Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@07:27:29 GMT

چه کنیم تا نوزادمان سالم متولد شود؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۱۴۶۳

چه کنیم تا نوزادمان سالم متولد شود؟

طاهره افتخار متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مرگ جنین یا مادر اظهار کرد: ایست قلبی در جنین ممکن است به دلیل خون نرسیدن به جنین یا کنده شدن جفت اتفاق بیفتد. البته بیماری‌های مادر همچون دیابت و فشار خون و اختلالات انعقادی هم در این مشکل بی‌تاثیر نیست و اثر مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی ممکن است در این بین به جای جنین، مادر جان خود را از دست دهد. مرگ‌ومیر نوزاد قبل یا حین زمان زایمان، هنگام تولد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اثر تغذیه ناسالم مادر بر جنین در دوران بارداری

وی در ادامه افزود: مرگ جنین بین هفته ۲۰ تا ۲۷ حاملگی رخ می‌دهد؛ تولد دیرهنگام نوزاد مرده بین هفته ۲۸ تا ۳۶ اتفاق می‌افتد.

متخصص زنان‌وزایمان درباره علت این نوع عارضه بیان کرد: معمولاً استرس‌ها و نگرانی‌هایی که مادر نسبت به سلامت دنیا آمدن نوزاد خود  دارد، موجب مرگ جنین  او می‌شود.

وی در ادامه گفت: دلایل زیادی وجود دارد که می‌توانند به راحتی موجب مرگ نوزاد شوند. پس مادر بهتر است مدام با پزشک خود در ارتباط باشد تا شرایط را کاملاً کنترل کند. در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی که منجر به مردن جنین می‌شود، اقدامات لازم را انجام دهد تا مانع ایجاد حادثه ناگواری شوند.

متخصص زنان درباره تشخیص این عارضه صحبت کرد: معمولاً از ۲ تا ۳ هفته قبل‌تر از ایست قلبی، حرکات جنین کاهش می‌یابد و اگر مادر به پزشک زنان مراجعه کند کاملاً متوجه کاهش رشد رحم و حرکات بسیار کم جنین خواهد شد. معمولاً سونوگرافی برای تشخیص وضعیت جریان خون در جفت توصیه می‌شود، حتی اگر مادر سابقه بیماری قلبی داشته باشد حتماً باید اکو قلب بدهد.

بیشتربخوانید : بارداری تا چه سنی مناسب است؟

وی تاکید کرد: مادر باردار باید در ماه‌های پایانی به شدت نسبت به حرکات جنین حساس باشد. جنین حداقل باید روزانه یک بار تکان بخورد و هر مرتبه سه ضربه احساس شود.

به گفته این متخصص زنان‌وزایمان در صورت مراجعه به موقع مادر به پزشک و انجام معاینات ضروری، جنین‌هایی را که با اختلالات خونرسانی در جفت و رشد مواجه می‌شوند می‌توان با ختم زودهنگام بارداری از رحم خارج کرد. البته از هفته ۲۶ جنین‌هایی را که حداقل یک کیلوگرم داشته باشند در دستگاه‌های ویژه با شرایط خاص نگهداری می‌کنند تا از مرگ جنین در رحم مادر پیشگیری کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۱۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سمیرا عبدالهی گفت: اختلالات رفتاری جزو شایعترین اختلالات همراه با بارداری هستند که در بین این اختلالات افسردگی شیوع بیشتری داشته به طوری که ممکن است در ۱۰ تا ۲۰ درصد از بارداری‌ها اتفاق بیفتد. زنانی که پیش از بارداری مبتلا به افسردگی بوده‌اند، احتمال بروز و عود علائم در آنها بعد از زایمان بیشتر است.

وی درباره علائم افسردگی گفت: احتمال عود افسردگی بعد از زایمان زیاد بوده و به خصوص در ۱۲ ماه بعد از زایمان ممکن است که اوج علائم افسردگی را داشته باشیم. شایعترین علامت‌های آن، اختلالات روحی و خلقی، کاهش اشتها، کاهش انگیزه و امید و اختلالات خواب است. در برخی مواقع ممکن است علائم شدید و به صورت افکار خودکشی و یا دگرکشی ظاهر شود.

وی در ادامه افزود: چنانچه هر کدام از این علائم به صورت طولانی مدت و مزمن در زنان باردار و شیرده وجود داشته باشد به عنوان اختلالات رفتاری یا مود شناخته شده و باید تحت نظر روانپزشک درمان شود.

دکتر عبدالهی در مورد عوارض داروها برای جنین اظهار کرد: برخی از این داروها ممکن است در بارداری برای جنین مشکلاتی ایجاد کند که با نظر پزشک متخصص تغییر داده می‌شوند، اما اغلب داروهایی که برای درمان اختلالات افسردگی تجویز می‌شود، برای جنین عارضه‌ای ندارند، اما باید از نظر تنظیم دوز تحت نظر پزشک تجویز شود.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: داروهایی که در درمان این اختلال در زنان استفاده می‌شوند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین هستند که وضعیت روحی و روانی را بهتر می‌کنند. در این بین دارویی به نام پاروکستین وجود دارد که ممکن است برای جنین عارضه ایجاد کرده و باعث اختلالات صرعی شود. بنابراین اگر زنان باردار تحت درمان با این دارو و نیز داروی لیتیوم هستند حتما باید تحت نظر روانپزشک دارو تغییر کند.

دکتر عبدالهی در ادامه بیان کرد: بعد از تشخیص و شروع ‌درمان، در طول بارداری مادر باید به صورت مرتب تحت نظر روانپزشک ویزیت شود و هر زمان که مادران باردار افکار خودکشی یا دگر کشی داشته باشند، باید به صورت اورژانسی بستری شده و تحت درمان‌های بیشتر قرار گیرد. حتی ممکن است لازم باشد که برای بیماران شوک هم در نظر گرفته شود.

اندوه بارداری با افسردگی متفاوت است

وی در خصوص اندوه بارداری گفت: موضوع مورد توجه در مورد اختلالات بارداری اندوه بارداری است که ممکن است در تشخیص افتراقی با افسردگی قرار گیرد. اندوه بارداری در روزهای ابتدایی بعد از زایمان تقریبا هفته اول زایمان بروز می‌کند و به دنبال آن مادر احساس غمگینی و عدم توانایی در نگهداری از فرزندش را دارد که در واقع با اختلالات جسمی همراه نیست و درمان آن هم اقدام حمایتی از طرف همسر و اطرافیان مادر است.

وی افزود: در حالی که شیوع افسردگی بعد از بارداری و تقریبا علائم آن از روز دهم یا دو هفته بعد از زایمان ظاهر می‌شود، نکته مهم این است که همراه علائم افسردگی ممکن است علائم توهم و یکسری اختلالات هذیان گویی وجود داشته باشد که نوع دیگری از اختلالات بارداری و رفتاری است و ممکن است بسیار خطرناک‌تر از علائم افسردگی بوده و به درمان بیشتری تحت نظر پزشک نیاز دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه تاکید کرد: نکته مهم همراهان و خانواده بیمار هستند که حتما باید حمایت لازم را برای مادر داشته باشند و به علائم بیمار توجه کنند، اگر علائم خطرناک بروز کند، حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کنند و مصرف داروها، مشاوره‌های روانی و کاردرمانی به موقع انجام شود تا بیماری کنترل شود.

دیگر خبرها

  • زنانی که در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • (تصاویر) وضعیت نوزادی که از شکم مادر مرده‌اش متولد شد
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • برپایی کنفرانس آندومتریوز (نابه‌جایی آستر رحم) در بیمارستان امام سجاد(ع)
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند