منجی عالم» در آلبوم زمین عجیب، صرف نظر از جلوه‌های ویژه بصری بکار رفته، حاوی پیامی اعتراضی به مسئله کودک کشی اسرائیل بود. این موزیک ویدیو اولین اثر هنری اعتراضی به مسئله فلسطین به شمار می‌رود. همچنین مُجال در آهنگ «دنیای وارو» به منطق ظالمانه غرب و پیروانش معترض شد. طرح زاویه دید جدید نسبت به بحث حجاب و انتخابات آهنگ «عروسک» در آلبوم زمین عجیب، پیامد‌های زندگی بدون حجاب را برای مخاطب قابل لمس می‌کند. می‌توانید پس از گوش دادن به این آهنگ، تحلیل جدیدی از بحث حجاب داشته باشید. همچنین در آهنگ «ما مردم» توجه مردم را به مسئله انتخابات جلب می‌کند تا بگوید که مردم باید به نقش خودشان در مسائل اجتماعی توجه داشته باشند. اعتراض به مسائل سیاسی ملی بدون آسیب به نظم جامعه از آهنگ «همشهری» معلوم می‌شود که مُجال برای اعتراض به ظلم و بی عدالتی، چارچوب‌هایی دارد که به آن‌ها فکر کرده است. او بدون دعوت مردم به ایجاد بی نظمی در جامعه، اعلام می‌کند که به سوء مدیریت در بازسازی آبادان و خرّمشهر، مشکلات اقتصادی و فساد اداری اعتراض دارد. یادآوری هویت تاریخی و ملی ایرانیان یکی از جنبه‌های آهنگ «ما مردم» وصل کردن اصالت تاریخی ایرانیان به هویت اسلامی‌شان است. با این کار مُجال تلاش دارد که مخاطب را به تفکری دوباره درباره هویت و ارزش‌های خود، دعوت کند. دانلود آثار مجتبی الله وردی از وبسایت رسمی او برای گوش کردن به آلبوم زمین عجیب یا تماشای موزیک ویدیو‌های خیره کننده مُجال مانند القدس لنا می‌توانید وارد وبسایت مُجال به آدرس mojall.com شوید و آثار او را به صورت آنلاین گوش یا آن را دانلود کنید. همچنین برای اطلاع از آهنگ‌های جدید مُجال می‌توانید از طریق بخش «دنبال کنید» در وبسایت رسمی مجتبی الله وردی، او را در شبکه‌های اجتماعی مانند Eita, Telegram یا در پلتفرم‌های موسیقی مانند soundcloud, spotify دنبال کنید.
 

دیگر خبرها

  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • گزارشی از تولد رادیو در ایران؛ از هیاهوی مردم در میدان توپخانه تا نخستین آوازخوانان
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سلمانِ نون‌خ: لطفا کمی صبر کنید
  • رئیس جمهور: برای مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند احترام قائلیم