Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@16:24:19 GMT

سربالایی عبور از ام‌اس 

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۶۲۲۶۷

سربالایی عبور از ام‌اس 

مسئولان دانشگاه علوم ‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ابتلا به بیماری ام‌اس را در این استان مطابق روند جهانی اعلام می‌کنند، اما این روند صعودی را نمی‌توان نادیده گرفت، آن هم در حالی که در آذربایجان غربی - همانند بسیاری دیگر از استان‌های کشورمان - بیماران این حوزه با مشکلات کمبود دارو، نبود مراکز درمانی و پزشک متخصص و تحت پوشش بیمه نبودن داروهای خارجی روبه‌رو هستند؛ کمبودهایی که رنج بیماری را برای آنها چند برابر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماران مبتلا به ام‌اس در میان مبتلایان ۴ بیماری خاص (تالاسمی، دیالیزی، ام‌اس و هموفیلی) بیشترین جمعیت را دارند. به دلیل ناشناخته بودن این بیماری، پیشگیری از آن هم سخت است. از سوی دیگر، فرانشیز بالای داروهای خارجی و حتی در مواقعی داروهای ایرانی با درآمد اندک خانواده‌ها سازگار نیست و آنها را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند.  

هزینه‌های بالا

یکی از افراد مبتلا به بیماری ام‌اس می‌گوید: ۱۲ سال است که به این بیماری دچار هستم و ماهانه ۴۰۰ هزار تومان برای خرید دارو هزینه می‌کنم. «زینب. م» ادامه می‌دهد: با توجه به این‌که تحت پوشش بیمه نیروهای مسلح هستم، داروهای ایرانی را به صورت رایگان دریافت می‌کنم. تا چند سال پیش برای خرید داروهای خارجی هم از ۵۰ درصد تخفیف بهره‌مند بودم، اما اکنون این تخفیف برداشته شده است و ناچار به خرید دارو با قیمت واقعی هستم. این شهروند از نبود دارو به میزان کافی گلایه می‌کند و می‌افزاید: دارو به مقدار کافی وجود ندارد و باید تا قبل از اتمام به داروخانه مراجعه کرده و برای دریافت داروهای ماه آینده در لیست ثبت‌نام جا رزرو کنیم.

وی در تشریح ضرورت مصرف به‌موقع داروهای بیماری ام‌اس بیان می‌کند: این بیماری درمان قطعی ندارد و با دریافت دارو تنها جلوی پیشرفت آن گرفته می‌شود و در صورت دریافت نکردن به‌موقع داروها ممکن است تا چند ماه در بیمارستان بستری شوم. من خانه‌دار هستم، اما برخی از بیماران ام‌اس که شاغل هستند به دلیل عود کردن نابهنگام بیماری و گرفتگی ناگهانی عضله‌هایشان شغل خود را از دست می‌دهند. زینب ادامه می‌دهد: در ارومیه بیمارستان تخصصی برای بیماران ام‌اس وجود ندارد و متخصصان مغز و اعصاب به وضعیت این بیماران رسیدگی می‌کنند.

۲ هزار بیمار در ارومیه 

رئیس انجمن حمایت از بیماران ام‌اس آذربایجان غربی می‌گوید: این انجمن به صورت رسمی اسفند سال ۸۹ به ثبت رسید و فعالیت غیرانتفاعی، خیریه و حمایتی خود را از همان موقع آغاز کرد. «سمیه زارع» با بیان این‌که در حال حاضر بیش از ۴ هزار بیمار ام‌اس در این انجمن دارای پرونده هستند، اظهار می‌کند: بیشتر جمعیت این بیماران را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و بیش از ۲ هزار نفر بیمار مبتلا به ام‌اس ساکن شهر ارومیه هستند. وی تاکید می‌کند: این انجمن حمایت‌هایش صرفا خیریه است و تاکنون هیچ کمکی از سوی نهادهای دولتی به بیماران و انجمن ام‌اس صورت نگرفته است.

زارع ادامه می‌دهد: ام‌اس یک بیماری‌ خاص و صعب‌العلاج است که اکثرا افراد جوان در بازه سنی ۱۵ تا ۴۵ سال به آن مبتلا می‌شوند و تاکنون هیچ درمان قطعی برای آن به دست نیامده است. منشا اصلی این بیماری هم تاکنون مشخص نشده است. این بیماری تا آخر عمر با فرد می‌ماند و او به مراقبت و توجه نیاز دارد. طول عمر این بیماران طبیعی است و در صورت مراقبت و رسیدگی و مصرف به‌موقع دارو و درمان می‌توانند همانند یک فرد عادی به زندگی خود ادامه دهند.

رئیس انجمن حمایت از بیماران ام‌اس استان می‌گوید: از زمان شکل‌گیری انجمن که با هدف حمایت و رسیدگی به خواست‌ها و نیازهای بیماران ام‌اس صورت گرفته، تمام تلاش انجمن با همت و کمک خیرین برای رسیدن به این منظور بوده است. با وجود کمبود امکانات، تا حدودی در این راه موفق بوده‌ایم، ولی با آمار فزاینده تعداد بیماران و اوضاع اقتصادی نابسامان مردم و نبود حمایت دولتی، پاسخگویی به نیاز همه بیماران مقدور نیست. زارع درباره وضعیت انجمن حمایت از بیماران ام‌اس بیان می‌کند: انجمن ام‌اس آذربایجان غربی با آمار ۴ هزار نفری که هر سال حدود ۳۰۰ نفر به جمعیت آن افزوده می‌شود هنوز - بعد از گذشت ۸ سال از تاسیس - اجاره‌نشین است و بیمارانی که با مشکل شدید حرکتی مواجهند باید از پله‌های آن بالا و پایین بروند. وی با بیان این‌که ایران رتبه اول آمار ابتلا به ام‌اس را در خاورمیانه دارد، می‌افزاید: آذربایجان غربی روی خط قرمز شیوع ام‌اس قرار دارد و از این رو نیازمند رسیدگی و توجه بیشتر از سوی مسئوان و مردم خیر است.

افزایش ابتلا به ام‌اس طبیعی است

مسئول امور بیماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی درباره روند ابتلا به بیماری ام‌اس می‌گوید: روند ابتلا به بیماری ام‌اس در تمام دنیا رو به افزایش است چراکه تنها بیماری‌های دارای درمان قطعی می‌توانند کاهش پیدا کنند و با توجه به این‌که هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، هر سال تعداد مبتلایان به آن افزایش پیدا می‌کند. «سیامک صفاری» ادامه می‌دهد: نه‌تنها درمانی برای این بیماری وجود ندارد، بلکه ریشه و علت قطعی ابتلا به آن نیز مشخص نیست. ژنتیک، استرس، کمبود برخی ویتامین‌ها، نبود استراحت کافی و انجام کارهای سنگین به عنوان شایع‌ترین دلایل ابتلا به بیماری ام‌اس شناخته شده‌اند.

حمایت دولت از بیماران مبتلا به‌ام اس

صفاری درباره برخی از اخبار مبنی بر بحرانی بودن وضعیت آذربایجان غربی در زمینه روند رو به رشد ابتلا به بیماری ام‌اس در این استان بیان می‌کند: شاخص ابتلا به بیماری ام‌اس بین شهروندان آذربایجان غربی تفاوت زیادی با شاخص کشوری و جهانی ندارد و در واقع ابتلا به این بیماری در کل جهان رو به افزایش است. وی درباره حمایت‌های انجام شده از سوی دولت از این قشر در قالب حمایت‌های بیمه‌ای و دارویی می‌گوید: با توجه به هزینه‌های بالای داروهای مورد نیاز برای کنترل بیماری ام‌اس، داروهای ساخت ایران به طور رایگان و داروهای خارجی با تخفیف‌های ویژه در اختیار بیماران قرار داده می‌شود و تنها برخی از داروها تحت پوشش بیمه نیستند و به صورت آزاد فروخته می‌شود.

کد خبر 453289 برچسب‌ها استان آذربایجان غربی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ام اس تالاسمی دیالیزی هموفیلی بیمه نیروهای مسلح بیماری ام اس بیماری خاص و صعب العلاج خاورمیانه استان آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

 سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است. مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

 آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتار‌های وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتار‌های وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتار‌های وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتار‌ها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • برج آزادی تهران به مناسبت روز هموفیلی «قرمز» شد
  • برج آزادی تهران «قرمز» شد
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • افزایش بیماران ام اس در خراسان شمالی
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ این گروه بیشتر در معرض بیماری هستند
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین 
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران / نیاز به حمایت دولت، سازمان غذا و دارو و خیرین
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران