Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@08:34:27 GMT

معرفی و بررسی داروی بریلینتا

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۱۹۸۳۷

معرفی و بررسی داروی بریلینتا

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، داروی بریلینتا که با نام تیکاگرلور  نیز شناخته می‌شود سبب کاهش خطر سکته‌ مغزی یا ایجاد مشکلات قلبی جدی بعد از سکته‌ قلبی یا درد قفسه‌ سینه‌ می‌شود که معمولاً پیشنهاد می‌شود از این دارو بلافاصله بعد از جراحی بای پس قلب (پیوند عروق کرونر) استفاده نگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در ادامه شما را بیشتر با این دارو آشنا کند.

معرفی داروی بریلینتا

داروی بریلینتا (Brilinta)، با نام عمومی تیکاگرلور (Ticagrelor) نیز شناخته می‌شود که از چسبیدن پلاکت‌های خون به همدیگر و ایجاد لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: کدام درد ها در بدن خطر لخته شدن خون را هشدار می دهند؟

ایجاد شدن لخته‌های خون می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی و مشکلات رگ‌های خونی گردد. داروی بریلینتا خطر سکته‌ مغزی یا ایجاد مشکلات قلبی جدی بعد از سکته‌ قلبی یا درد قفسه‌ سینه‌ شدید را در افراد کاهش دهد. این دارو ممکن است در موارد دیگری نیز استفاده شود.

اطلاعات مهم درباره داروی بریلینتا

اگر شما مشکلات کبدی جدی، هر گونه خونریزی فعال (خونریزی معده را نیز شامل می‌شود) یا سابقه‌ خونریزی مغزی دارید، بهتر است از داروی بریلینتا استفاده نکنید. از این دارو بلافاصله بعد از جراحی بای پس قلب (پیوند عروق کرونر) استفاده نکنید. قبل از انجام جراحی یا کار‌های دندانپزشکی، ممکن است لازم باشد که مصرف داروی بریلینتا را برای مدت کوتاهی قطع کنید تا دچار خونریزی بیش از حد نشوید.

پیش از اینکه ابتدا با پزشک متخصص صحبت کنید، مصرف داروی مورد نظر را متوقف نکنید؛ حتی اگر نشانه‌هایی از خونریزی مشاهده می‌کنید، قطع مصرف این دارو ممکن است خطر حمله‌ قلبی یا سکته‌ مغزی را افزایش دهد.

داروی بریلینتا باعث می‌شود که شما ساده‌تر از قبل دچار خونریزی شوید که این موضوع می‌تواند شدید باشد و حتی با خطر مرگ همراه باشد؛ بنابراین از انجام فعالیت‌هایی که خطر خونریزی یا آسیب دیدن را افزایش می‌دهند، خودداری کنید.

اگر خونریزی شما بند نمی‌آید، با پزشک خود در میان گذارید یا از مراقبت‌های پزشکی کمک بگیرید. ممکن است شما دچار خونریزی داخلی به طور مثال در معده یا روده نیز شده باشید.

بیشتر بخوانید: لخته شدن خون در رگ‌ها در چه سنی به سراغتان می‌آید؟

اگر مدفوع به رنگ سیاه یا مدفوعِ خونی، ادرار به رنگ قرمز یا صورتی، سرفه به همراه بالا آوردن خون یا استفراغ به رنگ قهوه‌ای دارید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. چراکه این‌ها ممکن است علائمی از خونریزی در دستگاه گوارش شما باشد.

بسیاری از دارو‌ها (شامل دارو‌های بدون نسخه و محصولات گیاهی) اگر به همراه داروی بریلینتا مصرف شوند، ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در افراد شوند؛ بنابراین بسیار مهم است که هر گونه دارویی را که در حال حاضر مصرف می‌کنید یا اخیراً مصرف کرده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

نکات مهمی که قبل از مصرف داروی بریلینتا باید رعایت کرد

اگر نسبت به تیکاگرلور آلرژی (حساسیت) دارید یا موارد زیر را دارید، بهتر است از این دارو استفاده نکنید:

مشکلات کبدی جدی هر گونه خونریزی فعال خونریزی معده سابقه‌ی خونریزی مغزی (مثلاً در اثر آسیب به سر) تا ۵ روز قبل از عمل جراحی بای پسِ قلب (پیوند عروق کرونر)، از این دارو استفاده نکنید

بیشتر بخوانید: ۶ روش برای پیشگیری از لخته شدن خون در پا

برای اطمینان از اینکه مصرف داروی بریلینتا برای شما خطرآفرین نیست، اگر موارد زیر را دارید، با پزشک خود در میان گذارید:

مشکلات کبدی مشکلات قلبی حاد، مثل سندورم سینوس بیمار، یا اِی وی بلاک (مگر اینکه شما دارای دستگاه تنظیم‌کننده‌ی ضربان قلب باشید آسم، بیماری انسداد مزمن ریوی، یا سایر مشکلات تنفسی سابقه‌ی زخم معده یا بواسیر سابقه‌ی ضربه‌مغزی سابقه‌ی اختلال خونریزی یا اختلال انعقاد خون

بیشتر بخوانید: میوه‌ای معجزه گر که بیماری‌ها را بدون نیاز به قرص درمان می‌کند!

داروی بریلینتا باعث می‌شود که شما نسبت به قبل ساده‌تر دچار خونریزی شوید؛ خصوصاً اگر موارد زیر را داشته باشید:

یک جراحی یا خونریزی که اخیراً تجربه کرده‌اید یک بیماری که بر روی عروق خونی در مغز تاثیر‌گذار است سابقه‌ی سکته‌ی مغزی سابقه‌ی مشکلات خونریزی سابقه‌ی خونریزی معده یا روده اگر ۶۵ ساله یا مسن‌تر هستید

مصرف بیش از اندازه یا کمتر از میزان لازم داروی بریلینتا 

اگر یک بار مصرف این دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اما چنانچه زمانِ به یادآوری شما، بسیار نزدیک به زمانِ مصرفِ بعدی بود، دوز فراموش شده را مصرف نکنید. فقط در نوبت بعدی، بریلینتا را مصرف کنید. برای جبران دوز مصرفی از دست رفته، داروی اضافه استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: دستگاهی حیرت انگیز برای خروج لخته‌های خون از بدن

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز این دارو را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید یا از پزشک کمک بگیرید. مصرف بیش از حد قرص بریلینتا ممکن است باعث ایجاد خونریزی حاد شود.

عوارض جانبی داروی بریلینتا 

اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به پزشک اطلاع دهید.

اگر موارد زیر را دارید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید:

خونریزی از بینی یا سایر خونریزی‌هایی که متوقف نمی‌شوند تنگی نفس یا احساس سبکی در سر (به طوری که احساس کنید در حال افتادن هستید)، حتی با میزان خفیف یا در حالی که دراز کشیده‌اید به سادگی دچار کبودی شدن، خونریزی غیر طبیعی (از بینی، دهان، واژن یا مقعد)، لکه‌های کوچک به رنگ قرمز یا ارغوانی در زیر پوست ادرار به رنگ قرمز یا صورتی رنگ‌پریدگی پوست، ضعف، تب، یرقان (زرد شدن چشم‌ها یا پوست). علائم خونریزی معده – شامل: مدفوع خونی یا قیری رنگ، سرفه همراه با بالا آوردن خون، استفراغ به رنگ قهوه‌ای علائم سکته‌ی قلبی – شامل: درد یا فشار در قفسه‌ی سینه، دردی که به سمت فک یا شانه‌ی شما امتداد یابد، حالت تهوع، عرق کردن علائم سکته‌ی مغزی – شامل: بی‌حسی یا ضعف ناگهانی (به خصوص در یک سمت بدن)، سردرد ناگهانیِ شدید، لکنت زبان، مشکلات بینایی یا مشکلات تعادلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۱۹۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره پایش و تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: متفورمین مصرفی بیماران مبتلا به دیابت با بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون عدد فروش، پرمصرف‌ترین داروی کشور در سال گذشته بود.

به گزارش ایسنا، محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: داروهایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین داروهای تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: داروهای ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مشکلات اتحادیه عطاران و سقط فروشان بررسی شد
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • معرفی پرفروش‌ترین دارو‌ها در ایران + اسامی و میزان فروش
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • مسکن مجاز در دوران بارداری