Web Analytics Made Easy - Statcounter

این طرح که هدف از آن کاهش تنش بین ایران و آمریکا عنوان شده است، از سوی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در مذاکراتش با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس رهبران گروه ۷ در بیاریتز فرانسه ارائه شد.

تعهد ترامپ به توافقی که امکان صادرات نفت بیشتری را برای ایران فراهم می‌کند، همچنان نامعلوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، طرح پیشنهادی فرانسه را سازنده خوانده است و انتظار می‌رود مقام‌های ایرانی در روز‌های آینده در فرانسه این طرح را مورد بررسی قرار دهند.

از سویی، وال استریت ژورنال اعلام کرد که کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا، هیچ یک به درخواست این روزنامه برای اظهارنظر در مورد این مساله پاسخی ندادند.۹۱۰۹

هرچند که ترامپ نشانه‌هایی از حس موافقت با ایده مکرون در پی اجلاس گروه ۷ نشان داده است، مقام‌های ارشد دولت وی از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا درخصوص ایده کاهش تحریم‌ها درغیاب توافقی جامع، ابراز تردید کرده اند.

یک مقام ارشد دولت ترامپ چنین ادعا کرد: اروپایی‌ها مستاصل هستند تا یک توافق وحشتناک را نجات دهند.

مقام مزبور گفت: رئیس جمهوری به وضوح گفته است که قرار نیست ایران از مزایای اقتصادی ملموس آمریکا در ازای برگشت به توافقی کاملا ناشایست، برخوردار شود.

این درحالی است که به گفته دیپلمات‌های اروپایی، طرح فرانسه، اولین چشم انداز واقعی برای کاستن از شدت خصومت ورزی‌ها را ارائه می‌دهد.

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه گفت: همه ما معتقدیم که این نیروی محرکه را باید غنیمت شمرد.

از سویی، مقام‌های اروپایی ضمن هشدار در مورد غیرقابل پیش بینی بودن ترامپ، از طرف برخی مشاوران و متحدان منطقه‌ای آمریکا که مخالف نرم شدن موضع دولت آمریکا در قبال ایران هستند، تحت فشار قرار دارند.

براساس اعلام دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، وی روز جمعه در تماسی تلفنی از مکرون خواست رویکرد مذاکرات با تهران را در حال حاضر، دنبال نکند.

نتانیاهو در این تماس تلفنی گفت: زمان بندی فعلی برای مذاکره با ایران، کاملا اشتباه است.

به گفته مقام‌های آگاه، مکرون در اجلاس گروه ۷ در بیاریتز، از ترامپ خواست رویکرد فراهم کردن زمینه افزایش صادرات نفت ایران را مورد توجه قرار دهد.

مقام‌های اروپایی می‌گویند شرایط درحال حاضر حول محور توافقی مقدماتی می‌چرخد که هدف از آن فراهم کردن زمینه امکان فروش نفت برای ایران به میزان دستکم ۷۰۰ هزار بشکه در روز است.

در همین حال، چند دیپلمات غربی گفتند که ترامپ و مکرون در مورد طرح فرانسه در جلسه‌ای که با حضور «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا و «برونو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه برگزار شد، بحث و تبادل نظر کردند.

دیپلمات‌های مزبور یادآور شدند که ترامپ با اعلام اینکه نسبت به این ایده، نظر پذیرایی دارد، به منوچین گفته است که در مورد این مساله با لومر همکاری داشته باشد.

«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز جمعه در پایتخت فنلاند، همتایان اروپایی اش را در جریان این مذاکرات قرار داد و گفت که هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا از تحریم‌ها بر صادرات نفت بیشتر ایران صرف نظر می‌کند. وی در عین حال تاکید کرد که هیچ نشانه‌ای از کاخ سفید دریافت نشده است مبنی بر اینکه ترامپ این ابتکار عمل را بلوکه کند.

وال استریت ژورنال در پایان این گزارش آورد: خصومت و دشمنی بین تهران و واشنگتن، پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریم‌های علیه ایران، بالا گرفت.

فرانسه، انگلیس، آلمان، روسیه و چین که دیگر طرف‌های امضای کننده این توافق هستند، بر حمایت از آن وعده داده اند.

مکرون ماه‌ها تلاش کرده است طرف‌های مخالف را متحد کند. وی دستیاران ارشد دیپلماتیکش را روانه تهران کرده و با کمک همتایان ایرانی و آمریکایی اش، راه‌های جلوگیری از وقوع درگیری را مورد بررسی قرار داده است.

مقام‌های اروپایی در مورد ناهماهنگی بالقوه در سطح انتظارات بین ایران و آمریکا در مورد آنچه مفاد توافقی مقدماتی خوانده می‌شود، هشدار داده اند.

مقام‌های اروپایی همچنین گفته اند که ایران در ماه‌های اخیر از اطمینان بیشتری برخوردار شده است. ترامپ نه تنها حمله‌ای برنامه ریزی شده را پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی از سوی ایران، لغو کرد، بلکه به مذاکره با ایران اشتیاق بیشتری نشان داده و به نظر می‌رسد مطالباتش از ایران را به منظور بازداشتن تهران از راهیابی بیشتر به مسیر سلاح هسته ای، محدود کرده است.

مقام‌های ارشد ایرانی گفته اند که قبل از موافقت ایران با مذاکره، آمریکا باید تحریم‌ها را لغو کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: امانوئل مکرون ایران آمریکا تحریم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۶۲۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا / گسترش جنبش‌های مردمی حمایت از فلسطین همزمان با مشت آهنین غرب در برخورد با فعالان معترض

به گزارش قدس‌آنلاین، نیروهای امنیتی ایالات متحده پیش‌تر از بازداشت ۱۳۳دانشجوی معترض به جنگ در این دانشگاه خبر داده بود. اما منابع رسانه‌ای اعلام می‌کنند تظاهرات گسترده دانشجویان مقابل دانشگاه کلمبیا در همبستگی با همکلاسی‌های بازداشت شده با قدرت ادامه دارد. 
اعتراضات آتشین در محوطه دانشگاه نیویورک و اطراف آن هم از چهارشنبه آغاز شد و ده‌ها فعال ضدرژیم صهیونیستی در چمن اصلی محوطه گرد آمده‌اند. همزمان، بوستون گلوب از تحصن دانشجویان طرفدار فلسطین در کالج امرسون بوستون و مؤسسه فناوری ماساچوست برای همبستگی با دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا خبر می‌دهد. 

شنای دولت بایدن خلاف جریان آب!

جنگ و جنایت رژیم صهیونیستی در غزه که به فاجعه‌های انسانی منجر شده، حمایت از آرمان فلسطین در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا را به اوج رسانده است. بروز این اتفاق در کشوری که دولت او اصلی‌ترین حامی جنایت‌های اسرائیل است، مسئله‌ای به‌شدت قابل توجه و نیازمند تحلیل است. برخی کارشناسان معتقدند جنبش حمایت از مردم غزه در دانشگاه‌های آمریکا به بزرگی جنبش ضد جنگ در دهه ۶۰ و ۷۰ علیه جنگ ویتنام نیست، اما اگر اسرائیل جنایت‌هایش را افزایش دهد و برخورد پلیس بیشتر شود، اعتراضات از اینکه هست بیشتر می‌شود.
اعتراضات در آمریکا به روندهای جاری در فلسطین در شرایطی است که مقامات این کشور بی‌توجه به موج مردمی در حال شارژ و تزریق پول و سلاح به ماشین کشتار اشغالگران هستند. در این مسیر، پس از چندین ماه وقفه، در نهایت سنای آمریکا شامگاه سه‌شنبه با ۷۹رأی موافق، لایحه بسته ۹۵میلیارد دلاری آمریکا که بیش از ۲۶میلیارد آن سهم اشغالگران صهیونیستی است را تصویب کرد. این حرکت با مخالفت شدید مردم روبه‌رو شده و برخی از معترضان کمک به اسرائیل، روبه‌روی محل اقامت رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنا دست به تظاهرات زدند که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد. مردم برای ساعاتی اطراف خانه چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا را بسته و خواستار پایان تأمین مالی نسل‌کشی در غزه شدند. 


جریمه انتقاد در مهد دموکراسی اروپا!

مشت آهنین دولت بایدن در برخورد با مخالفان جنگ غزه در حالی است که در آن سوی آتلانتیک هم رویه‌ای مشابه در پیش گرفته شده است. در این مسیر، فرانسه که از دیرباز مدعی مهد دموکراسی در جهان است، این روزها با هرگونه انتقاد از رژیم صهیونیستی و جنایات جنگی آشکار آن‌ها در غزه بدترین برخوردها را می‌کند. روز گذشته «ماتیلد پانوت» نماینده ارشد و رئیس یکی از فراکسیون‌های پارلمان فرانسه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد پلیس این کشور، او را به علت اعتراضش به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه احضار کرده است. 
چنین تصمیمی در شرایطی گرفته شده که مقامات فرانسه چند سال پیش، انتشار کاریکاتورهای موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) را با عنوان آزادی بیان توجیه می‌کردند، اما همین مدعیان دموکراسی فریبکارانه جهانی، در برابر کوچک‌ترین انتقادی از رژیم کودک‌کش صهیونیستی، تحمل خود را از دست می‌دهند.

خبرنگار: جاوید  

دیگر خبرها

  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • دانشجویان در دل آمریکا «فلسطینِ آزاد» را فریاد می‌زنند/ سرکوب شدید دانشجویان در فرانسه و آمریکا
  • تصاویر انتقام رئیس‌جمهور فرانسه از ستاره آفریقایی بعد از لایی خوردن | امشب را در فرانسه نمان!
  • لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه / فیلم
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید
  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • ساعت سرکوب در دانشگاه‌های آمریکا / گسترش جنبش‌های مردمی حمایت از فلسطین همزمان با مشت آهنین غرب در برخورد با فعالان معترض
  • ابراز اطمینان مکرون از پاک‌سازی رود سِن تا المپیک
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد