Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن کامران در گفتگویی که دو سال پیش با خبرآنلاین داشت به مرور خاطرات انفجار ۸ شهریور پرداخت. او که در آن زمان معاونت اطلاعات دفتر نخست وزیری برعهده داشت، در روایت آن روزها گفت: منافقین یک پیوند عمیقی با لیبرال ها داشتند و فرمانده لیبرال ها نیز بنی صدر بود؛ بنی صدر وقتی رئیس جمهور شد آگاهانه یا ناآگاهانه قدرتی به دست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منافقین هم وقتی با این قدرت پیوند خوردند یک دلگرمی پیدا کردند. از سوی دیگر آن زمان  هم اینکه اعتمادی بین افراد وجود داشت و هم اینکه منافقین چه در حزب چه در دادستانی و ... نفوذی داشتند؛ همه هم قیافه هایی با ریش و تسبیح در کل غلط انداز بودند برای مثال کلاهی در حزب یا کشمیری در نخست وزیری نمونه ای از آنها بودند لذا تشخیص سخت بود.

سرنوشت کشمیری و دلیل دستگیر نشدن او سوالی است که حسن کامران پاسخ به آن را در حوزه وظیفه نیروهای اطلاعاتی دانست و گفت: این را باید از اطلاعاتی ها پرسید ما دعا می کنیم پیدا شود البته یک بار گفتند پیدا شد که بعد یک زنی را دستگیر کردند که هیچ ارتباطی به این ماجرا نداشتند.

اما کامران در مورد نحوه حضور کشمیری در دفتر نخست وزیر اطلاعات جامع‌تری برای گفتن داشت. او گفت: ببینید زمانی که پادگان اشرف به دست ما افتاد اسنادی از این پادگان به دست آمد که نشان می داد کشمیری از ابتدا اطلاعاتی منافقین بوده است و مربوط به حوزه اطلاعات بوده است در اداره دوم نیز با یک تیمی در ارتباط بودند که بعد به اطلاعات نخست وزیری امدند و لذا این دو مجموعه باهم بودند من نمی خواهم بگویم ان مجموعه ایراد داشت اما به هر صورت از این طریق کشمیری به اطلاعات نخست وزیری رسید. لازم است بگویم ما در سال های ۶۰ گزینش خیلی دقیقی نداشتیم. ریز موضوعات دیگر در حوزه اطلاعات است که من از آن خبر ندارم.

مختومه شدن پرونده انفجار ۸ شهریور پس از سال ۶۵، ابهامی‌ است که حسن کامران پاسخ آن را به تصمیم امام خمینی(ره) گره می‌زند: «آن پرونده به عرض امام(ره) می رسد و بعد از آن مختومه اعلام می شود. چون برخی با این پرونده سیاسی برخورد کردند و نکته دیگر این بود که امام (ره) تشخیص دادند این پرونده مختومه شود، البته من نمی‌دانم چرا ایشان این تشخیص را دادند فقط این را می دانم که پرونده در دست‌اندازهای سیاسی افتاد و به علت همین سیاسی کاری ها مختومه شد.»

از نظر کامران جریانات مختلف مسیر این پرونده را به سمت سیاسی شدن سوق دادند و به گفته او «فشارهای سیاسی وجود داشت کما اینکه امروز هم برخی دنبال این موضوع هستند.»

کامران در قامت معاونت اطلاعات دفتر نخست وزیری -در زمان واقعه ۸ شهریور- یکی از چهره‌هایی بود که با اتهاماتی در این رابطه مواجه شد. او در توضیح دلایل این اتهامات گفت: ببینید ما آن زمان مسوولیت‌مان حراست کل بود و نه حفاظت نخست وزیری چرا که آن زمان وزارت اطلاعات نداشتیم و یک اطلاعات سپاه بود و یک اطلاعات نخست وزیری؛ اطلاعات نخست وزیری که یکی از برادران مسوولیت آن را به عهده داشت و  حراست ما هم حراست وزارتخانه‌ها بود. مسوولیت حفاظت نخست وزیری با پلیس بود که ابتدا مسوولیتش با سرهنگ گلچین بود و پس از آن سرگرد پرویزنژاد این سمت  را به عهده گرفت.

نماینده کنونی مردم اصفهان در مجلس، افزود: من در آن مقطع در معاونت اطلاعات بودم که عمر آن سیستم هم زیاد نبود یعنی از عید تا شهریور همان سال بود و بیشتر در حد راه‌اندازی بود. حتی کشمیری که خدا لعنتش کند از ما حکم نداشت و حکمش از اطلاعات نخست وزیری بود. لذا در آن زمان جوی علیه حراست ها درست کردند درحالی که باید حراست ها تشویق می شدند چراکه بعد از انفجار حزب، حراست تذکرات لازم را به اطلاعات نخست وزیری داد برای مثال گفته شد باید کدام خیابان بسته شود و نگهبانی ها در کدام بخش بیشتر شود. لذا در حوزه حراست یک مظلومیت ایجاد شد.

آنطور که کامران گفت، مختومه شدن پرونده او را از زیر تیغ اتهامات نجات داده است. کامران گفت: آن پرونده مختومه شد حال اگر دوباره قوه قضائیه آن را باز کرد که من خود از آن استقبال می کنم بار دیگر به آن می پردازم. یادمان نرود در کشور ما با مسائل سیاسی برخورد می شود و اگر غیر از آن بود چرا آنقدر که بر پرونده نخست وزیری مانور داده شد با پرونده انفجار حزب برخورد نکردند؟! یا در داستانی هم این اتفاق رخ داد اما می بینیم بیشترین هجمه متوجه نخست وزیری شد. آن زمان شهید رجایی با یک تیمی آمد و آن تیم هم ردیف آقایان بهشتی و ... بودند لذا یک سیاسی کاری وجود داشت و خوشبختانه تیم ما بسیار شفاف عمل کرد و هیچ نقطه تاریکی ندارد.

۲۱۷۲۱۷

کد خبر 1294797

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهید محمدعلی رجایی انفجار بمب بمبگذاری لیگ برتر نوزدهم سینمای ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا باشگاه تراکتورسازی دونالد ترامپ جشن خانه سینما ایران و آمریکا بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۰۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری یک تبعه لهستانی به اتهام جاسوسی برای روسیه

سازمان اطلاعات لهستان از دستگیری مردی به اتهام حمایت از طرح های روسیه برای ترور ولادیمیز زلنسکی، رئیس جمهور روسیه و جاسوسی برای سازمان های اطلاعاتی مسکو در تحقق این هدف خبر داد.

به گزارش مشرق، سازمان اطلاعات لهستان مردی را به اتهام حمایت از طرح های روسیه برای ترور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دستگیر کرد. دفتر دادستان عمومی ورشو اعلام کرد که این شهروند لهستانی روز چهارشنبه در لهستان دستگیر شد.

وی به دلیل تمایل به همکاری برای یک سرویس مخفی خارجی به ضرر کشورش تحت بازجویی قرار دارد. اگر این مرد مجرم شناخته شود، تا ۸ سال زندان در انتظارش خواهد بود. به گفته بازرسان، گفته می‌شود که این مرد اطلاعاتی در مورد اقدامات احتیاطی امنیتی در فرودگاه رززوو برای اطلاعات نظامی روسیه جمع‌آوری کرده و آن را ارسال کرده است. این فرودگاه از زمان آغاز جنگ اوکراین، توقفگاه مهمی برای سفرهای دیپلماتیک بوده است.

در بیانیه مقامات لهستان آمده است که این اطلاعات جاسوسی "از جمله کمک به سرویس های مخفی و اطلاعاتی روسیه در برنامه ریزی برای سوء قصد احتمالی علیه یک رئیس دولت خارجی – ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بوده است. بر این اساس مرد دستگیر شده با چندین شهروند روسی که مستقیماً در مخاصمات اوکراین شرکت داشتند، تماس گرفته و تمایل خود را برای جاسوسی اعلام کرد.

بر اساس اطلاعات لهستانی، پیش از این دستگیری اطلاعاتی از سوی دادستانی عمومی اوکراین ارائه شده است. آنها همچنین شواهد جامع و قاطعی برای حمایت از ادعاها ارائه کردند. این دستگیری نتیجه همکاری نزدیک بازرسان و سرویس های مخفی در هر دو کشور است.

فرودگاه رززوو در جنوب شرقی لهستان در حدود ۹۰ کیلومتری مرز این کشور با اوکراین قرار دارد. این فرودگاه تحت کنترل نیروهای آمریکایی است و محل ورود و خروج همه سیاستمداران غربی است که به اوکراین سفر می کنند. حریم هوایی اوکراین به دلیل حملات هوایی مداوم بسته است، بنابراین سفر به بعد از این فرودگاه معمولاً با قطار است. زلنسکی و دیگر سیاستمداران ارشد اوکراینی نیز در گذشته چندین بار این مسیر را طی کرده‌اند.

این فرودگاه همچنین برای تحویل تسلیحات مهم است. لهستان، عضو اتحادیه اروپا و ناتو، متحد نظامی نزدیک اوکراین است و زیرساخت‌های لجستیکی مهمی را برای کمک‌های نظامی به این کشور فراهم می‌کند.

بازرسان لهستانی می‌گویند ممکن است فردی را دستگیر کرده باشند که مظنون به دست داشتن در یک سوء قصد برنامه ریزی شده علیه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بوده است. به گزارش سایت خبری لهستانی «tvn۲۴» به نقل از دادستانی لهستان، گفته می‌شود که مظنون به نیروهای ویژه روسیه در طراحی حمله به زلنسکی کمک کرده است.

بر این اساس، گفته می‌شود که فرد مظنون موسوم به پاول ک. از فرودگاه Rzeszów-Jasionka جاسوسی کرده است. این فرودگاه به عنوان مرکزی برای تحویل تسلیحات غربی به اوکراین عمل می‌کند. زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین هنگام سفر به خارج از کشور، مرتباً با هواپیمای دولتی خود در آنجا فرود می آید و بلند می‌شود.

بر اساس این گزارش، بازرسان لهستانی در این پرونده با دادستانی کل اوکراین و سرویس مخفی اوکراین همکاری کردند.

اگر این سوءظن تایید شود، این دومین مورد جاسوسی مهم روسیه در مدت کوتاهی خواهد بود. درست صبح چهارشنبه، بازرسان آلمانی دو مرد را در بایروث بایرن، دستگیر کردند که مظنون به جاسوسی و خرابکاری برای روسیه هستند.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • اسماعیل هنیه وارد ترکیه شد
  • دستگیری یک تبعه لهستانی به اتهام جاسوسی برای روسیه
  • گردانندگان صفحات ضد امنیتی در قزوین دستگیر شدند
  • حماس: نتانیاهو به دنبال توقف جنگ نیست
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • شهادت یکی دیگر از اعضای خانواده هنیه
  • هنیه به ترکیه می‌رود
  • برادرزاده هنیه هم در غزه به شهادت رسید
  • هنیه به ترکیه می‌رود/ برنامه دیدار با اردوغان
  • برادرزاده اسماعیل هنیه هم در غزه به شهادت رسید