Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین افتتاحیه سالن نمایش حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی با نام تماشاخانه «استاد حسین نوری» با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی کشوری و استانی برگزار شد. ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۹ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، میثم مرادی رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در این مراسم  اظهار داشت: شهر مشهد و استان خراسان از ظرفیت‌های بسیاری در عرصه فرهنگ و هنر برخوردار است  و هنرمندان ارزشمندی در این دیار فعالیت می‌کنند لذا لایق بهترین‌ها است و ما همواره باید تلاش کنیم زیرساخت‌های فرهنگی و هنری استان را برای فعالیت آنان ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا امروز شاهد افتتاح سالن نمایشی جدید و مجهز در مجموعه حوزه هنری خراسان رضوی با عنوان تماشاخانه «استاد حسین نوری» از جانبازان انقلاب اسلامی و هنرمندان پیشکسوت  هنرهای نمایشی و تجسمی هستیم. 

وی افزود: استاد حسین نوری هنرمندی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به واسطه نوشتن متنی درباره نقض حقوق بشر توسط رژیم طاغوت، دو دست، دو پا و حنجره‌اش را بر اثر شکنجه‌های ساواک از دست می‌دهد و به افتخار جانبازی نائل می‌شود اما با این اوصاف همچنان به فعالیت هنری خود را ادامه می‌دهد، خاطره‌های ماندگاری می‌آفریند و هنرمندان با استعدادی را به فرهنگ و هنر این مرز و بوم معرفی می‌کند.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی ادامه داد: استاد نوری در واکنش به نشر کاریکاتور موهن  از پیامبر اکرم(ص) توسط کاریکاتوریست دانمارکی مقابل سفارت این کشور در تهران تمثالی نورانی از حضرت مریم مقدس را به تصویر کشید که بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای داشت و چون توسط یک هنرمند جانباز انجام شده بود تاثیری مضاعف داشت.

نشست هم‌اندیشی برگزاری بیست‌ودومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در حوزه هنریتماشاخانه «استاد حسین نوری» در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی بهره‌برداری می‌شودنمایش "برادرها می‌میرند" در حوزه هنری

مرادی تصریح کرد: در واقع وقتی سرگذشت هنری استاد نوری را مرور می‌کنیم می‌بینیم که همواره بر مبنای اعتقادش عمل کرده است و شایسته بود که از زحمات ایشان به نحوی تقدیر کنیم لذا سالن نمایش حوزه هنری خراسان رضوی به نام استاد حسین نوری مزین شده است و امیدواریم در این تماشاخانه شاهد اجرای آثاری مبتنی بر مرام و مشی این هنرمند پیشکسوت باشیم.

وی درباره روند احداث این تماشاخانه گفت: این مجموعه از حدود 5-4 سال گذشته کلید خورده است که به علت محدودیت‌های بودجه، پروژه‌ای زمانبر بود و بالغ بر 17 میلیارد ریال هزینه خرید تجهیزات و ساخت آن شده است که البته پیش‌بینی‌ها بیش از این بود اما با با تلاش شبانه روزی همکاران ما در عرصه فرهنگ و هنر و با مدیریت منابع توانستیم هزینه‌ها را کاهش دهیم به‌طوری که برای مثال صندلی‌هایی که هر کدام یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت داشت را خودمان با هزینه کمتر طراحی کردیم و ساختیم که از نظر کیفی نیز مورد تائید کارشناسان قرار گرفته است. 

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی  با بیان اینکه روح حاکم بر فعالیت‌های هنری مهم‌ترین مسئله‌ای است باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: رسالت و وظیفه حوزه هنری، حمایت از هنرمندان متعهد و تولید آثار هنری مبتنی بر ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی است و در این راستا در این مکان علاوه بر تماشاخانه استاد حسین نوری،  «نگارخانه‌ اشراق» و «کافه هنر انقلاب» نیز برپا شده و به زودی شاهد اتفاق مبارکی در حوزه نیز انیمیشن هستیم و امید است که در آینده حوزه هنری تبدیل به قلب تپنده فعالیت‌های هنری فاخر و ارزشمند در استان باشد.  

در ادامه محمد ملتجی هنرمند پیشکسوت تئاتر مشهد به خاطره‌گویی از دوران همکاری‌اش با استاد حسین نوری پرداخت و وارستگی و بریدن از تعلقات دنیوی را از مهمترین خصوصیات اخلاقی این هنرمند ارجمند دانست. 

مشهد؛ جریان‌ساز در هنر تئاتر

حمید نیلی رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه مشهد جزو پرکارترین و جریان‌سازترین مراکز استان‌ها در عرصه هنر تئاتر است، گفت:  هنرمندان گرانقدر بسیاری در این سرزمین داریم و بسیار خوب است که  بتوانیم در زمان حیات آنان از این بزرگواران تجلیل کنیم لذا احداث این تماشاخانه و حسن انتخاب در نامگذاری آن را تبریک می‌گویم و امیدوارم آثار پرمحتوایی در این سالن به‌روی صحنه رود تا شاهد اتفاقات خوبی برای تئاتر مشهد باشیم.

در ادامه کوروش زارعی بازیگر، کارگردان و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری  کشور با بیان اینکه افتتاح این تماشاخانه حرفه‌ای و تخصصی اتفاق مبارکی برای تئاتر مشهد است، گفت: تمامی هنرمندان تئاتر به‌دنبال اجرا در سالن‌های بلک باکس هستند و خوشحالم که امروز با افتتاح تماشاخانه استاد حسین نوری در حوزه هنری خراسان رضوی، این کار زمین مانده تئاتر مشهد پس از سال‌ها انتظار به انجام رسید.

وی افزود: انتخاب نام استاد حسین نوری که از هنرمندان متعهدی است که خود را وقف این نظام و انقلاب کرده است را نیز برای این تماشاخانه تبریک می‌گویم و چقدر زیباست که تا زمانی که این هنرمندان عزیز زنده و در کنار ما هستند، مکانی را به نام آنان ماندگار کنیم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور ضمن گلایه از وضعیت تئاتر امروز گفت: متاسفانه اتفاقات ناخوشایند و آزاردهنده تئاتر پایتخت دارد به استان‌ها نیز سرایت می‌کند و این جنایتی است در حق تئاتر؛ روزگاری در دهه 60 و 70 تئاتر ما اندیشمند و ارزشمند بود و در جامعه رونق تفکر و اندیشه را ایجاد می‌کرد که با استقبال مردم هم همراه بود اما امروز تئاتر ما  سخیف، سطحی و مبتذل شده و اثری از تفکر و اندیشه در آن نیست که این موضوع به تئاتر مشهد هم منتقل شده است. 

زارعی ادامه داد: دولت تئاتر را به حال خودش رها کرده و در این باره مقصر است اما ما نیز به عنوان هنرمند تئاتری می‌دانیم که ذات تئاتر تفکر و اندیشه است و با سینما که مبتنی بر تجارت است تفاوت دارد لذا از تمامی هنرمندانی که سرآمدان تئاتر نه تنها خراسان بلکه این مملکت هستند خواهش می‌کنم برای تئاتر خراسان و مشهد بزرگی کنید، در کنار هنرمندان جوان باشید  و نگذارید اتفاقات بدی که در تئاتر پایتخت رخ می‌دهد در اینجا نیز بر روی صحنه دیده شود. 

پخش پیام تصویری استاد حسین نوری به آئین افتتاحیه و اجرای نخستین نمایش تماشاخانه جدید حوزه هنری خراسان رضوی توسط توسط جمعی از هنرمندان باسابقه تئاتر مشهد از جمله محمد ملتجی، سعید صادقی، مجید بخششیان و محمد جهان‌پا حسن ختام این مراسم بود.

گفتنی است تماشاخانه «استاد حسین نوری» سالن بلک‌باکس دوسویه و با ظرفیت 123 نفر، دارای سیستم نور و صدای تخصصی و سایر امکانات لازم برای اجرای گروه‌های نمایشی از جمله اتاق بازیگران، اتاق گریم و لباس، سالن انتظار مناسب تماشاگران، است.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۹۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنرهای نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است ولی اگر  بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفترهای اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنرهای نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کارهای پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز  به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند . قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه  نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای 5، 6 طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفترهایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.   

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین 25 شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله‌ قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی،جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا
  • حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۲ اثر به جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد راه یافت
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا