Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ سوال خبرنگار آمریکایی پس از گشت و گذار در ایران: چطور اقتصاد ایران در برابر این تحریم های ویرانگر آمریکا مقاومت کرده است؟

تیم خبری رادیو ملی آمریکا (NPR) که برای تهیه گزارش و مصاحبه‌هایی درباره وضعیت ایران در دوران تحریم به ایران آمده است، در گزارشی وضعیت ایران را به رغم تحریم‌های آمریکا، دشوار اما قابل‌تحمل توصیف کرده و می‌نویسد: در تهران که یک ابرشهر 14 میلیونی است زندگی عادی در جریان است و فروشگاه‌ها و رستوران‌ها و خیابان‌ها مملو از جمعیت خریدار و فروشنده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش عصرایران، "استیو اینسکیپ" خبرنگار رادیو ملی آمریکا گزارش خود را با  مصاحبه با "امیر محبیان" روزنامه‌نگار و تحلیلگر محافظه کار در تهران آغاز کرده . محبیان در پاسخ به سوال این خبرنگار آمریکایی درباره " در آستانه فروپاشی بودن ایران" گفته است: چنین فکر نمی‌کند و وضعیت اقتصادی در ایران هر چند خوب نیست اما آن قدر هم بد نیست که کشنده باشد."

"استیو اینسکیپ" با ذکر این مقدمه و اظهارات محبیان می‌نویسد:

ایالات متحده امیدوار است که کمپین "فشار حداکثری" که پس از خروج رئیس جمهور ترامپ از توافق هسته‌ای ایران (برجام) آغاز شده است، تهران را وادار کند که سیاست خارجی خود را در مناطقی چون لبنان، سوریه و یمن تغییر دهد. اما محبیان می‌گوید: چرا باید جمهوری اسلامی ایران چنین کاری کند؟

به راحتی می‌توان تحلیل "محبیان" را به عنوان یک نگاه ایرانی بی‌ارتباط با واقعیت جاری، رد کرد. با این حال هفت روز حضور ما در ایران و مصاحبه با ده‌ها نفر در تهران و اطراف آن در این ماه، حداقل در وضعیت حاضر شواهدی برای تایید "اعتماد به نفس" موجود در دیدگاه محبیان، ارائه می‌دهد.

تهران، شهری با وسعتی بزرگ و جمعیتی بیش از 14 میلیون نفر، پر جنب و جوش به نظر می‌رسد. فروشگاه‌ها به خوبی در دسترس هستند، اگرچه قیمت‌ها به دلیل تورم بالا رفته‌اند. فروشگاه‌ها و رستوران‌های جدید حتی اگر همیشه پر از مشتری نباشند، اما همچنان دایر هستند. ساختمان‌های جدید حتی اگر پیشرفت برخی از آنها کند بوده است در دست ساخت هستند. دوشنبه عصر هفته گذشته ، شب قبل از تعطیلات ، سه ساعت طول کشید تا وسیله نقلیه حامل ما حدود 10 مایل در سطح شهر حرکت کند. دلیل این ازدحام و شلوغی مسافرت مردم به دلیل تعطیلات به سمت ویلاهایشان در اطراف تهران و روستاهای آبا و اجدادی‌شان با اتومبیل‌های شخصی‌شان بود. خیابان‌های تهران زیر بار ترافیک اتومبیل در حال خفه شدن بود.

در نزدیکی میدان تجریش تهران، وارد بازار گوشت شدیم. مدیر این بازار گفت: قیمت گوشت گوساله در مدت زمان کوتاهی سه برابر شده است. هزینه‌های او همراه با قیمت‌های فروش وی افزایش یافته است، بنابراین سودآوری او کاهش یافته است. او گفت كه خانواده وی نسل‌ها در این تجارت بوده‌اند و او هرگز چنین شرایط سخت و ناپایداری را ندیده است. او دو سال گذشته را "فاجعه" خواند. با این حال، ما در یک بازار کاملاً تازه ساخت قرار داشتیم. خانواده این مدیر بازاری، فقط همین چند ماه پیش این شعبه جدید خود را افتتاح کرده بودند. ظاهراً بحران اقتصادی موجود در ایران موجب متوقف ماندن کار آنها نشده است.  

چگونه اقتصاد ایران همچنان توانسته در مواجهه با تحریم‌های ویرانگر ایالات متحده دوام بیاورد و کارکرد خود را حفظ کند؟ بخشی از جواب این است که هنوز برای دیدن تاثیرات کامل تحریم های آمریکا زود است. دولت آمریكا بیش از یك سال قبل تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع كرد، اما احتمالاً این تحریم‌ها همچنان به مدت زمان بیشتری دوام بیاورند و تاثیرگذار باشند. دوره ریاست جمهوری ترامپ یک سال و نیم دیگر به طول می‌انجامد و او به دنبال انتخاب شدن مجدد است. حتی اگر او انتخاب نشود، جانشین  بعدی او ممکن است به این راحتی‌ها از ابزار تحریم دست نکشد. 

اما دلیل دیگر درباره سرپا ماندن اقتصاد ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا را باید  در برخوردار بودن اقتصاد ایران از مزایای دیگر به جز نفت دانست. ایران کشور بزرگی است، با بیش از 80 میلیون جمعیت، که بسیاری از آنها بسیار تحصیل کرده هستند. اقتصاد ایران نسبت به برخی دیگر از کشورهای (همسایه) متنوع‌تر است. با حرکت به سمت غرب پایتخت، مجموعه کارخانجات خودرویی را دیدیم که تاسیسات کارخانه‌ای آنها  مایل‌ها درازا داشتند. ایران دارای صنعت و تاریخ غنی  کشاورزی نیز هست و ایران از لحاظ تاریخی یک کشور بازرگانی است که چندین سال تجربه فرار از تحریم‌ها را دارد.

در طول دهه 1990 ، ایالات متحده و سایر کشورها تحریم‌هایی را علیه همسایه نفت‌خیز غربی ایران، یعنی "عراق" اعمال کردند. این کشور در مقایسه با ایران بسیار کوچکتر است و اقتصاد کوچکتری داشت و در زمان صدام حسین، نسخه افراطی یک حکومت استبدادی تک نفره داشت. با این حال، تحریم‌ها هرگز حکومت صدام را ساقط نکرد، و سقوط صدام با حمله نظامی آمریکا در سال 2003 محقق شد. در مقایسه با عراق، منطقی است که به این نتیجه برسیم که اقتصاد ایران حریف قدرتری در برابر تحریم‌های آمریکاست.    

با سه زن در یک کافه در شهر کرج  مصاحبه کردیم. در اوایل صحبت، یکی از آنها درباره مشکل ایجاد شدن برایش به خاطر مصاحبه با ما شوخی کرد، سپس او ناگهان بدون اینکه از حکومت ایران دفاع کند- موضوع مصاحبه را به سمت مسایل و مشکلات داخلی در ایالات متحده آمریکا تغییر داد. دوستش فاطمه به کمک او آمد و از من پرسید چرا در حالی که ایالات متحده مشکلات خاص خود مانند نژادپرستی دارد، من به پیگیری مسایل و مشکلات ایران علاقه‌مند شده‌ام.  

در مصاحبه‌ها ، ما دلایل دیگری  نیز برای نگرانی رهبران ایران شنیدیم. سه زن این کافه گفتند که دانشجوی رشته حقوق هستند. یکی گفت که او به خاطر جذابیت فرصت دفاع از متهم، جذب این رشته شده است. با این حال ، هر سه با هم توافق داشتند که فساد حتی در داخل قوه قضاییه هم رخنه کرده است. سوء مدیریت و فساد در سالهای اخیر چنان گسترده شده که مقامات و رهبران سیاسی مجبور شده‌اند اجازه بحث عمومی درباره آن را بدهند.

در پارکی در کرج ، با خانواده بزرگی روبرو شدیم که برای پیک نیک بساط پهن کرده بودند. در نگاه اول، آنها یک خانواده طبقه متوسط و مرفه بودند، لباس‌های رنگی به تن داشته و دارای فرزندان سالم بودند و از نوشیدنی دوغ ایرانی در یک بعد از ظهر عالی لذت می‌بردند. این خانواده برای تعطیلات و فرار از گرمای شدید جنوب ایران، که در آن زندگی می‌کردند، به کرج آمده بودند.

با این وجود تنها چند دقیقه مکالمه طول کشید که نشان دهد که سعادت ظاهری آنها،شکننده است. دو نفر از این جمع، برادرانی بودند که گفتند 9 ماه پیش تجارت واردات و صادرات خود را از دست داده‌اند. یکی دیگر از اقوام، زن مطلقه‌ای بود که به عنوان آرایشگر برای تامین مخارج خود و دخترش کار می‌کرد. او فکر نمی‌کرد که بتواند همچنان در ایران دوام بیاورد و به دنبال این بود که بفهمد چگونه می‌تواند خود را به آلمان برساند.

یکی از اعضای این جمع خانوادگی که نامش "امیر" بود گفت که خانواده آنها به دو اردوگاه "طرفداران غرب" و " میهن پرستان" تقسیم شده‌اند. او گفت طرفداران غرب در اندیشه فرار از ایران هستند در حالی که او و میهن پرستان مصمم به ماندن در ایران هستند.

مریم یکی دیگر از اعضای این خانواده با دیدگاه امیر مخالف است. او گفت که به اروپا رفته است و افزود اگر بیشتر بدانید ما را از این طریق تقسیم نمی‌کنید و تنها دلیل این نوع تقسیم‌بندی، و کمبود اطلاعات از داخل ایران، این است که ما آزادی بیان نداریم.

در ایران آزادی بیان (به سبک کشورهای غربی) وجود ندارد،اما با توجه به همه فشارهایی که بر ایرانیان وارد می‌شود، آنها  راه‌هایی برای ابراز و بیان نظرات‌شان  پیدا می‌کنند.

گزارش تصویری رادیو ملی آمریکا از ایران عکاس: مرجان یزدی پیاده رو حاشیه خیابان ولیعصر در تهرانبرج میلاد تهرانخیابان های پرترافیک مرکز تهرانمغازه فروش بدلیجات در بازار تجریش تهرانفروشگاهی در میدان هفت تیر تهرانپل عابر پیاده در تهرانپیک نیک شبانه و جشن تولد خانواده ای در پارکی در تهران
برچسب ها: تحریم ، آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: تحریم آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۷۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتقاد شدید از رفتار اسرائیل در جنگ غزه گفت غزه مثل سطح ماه شده است و هیچ امکاناتی برای زندگی ندارد.

به گزارش عصرایران، "جوزپ بورل" گفت کمک‌هایی که به غزه می‌رسد برای مقابله با «وضعیت فاجعه‌بار انسانی» بسیار اندک و ناکافی است.

بورل همچنین درباره درخواست اسرائیل از فلسطینیان در جنوب نوار غزه برای حرکت به سمت شمال ابراز شک و تردید کرد و گفت: غیرممکن است کسی در آنجا زندگی کند. آب و برق و فاضلاب ندارد. نه خانه‌ای وجود دارد و نه هیچ چیزی ... "مثل سطح ماه است. "

وی افزود: اگر آن‌ها می‌خواستند غزه را به مکانی تبدیل کنند که هیچ انسانی نتواند در آن زندگی کند، به هدف خود در شمال منطقه غزه رسیدند.

جنگ اسرائیل در غزه از ۶ ماه قبل تاکنون ادامه دارد. در این جنگ بیش از ۳۳ هزار نفر کشته شدند. اکثریت کشته‌ها افراد غیرنظامی به ویژه زنان و کودکان هستند.

اسرائیل همچنین با جلوگیری از ورود غذا و کالا به غزه، باعث قحطی و گرسنگی گسترده و شدید در این منطقه شده است.

حماس در ۱۵ مهر / ۷ اکتبر گذشته، حمله غافلگیرانه‌ای به جنوب اسرائیل داشت. در این حمله ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر هم به اسارت گرفته شدند. بعد از آن، اسرائیل حمله نظامی علیه حماس درغزه را شروع کرد.

اتحادیه اروپا و بررسی افزایش تحریم ایران

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران است.

"جوزپ بورل" روز سه شنبه گفت در واکنش به حمله اخیر ایران به اسرائیل گفت اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای گسترش دامنه تحریم‌های خود علیه تهران است.

بورل این اظهارات را پس از ویدئو کنفرانس اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بحث در مورد پیامد‌های حمله پهپادی - موشکی ایران به اسرائیل مطرح کرد.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به سخنان آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد مدعی شد پس از حمله موشکی - پهپادی ایران، خاورمیانه «در لبه پرتگاه» قرار دارد.

وی در جمع خبرنگاران افزود: امروز وزرا مواضع قاطعانه‌ای اتخاذ کردند و از همه بازیگران تاثیرگذار منطقه خواستند از پرتگاه دوری کنند تا سقوط نکنند.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد اگر هر تحولی در بحران کنونی، اتفاق تشدید کننده تنش داشته باشد خاورمیانه در وضعیت «جنگی کامل» قرار خواهد گرفت.

بورل با بیان اینکه برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در واکنش به حمله ایران به اسرائیل، خواستار گسترش تحریم‌ها علیه ایران شدند، ادامه داد دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار بر روی این پیشنهاد را آغاز خواهد کرد.

عالی‌ترین مقام سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: برخی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد‌هایی ارائه کردند ... تا اقدامات محدودکننده علیه ایران گسترش یابد.

بورل گفت این پیشنهاد، ساختار فعلی تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد تا شامل موشک‌ها و احتمالاً محموله‌های ارسال شده برای عوامل تهران در خاورمیانه نیز شود. به گفته او ساختار فعلی تحریم‌های اتحادیه اروپا، با هدف محدود کردن رسیدن پهپاد‌های ایرانی به روسیه است.

آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا علنی از این پیشنهاد حمایت کردند.

بورل اظهار داشت که او خود نیز از این پیشنهاد حمایت می‌کند و دیپلمات‌ها در روز‌های آینده روی آن کار خواهند کرد تا وزیران بتوانند در نشست دوشنبه آینده در لوکزامبورگ دوباره درباره آن گفتگو کنند.

وی گفت برخی اعضای اتحادیه اروپا نیز احتمال اعمال تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را مطرح کرده اند.

اما بورل موضع اتحادیه اروپا را تکرار کرد که نیروی قدس نیروی برون مرزی سپاه را نمی‌توان به عنوان سازمان تروریستی توصیف کرد مگر اینکه یک سازمان ملی در اتحادیه اروپا مشخص کند این نیرو در فعالیت‌های «تروریستی» دخالت داشته است.

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا از وجود چنین موردی اطلاعی ندارد، گفت: از بخش دیپلماسی اتحادیه می‌خواهم دوباره این موضوع را بررسی کند.

بورل گفت که همه وزرای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا حمله ایران را به شدت محکوم و بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • آخرین خبر از وضعیت شهر اصفهان و تبریز پس از انفجار و شلیک پدافند هوایی
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران | کدام شرکت هدف قرار گرفت؟
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • دور جدید تحریم‌های انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • قتل مادر در اثر بدگویی‌های پدر معتاد
  • گشت فوریت‌های اجتماعی در منطقه ۷ تهران
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه ایران است
  • کری خوانی اراذل و اوباش بی ام و سوار خیابان اندرزگو تهران برای پلیس | اعترافات متهمان | ماشین زیر پایم پورشه ماکان است؛ الهیه زندگی می کنم! | ببینید