Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@05:57:17 GMT

حوزه فرهنگ و هنر هر استانی چراغ روشن آن است

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۷۳۵۶

حوزه فرهنگ و هنر هر استانی چراغ روشن آن است

زارع گفت: فرهنگ و هنر آنچنان مهم و ارشمند برای هر ناحیه‌ای از دنیاست که می‌توان آن‌ را چراغ روشنایی جریان زندگی در هر استانی از کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری،« قاسم زارع » هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون اهل همدان است که با حضور خود در نمایشگاه هنرهای تجسمی هنرمندان همدانی «از بلندای الوند» که این روزها در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری میزبان علاقه‌مندان خود است، گفت: همدان استانی است با ترکیبی از چهار قوم همدانی، لر، کرد و ترک که همگی با هم مراوده‌های دوستانه و صمیمی دارند و از این جهت ترکیب فرهنگی خاص و ویژه‌ای از خود در میان دیگر استان‌های کشور نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به یکی از تابلوهای نمایشگاه که با الهام از لباس‌های محلی استان همدان نقاشی شده بود، گفت: روستاهای استان همدان هر کدام با لباس‌های محلی خاص و ویژه مربوط به قوم خود یا متاثر از دیگر قوم‌ها طراحی و پوشیده می‌شوند. به این ترتیب هنگامی که به روستاهای منتهی به استان کرمانشاه نزدیک می‌شویم لباس‌ها و گویش‌های مردم بیشتر به سمت و سوی کردی می‌رود. همچنین مردم روستاهای ملایر که بیشتر به استان لرستان نزدیک است به زبان لری حرف می‌زنند و پوشش محلی خود را دارند. مردم نواحی نزدیک به استان زنجان نیز به زبان ترکی صحبت می‌کنند. از طرفی دیگر قوم همدانی نیز دارای فرهنگ ویژه و با آداب و رسوم خاص خود است که آن هم از دیگر اقوام تاثیر گرفته  و همچنین بر روی آن‌ها تاثیر گذاشته است.

وی در ادامه افزود: استان همدان یکی از استان‌هایی است که اقوام گوناگون به لحاظ فرهنگی ارتباط خوبی با هم برقرار کرده‌اند. آنچنان که پدر بنده که اصالتا همدانی است هم به زبان ترکی و هم به زبان کُردی تسلط داشت.

زارع افزود: ترکیب قومی متفاوت استان همدان بی‌شک روی هنر آن تاثیر مستقیم دارد. چرا که هنگامی که فرهنگ‌ها‌ی متفاوت در کنار هم با روابط خوب زندگی کنند احساس و عواطف، روحیه‌ و علاقه‌مندی‌هایشان با هم ادغام می‌شود و روی نوع زندگی و نگرش به دنیای پیرامون‌شان تاثیر می‌گذارد. در این حالت بی‌شک آثار هنری تولید شده از سوی هنرمندان استان همدان در تمامی رشته‌ها از جمله هنرهای تجسمی که در این نمایشگاه شاهد هستیم تنوع خاصی نسبت به دیگر نقاط کشور دارد.

این بازیگر سینما و تلویزیون افزود: حوزه فرهنگ و هنر هر استانی چراغ روشن آن است. این موضوع اهمیت فرهنگ و هنر را در هرجای دنیا نشان می‌دهد.

زارع با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه‌های هنری از آثار هنرمندان استانی گفت: هنرمندان استانی با حضور در نمایشگاه‌های تهران که بازدید‌کننده بیشتری خواهد داشت رشد و شکوفایی بیش از پیش دارند. چرا که هر هنرمندی با بیشتر دیده ‌شدن آثار خود انگیزه مضاعفی برای ادامه کار به دست می‌آورد. همچنین این موضوع به رشد و افزایش کیفیت کار آن نیز کمک شایانی می‌کند. به طور مثال وقتی اثری هنری در تهران به نمایش گذاشته می‌شود با افزایش تماشاگران، نظرات و دیدگاه‌های متفاوت برای آن اثر نیز افزایش می‌یابد. هنرمند با بهره‌مندی از این دیدگاه‌ها می‌تواند نقاط قوت و ضعف خود را در رشته ‌هنری خود کشف کند و برای هرچه بهتر شدن برنامه‌ریزی و تلاش کند.

زارع با انتقاد از نوع نگاه مسئولان فرهنگی و هنری استان همدان به این حوزه گفت: سیاست‌گذاران هر استانی تاثیر مستقیمی روی حوزه فرهنگ و هنر آن استان دارد. چرا که تصمیم‌گیرندگان فعالیت‌های کلان استان در حوزه بسیار مهم فرهنگ و هنر هستند. با توجه به اینکه حوزه فرهنگ و هنر حوزه آزاداندیشی است، باید به هنرمند آزادی عمل در کار خود داد و از هدایت سلیقه‌ای آن خودداری کرد. هنرمندان استان همدان به چنین برنامه‌هایی که امروز حوزه هنری متولی آن است نیاز دارد تا رشد و شکوفایی بیشتری را تجربه کند.

گفتنی است، مجموعه آثار هنرمندان هنرهای تجسمی استان همدان در نمایشگاهی با عنوان «از بلندای الوند» تا 9 شهریورماه از ساعت 9 تا 18 در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دولت کانون های فرهنگی هنری مساجد روزنامه استان بوشهر خبرگزاری شبستان شبستان یزد مجلس قاسم زارع حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۷۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های فرهنگی بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی اجرا شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: پس از تشکیل قرارگاه شورای فرهنگ عمومی باید تمامی برنامه‌ها بر اساس برش استانی در مهندسی فرهنگی کشور اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت‌_ در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قزوین که در دفتر امام جمعه قزوین برگزار شد، اظهار کرد: پس از تشکیل قرارگاه شورای فرهنگ عمومی باید تمامی برنامه‌ها بر اساس برش استانی در مهندسی فرهنگی کشور اجرایی شود. فرمانده قرارگاه‌های شورای فرهنگی عمومی، امام جمعه و استانداران هستند که بایستی بر اجرای دقیق مصوبات این شورا نظارت کافی داشته باشند.

وی اضافه کرد: در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره‌کل اطلاعات و اطلاعات سپاه از منابع ارزشمند و گنجینه‌های رصد مسائل محسوب می‌شوند که باید از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کرد و در طرح و برنامه‌ریزی قرارگاه فرهنگ عمومی هم از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور ادامه داد: در هجدهمین سفر استانی تصمیم گرفتیم به قزوین بیاییم تا در شورای فرهنگ عمومی به موارد مهم و اساسی اشاره کنیم تا ارتقای فرهنگی بیشتری را در این استان شاهد باشیم. قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است که آنها را باید در حوزه‌های تاریخی، شهدا، فرهنگ و هنر، علمی، مدیریتی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد.

خسروپناه با بیان اینکه در مسیر کارهای فرهنگی باید از تمامی دستگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و گروه‌های مردمی استمداد گرفت، ادامه داد: در سطح کشور هم سازمان بازرسی را به خدمت گرفتیم که بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت داشته باشد.

وی نقش رسانه‌های مجازی را در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور بسیار مهم دانست و تصریح کرد: توجه به چنین رسانه‌هایی باید سرلوحه کارها باشد و حتی پیشنهاد می‌کنیم نماینده‌ای از فعالان رسانه‌های مجازی جهت حضور در نشست‌های شورای فرهنگ عمومی استان هم معرفی شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مصوبات این شورا از سوی استاندار ابلاغ می‌شود که البته پیش از این مصوبات از سوی دبیر ابلاغ می‌شد، به همین دلیل اگر مصوبه‌ای از سوی دستگاهی اجرا نشده، باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کار انجام نداده است.

کد خبر 747053

دیگر خبرها

  • همدان استانی ممنوعه برای اشتغال اتباع
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • برش استانی فرهنگی قزوین از برش‌های مستغنی و باکیفیت کشور است
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • برگزاری نخستین المپیاد ملی هنر در گیلان
  • شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟
  • برنامه‌های فرهنگی بر اساس برش استانی مهندسی فرهنگی اجرا شود
  • اجرای طرح چراغ روشن در درمیان
  • اجرای طرح چراغ روشن برای بیش ازهزار وسیله نقلیه
  • شکوه وعده صادق دلیل روشن ماست