Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@18:36:34 GMT

اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان رویکرد وزارت علوم است

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۳۴۸۲۶

اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان رویکرد وزارت علوم است

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی صبح پنجشنبه  در حاشیه بازدید از دستاوردهای دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم‌پایه زنجان، در جمع خبرنگاران با یادآوری اینکه این وزارتخانه در حوزه سنجش و پذیرش دانشجویان فقط به‌عنوان مجری عمل کرده وحمایت‌های لازم را نیز از بخش غیردولتی در حوزه آموزش‌های عالی به عمل می‌آورد، افزود: بی‌شک این حمایت‌ها در گرو برخورداری از شروط لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از رعایت استانداردهای وزارت علوم برای تاسیس یک رشته و یا یک دوره و مقطع تحصیلی را از جمله شروط لازم برای حمایت از بخش غیردولتی حوزه آموزش‌های عالی عنوان کرد و ادامه داد: استانداردهایی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای حمایت از یخش غیردولتی حوزه آموزش‌های عالی مدنظر دارد، شامل مواردی چون رتبه علمی اساتید، تعداد اعضای هیئت علمی و ... است.

این مسئول با یادآوری اینکه یکی از اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، بازسازی و نوسازی برخی از خوابگاه‌های دانشجویی بوده است، تصریح کرد: مهم‌ترین بحث در زمینه خوابگاه‌های دانشجویی، حرکت به سمت استانداردسازی این خوابگاه‌ها است که در این راستا صندوق رفاه دانشجویی ادام به رتبه‌بندی خوابگاه‌ها کرده است تا مقوله استانداردسازی محقق شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها وظیفه‌ای فراتر از ایجاد اشتغال برای دانشجویان دارند و آن آموزش است، اظهار کرد: بدون شک، دغدغه‌ای که در عرصه اشتغال به وجود آمده، ناشی از عدم برنامه‌ریزی آموزش‌ها بر اساس نیاز دستگاه‌ها بوده است که در همین راستا تلاش کرده‌ایم گام‌های بلندی را در راستای توسعه رشته‌های از طریق آمار و اطلاعات به دست آمده، برداریم.

غلامی با بیان اینکه گام برداشتن در راستای اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان با منترل دروس و سرفصل‌ها و نیز کنترل ظرفیت‌های پذیرش دانشجو، یکی از اقدامات این وزارتخانه به‌شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، توانمندسازی دانشجویان از دیگر برنامه‌های وزارت علوم است که با آغاز به کار ۱۹۶ مرکز رشد در دانشگاه‌ها محقق خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اولین برنامه سفر یک‌روزه خود به شهر زنجان، دانشکده علوم زمین دانشگاه تحصیلت تکمیلی علوم‌پایه زنجان را که متشکل از گروه‌های ژئوفیزیک، ژئودزی، تکتونیک، آب‌شناسی، پترولوژی و رسوب‌شناسی است، افتتاح کرد.

در حال حاضر در دانشکده علوم زمین ۱۶ دانشجو در مقطع دکتری زلزله‌شناسی و ژئودزی‌گرانی و ۴۹ دانشجوی کارشناسی‌ارشد در رشته‌های ژئوفیزیک و تکتونیک در حال تحصیل هستند. ساخت دانشکده زمین از سال ۱۳۹۳ با مساحت زیربنا بالغ بر ۶۳۸۰ مترمربع کلنگ‌زنی شد و سال گذشته خاتمه یافته و امروز با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بهره‌برداری رسید.

کد خبر 4705473

منبع: مهر

کلیدواژه: وزیر علوم منصور غلامی دانشگاه های ایران هفته دولت بوشهر قزوین شیراز ایلام شهرکرد گرگان یاسوج عید غدیر خم استانداری سمنان اربعین حسینی کهگیلویه و بویراحمد سانحه تصادف کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۴۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش واردات کالا و تخصیص ارز باید تغییر کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر معاون اول رییس جمهور در دیدار با اعضای هیأت رییسه اتاق بازرگانی ایران راه‌های رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی بحث و بررسی و برای آن تصمیم‌گیری شد.

مخبر روز یکشنبه در دومین جلسه با اعضای هیأت رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه نجات اقتصادی کشور با مدیریت، منابع و خلاقیت مردم امکان‌پذیر است تصریح کرد: اتاق بازرگانی و اتاق تعاون مهمترین تشکلهای بخش خصوصی هستند که با آگاهی از وضعیت بازار و اقتصادی جامعه می‌توانند به حضور و مدیریت مردم در بخش اقتصادی کشور کمک شایان توجهی کنند و دولت به دنبال آن است که با بهره گیری از توانایی‌های بخش خصوصی و اتاق‌ها در راستای تحقق شعار سال گام بردارد.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: اتاق‌ها و همچنین سایر تشکل‌ها فرصتی مهم برای تحقق شعار سال هستند که از ابتدای سال جاری به صورت سازمان یافته جلساتی با بخش خصوصی برگزار شده است و در این جلسات پیشنهادها و موانع برای حضور پررنگ فعالان اقتصادی و مردم در اداره اقتصاد کشور بررسی می‌شود.

مخبر با اشاره به مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسطه دوم با کمک وزارت آموزش و پرورش افزود: طرح اتاق در این زمینه از جمله سفیران مهارت و آموزش مربیان فنی و حرفه‌ای در کارگاه‌ها و کارخانه‌های مرتبط با بخش خصوصی می‌تواند به تربیت نسلی ماهر و با امنیت شغلی کمک کند.

وی تاکید کرد: در بسیاری از شهرها تناسبی بین فارغ‌التحصیلان و نیازهای شغلی در آن منطقه وجود ندارد و در کنار آن نیز بسیاری از فارغ‌التحصیلان به دلیل عدم یادگیری مهارت‌های لازم در محیط‌های آموزشی آمادگی حضور در بازار کار را ندارند که دولت با همکاری بخش خصوصی به دنبال حل این مشکلات است.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه طرح ایجاد هنرستان‌ها کنار کارگاه‌ها و کارخانه‌ها اقدامی بسیار مهم برای آموزش دانش آموزان و آشنایی با محیط کار واقعی است، تصریح کرد: برنامه مهارت افزایی اتاق بازرگانی در وزارت آموزش و پرورش و هم در محیط‌های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم توسعه یابد.

مخبر با قدردانی از تلاش‌های اتاق بازرگانی برای پیشگیری از مهاجرت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تاکید کرد: پیشنهادات و اقدامات اتاق برای بورسیه شدن نخبگان و فارغ‌التحصیلان و اطمینان از آینده شغلی آنان در کارخانه‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی نقطه امیدی برای نسل جوان و کاهش نرخ بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خواهد بود.

معاون اول رییس‌جمهور در خصوص رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی و راهکارهای اتاق بازرگانی و دولت در این زمینه تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد تا با همکاری بانک مرکزی و اتاق برای مدیریت ارز، رفع تنگناها و پوشش ریسک ارز در سریع‌ترین زمان ممکن کارگروه و تیمی تشکیل تا پیشنهادهای عملیاتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن پیاده‌سازی شود.

مخبر رسوب کالا در مبادی گمرکی را یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت عنوان کرد و افزود: رویه کنونی در ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر یابد که اتاق بازرگانی به دلیل تجربیات گوناگون در واردات و صادرات کالا و همچنین تشکیل کمیته‌های تخصصی رسوب کالا در این اتاق پیشنهادات و راهکارهای عملیاتی خود را به دولت ارائه نماید تا از تجربیات آنان در راستای جلوگیری از انبار شدن کالاها در مبادی گمرکات کشور استفاده شود.

در این جلسه گزارشی از چگونگی مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت‌آموزی در دوره متوسط دوم با همکاری بین اتاق و دولت ارائه و ضرورت‌های منافع ارتقای نظام مهارت آموزی در هنرستان‌ها برای بخش خصوصی، دولت و دانش آموزان و خانواده‌ها بررسی شد.

طبق این گزارش پیشنهاد شد کارگروه مشترکی با حضور سازمان مالیاتی، وزارتخانه‌های اقتصاد و آموزش و پرورش و اتاق بازرگانی، ظرفیت‌های موجود در قانون برای گسترش مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش‌های مهارتی در مقطع آموزش متوسطه دوم تشکیل شود.

همچنین طرح ملی سفیران مهارت برای اطلاع رسانی عمومی و جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه هنرستان‌های کشور با پیشنهاد اتاق مبنی بر همایش ملی «سفیران مهارت» توسط وزارت آموزش و پرورش بررسی و برگزار شود و همچنین در صورت موافقت در کارگروه مشترکی آموزش‌های ضمن خدمت به مربیان فنی و حرفه‌ای بصورت عملی و حضور در کارخانه‌ها ارائه گردد.

در ادامه نیز راهکارهای اتاق بارزگانی در خصوص حل مسئله مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان ارائه شد که اتاق بازرگانی از همکاری و مشارکت با وزارت علوم و ایجاد برنامه‌ای مدون برای بورسیه کردن فارغ التحصیلان و نخبگان از زمان تحصیل برای اطمینان از آینده شغلی جوانان خبر داد که با همکاری و هماهنگی‌های انجام شده تا اواسط سال جاری پیاده و عملیاتی شود.

رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی در راستای تحقق رشد صادرات ۳۳ درصدی نیز گزارش دیگر این جلسه بود که طبق آن برای تحقق اهداف رشد صادراتی و تولیدی کشور در چهار محور مدیریت بازار ارز، رفع چالش‌های ارزی صادرکنندگان، رفع تنگناهای ارزی وارد کنندگان و پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز بحث، بررسی و تصمیم گیری و مقرر شد تا این راهکارها در بانک مرکزی بررسی و اجرایی شود.

کد خبر 6084695

دیگر خبرها

  • یکی از مسائل جدی کشور فارغ التحصیلان فاقد دانش است
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی
  • بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی
  • مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش واردات کالا و تخصیص ارز باید تغییر کند
  • راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی بررسی شد
  • مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر کند
  • مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت‌آموزی در دوره متوسطه دوم
  • راهکار‌های رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی بررسی شد
  • اختصاص ۲۵ درصد کل اشتغال ۱۴۰۳ به فارغ التحصیلان